Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Rus tepen zaradi čika?

11. december 2008 ob 0:05 | Jaka Tomc |

Podpredsednik stranke Zares Andrej Rus je bil pred dnevi pretepen zaradi cigaretnega ogorka, je ugotovila policija. To je novinarski konfernci pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Branko Japelj.

V primeru napada na Andreja Rusa je policija prijela storilca, političnih motivov pa za zdaj ni odkrila. “Po zbranih obvestilih je prišlo do verbalnega konflikta med osumljencem in oškodovancem, po izjavi osumljenca, zaradi cigaretnega ogorka,” je v izjavi za medije povedal Branko Japelj. Policisti so na podlagi zbranih obvestil in dokazov ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 27 letni državljan Slovenije, doma iz okolice Maribora. V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da se je navedeni na parkirnem prostoru na Trgu Republike zapletel v verbalni konflikt s podpredsednikoma Zaresa in ga pri tem z roko udaril v obraz. Med umikanjem pred napadalcem, je oškodovancu spodrsnilo, pri čemer je padel na tla in si poškodoval roko. Po dejanju je osumljenec odšel do svojega vozila znamke Renault Megane, ki ga je imel parkiranega na Trgu republike in se odpeljal s kraja, je povedal Japelj.

Na podlagi pisne odredbe sodišča so policisti 9. decembra pri osumljencu opravili hišno preiskavo. Pri tem so mu zasegli oblačila, ki naj bi jih nosil v času storitve kaznivega dejanja. “Z osumljencem je bilo opravljeno policijsko zaslišanje, na katerem je bi navzoč odvetnik in je samo dejanje priznal,” je dejal Japelj in dodal, da so tudi priče na podlagi fotografij narejenih iz videoposnetkov, potrdile, da gre za pravo osebo.

Generalni sekretar Zaresa Bogdan Biščak je dan po napadu medijem podal Rusovo pojasnilo, da ga je storilec tudi po padcu še naprej pretepal. Japelj pa je danes poudaril, da so “opravili razgovore z več pričami in več prič je potrdilo to, kar sem že povedal,” je dejal. Storilec je bil po njegovih besedah do sedaj sicer dvakrat obravnavan za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, “v ostalih zadevah pa ni zabeležen v evidencah policije”, je dejal Japelj. Zoper osumljenca bodo policisti, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva po členu 296/II kazenskega zakonika, podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Na izjavo Japlja se je popoldne odzval tudi Rus. Kot je zapisal, “do verbalnega konflikta na parkirišču ni prišlo”, saj omenjenega 27-letnika ni ne videl ne slišal. Dejansko naj bi Rus ravno želel telefonirati. “Hodil sem proti svojemu avtomobilu in bil osredotočen predvsem na telefon. V trenutku, ko sem začel odklepati, je pristopil moški in me udaril,” je zapisal. Dodaja še, da je pri izmikanju padel na tla, pri tem pa napadalec ni odnehal, ampak je skočil nanj in ga pretepal naprej.

Jaka Tomc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. Bount pravi:

    Zopet še ena nova LAŽ, tepen zaradi ogorka, kakšna lažniva floskula pa je to?

    Res je, od vseh politikov moškega spola je Golobič še najboljši in tudi napametnejši govornik.
    Toda, ali je to dovolj? Ni dovolj! Ali trenutno kaj lahko spremni na bolje? Ne, no, vsaj Golobič tako misli in verjetno ima tudi prav. Zakaj? Ker - moje mnenje- Slovenija še ni dovolj zrela, da bi lahko nagradila tiste politike, ki si drznejo- pa čeprav bi to morda tudi pomenilo njihov zaton ali poraz - govoriti Resnico.
    Živimo v času in kraju kjer je LAŽ postala ena glavnih vrednot . LAŽ nagrajujemo, bolj ko negdo laže, bolj je imeniten itd..
    Pahor laže, da je z Ruplom vse oh in sploh super, kar seveda ni. Bojim se, da je za Rupla že prepozno, ker je že preveč globoko v živem blatu, zato Pahorju majhen, dobronameren nasvet:zavedaj se, da marsikaj kar misliš, da prav delaš, je v resnici grda igra, ki jo tvoj lasten nižji EGO igra s teboj. Zbudi se, dokler je še čas, to je, preden boš padel v živo blato.
    Glede Rupla pa takole, je nekašna moderna Mata Hari, ve veliko umazanih skrivnosti, ki niso za javnost, to je sedanje in prejšnje vlade, katere zelo spretno uporablja za svojo lastno dobrobit in seveda na škodo vseh nas.

