Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Predsednik z Eleno

3. december 2008 ob 23:02 | Elena Pečarič |

3. december, mednarodni dan hendikepiranih, je le teden pred 60. obletnico Deklaracije o človekovih pravicah, oboje pod temo »Dostojanstvo in pravica za vse«.

Slovenija ima veliko stvari zapisanih in ratificiranih, ima tudi dobre strukturne zmožnosti, ki pa jih ne zna ali noče izkoristiti v smeri razvoja storitev v skupnosti. Še vedno se prisega na »invalidnost«, ki je utemeljena na medicinskem modelu. Prav ta pa je v celoti zanikanje in nespoštovanje tako Deklaracije o človekovih pravicah, kakor tudi Konvencijo OZN o človekovih pravicah invalidov. Prisega se na invalida in na invalidnost, s tem pa se posameznikom in posameznicam, ki se jim podeli takšen ali drugačen status invalida na nek način zanika in odvzame univerzalnost človekovih in državljanskih pravic. Tako se jim podeli in podeljuje posebne pravice in posebne socialne programe, ki so le slab nadomestek za možnost življenja. Ne omogočajo namreč enakopravnosti, enakih možnosti, avtonomnosti, neodvisnega življenja in polnopravnega vključevanja v družbo.

Elena Pečarič

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 58 x komentirano
  1. medek pravi:

    Simpatično, sedaj je pa še medek sproščen :)

  2. TRi pravi:

    Super intervju, čestitam Eleni in predsedniku,

    Zelo bi me zanimal odgovor na še eno vprašanje. Elena, ali lahko kako izveš od predsednika kaj on misli o tem (kot pravni strokovnjak in nekdo, ki ima veliko izkušenj iz OZN), da so konvencijo ratificirale predvsem države, ki jim ne bi pripisali ravno nekih visokih demokratičnih standardov in posebnih uspehov na področju urejanja pravic hendikepiranih (celoten seznam držav: http://www.un.org/disabilities/default.asp?navid=18&pid=257), med tem, ko je niso ratificirale tiste, za katere vemo, da imajo to področje najbolje urejeno (skandinavske države, Nemčija, VB in še katere druge zahodno evropske države).

    Znanci iz teh držav so mi povedali, da se njihovi politiki temu prav izogibajo, ker se bojijo, da ne bodo mogli zagotoviti kvalitete življenja in standardov, ki jih konvencija vključuje.

    TR

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    če so pooblaščenci v RS skorumpirani, strahopetni ali kakor koli drugače neprimerni, potem Zakonodaja, Zakoni, Konvencije, in podobno -ne rabijo NIČEMUR ! _ _ _ _ _ _

  4. Cveta pravi:

    Tako simpatičnega in konkretnega intervjuja še nisem videla. Bravo Elena!

  5. Jaka pravi:

    Nism navajen, da g. predsednik tako konkretno odgovarja.

  6. Dani pravi:

    Elena, po mojem mnenju prekašaš novinarje. Predsednika si čist razorožila s svojo simpatičnostjo. SUPER!

  7. Zala pravi:

    Se mi zdi ful fajn, ker se je g. predsednik pokazal bolj ljudskega.

  8. Neva pravi:

    Elena, ti si neverjetna! Vredna vsega občudovanja!

  9. Karin pravi:

    Na začetku je imel naš gospod kar malo treme. Zgleda, da ni pričakoval tako konkretnega in direktnega pogovora.

  10. Peter pravi:

    Ha,ha, celo Vest je moral oceniti. Bravo!

  11. Tara pravi:

    Države brez tehtnega premisleka podpisujejo konvencije, katere potem ne morejo uresničevat. In če se ne uresničujejo, potem so brez smisla.

  12. Sanja pravi:

    G. Turk bi lahko predlagal tej vaši fundaciji, da vam iz rezerv doplačajo potrebna sredstva. Očitno pa nima tega namena.

  13. Boštjan pravi:

    Rad bi ga videl na Metelkovi. Tu je pravi muzej.

  14. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    ja, Tara, imaš popolnoma prav - enako pa velja tudi za vsaj 75% od vseh Zakonov dotične/te kao Države !!!_ _ _ ter, da o tisti “knjižici”, ki se ji reče Ustava RS, raje niti ne izgubljamo odvečnih besed ! _ _ _ _ _ _ ; TOREJ ?…

  15. Boris pravi:

    Tukaj je še Turk simpatičen.

