Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SVIZ-ec o plačah

5. januar 2009 ob 23:00 | Denis Sarkić |

Pogovor z generalnim sekretarjem Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) Branimirjem Štrukljem o napovedanih vladnih varčevalnih ukrepih, ki zajemajo tudi delno zamrznitev plač v javnem sektorju, odrekanju določenim privilegijem javnih uslužbencev in funkcionarjem ter seveda mučna pogajanja s sindikati do kompromisa o ukrepih samih.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. JB pravi:

    Če že ne sicer saj v tem pogledu prikimavam Pahorju. Prvi je, ki poizkuša v tej naši državici obrniti logiko in sicer, da javni sektor diha če diha gospodarstvo. Torej radikalno gledano diskusija o plačah sploh ne more biti in žal je tako, da so plače v javnem sektorju doživljenske, niso pa visoke in stimulativne. Žal gre za sektor, ki ne ustvarja dodane vrednosti, temveč v glavnem troši kar ustvari realni sektor. Drugi korak pa bomo izpolnili, ko bodo plače v javnem sektorju v povprečju nižje kot kot v realnem.

  2. MRZ K PS pravi:

    Naročnik na Družino . XAXAXAXAXAXA Ja kaj bo pa mali paličnjak reku? On tud bere.Ta navada mu je ostala še iz železnih časov.

  3. njofra pravi:

    JB@ dopolni tvoje znanje z naslednjim:- Žal gre za sektor, ki ne ustvarja dodane vrednosti, temveč v glavnem troši kar ustvari realni sektor. - Javni sektor je predpogoj da realni sektor sploh nastane in da lahko kaj ustvari, da oba preživita! Brez javnega sektorja (recimo izobraževanja) bi bili vsi nepismeni in gospodarstvo sploh ne bi obstajalo! Zaradi nesposobnega in lenega realnega sektorja pa javni sektor po krivici trpi pomankanje, ker požeruhi-menedžeri, tajkuni … najprej poskrbijo za sebe.

  4. Bount pravi:

    Njorfa, da, da in bla bla blaaa.Kar išči zunanjega krivca, ampak prej se pa sam sebe v ogledalo poglej, če zmoreš?

    Kaj je prej bilo jajce ali kura?
    Odgovor: istočasno se je oboje razvijalo!

    Sicer za “učenjake” tvojega kova, je to totalna neznanka, to pa zato, ker ste duhovni mrliči.
    In denar vas že ne bo oživel!

  5. njofra pravi:

    S primitivci ne moreš drugače kot primitivno (čeprav, primitevec te sicer skuša spraviti na svoj nivo in premagati z izkušnjami, vendar je za intelektualca vseeno preplitek, ha, ha ….) - torej - Bountl, ti se poglej v ogledalo in boš videl enega velikega trotla v obliki piščanca!!!!!

Komentiraj