Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Junij 08

30. december 2008 ob 13:00 | Nejc Jemec |

Slovenijo je v zadnjem mesecu predsedovanja Evropski uniji, v okviru vrha EU - ZDA, obiskal ameriški predsednik George W. Bush s soprogo Lauro. Policija, ki je med obiskom uspešno skrbela za varnost in zapirala posamezne odseke cest, je konec meseca v javnost poslala sporočilo o izvajanju konkretnih operativnih aktivnosti, usmerjenih v preiskovanje težjih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije. Dve osebi, ki jima je bila odvzeta prostost, sta bila nekdanji višji državni tožilec Boštjan Penko in prvi mož SCT-ja Ivan Zidar.

Referenduma o pokrajinah se je udeležilo nekaj več kot 10 odstotkov volilnih upravičencev. Slabo udeležbo je predsednik NSi Andrej Bajuk pripisal lepemu nedeljskemu vremenu. No, za izstop Janeza Drobniča — sprva iz poslanske skupine — ni bila kriva bližajoča se nevihta, pač pa neporavnane finančne obveznosti, kot so pojasnevali v stranki.

Prometni minister Radovan Žerjav je vetrobransko steklo svojega službenega vozila polepšal s prvo vinjeto. Ob dnevu državnosti pa sta svoje spomine na leto 91′ obujala predsednica LDS Katarina Kresal ter ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran.

Alojz Uran: “Sem kar aktivno sodeloval, posebej v vojni za Slovenijo …”

Pregled političnega dogajanja v letu 2008:

Januar 08
Februar 08
Marec 08
April 08
Maj 08

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. rukar pravi:

    VELIKEGA GOSPODA DR. BAJUKA,
    bi predlagal za vse storjeno, posebno kot finačnega ministra, za SLOVENCA LETA .
    DELOHOLIK Z REZULTATI, KI MU DOSLEJ VSA ROKOMALSKA, KOMUNAJZARSKA, FINANČNA
    FALANGA NI BILA DO GLEŽNJA .
    “BELČEK”, ROJEN 1943, V LJUBLJANI. Z NJIM OTROKOM, SO STARŠI ZBEŽALI V NAROČJU, DA SO SE REŠILI. PO PRIMOPREDAJI MINISTSTVA JE REKEL ,DA GRE DOMOV. NOVINARKA PA :”KAM PA? ALI STE SE UPALI VPRAŠATI KAJ TAKO NESRAMNEGA TOV. KUČANA ALI JANKOVIĆA ! KJE STA ŽE ” OVA DVOJICA” ROJENA ?

  2. luka pravi:

    rukar:)
    good point

Komentiraj