Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vladni energetiki

7. januar 2009 ob 0:54 | Denis Sarkić |

Poslanec SDS in nekdanji minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je pred današnjo sejo strateškega sveta za energetiko medijem dejal, da so izkušnje, ki so jih nabrali v preteklih štirih letih in med predsedovanjem EU, zadosten razlog, da skupaj sooblikujejo energetsko podobo Slovenije. Vizjak je pojasnil, da ga je v svet povabil svetovalec predsednika vlade za energetiko Vlado Dimovski. “Mislim, da je to dobro, kajti številne projekte na področju energetike smo zasnovali v preteklosti,” je dejal in dodal, da je del teh projektov povezan tudi z evropskim pravnim redom. Po Vizjakovem mnenju je zato zelo pomembno, da se pri snovanju bodočih ukrepov slišijo tudi argumenti, “ki so nas vodili, da smo določene rešitve oblikovali tako, kot smo jih”. “In verjamem, da so tudi izkušnje, ki smo jih nabrali v preteklih štirih letih in med predsedovanjem EU, nek zadosten razlog, da skupaj sooblikujemo tudi energetsko podobo Slovenije,” je poudaril in dodal, da energetika ne zadeva samo gospodarstvo, ampak tudi slehernega državljana.

Vest pa je po seji sveta govorila z Vizjakom, direktorjem Geoplina Alojzom Stano in predsednikom uprave Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) Jožetom Zagožnom:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. Fonzi pravi:

    Burleska !! Kdo se bo sedaj ukvarjal z energetiko? Kopač (z malo izkušnjami kot bivši okoljski minister), Lahovnik (s še manj izkušnjami), Dimovski (ki o elektriki ve le toliko, da je potrebna, da si v mikrovalovni pogreje sendvič) ali energetski lobiji, ki cuzajo denar iz proračuna in žepov potrošnikov?

    Kamen bi se zjokal….

  2. Mirjana pravi:

    Je pa zanimiva izjava našega ex ministra MOP, g. Kopača,..ki nas je opozoril na nujnost rešitve problema…še bo zanimivo.

  3. Neja pravi:

    Bravo, Pahor! Tako po tihem boš ponovno uvedel enopartijski sistem!!!!

  4. šifra pravi:

    katro nujnost ima vmmislih?…. plinske terminale…?
    …živi bili pa videli!

  5. šifra pravi:

    katero nujnost ima vmmislih?…. plinske terminale…?
    …živi bili pa videli!

  6. Mirjana pravi:

    da , včeraj je mnogo odločneje zagovarjal potrebo po terminalu v KP, seveda z obrazložitvijo, da bi bil high teck izvedbe z uplinjevanjem na kopnem (”termoska”)…a je danes le storil pol korakca nazaj. Je pa tudi razložil, da koalicijska pogodba le ni tako proti terminalu, le lokacija mora biti primerna…hmm,..da izbire pa imamo na obali na pretek:))

  7. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Stana, Stana pa smo že mislili da boš prvo slovensko F1 moštvo sestavil sedaj pa kr takole MLM out pa plin in.

  8. komunalis pravi:

    vizjaka je vzel v energ.svet.ta ve,da v čatežkih toplicah pod zemljo hudič vodo greje za grešnike in zato bruha topla voda na plan.barbi totalka ti ga meče.Vpraš dimčeta k je z veleja a ve će kje tam blizu koln koplejo.najbrž bo odgovoru tk ko je pršu njegov fotr z vlakom v slovenijo in je v trbovljah narobe prebral kaj piše in je mislu,da piše TU BOLJE.vsi v gozd po drva zeblo nas bo.

  9. Igor Đukanović pravi:

    Ja, tiste, ki so zafurali, zarotirati. Morda namesto Bolgarije Romunija. Krasno.

  10. deporto pravi:

    Čist po Pahorjevo, priučeni tapetniki se bodo z energetiko igračkali. Kot totalni analfabet rovoKopač na Odmevih v dveh minutah natrosi tolk kretenizmov, da še svizec dol pada.

  11. Mirjana pravi:

    je pa pomiril g. Novak v Odmevih, ki je kot s puške ustrelil…da je ta švabski terminal unikum na svetu, in on osebno jamči za njegovo varnost ter okoljsko prijaznost. Fino, ga bomo dal s svojo familijo živet na Srmin,..pa bo v direktu lahko užival vse sadove svojega veleumnega podviga.
    Torej, terminal, ki je letne kapacitete 8 miljard m3 plina, pa dvojna nuklearka,..pa serija elektrarn na Muri, pa naftovod, pa plinovod,..pa premogovod…in bomo za silo energetsko priskrbljeni…mislimo si šele, kaj vse bi še rabili, če nas bi bilo duplo,..tako nekje za eno večje mesto.

  12. bronja pravi:

    Pa mi bomo jači od Teksasa.

  13. Fonzi pravi:

    Kot je rekel Topalović v svoji oporoki:

    “Ko je vas upoznao - ni pakao mu neće biti težak”

  14. Bount pravi:

    Verjemite dragi Slovenci, da plina v SLO ne bo zmanjkalo !
    Prej bo zmanjkalo kaj drugega!.
    In kdor je inicijator ustvarjanja nepotrebne panike in straha, ima čisto druge, egoistične interese!

Komentiraj