Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Republikanci na zboru

6. december 2008 ob 20:59 | Denis Sarkić |


(www.vest.si) Zbor za Republiko from Vestno za Vest on Vimeo.

Kot obljubljeno, na Vesti objavljamo celotno novinarsko konferenco Zbora za republiko v Jazz klubu Gajo, na kateri se je predstavil nov predsednik (predsedstva) sveta foruma Gregor Virant.
Denis Sarkić

P.S. Ker je bilo s strani poslušalcev novinarske konference večkrat izražen dvom v (neodvisne) medije in njihovo poročanje o zboru, se vsem komentarjem na to temo, iskreno odpovedujemo, saj je Vest neodvisen medij in obljube v svojih objavah tudi drži.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 25 x komentirano
  1. medek pravi:

    Mračni ljudje.

  2. unexpected pravi:

    ah… nič več in nič manj kot cvetje preoblečenega modernega staroslovenstva v jeseni in mladi razpenjajoči se popek rumeno modre nianse, zaslepljenega povzpetniškega pa vendar ambicioznega poskusa pomladitve utopičnega nadaljevanja kovanja teorije zarote medijev na slovenskem…

  3. unexpected pravi:

    denis

    lahko bi malo uredil svoja vprašanja - čeprav vem da ne moreš iz svoje kože - pa vendarle občasoma pribiješ kakšno morda preveliko žalitev (tudi če je nehote)…

  4. medek pravi:

    Amway srečanje

  5. Janez Zarotnik pravi:

    Druscina ima v sebi nekaj, kar je izrazito vidno na bivsem premierju JJ-ju in to je:

    - mi se izrazito trudimo in smo zelo pametni in svobodomiselni toda okolica nam ne dopusca, da bi to povedali… vsi so proti nam… nihce ne vidi, da smo tudi mnogo dobrega naredili… in mnogo krivic se nam je zgodilo… skratka smo muceniki

    To je bil vtis, ki sem ga dobil po poslusanju celotne novinarske konference.

    Jambrek pa je tudi z pravo barvo prisel na dan, ko je rekel (parafraziram):
    Saj vem, da bi mi (Zbor za republiko) morali biti tudi bolj kriticni do vlade 2004-2008… toda nismo bili, ker smo raje bili hvalezni in lojalni

    Res, to kaze na svobodomiselnost, nevtralnost in odprtost Zbora za republiko. Upam, da bo Virant zadeve vsaj malo resno nevtraliziral.

  6. neemocije pravi:

    Balkančkom gredo seveda na živce.

  7. medek pravi:

    Se civilna družba pod vlado Janše ni razbarvala?

    Slovenska civilna družba, ki je že vrsto let “kričeče enobarvna”, se šele z delovanjem Zbora za republiko in njemu podobnih, žal preredkih organizacij “za odtenek bolj normalizira”, meni Tanko. Po njegovih besedah v PS SDS z veseljem spremljajo njihove aktivnosti, v zadnjem času še posebej Zbora za republiko, ki “nadaljuje izročilo slovenske pomladi in Demosa”.

    “Za t. i. civilno družbo se v Sloveniji vse prepogosto skrivajo ortodoksni politični aktivisti tranzicijske levice, ki se oglasijo vsakič po natančno izdelanem časovnem in projektnem načrtu,” piše vodja PS SDS. Po njegovi oceni je v naslednjih štirih letih “seveda pričakovati sinhronizacijo njihovega aktivizma z delovanjem obstoječe monolitne oblasti”.

    http://www.delo.si/clanek/72319

  8. unexpected pravi:

    …dej no dej.. kaj pa govorijo - tele so 1918 še karađorđeviću vzklikal - zdej se pa spreobraćajo.. falotje!! ;)

  9. monika pravi:

    Uf, mi gre na živce to blazirano-sladostrastno sesljajoče govoričenje Jambreka.

  10. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    … pošteni in resnicoljubni…… A RES ??? _ _ _ _ _ _

  11. Jože Tanko pravi:

    Podpora Zboru za republiko

    Slovenska civilna družba, ki je že vrsto let kričeče enobarvna, se šele z delovanjem Zbora za republiko in njemu podobnih (žal preredkih) organizacij, za odtenek bolj normalizira. Zato v Poslanski skupini SDS z veseljem spremljamo njihove aktivnosti, v zadnjem času še posebej prej omenjenega Zbora za republiko, ki nadaljuje izročilo slovenske pomladi in Demosa.

    Za t. i. civilno družbo se v Sloveniji namreč vse prepogosto skrivajo ortodoksni politični aktivisti tranzicijske levice, ki se oglasijo vsakič po natančno izdelanem časovnem in projektnem načrtu. V naslednjih štirih letih je seveda pričakovati sinhronizacijo njihovega aktivizma z delovanjem obstoječe monolitne oblasti. Da bo imela slednja še nekoliko lažje delo, bodo aktivizmu prevladujoče civilne družbe zvesto sledile še nekatere nadzorne institucije, kot sta protikorupcijska komisija in računsko sodišče, in seveda večina medijev. Kar bo ob hkratnem obvladovanju izvršilne in zakonodajne veje oblasti mačji kašelj.

