Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Golobič o aktualnem

9. december 2008 ob 23:46 | Denis Sarkić |

Predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič je po sestanku premiera in ministrov z predstavniki organizacij mladih, medijem pojasnjeval, kaj si misli o trenjih v koaliciji zaradi Dimitrija Rupla, kadrovanjih vlade, novostih v primeru nabave oklepnikov 8X8 Patria in za Vest pojasnil, kaj je novega s pretepenim podpredsednikom njegove stranke, profesorjem in državnim svetnikom Andrejem Rusom.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. unexpected pravi:

    hja… pri tehle politikih nikoli ne veš (pri nobenemu) če so pokvarjeni ali ne…

    …pa si vseno upam reči da je golobič daleč najinteligentnejši politik na vidiku… še celo več… njegovo premišljeno ravnanje in nastopi, me navdajajo z občutkom da bo tale človek - v prihodnosti - zasedel mesto mandatarja…

  2. B.G. pravi:

    unexpected, to bi bilo dobro za državo.

  3. jokjok pravi:

    Se strinjam s predhodnikoma. Po moje se SDS ne bi smel tako zelo veseliti predčasnih volitev.

  4. pričakovan pravi:

    Če bi jaz študiral 19 let, bi bil pameten kot “unexpected pravi”:…pa si vseno upam reči da je golobič daleč najinteligentnejši politik na vidiku….
    Kako si ga pa lahko tako hitro spregledal, da si tako prepričan.

  5. Simona Rebolj pravi:

    Neverjetno. Kakšen upad komentarjev pod Golobičem, ki je bil pred in dolgo po volitvah zvezda inteligence in pozornosti. Taktika formalista, ki nam pojasnjuje pravice in zakone, on pa ostaja brez (pravice do)mnenja, ki bi bilo v skladu s stranko, kjer mu vrši, izpade kot kakšna bodysnatcher bakterija, ki je napadla Golobiča iz nam neznanih razlogov. Pahorjeve poteze minimalizira, mu asistira, skuša mirit razburkane duhove. Kresalova se je izrekla, lepo, da se pogovarjajo, ja, Golobiču se sicer pogovor zdi odveč. In spet … Škoda vprašanja, kaj neki meni o opravičilu Logarju, ker z opravičilom, da so ga razrešili pred iztekom mandata, ni nič narobe. Zgolj ponudena priložnost s strani novinarja, da se lahko Golobič razgovori o dobrih značajskih potezah, kot sta vljudnost in odsotnost aroganece. Pahor je ponudil Logarju tudi službo tiskovnega predstavnika, če me spomin ne vara. Seveda se globoko strinjam z Golobičem, da je treba klimo spremenit. Da je prejšnja vlada zelo grdo ravnala s predhodnimi kadri. Predvsem in tudi Dobrimi za ceno svojih Slabših!!! Nove klime, ki pa sporoča, da so nagrajevani z delom in zaupanjem sporni kadri, ki slovijo po neetiki in svojeglavim nesozvočnim opravljanju dela v primerjavi s pričakovanji državljanov, pa nihče v Sloveniji ne potrebuje, saj smo mislili, da je ravno nasprotno smernica nove politike. Ne politično kadrovanje, ampak po sposobnosti in korektnosti!!! To kadrovanje žal spet izpade politično … samo na še bolj bizaren način, kot smo ga bili vajeni od stare politike. Koalicija zaradi izraženega mnenja in Ne odvzemanja pravice, da si premier sam izbira sodelavce kabineta, razpadla definitivno ne bi in tudi ne bo. Vprašanje je, zakaj se Kresalova izrazi, Golobič pa ne. Zakaj je Kresalovi mar za mnenje in naklonjenost volivcev in članov svoje stranke, Golobiču pa ne. Močno upam, da je posredi predvsem modrost in inteligenca Golobiča, kakor ju je izkazoval pred volitvami, in ne kaj drugega, s čimer ti dve lastnosti veze pač nimata. Ko filozof obmolkne?!

