Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pahorjev strel v koleno

7. december 2008 ob 16:17 | Denis Sarkić |

Medtem, ko je premier Borut Pahor z Univerze v Ljubljani leteče hitel po opravkih v Bruselj, smo mi povprašali znane osebnosti iz politike in (visokega) šolstva, kaj si mislijo o njegovi drzni potezi, ko je za svojega zunanjepolitičnega svetovalca alias letečega veleposlanika izbral Dimitrija Rupla. Medtem je v facebookovo skupino Skupaj proti Dimitriju Ruplu vpisanih že skoraj neverjetnih 13.000 ljudi, pa čeprav je premier Pahor na novinarski konferenci po seji vlade zagotovil, da je pri svoji odločitvi neomajen.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 54 x komentirano
  1. Vati Fakin Khan pravi:

    Dobro vržen bumerang se vedno lepo vrne. Tudi če leti 4 leta. Bojim se, da bo Pahor to takrat spoznal. Kar ni problematično. Problematično je, da mu ni mar za stranko in volilce. Najverjetneje pa ga bo peklo že vmes, ko bodo začeli spremembe, ki jih je obljubil sam, zahtevati njegovi volilci, kakor ga bodo pekli tudi odhodi iz SD.

  2. unexpected pravi:

    …ni si še zadal strela v koleno, le nabil je saržer, ter usmeril proti sencam… - sprožil pa bo v momentu ko se bo dim aktivno in agresivno umešal v zunanjo politiko slovenije - seveda na začetku z diskreditacijami tistih ki so v zunanji politiki za to pristojni…

    ..z drugimi besedami lahko se zgodi, da bomo videli 2 politična samomora na enkrat:

    - 1. pahorjev: v primeru da bo rupel kuhal kislo juho in ga ne bo odstranil
    - 2. ruplov: ko bo zamočil bo zavekomaj odšel iz politike ker ga čisto nihče ne bo več hotel

    ..pahor igra nevarno in zanimivo igro, v primeru da rupel zakuha - pahorju preostane takojšnja odstranitev rupla.. - s tem bo rešil sebe.. še več, s tem bo pahor politik, ki je tako “fer” da je dal najbolj osovraženemu politiku v sloveniji šanso da se izkaže (poteza je sicer na robu norosti), pa vendar je rupel zamoču…

    torej pahor je lahko “safe”

    - glede na to da smo - vsaj izgleda tako - 21.09.2008 izvolili rupla - pa lahko mirno rečemo da je pahor navaden P E Z D E BREZ J A J C, ki se le trudi da bi bil vsem všečen, lahko pa da je tudi pahor le žrtev grožnje rupla, saj je rupel čisto vsem do sedaj grozil (mimogrede tudi predsedniku rs) če ni obveljal njegov prav.

    PAHOR “P E Z D E” SI!!!!!! VELIK P E Z D E!!!!!

  3. Tomaž Beltram pravi:

    Problem je v tem, da Pahor zadevo z Ruplom vidi pot problem njegovega ega, ker naj bi bil Pahor “najbolj osovražen politik v Sloveniji”, namesto da bi spoznal, da je s to napako pozornost javnosti usmeril na Rupla, danes najmanj pomembnega človeka Slovenije.

  4. unexpected pravi:

    če smo malo bolj realni pa lahko mirne volje trdimo, da tale podatek o 13.000 - ih, ki so podprli odstranitev rupla - je zelo lep dokaz da tudi slovenci bolj zaupamo novi vladni ekipi in novem zunanjem ministrstvu - še celo bolj kot sam predsednik vlade!! pezde!

