Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Al Gore pri nas doma

10. december 2008 ob 22:53 | Jaka Tomc |

Nekdanji podpredsednik Združenih držav Amerike, Nobelov nagrajenec, Oskarjevec in že nekaj let veliki borec za ohranitev čistejšega okolja Al Gore je obiskal Slovenijo, kjer se je najprej srečal s predsednikom republike Danilom Türkom.

Jaka Tomc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. op. pravi:

    borec s privat reaktivcem,
    s polno ritjo mesa,
    kuščar, da mu ni para

  2. medek pravi:

    Spet en Bono.

  3. Bount pravi:

    hej op. O.K smo dobili tvoje sporočilo.Samo je zelo, zelo žalostno, zelo milo povedano.
    Če sam sebe ne spoštuješ, tudi druge ne moreš, kajne?
    Sicer pa, res je, da je Gore mesojedec, ampak nič večji kot si ti, čeprav mu je peta poslala peticijo
    o tem , kako živinorejstvo itd..osnažuje okolje..itd..

    Pa vendar je Al Gor tisti politik, ki je s svojim enkratnim dokumentarnim filmom - v slovenščini ga je komentiral dr. Drnovšek- uspel potrkati na dušico vseh mega zveznikov in drugih politikov, da so začeli vsaj razmišljati glede okoljevarstva..itd…itd..

    Kaj pa ti, kaj si naredil dobrega, da si dovoliš biti tako žaljiv in kritičen do nekoga, kateremu ne glede na to , da ni “perfect”, vsaj sodeč po tvojem komentarju, ne sežeš niti do stopal?

  4. Mirjana pravi:

    op,
    privat reaktivec isto onesnaži zrak, niče več nič manj.
    morda pa bi moral Al Gore priplavat do nas?

  5. Mirjana pravi:

    http://www.indirekt.si/
    saj ne, da bo to rešilo problem, a morda le glasujemo na anketi o plinskih terminalih?

  6. luka pravi:

    a to je tisit AL GORE, kateri bo podedeoval ogromno naftarsko podjetje……

  7. op. pravi:

    ma dajte malo spremljat širšo okolico, saj vam pogled seže do našega sonca,a???
    preveri kaj se tam dogaja….

    človek je pač izkoristil haj-tek za močno impresijo.
    naj gre v Kongo palamudit

    meso jem, ja, ampak enkrat tedensko, ne pa da se filam s srčki in podobnimi delikatesami
    danza dnem. pa saj to je problem.pljučna pečenka vsak dan??? ni blema….

  8. sanja pravi:

    predvidevam, da Gore ne je mrtvih krav in da vso živad, ki jo poje, ne kupuje od komercialnih farm/firm. Če ne zaradi drugega, že zato, ker je to meso polno hormonov in antibiotikov. Jasno je, da bi moral sam najprej postati zgled in mu je to šteti v slabo. Je pa res, da je s svojim filmom uspel narediti tisti preklop v glavah ljudi, ki je nujen za to, da se začne razmišljati o spremembah. To ni dovolj, je pa en korak. Uporabil je svoj vpliv za to. To je velik plus zanj.

  9. / pravi:

    Brezveze po toči zvonit. Ko je bil podpredsednik ni naredu NIČ, pa bi lahko. Zdej pa kr neki flanca okol pa predava o globalnem segrevanju. Med drugim, je prikazoval graf kok se je temp. dvignila v zadnjih 700000 letih….pa se sploh noben ne zaveda kok mal cajta je to v Zemljini zgodovini. To ni nič. Če greste gledat nihanje temp. skoz celotno zgodovino boste vidl da smo glih nekje na sredini (sicer na tistem delu sredine ki se dviguje, sam nič kar Zemlja ne bi že preživela).
    Da ne omenjamo da itak nobenem ne moreš 100% verjet-kdo plačuje raziskave o globalnem segrevanju? Podjetja katerih biznis temelji na prodajanju/izdelovanju “zelene” energije; seveda pa naftni lobiji plačujejo raziskave ki kažejo da je vse OK. Nobenem ne moreš verjet v glavnem….
    Al Gore….pfffff.

  10. sanja pravi:

    in ker verjameš, da nikomur ne moreš verjet, ne boš niti sam zbiral informacij, zato da bi si lahko ustvaril lastno mnenje, ne? In se lahko prišteješ v skupino tistih, ki se jih je “odkljukalo” s sistemom lansiranja nasprotujočih si informacij. Eden pravi, ozračje se segreva hitreje kot kdajkoli prej, kriv je porast CO2, drugi pravi, segrevanje je bilo vedno najprej, pred porastom CO2, rezultat pa je, “eh, saj ne vemo, kaj je res, zakaj bi karkoli spreminjali?” A to je pa v redu?

  11. / pravi:

    Če se že gremo zbiranje informacij….najbolj toplogredni plin je vodna para. Al Gore pa bluzi o CO2-tolk o zbiranjuu informacij (pa je menda dobu informacije iz nevem kerih inštitutov pa organizacij-pa mu niso mogl povedat da je vodna para konkretno hujša za učinek tople grede kot CO2)….

    evo ti zemljina temperatura skozi zgodovino (da boš še mal informacij zbrala), da vidiš kje smo glede na zgodovino….:
    http://www.scotese.com/images/globaltemp.jpg

  12. Nogavička pravi:

    /, s tem ko iščeš svojo tržno nišo, se le oddaljuješ od teme. Ni problem nihanje temeperature ampak koliko časa je bilo potrebno za naravni prehod in v koliko časa smo uspeli ta prehod ustvariti sami.

  13. sanja pravi:

    in kako bomo plačali za svoj prispevek, mi in naši otroci/vnuki.

  14. šifra pravi:

    …kaj pa tistih 30.000 znastvenikov,ki nasprotujejo njegovimu “aktivizmu”!

  15. / pravi:

    Nogavička: “naravni prehod”-a se ti hecaš? Ti veš kok je narava nepredvidljiva? Naravni prehod je računalniški model, ne pa realnost. Pa še to so teli modeli zasnovani na podatkih “do zdaj” in pol ekstrapolirani na neko dobo ČE BI POGOJI OSTALI TAKI. Sam narava ni predvidljiva, tko da “naravni prehod”…lepo te prosim. (bo vrglo v luft en vulkan k bo naredu sranje, pa boste vidl naravni prehod..)

    Sej je lepo da se opozarja na odpadke pa prevelko količino kurjenja fosilnih goriv; sam ni mu pa treba odkrivat tople vode….

  16. unexpected pravi:

    …morda pa bi vrli janca tudi moral začeti s kakšnimi takimi akcijami… veliko slovencev bi plačalo da bi lahko imenitno povečerjalo z velikim rdečim hujskačom… ter odprli kakšen šampanjec — mehurčki v čast zaslepljenih plavožutih ovčic…

  17. unexpected pravi:

    :) … pri večerji bi rdeči pavliha janca pripovedoval kako se je boril proti golobradim mladeničom iz JNA, kako je “dal vetra” ciganom iz ambrusa, ter kako je očistil “rdečo nesnago” s “cerkveno metlo”… poslušali bi rdečega mladinca kot so ga 25 let nazaj ko se je postavljal pred pionirji v kumrovcu…

  18. šifra pravi:

    @unexpected
    …ti pa res, vedno, vse zasvinjaš!

Komentiraj