Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Trije predsedniki

7. december 2008 ob 17:27 | Denis Sarkić |

Pogled kamere na tri predsednike med slavnostno sejo senata Univerze v Ljubljani - predsednika republike Danila Türka, predsednika vlade Boruta Pahorja in predsednika Državnega zbora Pavla Gantarja, ravno med predstavitvijo in podelitvijo naziva častni doktor univerze tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. ervinator pravi:

    Türk, bi ploskal, ne bi ploskal, bom ploskal! :)

  2. Tomaz Beltram pravi:

    Končno je akademska Ljubljana dala priznanje nekomu, ki ga je slovenstvo tragično zaznamovalo in je priznanja prejel prej od Francozov in celo Italijanov, kot od lastnega naroda. No najbolj normalno bi bilo, da bi to pozabljenje pokončnega Primorca,katerega knjige bere vsa Evropa, spoznala tudi SAZU in ga sprejela med se, dokler je še čas, saj je Boris Pahor sicer še čil, vendar nima časa predolgo čakati, da se ta krivica in spregledanje popravi.

  3. neemocije pravi:

    Tomaz Beltram, Boris Pahor je , kot je sam večkrat povedal, evropski levičar , verjamem, da se počuti nekoliko v nelagodju z temi tremi…..
    Poleg tega ni nikoli podpiral komunizma (zato mu je bilo celo prepovedano stopiti v Jugoslavijo in to evropskemu socialistu - toliko v vednost), zato ne čudi , da je dobil prej priznanje v Franciji in drugje po Evropi in celo v desničarski Italiji kot v “kulturni” Ljubljani.

  4. fakejonas pravi:

    S Pahorjem se moram še pogovorit, čez vikend nisem imel časa. Že vidim, da me bo spet gledal s tistimi očkami in mencal. Jebenti, Borut, a sva se tako zmenila? Kaj se to pravi? Pa tak fejst fant!

  5. medek pravi:

    Nevzgojen tale našminkani Pahorček, ko klepeta med podelitvijo Pahorju.

  6. unexpected pravi:

    …sveta trojica - oziroma “cvet in dika” slovenske “mlačne struje”…

  7. unexpected pravi:

    neemocije pravi:
    7. december, 2008 ob 19:15

    pišeš: “zato ne čudi , da je dobil prej priznanje v Franciji in drugje po Evropi in celo v desničarski Italiji kot v “kulturni” Ljubljani.”

    ah saj veš kako je to neemotivni - saj je v vsej evropi enako - nikjer doma ne znajo cenit dosežkov “svojega gozda listja”…

    npr. tudi nemci se kar brezglavo otepajo hitlerjevih dobrih del - za razliko od nerazgledanih nemcev pa pri nas že vsaj 10 let pridno povzdigujemo dela hitlerjevih pomagačev… s stepincem na čelu…

  8. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    pajacoti & obvezni “priveski” _ _ _ _ _ _

  9. luka pravi:

    kako modro izgledajo….

  10. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    a si farbenblind ?_ _ _ :-)))

Komentiraj