  5. luka pravi:

    LOL

    rupl je pa ja fajn dec…..:)

  6. jozasportoroza pravi:

    Kdo smo mi? Po volitvah smo edini v Sloveniji (pa tudi širše) natančno dognali (in vpisali v Internet), kaj se je pravzaprav zgodilo:
    - zmagovalec Pahor, poraženca Janša in Kučan
    - Pahor je z veliko razliko premagal Zares (in LDS)
    - Pahor je človek, ki si je prisvojil stranko (sestavljeno iz nazadnjaške in nerazgledane baze)
    - Kučan in Janša bosta imela možnost častnega umika (iz politike)

    In zdaj je tu napihnjenec RUPEL (ki nam gre vsem na živce, že od Pankrtov dalje). Ampak to, da uradnik s takšno kariero ni primeren za nekega smešnega veleposlanika, ta je pa bosa. Saj smo vedeli, da Turek ni preveč bister, da bo pa takšne sekal, si pa le nismo mislili. SLOVENCELJ. Če le pomislimo, kako Turek gleda na našo polpreteklo zgodovino? Kot kakšen devetletnik pred štiridesetimi leti po ogledu Bitke na Neretvi. In kakšen HOHŠTAPLER je. In SNOB. Le kaj se pogovarja s svojimi kolegi? Na katerem letu se je počutil bolj hoh? Kakšno rezidenco si želi? Kateri kuharji so izvrstni? Takšnega imamo, kaj hočemo, bo pa še zabavno.

    Tako je torej Pahor z Ruplom kot z macolo udaril po trdih bučah svojih nazadnjaških in nerazgledanih volivcev, ki so šele tako dojeli, da so volili Trojanca (voliti bi morali Pečeta, ta jih ne bi razočaral).

    GO PAHOR!!!

    Jožasportoroža, Jožasportoroža in Jožasportoroža iz Portoroža

    p.s.
    Kako letijo hohštaplerji velikega formata. S takim (iz spodnjega linka) se je peljal snob Turek, Slovencelj. Moralo je biti zelo hoh. Samo je kratko trajalo. Ali so pipe zlate?

    www2.bombardier.com/en/3_0/3_2/popup/globalxrs/globalxrsgalerry.html

    (letalo je namenjeno za dolge proge)

  7. unexpected pravi:

    joža

    imamo morda kakšno možnost da nam malo prizaneseš?? :)

  8. kvikl cvikl pravi:

    čitam in vidim po Tv,da je pobudnik polivanja gnoja po Ruplu neki brezposelni južni prišlek po imenu Slaven.Ko da svojih levakarskih hujskačev nimamo dovolj.

    PS:je Budimir Lončar že podpisal pristopnico? Pa Jović Borisav?

  9. semso pravi:

    Predsednik vlade nam je morda naredil uslugo, ce ga je vzel v svoj kabinet kot uradnika brez vecjih politicnih pooblastil. Ce slednje drzi, ga bo moral trpeti le on, ne pa tudi cela drzava. To bomo videli sele za nazaj cez 4 leta. Aja, nisem podpornik BP, vem pa kaj pomeni sprejeti nepopularno odlocitev, ki je optimalna. res pa je, da si haspud Rupel tudi slucajno ne zasluzi takega tretmaja.

  10. Simona Rebolj pravi:

    @kvikl cvikl:
    Hahahahaha … Nekateri lahko ob tvojem komentarju pademo s stola od smeha. Z užitkom bi gledala prizor, kako se nek anonimni kvikl cvikl ves samozavesten sreča s po svojem predvidevanju “nekim brezposelnim južnim prišlekom” Slavenom in odcvili domov v želji, da bi anonimen raje ostal. Brzdanje nagonske gluposti pride še kako prav. Priporočam, kljub južnemu izrazu “glupost”. Bolj trdo in prepričljivo zveni od poetične “neumnosti”.

    @semso:
    Nobene optimalne odločitve ni. Pahorju bi bilo čisto po godu, tudi če bi Rupel postal veleposlanik na Dunaju, kar je tudi glasno podpiral. Koliko bo Rupla trpela država, bomo še videli, morda pa ne bomo videli, čeprav bomo vseeno trpeli njega. In tudi če ne bo trpel nihče in ga bo mandatar bremzal, bo to spet zgolj po zaslugi pritiskov, torej edini izhod. Pahor je svoj odnos do primera Rupel že pokazal in nobena prihodnost tega ne bo izbrisala, ker bo vse naprej samo morebitno slalomiranje glede na okoliščine odziva drugih (predsednik, ljudstvo itd.).

