Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

April 08

28. december 2008 ob 13:00 | Nejc Jemec |

Samooklicani domoljubi, pod vodstvom Marjana Podobnika iz Zavoda 25. junij, so se odpravili na mejo s Hrvaško. Namera, da bi Jošku Jorasu pomagali odstraniti cvetlična korita, ki so mu omejevala dostop do hiše po t.i. evropski poti, je takrat spodletela. Protest je minil v znamenju kratkotrajnega prerivanja s hrvaškimi obmejnimi organi, Denis Sarkić je imel težave zaradi svojega priimka, v Dragonjo pa takrat ni padel nihče.

Veliko več ljudi se je aprila v Ljubljani udeležilo evropskih delavskih demonstracij. Zaheteve so bile jasne — višje plače za vse delavke in delavce, zmanjšanje razlik v plačah med članicami Evropske unije in zmanjšanje razlike med plačami direktorjev in delavcev.

Z delom je nadaljevala t.i. Cviklova komisija, ki se je ukvarjala s preiskovanjem nakupa oklepnikov 8×8. Podpredsednika komisije Roberta Hrovata (SDS) je zmotilo, da je oceno nakupa oklepnikov pripravil sodni izvedenec Ivan Prebil. Obrambni minister Karl Erjavec pa se je aprila čudil, zakaj ga je Milan M. Cvikl sploh povabil na zaslišanje.

Harmonikaš Denisu Sarkiću: “Pa bolj stran od mene.”

Pregled političnega dogajanja v letu 2008:

Januar 08
Februar 08
Marec 08

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. polarna lisica pravi:

    Tale harmonikas. sramota. Se dobro, da smo na Obali pretezno mesani, pa si ljudje ne privoscijo kar tako streljat take …

  2. Pepo pravi:

    Harmonikar? Ja, pravi norec. Ravno prav urbaniziran, da ne veš, ali se morda ne dela norca iz svoje noše ali harmonike, a ve, da mu oboje v danem hipu prav pride; ravno dovolj izobražen, da se ti za hip zazdi, da bi lahko kaj normalnega ppovedal, a hvala bogu ravno dovolj fašističen, da čez minuto le poštekaš, da je brezupen kreten, ki z njim nikoli nič pametnega ni bilo in - upajmo - tudi nikoli ne bo.

  3. Miha pravi:

    Še bolj je žalostna zgodba harmonikaša.Bivši učitelj na srednji šoli… v kabinetu je imel nalepljene diplome za uzorno vedenje, Judo… Mene je sram, da je on Slovenec in da je učil na šoli, a so kaj hitro spregledali in ga vrgli iz nje.Tukaj je filmček k notri nastopa v špici in koncu:
    http://www.youtube.com/watch?v=Fkzy6kHmNUA&feature=channel_page

Komentiraj