Komentar - Živa

4. december 2008 ob 14:36 | Vest |

Včeraj se je v Poznanu pričela konferenca ZN o spremembi podnebja, ki je pomemben mejnik v pogajanjih o globalnem dogovoru o varovanju podnebja po letu 2012. Istočasno se v Bruslju zaključuje proces sprejemanja evropskega podnebno – energetskega paketa.
Če želimo globalno segrevanje omejiti pod 2 °C in tako preprečiti podnebno katastrofo, se mora Evropa zavezati k vsaj 30 % zmanjšanju emisij doma do leta 2020, poleg tega pa zaradi svoje zgodovinske odgovornosti zagotoviti potrebna finančna sredstva za podnebne dejavnosti v državah v razvoju.
Trenutna razprava kaže na to, da EU ne bo zagotovila zmanjšanja svojih emisij, ki bi omogočilo dosego cilja 2 °C, hkrati pa okleva tudi pri zagotavljanju podpore državam v razvoju pri njihovem prilagajanju na podnebne spremembe in zmanjševanju emisij.
V Focus društvu za sonaraven razvoj zato s pismom opozarjamo predsednika vlade, Boruta Pahorja, da je sedaj čas za vodenje. Evropski dogovor o podnebno-energetskem paketu mora zadovoljivo odgovoriti več kot 1,6 mio Slovenkam in Slovencem, ki so prepričani, da so podnebne spremembe najresnejši problem s katerim se sooča ves svet. Od predsednika naše vlade in drugih evropskih voditeljev pričakujemo, da zagotovijo odločitev o varovanju podnebja, ki se je bodo prihodnje generacije spominjale s ponosom.

Živa Gobbo

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. Peter K pravi:

    Nič ne more preprečiti konca.

  2. Tibor Jablonsky pravi:

    gremo fukat!

  3. zirosi pravi:

    Dokler še ni prevroče za kaj takega…

  4. Ajdowc pravi:

    Živa (in vsi ostali), mogoče bi si bilo dobro pogledati tale film in pokukati na zadevo še z drugega zornega kota, ne pa samo slepo slediti poročilom in propagandi, ki nas napadajo na vsakem koraku.
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle
    film se dobi tud na netu

  5. Blaž Babič pravi:

    Kmalu pride Al “The Swindler” Gore na obisk, to so predpriprave. Tako je pa zgledal medijski sprejem taistega debelkota pred leti… ko so ga inštalirali: http://vodpod.com/watch/40935-brian-springer-spin-google-video

    Še to, QUANGO pomeni quasi-autonomous-NGO; to je Focus, to je tudi Umanotera.

  6. Ajdowc pravi:

    Blaž: nisem mislil biti tako pavšalen in vsega skupaj zavreči… Glede takih organizacij, ki prispevajo k boljši kakovosti bivanja in so strokovne in zmerne .. pozdravljam.
    Če pa imaš dokaze o tem kar govoriš potem je to predmet razprave drugje..

  7. Blaž Babič pravi:

    @Ajdowc: Evo, na hitrico, primer kvazi aktivizma in povezanosti s PR srenjo:

    http://www.racunovodja.com/STA/Novica.aspx?id=111084

    Ni pa to edini dokaz, ostale iščite sami :)

  8. zirosi pravi:

    Tole s človeškim segrevanjem ozračja zna biti cel nateg…

    Najbrž se nam obetajo predvsem novi davki na zrak: tako kot si debeloriti papež Gore sam sebi plačuje svoje ogljikove odpustke…

  9. Bount pravi:

    Halo, kar posmehujte se tistim , ki vas prijazno opozarjajo na klimatske spremembe , samo pazite, da se ne boste kmalu cmerili, ko vam bodo klimatske spremembe odnesle vašo kučico.
    Takrat pa bo jok in stok , joj kaj smo naredili, da smo si zaslužili tako kazen…bebci!

  10. trn v peti pravi:

    Kaj pa če imajo prav tisti, ki menijo, da se nam bliža ledena doba in ne povišanje temperatur? A takrat pa priznaš Bount, da si ti tepec?

  11. Bount pravi:

    Hej trn v peti, kako bi pa ti imenoval bližanje ledene dobe?Klimatska stabilnost ali kaj?
    Pojma nimaš kaj so klimatske spremembe ali bolje sistem klimatskih sprememb!
    V bodoče preden pokažeš vso tvojo bistroumnost, se raje posvetuj prej s tvojo mamico ali očkom.

  12. Bount pravi:

    MEMORANDUM O KRIZI!

    Odpadki, le kam gredo? – pogovor z Ilijo Kitićem

    Kaj se dogaja z odpadki, ki jih odlagamo v ločene smetnjake namenjene raciklaži? Ali poljudni mit o nesmiselnosti reciklaže drži? Končajo odpadki le na odlagališčih ali pa se res reciklirajo?
    Studio 12
    in Slovenija največji svetlobni onesnaževalec v EU

    IN

    Ekomatika: Veliki evropski grabež zemljišč

    Evropska unija (EU) letno uporablja več kot 16 milijonov hektarjev kmetijskih zemljišč izven svojega območja za krmljenje svojih čred in za pogon vozil. Pridelava soje je eden glavnih povzročiteljev izsekavanja gozda v Južni Ameriki in je povezana z obsežnim uničevanjem okolja, s povečano porabo pesticidov, z nasiljem in zlorabo človekovih pravic v lokalnih skupnostih.

Komentiraj