  11. kvikl cvikl pravi:

    @Simona Rebolj pravi:

    7. december, 2008 ob 21

    ..levičarska hujskačica,jako strpna vidim.
    Je to nov trend na FDV,Metelkovi,Mirovnem inštitutu,Liberalni polomiji?
    Pohvalno,pohvalno..
    Če ti ni nerodno,da je pobudnik polivanja gnoja po Ruplu neki osebek,ki ne zna iz sebe spraviti osebek+povedek+predmet v slovenščini….Meni bi bilo…

  12. Blaž Babič pravi:

    @anonimkoti: A ste se zbudil iz spanja, jeznoriti anonimni plačančki? 13,327 članov je lepa številka, moram reči… v dobrem tednu…

    Po moje bo moral pa Rupel oditi, kaj pravite? Se vam zdi to možno? Bodo gospodarji vojn to sploh dopustili? Se že išče nove kadrovske rešitve, da Slovenija ostane kolonija, njeni politiki pa biriči za koristi EU in NATO gospodarjev? Bo po Ruplu zazijala prevelika luknja… v fotelju? Ali sploh obstaja čas - po Ruplu? Ali je možno, da se državljan Rupel srečen in sproščen sprehaja po svojem domačem mestu?

    Ptički čivkajo in rožice cvetejo, Ljubljančani in Ljubljančanke pa prešerno mahajo svojemu nekdanjemu toplemu županu in slavnemu slovenskemu zunanjemu ministru, ko jim ta ponosno stopa nasproti…

    Mimogrede - koliko iraških otrok je umrlo zaradi politike Dimitrija Rupla? Koliko Srbskih, Kosovskih, Bosanskih? So bili krivi, ker so se znašli na karierno/nakupovalni poti Mete in Dimitrija Rupla?

    Ali je Dimitrij Rupel kršil Ustavo RS, ker je dovolil prelete letal nad Slovenijo v času nelegitimne agresije na Srbijo, ko bi za to v resnici potreboval zakon, sprejet z 2/3 glasov v Državnem zboru (124. člen Ustave RS - malo se izobražujte)?

    Pa se še ogrel nisem…

  13. monika pravi:

    Dobra je tista prva unexpecteda, ampak za polno sliko bi prišel prav, po moje, tudi kak kamenček jožasportoroža. Tu je dodaten pogled: kaj, če je Pahor nalašč vzel Rupla, polno zavedajoč se, da bo razbesnel pol Slovenije? Je pač že zdaj naveličan tega novega joba in ve, da so štiri leta resnično maksimum, ki ga lahko prenese na tej poziciji, potem hoče spet mir! Zaradi Rupla na naslednjih volitvah ne bo dobil več toliko glasov, zato pa jih bo Golobič. Pahor dela v španoviji z Golobičem :)
    Vem, da se vam na portalu večinoma zdi povsem nesprejemljiva Pahorjeva poteza v zvezi z Ruplom, ampak meni se pa zdi, da je tole z Logarjem bistveno hujše. Rupla mu lahko spregledam, češ, je Borat poskusil malo zglihat stvari; ampak Logar! Kot da je pozabil na redni letni remont glave.

  14. kvikl cvikl pravi:

    Blaž Babič pravi:

    7. december, 2008 ob 22:08 Ali je Dimitrij Rupel kršil Ustavo RS, ker je dovolil prelete letal nad Slovenijo v času nelegitimne agresije na Srbijo, ko bi za to v resnici potreboval zakon, sprejet z 2/3 glasov v Državnem zboru (124. člen Ustave RS - malo se izobražujte)?

    smeško,
    pitanjce lahko nasloviš na tedanjega predsednika vlade ali pa predsednika republike.Če ne veš,kdo sta bila,ti pomagam…

    ..da se ogreješ,ali pa ohladiš .
    Jebela,niti Metelkova ni več to,što je nekad bila…

  15. Blaž Babič pravi:

    @monika: KAJ PA ČE…. je Pahor točno računal, da bo v dobrem tednu po objavi (političnega) imenovanja dr. Rupla na odgovoren položaj, več kot 13,363 političnih članov enega političnega omrežja proti njegovi politični odločitvi?