  16. obiskovalec pravi:

    Predsednik je simpatičen povsod, ne gleede na situacijo in pogovor ssaj smo izvolili takega. Je pa stva v tem da je bil intervju naročen in ne verjamem da bi ga Elena kar tako dobila. Gledal sprejem in dobil sem osladen občuttek od Elene in Martine. Kje sta pozabile Rafkota???

  17. Gogi pravi:

    Kaj je obiskovalec, a imaš probleme s fovšijo?

  18. Naš Tito pravi:

    Ne razumem, kaj bi invalidi sploh radi.

    Kaj bi radi, da jih zdravi pustijo na miru kot drek na cesti.
    Kakšno emancipacijo bi želeli, če je še pa mi zdravi v demokraciji nimamo!

    Zdaj se pogovarjajo za enakopravnost žensk z moškimi, ker so ženske bile v Titovem samoupravljanju zatirane in jim je šele demokracija prinesla svobodo.

    Prej sploh ni bil problem enakih plač, porodniške in drugo. In ne samo, da so bile enakopravne, čeprav živijo kar 8 let več od moških, so šle v pokoj kar 5 let pred možmi, kar je bila totalna krivica!

    Zdaj jih je krščanska demokracija osvobodila in bodo delale 5 let več kot moški! In z manjšo plačo. Hura!

  19. neja pravi:

    Elena, dobra si bila! Od 1 do 10 točk? Od mene dobiš desetko.

  20. Maček pravi:

    G. predsednik držabe sj zapira oči pred problemi, kar se tiče osebne asistence. Sem se tauzema za človvekove pravice OSEBNA ASISTENCA je ena od človekovih pravic. Na žalost FIHO ne pozna to pravico.

  21. vratar pravi:

    HURA, BRAVO, se tako naprej! Čestitamo Francu Hočevarju za briljantno izigravanje invalidskih organizacij in predsednika države. Škoda, da ni državne medalje za pretkano svinjarjenje slovenskih invalidov. Imenovani svetovalec jo je zasluzil.

  22. anela pravi:

    Zvija me od nevoščljivosti. Kako občudujem Eleno Pecaric, nič ne dela vrti jezik kar ji pade na pamet, omogočeno ji je postavljati primitivno prostaška vprašanja, polna lazi komerkoli, na Metelkovi pa žurira do poznih jutranjih ur

    Meni je pa namenjena kruta vsakdanja vloga zenske, to je zjutraj vstati, prehranjevati otroke, pripravljati hrano, poskrbeti za prevoz otrok v vrtec in šolo, v službi prenašati tečne stranke, na brzino spacati nekaj za kosilo in večerjo. In ko se preberem Elinene socialne izpade, me pograbi pobožna zelja, da bi mi ta moja država namenila samo eno na teden eno od njenih 5ih asistentk, da bi imela vsaj malo časa za počitek.

    Čestitam Elena, kdor zna pač zna!

  23. obiskovalec pravi:

    Ne gogi prav nič nisem fouš sam poznam ozadje hinavske in primitivne igre yhd in ostalih.

  24. farkic pravi:

    Dobro jutro Rafko, krščen za Rafaela Župančiča. Razočaran sem nad tvojo prizadevnostjo. Samo 20 pozitivnih komentarjev na prismuknjeni intervju. Saj to ni nič! Treba je napisati vsa 50 ali 100 komentarjev z obveznimi pljuvalnimi vložki in cim bolj ogabnimi lažmi. To je pravi stil gajsnih hendikepirancev, ki si domišljajo revolucionarno reformirati invalidsko sceno. Bog jim daj duševnega in telesnega zdravja.

  25. tajnica pravi:

    Že trikrat sem si ogledala provokativni filmček v obliki sramotenja predsednika nase države. Ne vem kje so njegovi svetovalci, kajti sama bi z vsemi sredstvi preprečevala, da mi neki novinar tako grdo osmešil mojega direktorja. V tem primeru pa to stori neka zmedena ženščina, ki nima ljube veze o novinarstvu in njihovi stroki oziroma etiki.

    Zgleda, da ima nadnaravno moč dejstvo, da ima dotična oseba oprano rit in rodila na državne stroške, za tem pa ji je dovoljeno vse kar si poželi v svoji patološki potrebi po izživljanju nad drugimi ljudmi, se posebej pa nad svojimi sovrstniki invalidi.

    Se bom pogledala filmček, ker imam neprijeten občutek, da se vedno nisem odkrila vseh fines tega zaplotniškega ozadja.

