Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Lipiške prigode

3. december 2008 ob 10:15 | Črt Butul |

V Lipici sta zaradi kolike poginila dva konja. 102 Favory Famosa I in 137 Maestoso Allegra XLVII, stara 14 in 15 let, sta bila v izboru konj za nastope klasične šole jahanja Kobilarne Lipica. Zatrupili so se tudi ostali trije konji v izboru za nastope klasične šole jahanja, a so jih uspeli rešiti in so izven smrtne nevarnosti.

Danes so v kobilarni Lipica organizirali izredno novinarsko konferenco, na kateri sta Marko Marc, strokovni vodja lipiške kobilarne in Matjaž Pust, direktor Kobilarne Lipica, predstavila zadnje dogodke in ukrepe po njih.

Že pred začetkom konference je moral iz sobe Etbin Tavčar, predsednik mednarodnega združenja za Lipico in nasprotnik vodstva kobilarne ter nekdanji tamkajšnji uslužbenec. Njegovo izločitev, komentar direktorja Pusta na zadnje dogodke in obtožbe Tavčarja je posnela tudi naša kamera. Slednji je namreč Marka Marca in kobilarko obtožil, da konje cepijo z nedovoljenimi hormoni, ki naj bi jim pomagalo pri virusnem artritisu.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. obama pravi:

    a še ne boste dali mir s tem propalico Tavčarjem?

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    bosta spet kriva vratar in pa snažillka ? _ _ _ _ _ _

  3. geiger pravi:

    @obama: Zakaj naj bi bil Tavčar propalica? Meni se pač ne zdi!

  4. Tine pravi:

    Lahko ni propalica, je pa en velik pisho, ki se niti ne zaveda koliko škode dela…v kolikor so izjave neresnične…in verjetno je tako, glede na njegovo preteklost…

  5. doajen pravi:

    Poznam strokovnega direktorja kobilarne dr. Marka Marca. Lahko povem da v Sloveniji mu kar se tiče stroke nihče ne pride niti do gležnjev..sploh pa ne paranoik Tavčar, ki iz vsake najmanjše nepravilnosti ali nesreče skuje prvovrstni medijski dogodek. Znano je da mediji ljubijo provokatorje, saj so ti zagotovilo za močne, sočne zgodbe..natančno takšne kot jih ljubi 24.com ali vest.si

  6. mici pravi:

    Pa dobro, komentatorji zgoraj, zakaj pa se vam Pust ne zdi propalica?
    Lipica je javna ustanova, ce se ne motim, in kot taka mora odgovarjat javnosti, tudi na tiskovni konferenci, na katero lahko pride magari predstavnik drustva za tenstan krompir, ce to hoce. In ga ne morejo zato metat ven s tiskovke, ker ni novinar, halo???
    Kljub vsem obljubam, da bodo naredili vse zivo od raziskav, da bi ugotovili zakaj sta konja poginila, je ta poteza vodstva, da si izbira koga bo obvescala “v svojih hisi” diskriminatorna in nedemokraticna, smrdi po netransparentnosti in strahopetstvu… ker ce imajo povsem cisto vest in vsaj minimalno dozo sposobnosti za dialog, potem jih ne bi smelo bit strah “provokacij” nekega posameznika, ki ga vi imenujete propalica, ki ga ocitno ze dolgo poznajo in vedo za njegovo stalisce, ocitke in akcije. Kredibilnosti se pac ne pridobi s silo in izkljucevanjem drugace mislecih…kaj ne da?

  7. Mirjana pravi:

    doajen,..ne poznam Marca osebno,…sem pa ga vidla na sodišču kot pričo…o strokovnosti ni bilo kaj videti ali slišali,..o tem, da je za vsako besedo pogledal Pusta pa se ni dalo prezreti.Strokovnost ni vse,..potrebna je tudi korektnost in mal hrbtenice…ki bi mu pomagala stati ob svoji stroki.

  8. doajen pravi:

    to da je nesamozavesten in skratka deluje nekoherentno, še ne pomeni da je tudi v resnici tak. Dejansko g. Marc pri javnih nastopih deluje dokaj nebogljeno, a to nima zveze z njegovo strokovnostjo in predanostjo do konjereje. Kar se tiče konjereje, veterine in kar je še tega, je daleč pred vsemi na tej strani Alp. Geldam po netu da bi našel življenjepis.. nimam sreče, imajo pa pri medijih zato več sreče, posluha in naklonjenosti anonimni člani mednarodnega združenja za Lipico… in tudi to nekaj pove.

Komentiraj