Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Objavite premoženje!

8. december 2008 ob 20:06 | Denis Sarkić |

Po zakonu so vsi funkcionarji v državi ob nastopu svoje funkcije dolžni Komisiji za preprečevanje korupcije do zadnjega centa sporočiti svoje premoženjsko stanje. Kršitelji se v nemilosti organov znajdejo bolj po redko, saj naj bi bili naši vrli politiki in drugi nastavljenci kar pridni pri javljanju podatkov. Že nekaj časa pa se postavlja vprašanje, ali ne bi bilo najlažje, če bi bili ti premoženjski podatki poleg tega, da jih dobi in preučuje protikorupcijska komisija, javno objavljeni kar na spletnih straneh raznih ministrstev in drugih javnih ustanov, kot je že praksa v nekaterih drugih državah EU in si državljani lahko sami pogledajo koliko imajo politiki pod palcem preden nastopijo svoje položaje. Za mnenje smo povprašali kar samega predsednika vlade Boruta Pahorja, ki je trenutno po funkciji na vrhu politično-funkcionarske piramide. Odzive bomo spremljali naprej, morda nam uspe celo spremeniti kakšen zakon.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 20 x komentirano
  1. dugi888 pravi:

    hehe, kolk je ta Pahor smesn, hehe. Večni sanjač!!!

    Sucker, hehe.

  2. Jana pravi:

    Denis ti si najboljši!

  3. Cveta pravi:

    To Denis!

  4. luka pravi:

    mah dej kvazi komunajzarsko sviralo boškotu, bavčarju in ostalim raje vse vzemi….

  5. medek pravi:

    Ali bo Pahor Ruplu svojo katro posodil za v šoping v Italiji? Ali pa vsaj do maxija ;)

  6. Mirjana pravi:

    medek,..mene pa bolj zanima kaj se bo že tako komprimitiran ex minister MZZ na področju terminalov dejansko dilal z Berlusko…A nimamo za manjšinske namene ministra, ki je bil posebej postavljen za to?
    Sicer pa bomo kmalu izvedeli kaj se je atko šel menit z velikim podpornikom terminalov. To je eden zelo resnih problemov, ki pa ga bo v bodoče mlel zanesljivi, strokovni in ekoosveščeni minister Kahl.
    Še bo zabavno.

  7. Bount pravi:

    No, bomo videli če bo novinarjem z Denisem na čelu uspelo , da bodo postali ti podatki javni?
    Tudi če bojo, še vedno obstaja vprašanje o Kajmatskih otokih ali podobnih krajih, kjer imajo spravljen denar za hude čase?

    Hej, Luka, ti si pa prava muka, kaj mogoče smeti pobiraš na komunali, da si tako tečen?

  8. Bount pravi:

    Oprostilna sodba za Leskovškovo in Lipiča
    Nekdanja vodilna v nekdanji Aids fundaciji Robert sta bila obtožena ponareditve ali uničenja poslovnih listin

    Ljubljana - Včeraj so na tukajšnjem okrajnem sodišču oprostili Evito Leskovšek in Karla Lipiča, nekdanjo direktorico Aids fundacije Robert in bivšega predsednika upravnega odbora te fundacije, ki sicer ne obstaja več. Obtožena sta bila kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin, a je okrajna sodnica Barbara Klajnšek ocenila, da nista storila nič nezakonitega…ITD..

    več na linku dnevnik.si

    In potem vse tiho je bilo, vsi nedolžni, denarja ni, vse je O.K.

    *

  9. Bount pravi:

    Prepis -časopis Dobro jutro , sobota 6.12.2008, avtor Črt Butal:
    naslov članka:Tedaj je bilo simpatično, sedaj je realno.
    Po sestavi nove vlade smo imeli skriti občutek, da bo sestavljanje novega “vodstva Slovenije” še kako pestro in da se splača čakati. In prav smo imeli.
    Rupel, zjutraj v kopalnici, pred ogledalom: I’AM BACK! Sem pa pravi kameleon.

    Par dni za tem, ko predsednik države odločno zavrne Rupla, ker mu ne zaupa, ga Pahor ponovno postavi na oblast kot osebnega svetovalca.
    Pred leti novinarska konferenca, kjer je Igor Lukšič- sedanji min. za šolstvo, predstavljal svojo knjigo Politična kultura.
    Na konferenci je prisoten tudi FRANCO JURI, sedaj pri stranki Zares in Lukšiču postavil vprašanje:”Ali
    ni mogoče, da bomo po volitvah, kljub morebitni zmagi Pahorja in njegovega SD-ja, v paketu dobili še Janšo?
    Tedaj je bilo simpatično, sedaj realno.