  26. Sanja pravi:

    O Elena, kako trpijo tisti invalidski funkcionarji, bravo!

  27. Dino pravi:

    Elena, moje spoštovanje!

  28. Tina pravi:

    Želim ti še veliko intervjujev in uspehov.

  29. znh pravi:

    jej, jej, tajnica, poglej si intervju do konca, predsednik sam ga je ocenil in kar pohvalil in po moje nihče, razen koga, ki je zaslepljen s sovraštvom do Elene ali predsednika, ne more podat take ocene.

    Super intervju si naredila Elena, in tudi predsednik se je kar dobro odrezal

    Z

  30. tajnica pravi:

    Vsem komentarjem od 26 do 28:

    Zelo me veseli, da imate sami o sebi visoko mnenje in da ste prepričani kako je bil predsednik vesel, ko ga je Elena Pečarič gnjavila in je kulturno prenesel vsa njena infantilna in socialna nezrela blebetalna vprašanja. Verjemite mi, da ste dosegli samo to, da predsednik države ne bo nikoli več nasedel bolni finti svojega vrlega svetovalca Franca Hočevarja.

    Sicer pa stari pregovor pravi, da je najlepša punca na vasi samo toliko časa najlepša, dokler fantje ne opazijo se lepše punce v mestu. In tako je z našo vrlo Helenco, ki ji od vsega srca privoščim čim prejšnjo psihiatrično pomoč.

    Je pa en komentar kar ta prav, in sicer da je predsednica invalidske organizacije Elena Pečarič zaskrbljena: vse ji gre po zlu, in nič ne doseže. Pa še kar naprej vztrajno pljuva v svojo skledo.

    Vsem želim veliko parkeljnov.

  31. znh pravi:

    tajnica, ti si, izgleda, kar sama en parkelj.

  32. Polona pravi:

    Kaj je tajnica, ali fino boli, ker vidiš kako Eleni vse uspe kar si zada?
    Enostavno Eleno imamo radi.

  33. Elena Pečarič pravi:

    Interview with President of the Republic of Slovenia dr. Danilo Türk

    http://www.youtube.com:80/watch?v=EVuJcw5k8lQ

    Elena Pečarič interview president of republic Slovenia dr. Danilo Türk

  34. Maja pravi:

    Hudo, intervju ju tud v angleščin ! Super!

  35. Mojca pravi:

    Vse pohvale!

  36. Roman pravi:

    Elena, a sploh kaj spiš? Kako ti vse to uspe?

  37. Noe pravi:

    Bravo, bravo Anela, Farkič, Obiskovalec, Vratar in Tajnica. Moram priznati, da so to tisti komentarji, ki me navdušujejo, saj so v svoji vsebini realni in vidijo Eleno Pečarič kot zgolj zdraharsko babnico, ki skrbi praktično samo za svojo rit. Tudi jaz jo vidim kot čisto navadno prostaško hendikepiranko, ki kot kurba prodaja svojo invalidnost….g. predsednik se mi kar smili, kaj vse mora doživeti in doživljati v svojem mandatu.
    Na tem video posnetku je jasno videno oz. slišano, kako je propadla in dotolčena predsedniška kandidatka socialno nezrelo bitje v svojih vprašanjih oz. še bolj natančno v vprašanjih, ki so bila naročena oz. postavljena iz ozadja. Elena je zgolj marionetka, ki pleše.

    Polona tebi pa postavljam sledeče vprašanje: Kaj pa je Eleni uspelo?? Uspelo ji je zgolj predvsem to, da sama sebe smeši pred predsednikom države ter hkrati tudi meče slabo luč na ostale invalide v naši državi!! In ne posplošuj, da “imamo Eleno radi”, ker Elene ogromno ljudi ne mara, saj je v svojih dejanjih destruktivna, primitivna, prostaška, anarhistična, socialno nezrela. Mislim, predvsem pa upam in si želim, da jo politiki ter ostali državni funcionarji v naši državi ne jemljejo več resno.

    Ta svoj hendikepizem, ki je kup usranega balasta pa si naj Elena Pečarič vtakne v rit oz. ji naj nekdo pri tem pomaga, mislim pa da to ne bi smel biti problem saj ima 5 asistentov okoli sebe!

  38. v p pravi:

    Ej, Elena, the best.

    Ne štekam komentarjev ala Noe. Kaj vam je ljudje? A ste čist nori?