  6. Simona Rebolj pravi:

    No, okej … mogoče visok prag potrpežljivosti. Šinkovec je bil očitno kaplja čez rob in tudi pravno-formalno več kot ugodna možnost, da je Golobič jasno izrazil dvome in željo po razpravici o delovanju “velike koalicije v senci”. Policija pa tudi že jasno kar zavrača Rusovo tezo o poteku dogodkov in je zelo na hitro zaključila zadevo. Kot bi stopila na cigaretni ogorek. Tečno.

  7. Bount pravi:

    Res je, od vseh politikov moškega spola je Golobič še najboljši in tudi napametnejši govornik.
    Toda, ali je to dovolj? Ni dovolj! Ali trenutno kaj lahko spremni na bolje? Ne, no, vsaj Golobič tako misli in verjetno ima tudi prav. Zakaj? Ker - moje mnenje- Slovenija še ni dovolj zrela, da bi lahko nagradila tiste politike, ki si drznejo- pa čeprav bi to morda tudi pomenilo njihov zaton ali poraz - govoriti Resnico.
    Živimo v času in kraju kjer je LAŽ postala ena glavnih vrednot . LAŽ nagrajujemo, bolj ko negdo laže, bolj je imeniten itd..
    Pahor laže, da je z Ruplom vse oh in sploh super, kar seveda ni. Bojim se, da je za Rupla že prepozno, ker je že preveč globoko v živem blatu, zato Pahorju majhen, dobronameren nasvet:zavedaj se, da marsikaj kar misliš, da prav delaš, je v resnici grda igra, ki jo tvoj lasten nižji EGO igra s teboj. Zbudi se, dokler je še čas, to je, preden boš padel v živo blato.
    Glede Rupla pa takole, je nekašna moderna Mata Hari, ve veliko umazanih skrivnosti, ki niso za javnost, to je sedanje in prejšnje vlade, katere zelo spretno uporablja za svojo lastno dobrobit in seveda na škodo vseh nas.

    Golobič pa ima prav, češ saj Pahor ne ve, kaj dela in tudi če bi mu povedali, še vedno ne bi vedel kaj dela, zato pa nima smisla sklicati zasedanje..itd.. Kresalova je preveč optimistična glede spreobrnitve Pahorja, no tako nekako razmišlja Golobič.

    In kdo je za vso to veliko zmešnjavo, ki jo danes imamo na poličnem prizorišču kriv?
    Več ali manj vsi mi, državljani RS, saj imamo točno to, kar si zaslužimo.
    Torej vsem nam v premislek, dokler bomo podpirali laž, ali bolje povedano, ne bomo znali ločiti laži od resnice, do takrat bomo imeli tako sceno. Torej , predlagam, obrnimo se v našo notranjost, v našo tišino in se vprašajmo kdo sploh smo, od kod prihajamo in kam gremo!

  8. bullock1 pravi:

    Golobič je predvsem spreten politik in govorec. Druge (pozitivne) sposobnosti pa zaenkrat še ni dokazal. Iz preteklih let ima kar nekaj grehov, tako da tem njegovim besedam, ni kar tako za verjeti.
    Zaenkrat imajo slabšo (predvsem nerazumljivo) bilanco kadrovanja, kot prejšnja vlada. Kaj pa dela sindikalist Štrukelj med nadzorniki KAD-a?

  9. bullock1 pravi:

    Ali pa imenovanje dr. Gaberščika za nadzorni svet KAD-a? Z vsem spoštovanjem do dr. Gaberščika, ampak gospod ima blizu 90 (devetdeset) let!!

  10. ervinator pravi:

    Wittakorpi ni rekel tega, kar je Golobič zgoraj po svoje re-interpretiral. V tem trenutku še ne moremo vedeti, ali je Patria res podkupovala tudi v Sloveniji. Wittakorpijeva izjava je namreč lahko tudi samo del obrambne taktike zaradi (verjetnega) podkupovanja v Avstriji ali Egiptu. Golobič je s to re-interpretacijo torej izrazil svoje lastno stališče, da je Patria podkupovala tudi v Sloveniji.

Komentiraj