    Golobič pa ima prav, češ saj Pahor ne ve, kaj dela in tudi če bi mu povedali, še vedno ne bi vedel kaj dela, zato pa nima smisla sklicati zasedanje..itd.. Kresalova je preveč optimistična glede spreobrnitve Pahorja, no tako nekako razmišlja Golobič.

    In kdo je za vso to veliko zmešnjavo, ki jo danes imamo na poličnem prizorišču kriv?
    Več ali manj vsi mi, državljani RS, saj imamo točno to, kar si zaslužimo.
    Torej vsem nam v premislek, dokler bomo podpirali laž, ali bolje povedano, ne bomo znali ločiti laži od resnice, do takrat bomo imeli tako sceno. Torej , predlagam, obrnimo se v našo notranjost, v našo tišino in se vprašajmo kdo sploh smo, od kod prihajamo in kam gremo!

  2. Marko pravi:

    @Bount

    Zmanjšaj dozo (Golobića). Se boš zdel sam sebi smešen čez kakšno leto.

    lp

  3. op. pravi:

    prav mu je, primitivcu….

  4. bullock1 pravi:

    Glede na to, da je g. Rus ciničen in vzvišen, bi bilo skoraj za verjeti, da jih je dobil zaradi kakšne svoje izjave. Malo verjetno je, da obstajajo taki norci, ki bi kar tako pretepali ljudi.

  5. Carlos Contreras pravi:

    Po desničarjih na tem forumu sodeč … obstajajo.

  6. neemocije pravi:

    Zaresovec, torej lažnivec.

  7. Carlos Contreras pravi:

    Case in point.

  8. oskar pravi:

    Kajenje je pa res nevarno!

  9. janez pravi:

    Čefur ga je

  10. medek pravi:

    http://www.delo.si/clanek/72599

    foto: Dokumentacija Dela

    ——————————————————————————–

    Ljubljana - Na parkirišču pred ljubljanskim lokalom Julči v Trnovem je neznanec 2. decembra vlomil v osebni avtomobil vodje varovanja predsednika države Danila Türka, poroča Večer.

    Iz vozila znamke honda je odnesel torbo, v kateri so bili poleg osebnih dokumentov lastnika vozila, inšpektorja Staneta Franclja z urada za varovanje in zaščito, še predmeti v lasti slovenske policije oziroma urada za varovanje in zaščito.

    Ukraden naj bi bil tudi zaupni dokument, ki vsebuje natančni razpored gibanja in dela predsednika Türka.

  11. medek pravi:

    Tudi gibalni računalniki so izginjali po naključju.

    Zdaj, ko je desnica izgubila oblast se pa krepijo napadi Mutnevode. Kako prozorno.

  12. Bount pravi:

    Točno tako, bravo Medek, dobro napisano in prikazano.

    In Carlos še res je, po replikah sodeč, lahko sklepamo, da so nekateri desno mahnjeni prav
    čudni petelinčki, ki ali zmerjajo, ali žalijo, ali klatijo neumosti, ali grozijo, pravzaprav se zelo trudijo, da nam pokažejo vso njihovo glorijo bistroumnega znanja. So res pravi pravcati korenjaki, ki hrabro jurišajo in “osvobajajo” že zdavnaj osvobojene.Hej Slovani, na juriš……

  13. Carlos Contreras pravi:

    Tudi Slovani bi najraje ne bili.

  14. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    in kako bi šele bil, če bi kadil kot turk ? _ _ _ ;-)))

Komentiraj