    In se je dobro pripravil na politični spopad s svojimi političnimi in medijskimi svetovalci.

    In čakajo… in čakajo…

    No, vsekakor je številka 13,377 dovolj impozantna, da prepriča vsakega političnega poznavalca.

    Pa to še ni vse… počakajmo še kak teden ali dva… ali bo Pahorjev nasip zdržal?

  16. Blaž Babič pravi:

    @kvikl cvikl: Opala, kost si pa le zagrabil :) No, vsi trije torej, eden je stražil, eden je vrečo držal in tretji je noter tlačil :) Smeškota si naredil ravnokar iz sebe => :)

    Veš kdaj gre men na smeh, ampak zares… ko se hočejo slovenčki delat, da znajo po južnokolpsko govorit… srota…

  17. Rugelj pravi:

    Na Facebooku so predvsem zafrustrirani posamezniki, nezmožni navezovanja resničnih socialnih stikov. Facebook jih dejansko pohablja. Takšna “akcija” jim njihove frustracije začasno pomiri in jim daje občutek koristnosti visenja na teh mrežah.

  18. Blaž Babič pravi:

    Da Rugelj… pazi, zrcalo!!!

  19. monika pravi:

    @BlažBabič: KAJ, ČE… bi malo stopili v hišo; bi šla v kino? Kaj pa, če ga ne bo? Jah, potem se pa samo pardoniram zaradi zatipkanega “iman”, ki ni imam.
    Ne vem, kdo so politični poznavalci. Tisti, ki so doštudirali mednarodne odnose? Zaenkrat mi je jasno samo to, da mi za nadaljnjih osem let zadostuje obramboslovec/ka na ministrstvu in se zato rade volje odpovem rupijskim peticijam.

  20. point pravi:

    Zgodilo se je to, da so srbski nacionalisti prevzeli vlogo ” antiglobalistov”. Takoj ko bo trenutek ugodnejši pa bodo ti antiglobalisti spet postali srbski nacionalisti. Njihov cilj ni uravnotežiti razmerja moči v svetu ampak samo prestaviti center moči vsaj kar se tiče Slovenije. Torej ločiti je potrebno antiglobaliste od srbskih globalistov.

  21. Q_ pravi:

    Unexpectedu hvala za luciden komentar.

    Desničarji pa naj že enkrat spremenijo paradigmo, ker se samo smešijo.

  22. unexpected pravi:

    monika pravi:
    7. december, 2008 ob 22:11

    “Vem, da se vam na portalu večinoma zdi povsem nesprejemljiva Pahorjeva poteza v zvezi z Ruplom…”

    všeč mi je tista tvoja o španoviji :) :) :)

    sicer pa sem če ti po resnici povem šele v zadnjem času prišel do tega da je pahor navaden PEZDE. Namreč pred tem sem teden dni preigraval možnosti da bi našel kaj logičnega in pozitivnega v tej odločitvi… in počasi spoznavam da je pač PEZDE!!!

    Sicer ga cenim kot povezovalnega politika in kot miroljubnega brez gena konfliktov — vendar tega ljudje žal nočemo!!! zakaj??? — KER SMO IZVOLILI DRUGE IN NE DOSEDANJE — IN KAR LJUDJE “PODZAVESTNO” HOČEMO JE DA SE VSAJ POTRDIJO NAŠE OBSODBE O NEDOSTOJNEM VODENJU OBRAMBNEGA MISNISTRSTVA…

    …lahko ti sicer podam en primer ki jasno nakazuje nadaljno politiko “mlačne struje”…

    - na tiskovki od obrambnega je bilo jasno videti:

    LJUDJE HOČEJO IMETI POLITIKO KI BO OBSODILA LUMPARIJE IN ZAVAJANJA JAVNOSTI!!! (TO LAHKO SPOSOBEN POLITIK NAREDI TUDI NA CIRKUŠKI NAČIN, VENDAR “LAHKO” NAREDI!!!)

