Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Türk pri reševalcih

2. januar 2009 ob 15:32 | Denis Sarkić |

Z novim urgentnim blokom (DTS) v okviru Univerzitetnega kliničnega centra bodo nastale nove možnosti za tamkajšnjo reševalno postajo, je po prvem novoletnem obisku Reševalne postaje Ljubljana dejal predsednik republike Danilo Türk. Ob tem je predsednik poudaril, da je treba doseženo raven ohraniti in razviti naprej, pohvalil pa je tudi visoko profesionalnost reševalcev. Predsednik Türk je spomnil, da zlasti okoli novega leta obišče tiste, “ki delajo in imajo posebne odgovornosti v času, ko se ostali zabavamo” in pohvalil tudi odlično organiziranost reševalcev.

Kot je pojasnil Türk, so se danes pogovarjali predvsem o času, potrebnem za uspešno izpeljavo intervencije, s čimer je povezano vprašanje opremljenosti reševalnih vozil. “Težko si predstavljam, da bi lahko enak učinek dosegli z vozili, ki bi bila prilagojena okretnosti, ne pa opremljenosti,” je dejal predsednik in dodal, da bo po njegovem mnenju v prihodnje potrebno nameniti pozornost prav opremljenosti in pa usposobljenosti ljudi. V tem smislu je po Türkovih besedah pomembno tudi obnavljanje voznega parka. “Verjamem, da bo tudi v prihodnje vprašanje zdravstvenega varstva, vprašanje intervencij, vprašanje nujnega ukrepanja med pomembnimi prioritetami,” je o vlogi države pri tem vprašanju povedal predsednik. Obenem je spomnil na pomen donacij. Pri tem sam ne želi, da se pretirava z nevarnostjo gospodarske krize: “Treba je videti, kakšne bodo konkretne okoliščine. Prav je, da smo pripravljeni, ni pa nobene potrebe po tem, da bi sejali paniko.”

Strokovna direktorica Univerzitetnega kliničnega centra Aleksandra Markovič Predan pa je po predsednikovem obisku dejala, da so zaradi obiska reševalne postaje izjemno počaščeni. “To so ljudje, o katerih skoraj nič ne slišite, pa ogromno naredijo,” je vlogo reševalcev opisala Markovičeva.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. Revolucija pravi:

    A fotk pa ne bo nič, ker jih imamo ful radi. :)

    Pa ko so bili v dispečerskem centru niste nič posneli.

  2. doajen pravi:

    …prva asociacija na Turka je še vedno 90.000€

  3. kvikl cvikl pravi:

    doajen pravi:

    2. januar, 2009 ob 17:44
    …prva asociacija na Turka je še vedno 90.000€

    ..ki jih je poniglavo zvalil na svoj kabinet…

    ..pa povabilo zaslužnega brezposelnega Cvikla in konkubine na večerjo s kraljico
    ..pa orden “žlahtnima desničarjema” Hribarjema na Pačkovo sugestijo
    ..pa obračunavanje z nekdanjim “rešiteljem” Ruplom…

    …naj veličanstvo ataTurk proba z 16 stranskim intervjujem v Nedeljskem Udbovniku.Ampak po mojem je zapravil že vse đokerje,a bogami i kviskota.

  4. Revolucija pravi:

    Komentar je bil izbrisan zaradi osebnih žalitev in/ali ekstremnega idiotizma.

  5. Revolucija pravi:

    Komentar je bil napisan sarkastično, kot odzvi na Kvikla Cvikla.

  6. Carlos Contreras pravi:

    Ga bodo pa intervjuvali v Družini, mojem najljubšem časopisu.

  7. kvikl cvikl pravi:

    nekaj sem zamudu…zakaj se je šlo? Recolucija-idiotizem? Klaro….

    res ste levaki reveži: malček ogledala “najboljšim”,pa je takoj revolucija. Krožka F21+F571 sta pač nategnila rajo, raja je Turka spregledala in to je to..In sedaj raja serje po F21+F571+KGB vladi ekonomskih teoretikov

    PS: V zadnjem Nedeljskem Udbovniku se dvorni norčki Udbe (tof&lucu in podobni) še kar naprej ukvarjajo z zlivanjem gnoja (menda spontano od ljudstva) po Ruplu.

    Dejte jim sporočit,da je zadeva že kontraproduktivna in smešna
    Trenutno je prva in zadnja beseda pogovorov ataTurk. Hebiga,tako je…

  8. Denis Sarkić pravi:

    kvikl, hvala bogu, da si enkrat kaj zamudil…

  9. Revolucija pravi:

    kvikl cvikl, bom še enkrat napisal tokrat bolj umirjeno.

    Nikakor se ne morem sprijazniti, da ni bil izvoljen Čebelar, tako čuteč in res plemenit človek, ki občuti stisko slehernega, vešč politike, združevanja. Nikoli razdvajal, vedno nas je združeval, na temeljih krščanskega etosa. No, tu imamo pa nekega pip, pip, pip, pip, ata turk.