  39. Carlos Contreras pravi:

    Imam občutek, da so ponovno obiskali “pošteni Albanci”.

  40. Naš Tito pravi:

    Če invalidi res hočejo biti enakopravni zdravim, namesto da bi bili privilegirani kot dela manj zmnožni, potem jim je potrebno ukiniti invalidnino in vse druge dohodke!

  41. Noe pravi:

    V p nismo prav nič nori, temveč realni, ne tako kot prostaška hendikepiranka Elena Pečarič, ki si želi v Sloveniji ustavrit neko irealno invalidsko varstvo po bogatih kriterjih YHD!!

    Našega Tita pa ne bi komentiral, škoda besed…..nestrpnež kretenski!!

  42. fragola pravi:

    Naš Tito: Sicer nobenemu ne želim slabega, ampak želim pa si, da bi vsaj nekaj dni poskušal biti invalid… Potem bi mogoče na stvar gledal drugače. Imam mamo invalidko in Elene Pečarič tudi jaz ne podpiram, ker mi je zoprna. Ne prenesem pa tako zelo ponižujočih komentarjev kakor jih nekateri dajate tukaj… Verjemi, da imajo invalidi ogromno stroškov, ki jih ostali nimajo… npr. dvigalo, prilagojen avto, vozički in vsi ostali dodatni pripomočki. Razen pri vozičkih (pa še to dobiš samo najbolj osnovnega) ti država ne pomaga NIČ! In zavedaj se tega, da lahko ju3 postaneš invalid… pa ti tega ne želim.

    LP

  43. Miha pravi:

    Elena, eni ljudje so pa res primitivni in polni sovraštva.

  44. Saša pravi:

    Kako že gre? Aha, ko mački stopiš na rep, zacvili. A ne, tajnica in ostali.

  45. Katarina pravi:

    Elena, kot predsedniška kandidatka si me prepričala, tvoje kolumne nikdar ne spregledam, tvoji filmčki me prav poživijo, boriš se za pravice hendikepiranih,…
    Skratka ponosna sem, da pokažeš svetu kako neverjetne smo ženske.

  46. tajnica pravi:

    Res je Saša….Elena pa še kar cvili, cvili in cvili, saj drugega tako ali tako ne zna!

  47. vratar pravi:

    Odličen komentar Katarina Gorenc (beri kot priležnica neke primitivne hendikepiranke Elene)….ta komentar vam je pa prav na kožo pisan, zadnji stavek še prav posebaj.

    Miha, jokam in srce se mi trga, ko preberem tvoj veleumni komentarček! Vse to kar si napisal zgoraj, velja za Eleno Pečarič!!!!!!

  48. Katarina Novak pravi:

    Vratar in tajnica, kakšna človeka sta, da žalita nas, ki podajamo svoja mnenja. Ga. Gorenc ne poznam in me tudi ne zanima. Do svojega mnenja sem upravičena in zato me ni potrebno žalit. Malo kulture vama ne bi škodilo.

  49. Štefan pravi:

    Ljudje, ki dajate komentarje na Elenino delo! Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je NSIOS (Nacionalni svet invalidskih in humanitarnih organizacij) na čelu z g. Kušarjem in g. Šuštaršičem organiziralo štab, ki mora negativno komentirati Eleno in vse pozitivne komentarje.Zato dobijo tudi plačilo.

  50. Tim pravi:

    Jz sm se pa že nekaj časa spraševal, zakaj to prijetno žensko nekateri tok grdo napadajo. Zdj vem! Bojijo se jo! Elena super si!

  51. Tim pravi:

    Aja tajnica, hitr me napad ! Blagor ubogim!

  52. Elena Pečarič pravi:

    Tako je, da gospodje invalidi oblatijo vse kar razkriva njihovo gnilobo in nizko početje imajo sedaj celo dežuren štab, ki ustvarja vtis, da je ogrimno ljudi proti meni in YHD. Zanimivo bi bilo vedeti ali so plačani iz sredstev, ki jih fiho namenja t.i. posebnijm socialnim programom, ki jih izvajajo pri Društvu distrofikov ali pri katerem drugem od zainteresiranih. Zakaj pa ne? Npr. iz sredstev namenjenih reviji Maž ali izdajanju drugih publikacij in informativnega gradiva. Mogoče pa iz sredstev, ki jih dobivajo slepi in slabovidni? Kakorkoli že, ne bo vam uspelo, saj je vsakemu jasno, da je nivo vaših komentarjev tako nizkoten, da žali vas same. Le da se seveda vi tega ni6ti ne zavedate. Kar tako naprej, delajte nam reklamo in dvigujte gledanost oz. branost.
    Očitno niste sposobni z drugimi sredstvi in na drugačen način podajati “”vaše resnice”.