    - NOVI “ZMERNI” POLITIKI PA BREZ JAJC NE BODO NAREDILI NIČESAR ————— IN ZATO SO NAVADNI PEZDETI, KI NITI TOLIKO NISO DA BI KOGA POBARALI IN OBSODILI KAKŠNO DEJANJE (KAJ ŠELE DA BI KOGA OD MINISTROV ODŽAGALI OD VLADNEGA KORITA (KAJ ŠELE DA BI SE SAM :) :) :)) - ŠE VEČ - ŠE CELO ZAGOVARJALI SO JIH…

    ————– P E Z D E T I !!! Pezdeti so, ki se ne zavedajo da škodo delajo samemu sebi - žal tu se je pokazala njihova inteligenca…

  23. Yaran pravi:

    Tale cifra 13000 je verjetno verificirana z telefonskim pogovorom z slehernim vpisanim ali pač organizator facebooka govori napamet ?

    Kdor zaupa Pahorju mu je vseeno, kakšne politične poteze bo delal dokler so te v korist države in državljanov vsi ostali, ki pač hodite na volitve zato, da boste nekoga pospravil iz politične scene pač drugič ne it na volitve.

    Zrelost politikov, ki so se agresivno opredelili do “problema” govori sama po sebi in se rabi prevajat samo otrokom.

    Edino, kar je pokazal Vajgl s svojim odstopom je opredelitev svojega stališča za koga in kaj je biu v politiki - sam zase, za državo in državljane mu ni mar.

  24. fjodor pravi:

    “Tale cifra 13000 je verjetno verificirana z telefonskim pogovorom z slehernim vpisanim ali pač organizator facebooka govori napamet ?”

    Pejd rajš pogledat kaj je facebook, bimbo :)))

  25. unexpected pravi:

    fjodor

    :) :) :) :) :)

  26. Mirjana pravi:

    Če bi bila jaz v koaliciji,..recimo na mestu g. Zihrla,..bi ob potezi PM..prav tako odstopila..a to je stvar posameznikove etike, iskrenosti in samospoštovanja. Ne vidim razloga, da bi se še naprej morala ukvarjati z nekom, ki je zame moralno sporen…je že odletel, a so ga naši ponovno potavili na položaj…pa čeprav za višjega uradnika z vsemi “bonitetami”, ki jih je imel kot funkcionar…bilo bi etično, da bi se višji uradnik v razgovoru s PM dogovoril, da se zakonsko dovoljenim privilegijem odreče…seveda v cilju varčevanja,..ki ga je prav PM naznanil…

  27. Josip pravi:

    Gospod Pahor še vedno ni dojel, da relativna večina tokrat ni volila njega, ampak Ne-Janšo. Njegova stranka je ob tem povsem nepomembna, njeni člani še bolj. V Ljubljani, ki je baje pomembno vplivala na letošnje volilne rezultate, so ti isti volivci njegovo stranko, z njeno samozaverovano predsednico vred (ali pa prav zaradi nje !), na lokalnih volitvah ponižali na raven povsem izmozganega političnega kljuseta. Ker g. Pahor tega ni dojel, nam še naprej vztrajno in osladno patetično streže z značilnostmi svojega “pokončnega in doslednega” značaja. Prepričan je, da se je z njimi dokopal oblasti, a se hudo moti. Prav te njegove značajske poteze, ki nam jih na vsakem koraku razgrinja, so tiste, ki so kar precej volilnih glasov preusmerile z njegove stranke na Zares ! In jih bodo še bolj. Gospod Pahor bo na tak način postal grobar lastne stranke. Kar pa niti ne bi bilo tako slabo, saj bi mu le tako kdo iz lastne stranke upal povedati, da naj si svoje osebne travme zdravi na svoj račun.
    Kar se resnično bojim, je to, da bo ta Pahorjeva “žajfasta serijalka” spravila v obup gospode M.Gasparija, dr. Križaniča, dr. Lahovnika in dr. P.Vlačiča, ljudi, ki so v današnjih razmerah ključni za upravljanje te države. Če bodo ti ljudje zdržali, bomo predsednikove čustvene izbruhe in povsem zgrešeno samopodobo prenašali nekoliko lažje.
    Medtem pa se bodo ščurki zajedali v razpoke koalicije in nam razlagali Pahorjevo sprejemljivost!