    Borut Pahor je Anžetu Logarju ponudil delo tiskovnega predstavnika, četudi naj bi Logar januarja zlorabil citate nekaterih novinarjev in urednikov, ki jih je predstavil tujim novinarjem kot dokaz, da v Sloveniji vlada popolna medijska svoboda, medtem ko so avtorji opozorili, da so bili iztrgani iz konteksta. (Foto: Matej Povše)

    Kresalova- LDS- , ker je že sklicala sestanek LDS- ma temo problem Rupel - in njegovo potovanje v Rim.Bravo Katarina, imaš naš glas.

    Rupel ne potuje v Rim, da se bo z Berlosconijem pogovarjal o slovenski manjšini, saj ga prav nič ne briga naša manjšina, vsaj tako trdijo zamejski slovenci!
    RUPEL ODHAJA V RIM, DA BO - TAKO KOT DO SEDAJ ŽE V NJEGOVI PRAKSI- POD MIZO SKLEPAL POSLE Z ITALIJANI GLEDE TERMINALOV V TRŽAŠKEM ZALIVU!

    Pahor to ve, Rupel to ve, in vsem nam oba lažeta! Ali pa laže samo Rupel in Pahor verjame Ruplu?
    Ali pa Pahor ne verjame Ruplu in se samo pretvarja, da verjame Ruplu? In Rupel se pretvarja , da verjame Pahorju? Terminali, so pa vsekakor posel stoletja- toda samo za nekatere visoke politične funkcionarje ! Tukaj so možne zelo velikanske “provizije”, tako velike, da je Patrija samo kapljica v morje?
    Saj na koncu koncev bomo - v primeru terminalov- razprodali za “provizijo”naš edini košček obale.
    In kaj bomo dobili : veliko smradu, uničeni turizem, umazano razprodano ekonomijo, zastrupljen zrak z živim srebrom, nevarnost terorizma itd…ampak glavno , da Rupel svoj že začeti umazani posel v J.J. vladi , sedaj konča v Borutovi vladi, Borut drobtinice boš tudi ti dobil, ne skrbi!

    Prepis iz razprave stranke ZARES:
    Razprava o programu je sicer pokazala, da članstvo ni popolnoma enotno v nekaterih vprašanjih.
    FRANCO JURI je želel (in uspelo mu je prepričati večino), da v program zapišejo, da Koprski zaliv in Tržaški zaliv nista primerna za gradnjo plinskih terminalov. Nasprotoval mu je gospodarski minister Matej Lahovnik, ki meni, da mora biti o tovrstnih vprašanjih omogočena razprava in upoštevane odločitve stroke.

    Matej Lahovnik ni- glede postavitve terminalov v tržaškem zalivu- napravil še niti prve domače naloge, pa se že oglaša. Gospod Lahovnik, že skoraj tri leta poteka zelo intezivna razprava tako v Italiji, kot v Sloveniji o primernosti, bolje rečeno o totalni neprimernosti namestitve terminalov tako v Kopru kot v Trstu.In zakaj? O tem obstaja za knjigo debel odgovor naših najboljših neodvisnih strokovnjakov, ki jih je prejšnja vlada, pod vodstvo Starmana zadolžila, da napravijo strokovno analizo..itd..Vi pa bi še kar naprej razpravljali? Koliko let še porebujete? In kaj vam tukaj ni jasno? Stvar je kristalno jasna. In obstja tudi zelo konkretna alternativna rešitev, kam postaviti terminale, da ne bodo ogrožali varnost, zdravlje itd..!

    Veste kaj, dost mam objestne, neumne, požrešne pokvarjenosti nekaterih političnih funkcionarjev
    in samooklicanih nesposobnih fakultetno izobraženih kvazi strokovnjakov!

    Money, money -seveda!! denar , sveta gospodar, to je vizija kvazi strokovnjakov!

  10. Mirjana pravi:

    Zanimivo bo slišati prav Lipiča, ki je 2006 bil odločen nasprotnik terminalov…(seveda simpatizer pomola III),…prav tako Vlačič, kot domačin že naznanja “ambiciozne” projekte Luke Koper…Lahovnik pa pripada edini stranki, ki naj bi bila okoljsko najbolj ozaveščena….a sm se kje zmotila?…račun se ne izide..
    No …edini up, ki nam še ostane je Kahl.:((((
    p.s.

