Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Znotraj stranke SD

18. december 2008 ob 1:45 | Denis Sarkić |

Pogovor z glavnim tajnikom največje vladajoče stranke Socialnih demokratov Urošem Jauševcem o tem, koliko članov je izstopilo iz stranke po nepredvidenem imenovanju Dimitrija Rupla za letečega veleposlanika v kabinetu premiera Boruta Pahorja, kadrovskih škarjah in platnu v stranki in vladi, trenjih znotraj stranke - še posebej na liniji med centralo in lokalnim odborom SD Trebnje in pripravah stranke na evropske volitve.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. ZKS-UBS pravi:

    A kdaj opere ta rdeč pulover al ih ma par na lagerju,da se ne izneveri barvi.? Čisti PR.

  2. SD kretničar pravi:

    Glavni tajnik je očitno v SD nepomemben kretničar administracije. Če bi imel več besede, LDS luzerji ne bi prevzeli SD-ja.

    Sicer pa je sedaj okrog Rupla vse postalo jasno, predvsem zakaj toliko prahu okrog njega. Pahor je s to potezo pokazal, da bo nase vezal vse kadre, ki mu trenutno koristijo. S tem relativizira pomen ravno teh prebeglih LDS-ovčkov. Zato njih Rupel tako boli. Ko bo Žbogar zadosti uveljavljen, Rupla najbrž ne bo več potreboval. Najbrž tudi ne Ropa, ko bo vzpostavil svojo gospodarsko bazo. Cvikl pa itak vsakemu pride čez glavo najmanj po 6 mesecih.

  3. JB pravi:

    Sedaj je že jasno, da bo SD končal kot LDS - razlika je samo v tem, da bo obdobje bistveno krajše (1 do 2 leti max). V kabinete ministrov kadrujejo v glavnem dobre pičke, ljudi ki so delali na volitvah pa sedaj odrivajo in to na veliko. Da o sposobnih vs. nesposobnih sploh ne govorim, še posebej v korelaciji s kadri z nič let delovne dobe in dobrimi nogami ter blond frizuro. Janša je bil tukaj veliko boljši - kadroval je izključno 100% lojalne kadre.

  4. joze pravi:

    V bistvu sem jaz izstopil iz stranke, ker sem po zmagi hotel vstopiti vanjo (saj veste, pragmatičnost se lahko pozna tudi v denarnici), a sem se zaradi kravate, ki se zdaj pojavlja okoli Pahorjevega vrata (z nenošenjem le-te bi Pahor lahko še bolj zataolkel Hrvate, kot jih je pa zdaj) in zaradi njegovega kadrovanja premislil. Če pa bi Pahor slučajno zaprosil Urško Bačovnik za roko, se takoj javim za njegovo pričo in bom prvi v vrsti za nove člane SD. Še več - na vso moč bom agitiral za njegovo stranko, saj v politiki toliko štosnih situacij nismo videli že od Krambergerja naprej.

  5. medek pravi:

    A je drek že skuhan ?

  6. medek pravi:

    Se pravi, da vladajo Pahor, Janša, njuni čudežni dečki in ameriški svetovalci.

    Koalicija voljnih

  7. butalec pravi:

    Reakcija da člani iz SD izstopajo je sigurno napačna. Borat je izdal članstvo in SD, zato je treba iz stranke vreči njega. Šele takrat bo spoznal da ni slovenski mesija ampak brez stranke navaden niče.

  8. JB pravi:

    iz prve roke - pahorju se je sfukalo odkar je predsednik vlade - prve besede po javni zahtevi po odstopu so bile: saj ni nujno, da je predsednik vlade tudi predsednik stranke. Tip je poletel, itak da ga ne bodo rušli na kongresu, tudi drnija niso, ampak kaže pa to na stanje duha, ki vlada v SD.

  9. kricert pravi:

    Ko berem tele komentarje čustim iskreno sočutje do nekaterih komentatorjev. Ne more bit lahko sam s sabo živet takole.

  10. ne pravi:

    say what?

    /*–*\
    –*–

    ?%%$!”#¨”!¨¨#!”¨”#

  11. PARTIZAN pravi:

    Pahorja je treba nagnati iz stranke!
    zdaj pa so nekateri postali poslanci in imajo dobre plače in bodo kimali pahotrju!!!!!

  12. gregor pravi:

    Pahor že ve, zakaj se želi distancirat od Cvikla, Ropa in podobnih …

  13. Janko pravi:

    Vsi “kontraši” v komentarjih zoper g. Pahorja, se vidijo nad njim, zato tako bolano NABIJANJE.

    Sicer pa bi radi državljane poučevali, kako je treba biti “strpen” do sodržavljanov, - bubano - kajnede?

    RAZUMI, KDOR MORE….!!!!

Komentiraj