  28. Marko pravi:

    Kar malo se mi smilite.Odrešenik Borči vam gnije pred očmi.

  29. Yaran pravi:

    “Pejd rajš pogledat kaj je facebook, bimbo :)))”

    @fjodor: A si vedu, da se ljudje vpisujejo v take facebooke z 100 različnimi maili samo zato, da bi ustvarli neko famozno cifro ? Verjetno ne, ker si sam tako pošten, da vse kar znaš je delit ljudem razne etikete na čelo.

    Lahko tud tam prebereš 2. odstavek mojga posta, pomoje bi se mogu najti tam noter.

  30. Mirjana pravi:

    Yaran…morda ni tako pomembno kako v bistvu ta facebook deluje..a, glede na medijsko srenjo si pač državljani in državljanke poiščemo/jo eno od do kraja omejenih možnosti izražanja našega nestrinjanja.Ni stvar v tem, ali ima ta facebook pravno težo,..ima pa moč prikaza javnega mnenja. Če bi Pahor sledil tej reakciji ljudstva, bi se morda pravočasno zavedel…se nekoliko analiziral,..priznal napako ter deloval v duhu obljub, katerih je bil poln. Iskanje v vsakem kamplcu pozitivne strani…je neko kvazi gandijevsko obnašanje človeka, ki je ostal očaran nad navideznim bliščem in močjo “razvitega” sveta in zvenečih imen, ki ga zastopajo…Majhnost ni vedno hendikep lahko je prednost…

  31. Gašper pravi:

    @Josip, se popolnoma strinjam.

  32. Rac pravi:

    … Pahor se ni ustrelil v koleno ampak glavo…

  33. obama pravi:

    ..haha,reakcija ljudstva…kterga pa?

    …raznih kulturnih “izbjeglic”,jugonostalgikov,zadrtih levičarjev,anti-globalistov,anti-amerikanistov,black-blokarjev,zapitih Metelkarskih reševalcev sveta…svašta..in to naj bi imelo neko težo…

    ponavljam vprašanje: sta Budimir Lončar in Borisav Jović že podpisala?

    sicer pa,človek ima prav veselje,ko vidi,da se člani najboljše opcije med sabo grizejo…Dejte hitro Opankarja aktivirat..Borčija ste očitno že odpisali…

  34. Neja pravi:

    Yaran, pa se poskusi večkrat vpisati pod akcijo Rupel. Me zanima, če ti bo uspelo.
    Pa še to me zanima: Ti slepo zaupaš političnim voditeljem?

  35. Neja pravi:

    Ne zdi se mi prav zaradi prvih potez Pahorja že kar kuriti na grmadi, lahko pa dobi odgovor ljudstva. Kako kar vse po tihem sprejemati in čakati? Jaz tega ne vidim kot pospravljanje Rupla s scene, ker ni naš, ampak, ker je že to in to naredil…..