    V takem zatohlem ozračju je Zbor za republiko nujna svežina. V PS SDS podpiramo prizadevanja njegovega predsednika dr. Gregorja Viranta, ki napoveduje budno in kritično spremljanje dela nove vlade in kritiko do gospodarskega kriminala, klientelizma, korporativizma in cehovstva. Ker se zavedamo, da bo imel Zbor za republiko v tem mandatu veliko dela, ga bomo v PS SDS pri njegovih prizadevanjih absolutno podpirali.

    Jože Tanko
    Vodja PS SDS

  12. unexpected pravi:

    Če bi to res napisal bloger Tanko bi mi odgovoril na vprašanje:

    - zakaj si na parlamentarnem zaslišanju g. Majde Širce govoril z intonacijo Janeza Janše - kaj je vzrok temu oziroma zakaj smo priča preobrazbi g. Tanka v Janeza Janšo?

    Hvala za odgovor - vendar dvomim da mi boste podali odgovor saj predvidevam da ste kot bloger izredno sramežljivi…

  13. unexpected pravi:

    dodajam seveda tudi link kjer si lahko v samem uvodnem delu pogledate samega sebe ter natančno presodite svoj položaj, da mi boste lažje in bolj podrobno lahko odgovorili…

    http://www.vest.si/2008/11/18/sds-ovi-zaslisevalci/

  14. unexpected pravi:

    …glede na to da odgovora nisem prejel, predvidevam da se za nickom Jože Tanko skriva Denis - ker pač je v njegovem interesu da dobi koga od tistih na svoj page…

  15. Denis Sarkić pravi:

    Ga bom ob pravi priložnosti jaz vprašal tole tvoje vprašanje…

  16. unexpected pravi:

    denis

    …je bil le preizkus - namreč že nekaj časa ne odgovarjaš na moja vprašanja ki so namenjena tebi — če sem natančen od “benedettijeve” naprej (in mislim da vem zakaj)…

    lp

    p.s. upam da ga res vprašaš tole - sicer si pa mislim da edini ki ga ima jajca vprašat za tole stvar - pa lepo prosim izključi iz vprašanja besedo “penetracija” oz. “penetrirati” ker drugače ne boš doživel odgovora)

  17. unexpected pravi:

    denis

    če ga tole vprašaš v oddaji “denis pokora” in mu še pred tem predvajaš njegov uvod v zaslišanje — to bi pa res rad videl kakšen bo tankov odgovor…

  18. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    ma dajta, Virant & Tanko - ne serita ! _ _ _ _ _ _

    in kaj ste pa vi naredili “skozi” vsa ta 4 leta doslej ??

    : ŠE VEČJI BIROKRATSKI, IN PODOBNI DREK !!! _ _ _

  19. mittra pravi:

    Sem ti že rekla, ti si res “unexpected pravi”: ………………….! Tako resno pametnih ne najdeš na akademiji., tam je gužva. Če ni po moje, ne bo po tvoje, bo po onem linku, ki je pa resničen, ki je neomadeževan, ki je ZAKON. G.Unexpected, pazi, da ne boš svojim mnenj demantiral, na komentarjih si skoraj sam.

  20. Gašper pravi:

    V kolikor je SDS pametena, naj počasi JJ zamenja z mesta predsednika stranke, mislim da je Virant edina pametna zamenjava, upam da se do naslednjih volitev to res zgodi. Sicer sem levičar, vendar si želim malo bolj konstruktivne opozicije, ne pa v stilu Tanka in GrimSSa ter JJ-ja. Prav želim si kakšno argumentirano soočenje Virant vs. Golobič, ne pa primitivcev kot so JJ, Tanko, GrimSS, …..

  21. Idiot pravi:

    Skrbijo jih pobude o popravi krivic Izbrisanih in biomedicinski oploditvi samskih žensk. Brezsramna zloraba besede “svobodomiselnost”.

  22. unexpected pravi:

    mittra pravi:
    8. december, 2008 ob 9:11

    :) :) :)

  23. angie pravi:

    monika :))
    zdrizast, sluzast, da ne more biti bolj

  24. angie pravi:

    To so ortodoksni politični aktivisti zatohle politične desnice, g. Tanko, žal.

    Krona osamosvojitvenega stvarstva, tako rekoč prototip novodobnega pridobitništva, pa je upokojenec dr. Jambrek, ki je bil 4 mesece Bajukov minister in se po končanem mandatu ni zopet upokojil, ampak brez kančka sramu vlekel plačo nekdanjega ministra do zadnje minute, vmes pa si utiral potke za ustanovitev ene, dveh ali treh ZASEBNIH družboslovnih fakultet, čeprav jih imamo več kot dovolj v državi.
    Hrbet pri tem početju so mu varovali sodružniki iz Zbora za republiko, po mojem je bil tam in z njimi le zato, da je lahko razpredel vse lovke, zdaj pa jim je rekel čao ragaci …cilj je dosegel,iz fakultetic bre prostorov in s programi, za katere molze državo, je z žegnom Janševe vlade v zadnji sekundi uspel ustanoviti Novo univerzo. Še bo veselo.

  25. Bount pravi:

    Točno tako, nasvet, tako diplomatsko kot ste se rešili Rupla, se rešite še Branka Grimsa, Vaska Simonitija, Tanka, pošljite jih k kakšni drugi stranki, na primer superman Pahor vse sprejema,
    ker misli, da je alkimist, slabo lahko spreminja v dobro..ha..ha..ha..pa še Janšo pošljete čimprej daleč stran v tujino, pomagajte mu, da tam ostane za večno!

Komentiraj