Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Marec 08

27. december 2008 ob 13:00 | Nejc Jemec |

Pol leta pred državnozborskimi volitvami so Socialni demokrati v Kranju začeli svoj pohod na oblast. Na prvem izmed večjih predvolilnih shodov je simpatizerje navdahnjeno nagovoril Borut Pahor. Vpliv 100.000 evrov vrednih ameriških svetovalcev je bil očiten.

Strankarski voditelji so marca odgovarjali na ponavljajoča se in vedno pogostejša vprašanja o rezultatih javnomnenjskih anket. Te niso bile najbolj naklonjene NSi in SLS. Andrej Bajuk tako anketam ni pripisoval posebnega pomena, saj da so njegovi stranki še vedno nepovedale napačno usodo. Je pa raje poudarjal gospodarsko rast, kot je Slovenija še ni imela.

Poslanec SDS Franc Pukšič je bil razočaran nad opozicijskim zavračanjem pokrajinske zakonodaje. Predvsem so ga motili poslanci, ki naj bi se preveč udinjali volji ljubljanskih central, namesto da bi delali v dobrobit svojih volilcev iz posameznih delov Slovenije. Matej Lahovnik je komentiral napovedane nizke cene vinjet. Sindikatom pa splošna opozorilna stavka zasebnega sektorja ni najbolje uspela.

Borut Pahor: “Ali bomo v teh šestih mesecih šli do konca, ker smo tik pod vrhom!? Ali bomo ali ne!? To mi delajte!”

Pregled političnega dogajanja v letu 2008:

Januar 08
Februar 08

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. medek pravi:

    100.000 + Dimitrij Rupel + Matjaž Šinkovec = stečaj SD (stečajni upravitelj Borat P.)

    Mali medo se jezi :)

    Pahor ima vedno bolj posekano brado in vedno daljši nos, pa rogi mu iz čela ven buhajo. Kot bi mu slon na glavi pristal.

Komentiraj