  36. Simona Rebolj pravi:

    @kvikl cvikl:
    Meni ni nič nerodno, ker vem, da je ta Slaven daleč od nekoga, ki bi imel težave s pismenostjo, celo obratno, še posebej mu služi. Nerodno mi ne bi bilo niti, če bi bil pobudnik kakšne peticije slabše pismena oseba ali, ojej, celo južnjak, ker nisem mnenja, da bi bil zaradi tega človek kaj manj upravičen do mnenja in potez, ki naj bi jih demokracija zagotavljala, niti, da bi slednje samo po sebi pomenilo pomanjkanje pameti ali kakšno vrsto neprisebnosti. Medtem ko ti, z obnašanjem neugledno nevzgojenega smrkavca, ne spackaš enega berljivega komentarja, ti ni poznano niti pravilo igre, da se za vsakim ločilom odtipka presledek. Ne samo to. Očitno si celo tako primitiven, da med izražanjem očitne skrajne nacionalistične nestrpnosti prav trapasto slaboumno blebetaš o dvomih v strpnost do sebe in se zmerljivo pritožuješ v pričakovanju strpnosti. Ne zaslužiš si je! Nikakršne! Po mojem mnenju ti pritiče kakšna vzgojna flocka okrog gobca, potem kurz opismenjevanja, potem mučno obdobje osvajanje osnovnega bontona, da bi ga mogoče kdaj znal argumentirano zrelo tudi kršit, šola razgledanosti itd. Skratka, zaenkrat s svojim besedičenjem in obnašanje ne predstavljaš nikakršen slovenski ponos. Vse dobro ti želim v bodoče, v kolikor se boš opogumil in od sebe začel pričakovat več od osebnostne katastrofe. Besed ne vzamem nazaj, tudi če si star komaj dvanajst let in še posebej v tem primeru.

  37. Yaran pravi:

    @Neja: za vsak vpis nardis en fake email in se pridružiš skupini v facebook-u kolikokrat hočeš. Zato so pač take zadeve nerelavantne in netransparentne, zavajujoče.

    Slepo zaupam človeku katerega sem volil na volitvah vse dokler z slabimi dejanji ne dokaže, da ni vreden mojega zaupanja. Sprejem človeka katerega ne maram pač ni dejanje, ki bi kakorkoli vplivalo na stanje države in odnosa Pahorja do političnih opredelitev/obljub.

    Nekako bi rekel, da vse tole ljudstvo, ki se tako ogorčeno oglaša in agresivno nastopa proti Pahorjevi odločitvi sprejema Ruplja v kabinet goji nestrpnost, do uradnika ki opravlja funkcijo v naši državni upravi. Pa sj to je tako, kot bi jaz štrajkal pred policijo, ker so zaposlil enga policista, za katerega mislim, da nima kej delat pri policiji, ker je alkoholik in nevem kaj še….

    Skratka sramota brezprimere.

    Toliko je možnosti za organizacijo vzpodbudnih facebookov, ki bi kej koristnega naredil za ljudi, namesto, da se punta jeza za take sebi škodljive peticije.

  38. sentiš-navadni pravi:

    Yaran, ne vem kdo bi lahko na tvoj način v skupino včlanil (po tvojem fiktivnih) 14300 članov? In Rupel se najbrž po škodljivosti zaenkrat še ne more primerjati s tvojim primerom policaja.

  39. Yaran pravi:

    @sentiš-navadni: mnogo naprednih uporabnikov računalnika, če bi rad vidu ti do jutri napravim 20.000 ljudi povezanih v tale facebook.

  40. Yaran pravi:

    V bistvu se negrem s tem ukvarjat, ker je bolno gre pa tako: imaš en program s katerim generiraš x*x emailov kjer pač želiš ( hotmail, google, yahoo itd…) in potem imas en drug program s katerim vse te emaile prijavis v facebook, in nato jih priključiš neki skupini.

  41. Pixl pravi:

    @Yaran, pri meni te caka 1000EUR, ce na FB v 24 urah sestavis skupino z 1000 clani :P
    Ce imas jajc toliko kot goflje in mi das kontro, se lahko pogovarjava tudi za visje stevilke :P

  42. sentiš-navadni pravi:

    @Yaran:Da bo stopnjevanje spreminjanje tvojega mnenja dobilo zaključek, manjka še tvoj naslednji komentar z besedilom…”V bistvu nimam pojma in blebetam naokoli kot papiga”

  43. Bount pravi:

    Grims s sladkim nasmeškom: predsednik si je zbral sebi podobnega kandidata.

    Dr. Türk z kislim nasmeškom: mene Pahor ne more več šokirati !