  11. Mirjana pravi:

    Gospod Pahor!…Že tretjo leto čakam razsodbo sodičša…(kje smo obtičali z obljubo o pravni državi?)ki je že razsodilo, pa ni še dokončno sestavilo te sodno, pravne sramote (obljubljeno imam do konca decembra a niso precizirali leta…zakon namreč ne definira sramotnih rokov sodnih zaostankov,…)),…glede na dejstvo, da sem ostala ko kup nesreče na cesti in me je država oropala za domala vse ….a b lohka našl še zame (pa še veliiiko jih je,..poleg delavcev, ki se množično postavljajo na cesto..in jim je še tista bagatela odvzeta za trdo delo) tko eno delo v vašem kabinetu…verjel al pa ne, imela bi kaj svetovat!
    hvala vam PM.
    p.s….pristala bi celo na to, da mi ne dodelite osebnega šoferja in službenega avtomobila,…
    …no, upanje zadnje umre….

  12. Bount pravi:

    Novinarji vest.si Jani, Denis, poleg teh obrabljenih političnih floskul, ki nam jih nekateri politiki trobijo, dajte zmigajte se in pokličite tudi kakšna ekološka združenja itd..na temo:

    Okolje, prostor, zdravlje, razumevanje sistema sprememb klimatskih, zakaj so ravno tako občutljiva in
    odgovorna področja tako zelo šibka točka vseh naših dosedanjih vlad v Sloveniji ?
    Če bo šlo tako naprej, potem nas nobena gospodarska rast ne bo več rešila, saj bomo v Sloveniji uničili
    vse kar nam je narava poklonila. Ali gospodarstvo in ekologija res ne moreta biti skupaj na poti k uspehu?

    No JANI, DENIS , pa če že ne morate iz svoje kože in mora obvezno biti politik, dajta pa najdite koga , ki bo znal na to temo kaj pametnega povedati?

  13. Bount pravi:

    Gospodje politiki, kar se pa tiče pravne države smo na repu civilizacije .
    Vprašanje: do kdaj bo dovoljeno, da bodo nerešeni sodni postopki na sodišču trajali več kot 10 ali 15 let?
    Ali bo kdo kdaj odgovoren za take hude prekrške iz malomarnosti, neznanja ali pa enostavno, ker se jim ne ljubi delati?

    Kaj sodniki res čakajo, da bodo vsi tisti, ki potrpežljivo čakajo, da pride do razsodbe, prej pomrli?

    Novinarji na delo, koliko tisočev je takih revežev v Sloveniji?
    Seveda, so tudi primeri, veze, denar, pozicija, poznanstva itd… ko gredo mimo vseh vrst itd…

    Slovenski sodniki, kdo vam je službo?

  14. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    jah, Bount y caballero, maš prou - slovenski sodniki-ce so tudi po mojih osebnih izkušnjah pretežno krivosodne “ustrežljivke” oblastnikom in/ali raznoraznim državnim organom oziroma njihovim kriminalnim pooblaščencem; veze, poznanstva & GAMAD KRIVOSODNA pač, in pa čisto nič drugega !! _ _ _ _ _ _.

  15. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    glede vsega nakradenega oblastniškega premoženja pa, po mojem prepričanju - DEFINITIVNO PREPOZNO !!!… so že, poniknili, po/na raznoraznih Kajmanih, Lichtensteinih, Kranjskih gorah, gričkih in soteskah _ _ _ _ _ _.

  16. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    P.S.: Denis, čestitke za provokacije in po/za/stavljena vprašanja !… upam, da sem bil tokrat dovolj nedvoumen ?… ma, evo, pa da bom še bolj : na dnevniku.si sem glasoval zate - sedaj imaš že 9% !…

    ajt ,… :-)

  17. Mirjana pravi:

    Vse se še da, samo če se hoče…garant!
    Kot prvo se bo kazensko ovadilo kakšnega sodnika,..kakšnega/o tožilca/ko,…kot drugo bi novinarji lahko težili tožilcem,…ki za kristalni primer rabijo 1 leto, pa še vedno niso ukrenili ničesar,..v 1 letu pa ni variante, da bi kontaktiral tožilko,..niti po tel, ne osebno,…čeprav so uradne ure…skratka, nekako pingpongirajo med tožilstvom in polisst…mislim, da bomo morali najprej reševati pravno državo,..nakar pride ostalo.
    Kar pa se gospodarske krize tiče,..je kar prav prišel izgovor o globalni krizi…jaz pa le mislim, da je zavoženo gospodarstvo posledica slabega ali nikakršnega delovanja vseh ostalih resorjev, ki ne delujejo in predvsem ne sodelujejo med seboj.

  18. Marko pravi:

    Lepo, da se vam plašnice niso čisto prijele. Denis, way to go!

  19. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    kakšnega skorumpiranega sodnika-co, tožilca-co _ _ _ Mirjana “draga”, buh te usliši !! … :-)

  20. Mirjana pravi:

    zapleteni nik,..in kaj ima pri tem buh?
    in zakaj “draga”?…a se ne bi dalo brez narekovajev?,…bol paše,..pa še od tega nihče ni zanosu .

Komentiraj