  53. Goran pravi:

    Elena, zdaj pa si mi še bolj všeč!

  54. Špela pravi:

    Mislm, da bom zdaj še bolj redno spremljala kaj Elena napiše. Očitno se bojite, da bi mi še več zvedeli o vaših zgleda ne ravno čistih poslih. Elena, super!

  55. Tajnica pravi:

    Ker sem danes v časovni stiski, ne utegnem spisati svojega komentarja, ki pa je tako ali drugače bevskanje v luno. Zato sem skopirala ljubki jutranji komentar Anele in ga ponujam jutranjim bralcem te štorije brez konca. Torej:

    “To življenje je očitno zasrano, kajti ko zjutraj v časopisju ne najdeš skoraj nič zanimivega, pogledaš na bistroumno pisarijo Elene Pečarič. Stvar je tako dobra, da se ti možgani takoj zbistrijo in dobiš neustavljivo željo, da bi dva krepko usekala po ušesih.

    V mislih imam tandem Štefan (alias Rafko) in takoj zraven Eleno Pečarič. Prvi se kosmato zlaže tja v tri dni (seveda gre za smiselno insinuacijo), kar je osnova Elene Pečarič za maloumni komentar, v katerem se zgraža nad vsemi tistimi, ki ji niso naklonjeni oziroma menijo, da gre za zgagarsko ženščino, kateri so oprali možgane med hendikepsko vzgojo v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku.

    Je pa zabavno brati bujno domišljijo, za katero ministrico je primerna propadla predsedniška kandidatka. Pišite še v tej smeri, da mi boste vzdrževali smejalno vzdušje.”

    Prosim za kakšen alias podporno mnenje, da mi bo službeni čas hitreje minil.

  56. Suzana Jerič pravi:

    V zvezi z neresničnimi trditvami, ki jih širita Rafael Zupančič in Elena Pečarič, češ da Društvo distrofikov Slovenije financira udeležence spletnih razprav, izjavljam tole:

    »DOKLER SEM FINANČNICA DRUŠTVA DISTROFIKOV SLOVENIJE, NI BILO, NI IN NE BO IZPLAČANO NOBENO NAMENSKO PLAČILO IZ SREDSTEV NAŠEGA DRUŠTVA ZA KATEREGAKOLI UDELEŽENCA RAZPRAV NA INTERNETU.«

    Suzana Jerič
    Finančnica
    Društva distrofikov Slovenije

  57. Jana pravi:

    Krasn in simpatičen intervju.

  58. Farkic pravi:

    Ker sem na tem blogu spregledal klevetniško in zaničevalno besedilo Elene Pecarič z dne 7. december, 2008 ob 12:17 pod številko 52, ponavljam svoj komentar iz drugega bloga, ki se nanaša na isto besedilo E. Pečarič, in sicer zato, ker je ona s svojimi političnimi botri pravi energetski vampir, ki pozira energijo in čas ne samo slovenskim invalidom, ampak tudi številnim državnim ustanovam ter seveda posameznim funkcionarjem, ki jih nadleguje s čvekalnimi intervjuji.

    Moj aktualni komentar Eleni Pečarič se glasi:

    »Elena takole ti bom povedal: ti nisi priplavala po župci in tudi nisi prav nič naivna s svojimi brutalnimi napadi (npr. zmerjanje invalidskih organizacij z mafijo), ampak si deviant hendikepske vzgoje v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku. Tam so te po stopnji inteligence selekcionirali v izobraževalno-vzgojnem procesu, zatirali čustva in razum ter povzdigovali um, ki ga morda že lahko primerjamo z umom zločinca.

    Če tega slučajno ne veš, s svojo osebnostjo v celoti odgovarjaš pred zakonom, vendar te načeloma ne obsojam (zgolj razkrivam tvoja umazana dejanja), ker so primarno za tvojo usodo odgovorni tvoji vzgojitelji in drugi, ki so te neusmiljeno proti tvojem vedenju in socialnemu izboru ideološko indoktrinirali.

    Bodi dovolj, ker bi moral razlagati o zgrešenosti permisivne kamniške vzgoje.«

Komentiraj