Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Slovenija+Hrvaška=EU

10. december 2008 ob 2:35 | Denis Sarkić |

Rešitve zaenkrat še nimamo, smo pa na dobri poti, je povedal zunanji minister Samuel Žbogar v zvezi iskanjem rešitve glede zastoja Hrvaške v pogajanjih z EU. Slovenija po njegovih besedah želi zagotovila, da dokumenti, ki so prišli v Bruselj, ne morejo prejudicirati meje oziroma jih Hrvaška ne more uporabiti pri arbitraži. Zagreb naj bi 19. decembra zaprl pet in odprl deset novih poglavij v pristopnih pogajanjih z EU, a le če bo Slovenija do takrat dobila zagotovila, da zemljevidi, ki jih je Hrvaška s pogajalskimi dokumenti poslala v Bruselj, ne prejudicirajo meje, je poročala TV Slovenija.

Minister Žbogar na vprašanja novinarjev o problemu s Hrvaško:

Kot je povedal, je Slovenija spočetka zahtevala odstranitev teh zemljevidov. To ne gre za odstranitev iz dokumentov, ki jih je Hrvaška poslala v Bruselj, ampak za odstranitev iz “zakon in podzakonskih aktov Hrvaške”. “To za Evropsko unijo ni bilo sprejemljivo, ker bi na ta način se preveč vmešavali v hrvaški notranji red, zato zdaj iščemo rešitev, kako z nekim dokumentom, ki bo pravni dokument, tudi lahko neka pogodba, in ki bo nam dal pravna zagotovila, da ti dokumenti, ki so prišli v Bruselj, ne bodo nikakor prejudicirali meje oziroma da jih Hrvaška ne more uporabiti pri morebitni arbitraži ali odločitvi na sodišču,” je pojasnil.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. nada pravi:

    Glede na to, da bi Slovenija res pridobila zagotovilo o prejudiciranju meje s sosed Hrvaško, naj zahteva dokumente predložene Bruslju - predvsem zemljevid. Z njihove strani je bilo že veliko zagotovil
    ki pa se jih niso držali. Delajo kar po svoje in ne upoštevajo mnenj ali dokazov drugih prizadetih.
    Veliko sreče pri pogajanjih in se ne pustite izsiljevati.
    lep pozdrav!

  2. JINX pravi:

    mislim, da je tale bitka žal zgubljena. spet se obeta neka mehkužna neodločna drža.rupsi je hrvate kar dobro gnjavil.to mu lahko priznamo.

  3. HRVAT pravi:

    Vi slovenci ste smješni… Izmišljate razloge zbog kojih hrvatska po vama nikad ne bi trebala ni ući u EU. Ja se samo pitam da li su vas austrijanci ili talijani ovako zajebavali kao što vi zajebavate nas???

  4. ZKS-UBS pravi:

    Idi u Mariju bistricu i moli se ,da ne uđete u EU(govna).Tek tada čete vidjeti svoga boga.Vaših 1000kn če tada vredjeti još samo 200kn.Pamti !!!! Ako ne uđete bičete još zahvalni.

  5. Ivan pravi:

    Pa da, nije istina da mi se žuri u eu, nije ni da je tako loše vama tamo, vaša vlada je rekla sve što je imala i sada se možda napokon nešto pokrene.Možda se i u nama izrodi neka sjajna ideja i neko jako “pametan” pa vam nešto i napravi slično iako smo papci i mogu nas zaje… svakakvi (i gori od vas).

  6. ZKS-UBS pravi:

    ajde,da se menjamo mi vama eu vi nama hrvatsku :)

Komentiraj