Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Januar 08

25. december 2008 ob 13:00 | Nejc Jemec |

Deset športnih zanesenjakov se je 1. januarja v Portorožu namakalo v 13ºC hladnem morju. Bolj razgreti so v začetku leta postali odnosi med Slovenijo in Hrvaško, potem ko je naša soseda tudi za članice Evropske unije uveljavila zaščito ekološko-ribolovno cono. Čeprav je bil september še daleč stran, so se stranke že pripravljale na državnozborske volitve.

Predsednik takrat največje opozicijske stranke (SD) Borut Pahor je napovedal, da bo, v primeru zmage na jesenskih parlamentarnih volitvah, nekdanjega finančnega ministra in guvernerja Banke Slovenije Mitjo Gasparija zaprosil, naj prevzame mesto podpredsednika vlade. Nič kaj navdušena nad to potezo ni bila Katarina Kresal, predsednica LDS, v kateri so pred tem podprli Gasparijevo kandidaturo za predsednika republike. Vladajoča SDS je sodelovanje med Pahorjem in Gasparijem označila z besedami, da se sinovi partije združujejo pod rdečim praporjem revolucije.

Odstopil je državni sekretar na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Marko Štrovs. Zaradi ogorčenja javnosti po njegovi izjavi, da se upokojenci nimajo česa bati, razen Matilde. Štrovsovo izjavo in zamenjavo je obžaloval predsednik NSi Andrej Bajuk.

Jože Tanko: “Mati partija združuje sinove pod rdečim praporom za naslednje volitve.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj