Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nezadovoljni ravnatelji

7. januar 2009 ob 6:30 | Nejc Jemec |

Združenje ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije nasprotuje zamrznitvi plač direktorjev v javnem sektorju, ki velja tudi za ravnatelje, nezadovoljni pa so tudi z zakonom o sistemu plač. Kot je povedal predsednik združenja Oton Račečič, so določeni učitelji in pomočniki ravnateljev po novem plačnem sistemu uvrščeni višje kot določeni ravnatelji, ravnatelji pa da so že do sedaj imeli zamrznjeno plačo, ko so obstali v plačnem razredu, ki so ga imeli ob imenovanju na mesto ravnatelja.

V združenju zahtevajo preklic uredbe o zamrznitvi plač in ureditev plačnih nesorazmerij, sicer so pripravljeni na tiho stavko. Na vprašanje, zakaj se ravnatelji niso oglasili že lani poleti, ko so še potekala pogajanja o sedanjem plačnem sistemu, je Račečič dejal, da so omenjene anomalije v sistemu zaznali tik pred zaključkom pogajanj, minister Milan Zver pa takrat ni bil več pripravljen na dodatne popravke.

Oton Račečič: “… se mi zdijo te poteze predvsem populističnega značaja.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. kaktus pravi:

    Zavedajte se, da ste tudi ravnatelji kot učitelji strošek za delavca, ki mora nositi vsa ta bremena. Kaj pa plačna nesorazmerja do delavcev, briga vas !? Ne poveste pa , da imate ravnatelji šol nek proračun znotraj katerega imate na desetine možnosti si povečati prejemke.
    Znan je primer ostarelega ravnateljskega manekena, ki nikakor ni hotel v penzijo. Ta si je na račun šolske ustanove nakupil celo kompletno smučarsko opremo, tako da je tajnica morala skrivati strošek v drugih postavkah. Celo njegov svečani odhod, z njegovo 70.obletnico je naprtil ustanovi.
    PA BODI SREČNA DOMOVINA !

  2. KASTA 21 pravi:

    Kaj majo bit nezadovoljni?Saj je zdaj njihova klika gor.Poznam enga k že joka za JJ.Stari JJ se je vsaj dalo izsiljevat,tole je pa partijski befel po svizčevi liniji.nema mrdanja.

  3. rukar pravi:

    Če ravnatelj s svojo skupino kaj nauči učence ali pa ne, takratko potegne učenec, ker je “tumast”. Tudi pri nas v železarni ob zelo, zelo hudih delovnih pogojih, bi radi imeli dvainpol meseca dopustov.
    Preobžrli ste se delavčevega kruha tovariši, s ŠTRUKLJEM na čelu.

  4. Nogavička pravi:

    … če hočeš met poslušne volilce, ko le-ti odrastejo iz šolarjev v vseznalce, moraš najprej zajebavat prosveto v javnih šolah, pol pa taiste zasebne na njihov račun 100 % financirat, in se hvalit, kok smo racionalni, in da vam itak hočmo sam dobr.

    Ko bojo mulci začel davke plačevat, pa večni študenti so še bolj primerni za tovrstno delo, jih bomo že pravilno informirali z Demokracijo in Ekspresom, da bodo lahko uspešno ponavljali besede in miselne loke našega ljubljenega vodje, v katerega dobro namero ne dvomimo; za dvomljivce bomo pa pustili v njegovi pisarni luč prižgano celo noč.

  5. Bount pravi:

    Zaplankani, egoistični Slovenci, prebudite se!
    Javni sektor zahteva več denarja, gospodarstvo v totalnem finančnem kolapsu, naši vrli učitelji- ravnatelji, pa še vedno vstrajajo in grozijo, da hočejo še več denarja! Od kod , pa naj ga davkoplačevalci vzamejo?
    Hej, egoisti, če bo gospodarstvo tako šibko, tudi vaša velika, požrešna glava ne bo imela nobenega telesa na kateremu se bo bohotila!
    Pravzaprav predlagam vladi: če ravnatellji lahko gredo v tihi štrajk, to pomeni , da so njihove službe brezvezne, saj imajo zaposlitev, ki ne zahteva nobenega dela, to je ven z njimi, v zavod za prezposelne!
    Če jaz v moji službi izvajam tihi štrajk, se to na rezultatu dela pozna že po eni uri, kar preprosto pomeni: tisti ki dela in NI SAMO ZAPOSELEN, si tega luksusa ne more privoščiti.
    In tisti , ki so samo zaposleni in itak nič ne delajo, lahko tiho štrajkajo.
    Torej javni sektor je zaposlil daleč preveč raznoraznih nebodigatreba delavcev. Ven z odvečnim balastom, saj nas vse skupaj že pošteno dušijo!!!

  6. Bount pravi:

    Pa še tole vrli govorniki na zgornjem videu, nehajte govoriti, se sprenevedati in lagati kot , da živimo v časih , ko smo še bili v konjuktivi, to je gospodarski rasti.
    Sedaj, dragi vrli požrešniin lačni ravnatelji, pa , če že učite , se MORATE VSAJ ŽE ZAVEDATI ,DA SEDAJ ŽIVIMO V ČASU GOSPODARSKEGA IN FINANČNEGA ZLOMA!!
    Vaša velika požrešna glava ima danes vedno bolj tanko in šibko telo ( gospodarstvo) , na katerem se lahko bohoti!!!

  7. Bount pravi:

    Kaj je prej bilo jajce ali kura?
    Odgovor: istočasno se je oboje razvijalo!

    Sicer za vas “učenjake” , je to totalna neznanka, to pa zato, ker ste duhovni mrliči.
    In denar vas že ne bo oživel!

  8. rukar pravi:

    RAČEČIĆ (upam,da sem prav napisal), najprej bi bilo dobro ,da bi ljudje izvedeli, s kakšnimi intrigami
    si prišel iz Ljubljane v Prebold za ravnatelja, še starše si prelisičil, to se danes govori po vasi.On bi rad trajni mandat,dajte ga no srat.
    Glede ravnateljskih plač pa tole! ravnatelj si lahko svojo plačo poveča tudi na račun prave ali prirejene
    uspešnosti in to do 75% (petinsedemdeset % ),z besedo ,da bi vsi razumeli.
    Ko je ” nekemu ” ravnatelju zmanjkalo uspešnosti je sam napisal nekaj raziskovalnih nalog nato našel učence, da so te naloge podpisali in uspeh šole je bil tu.Tudi uspehi posameznih,pridnih učiteljev iali kolektiva se šteje skoraj izključno in samo kot uspeh ravnatelja.
    ČISTEGA VINA PROSIM !

  9. Bount pravi:

    Sicer pa , brez zamere g.RAČEČIĆ, ali ste se kdaj resnično pogledali v ogledalo? No, če tudi bi se, verjetno, ne bi nič videli, ker ste tam kjer ste .
    Vaš obraz odseva topi izraz duhovnega mrliča.

Komentiraj