    Vsi ostali, razen enega govornika pa takole: no, novinarji nehajte nas že spraševati take nespodobne stvari! Kdo pa smo mi- nepomembneži, da lahko sodimo odločitve neke kultne osebe?

    Hej Slovenija, pa saj je ravno tako, kot da bi gledali kakšno tragokomično oddajo z naslovom:
    Vsi se imamo radi, Borut skače, Borut skače , radi se imamo..tra lalaaa..radi se imamo..la..lalaLA.

  44. sentis-navadni pravi:

    @Yaran, veliko dela te čaka. Predlagam ti, da greš po svojem načrtu, narediš 1000

  45. navadni-sentiš pravi:

    in več mejlov, nato greš po telefonskem imeniku slovenije in začneš dodajat imena in priimke, potem pa še na ulico s fotoaparatom slikat ljudi, katere slike naložiš na profil vsakomur od tvojih 1000

  46. navadni-sentiš pravi:

    in več fiktivnežev.
    Pa srečno!

    p.s.:zakaj se noče objaviti celoten komentar??!

  47. Bount pravi:

    Prepis -časopis Dobro jutro , sobota 6.12.2008, avtor Črt Butal:
    naslov članka:Tedaj je bilo simpatično, sedaj je realno.
    Po sestavi nove vlade smo imeli skriti občutek, da bo sestavljanje novega “vodstva Slovenije” še kako pestro in da se splača čakati. In prav smo imeli.
    Rupel, zjutraj v kopalnici, pred ogledalom: I’AM BACK! Sem pa pravi kameleon.

    Par dni za tem, ko predsednik države odločno zavrne Rupla, ker mu ne zaupa, ga Pahor ponovno postavi na oblast kot osebnega svetovalca.
    Pred leti novinarska konferenca, kjer je Igor Lukšič- sedanji min. za šolstvo, predstavljal svojo knjigo Politična kultura.
    Na konferenci je prisoten tudi FRANCO JURI, sedaj pri stranki Zares in Lukšiču postavil vprašanje:”Ali
    ni mogoče, da bomo po volitvah, kljub morebitni zmagi Pahorja in njegovega SD-ja, v paketu dobili še Janšo?
    Tedaj je bilo simpatično, sedaj realno.

  48. Yaran pravi:

    @Pixl: email me na facenace1000@hotmail.com, da se dogovoriva za placilo. 1000 vkljucenih clanov v facebooku ti naredim v manj kot 1 uri. 1000€ mi bi prav prislo.

  49. monika pravi:

    @47-sentiš: Zadnjič se tudi meni ni in sem se že po krivici začela razburjat - verjetno si uporabil kak znak, ki ne gre skozi in popapca ostanek komentarja :)

  50. Yaran pravi:

    Kje si zdej Pixl, sam besede so te al kako ? I neeed moneeeeeee.

  51. Pixl pravi:

    @yaran
    se opravicujem, ker te ne jemljem resno… mi pac nisi od prve dovolj kredibilen…
    Torej: 24 ur je minilo, kako se imenuje tvoja grupa na FB? (pa koliko clanov ima, dasiravno bom seveda takoj preveril cifro?)

  52. franc pravi:

    Se ni trojček prezgodaj smejal s sklenjenimi rokami?
    Edina pogumna Kresalova, pizdunski Golobič ne upa povedati svopjega ,menja, Lahovnik pa nima jajc, ker ne upa odstopiti, kar bi morali storiti načelno pošteni ministri koalicije.
    Hvala za zaupanje Pahorju. Z veseljem pričakujem naslednje volitve.
    Napovedujem mandat Jelinčiču pl.

  53. Yaran pravi:

    @Pixl: Aha ti hoces, da najprej nardim grupo s 1000 clanov na FB potem mi bos pa placal al kako ? Na mail mi poslji tvoje podatke, da te bom lahko sodno terjal, če boš rep med noge dal, ko bo delo koncano.

  54. Alan Tinruder pravi:

    E moj jarane, prošla baka sa kolačima.

Komentiraj