  10. Denis Sarkić pravi:

    No, vidiš, da gre tudi brez žalitev…

  11. GOLOBIN pravi:

    Fata turk zajebu si pa pika.Nč ne bo pomagalo slinarstvo okoli raje in njih riti. Kar si si skuhal boš moral sam snest.

  12. kvikl cvikl pravi:

    Revolucija pravi:

    2. januar, 2009 ob 23:41
    kvikl cvikl, bom še enkrat napisal tokrat bolj umirjeno.

    Nikakor se ne morem sprijazniti, da ni bil izvoljen Čebelar, tako čuteč in res plemenit človek, ki občuti stisko slehernega, vešč politike, združevanja. Nikoli razdvajal, vedno nas je združeval, na temeljih krščanskega etosa. No, tu imamo pa nekega pip, pip, pip, pip, ata turk.

    ..kot sem že povedal,sem tisto nedeljo abstiniral,ker je bila izbira med “desnim udbašem Orgljičarjem” in “oholim petokolonašem” s podporo F21+F571 izbira med butcem&antiosamosvojiteljem

    Če bi kandiral Jančar,bi me mogoče videli.

    Želeli ste Turka,pa ga rešujte. Za “kao” mojega Peterleta me pa boli,kakor za vse podobne na seznamu udba.net.Meni ga kot “desničarja” ne bodo nikoli uturili.

  13. Dohtar pravi:

    Lepo, da je urgenco obiskal predsednik Turk. Ampak, obiskalo jo je že več pomembnih ljudi, urgenca pa je še vedno v enakem razsulu, kot že vsaj zadnjih 18 let. Računsko sodišče pozivam, da razišče primer, ki se je zgodil v času Janševe vlade, ko je že odobrenih 6 milijonov evrov za prenovo ljubljanske urgence šlo z dekretom v Maribor, kjer je direktor tamkajšnje bolnišnice Janšev strankarski kolega, dr. Pivec. Skratka, ljubljanska urgenca je spet bila nategnjena. Minister za zdravstvo Janševe vlade, dr. Bručan, je bil sam dolgoletni šef internističnega dela urgence in je poznal vsak njen problem do potankosti. Ali je urgenca kaj napredovala, se kaj obnovila, ko je bil na ablasti. Ništa. Niente. Niti en sam mali aparatek ni bil kupljen. Tako da, g. Turk. Dokler boste urgenco samo obiskovali, vam nihče ne bo verjel v iskrene namene. Šele ko bo za vašim obiskom nastal tam tudi kak učinek, vam bomo ploskali. Ostalo pa je le šou za rajo. Pazite, da ne boste zapadli v kategorijo šovmena Pahorja, ki se pojavlja s fuzbal žogo na silvestrski oddaji. Patetično. Kakšne ljudi imamo to na oblasti zdaj. Samo leporečijo in nosijo lepe obleke in ure. Zamislite se gospodje politiki, da pride tudi vaš čas in boste potrebovali urgenco. Če ne zaradi drugih državljanov, zaboga, vsaj zaradi sebe uredite slovensko zdravstvo, da boste vsaj sami ležali na lepi postelji, ko pride vaš čas.

  14. kvikl cvikl pravi:

    dohtar;
    ljudski glas pravi, da bi rabli še ene dve leti Kukovičevo…Vi dohtarji verjetno niste za to,ali se motim?

    PS: a je novi minister še živ?

  15. Dohtar pravi:

    kvikl cvikl:
    noben minister, ne rdeč ne beločrn ni bil nikoli dober za zdravstvo, ker zdravstvo te države ne zanima. Dokler bodo ljudje to prenašali, bo tako. Ko pa bodo ljudje popizdili in zahtevali, da država uredi zdravstvo, ki ga plačujejo sami, bo pa drugače. Ampak ljudje so apatični. Dokler so zdravi jih zanima vse drugo. Ko pa zbolijo, bi pa radi vse. Tega pa ni, ker jih prej ni zanimalo.

  16. kvikl cvikl pravi:

    dohtar;
    ah,zdravstvo državo zanima,dnarja in vukojebine za turjenje kadrov je mnogo in preveč.
    Žal mislim,da je edni način privatizacija.5 x na leto greš h zdravniku,v šesto boš pa moral nekaj doplačati.Nekaj dnarja bo pač treba šparat za te namene.Dokler se lahko za operacijo lahko istočasno naročim na 6tih koncih in pol jočem,da je čakalna doba 2 leti….
    Tle narod misli zmotno (mu dajejo misliti),da smo še vedno v socializmu.In da lahko Pinko Palino odide kot “Bivši Bivši in Večni” na operacijo v Švico.

    ,

  17. Revolucija pravi:

    @kvikl cvikl

    Zdravniki ne marajo ministrov, ki ne izhajajo iz medicinske stroke (komunistka Kukovičeva, tud Miklavčič). Najhuje pa je, če pride na položaj ministra kakšen ekonomist ala Rado Pezdir. To bi se križali.

Komentiraj