Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS o aferi Patria

2. december 2008 ob 17:14 | Denis Sarkić |

Na spletni strani SDS so danes objavili nov zapis, ki govori o možnosti predčasnih volitev v Sloveniji, ko se bo na finskem sodišču razpletla afera Patria.

Spletni SDS o aferi Patria

Spletni zapis strani SDS:

Aktualno

Ob razpletu afere Patria bodo v Sloveniji potrebne predčasne volitve

Torek, 02.12.2008

V medijih smo te dni lahko spremljali nadaljevanje afere Patria, tokrat skozi intervjuje s producentom – kot je v enem intervjuju dejal tudi sam - finske levičarske televizije YLE. Zanimivo je, da v različnih intervjujih za različne slovenske medije g. Virtanen prihaja v nasprotje sam s sabo, predvsem pa daje nejasne odgovore glede dokazov, ki naj bi jih imeli v rokah finski novinarji. Celo priznava, da vseh osebno ni videl, da pa avtorju prispevka zaupa, čeprav tudi on naj ne bi, kot pravi g. Virtanen, videl vseh dokazov. Zanimivo je tudi dejstvo, da so bili po njegovih navedbah številni njihovi viri iz Slovenije, v isti sapi pa dodaja, da niso vedeli, da je v času njihove objave v Sloveniji potekala predvolilna kampanja. Pomenljivo. Bodisi so bili njihovi viri slabi in politično motivirani, bodisi g. Virtanen in ostali na YLE debelo lažejo.

Afera Patria je nov poskus v vrsti nenehnih diskreditacij predsednika SDS in nekdanjega premiera g. Janeza Janše. Te so v slovenskem političnem prostoru že žalostna stalnica. Vendar pa je imela ta afera veliko širše razsežnosti, saj je segla daleč prek meja Slovenije. Predsednik vlade je – ne glede na to, kdo to mesto zaseda - institucija, ki predstavlja našo državo navzven, zato z afero ni bil oblaten le ugled g. Janše osebno, temveč tudi ugled vseh državljank in državljanov Slovenije. Večina slovenskih politikov, vključno s predsednikom republike, se je ob tem poniglavo držala ob strani ali pa celo pomagala širiti neosnovana sumničenja. Tri tedne predvolilne kampanje, ko je bila gonja s Patrio na vrhuncu, nihče iz leve tranzicijske opcije ni zmogel preprostega stavka: »Hočemo videti dokaze.«

Pred časom so bile v slovenski javnosti aktualne tudi neresnične obtožbe poslanca SD in nekdanjega premiera g. Antona Ropa na račun g. Janše, glede domnevnih dogovarjanj o incidentih v Piranskem zalivu, ki so se po dolgotrajnem in izčrpnem preverjanju parlamentarne komisije, v kateri je imela večino takratna opozicija, izkazale za izmišljene. G. Rop za svoje lažne obtožbe doslej ni odgovarjal, k temu ga ni poklical niti predsednik njegove stranke g. Pahor. Nasprotno, g. Rop je celo ponovno kandidiral na državnozborskih volitvah v enem izmed za levo tranzicijsko opcijo najbolj ugodnih okrajev, obljubljena pa naj bi mu bila tudi funkcija EU komisarja namesto g. Janeza Potočnika.

Afera Patria je imela usodne posledice na volilni rezultat v Sloveniji. Minimalna zmaga SD je bila zaradi nje nepoštena. Afera je resno prizadela tudi ugled Slovenije v tujini. Zato se postavlja vprašanje, kako bodo njeni slovenski akterji ravnali ob njenem razpletu. Finski novinarji in producenti najavljajo sodni epilog v prvi polovici naslednjega leta. Obtožba, da je Patria podkupila predsednika slovenske vlade g. Janeza Janšo, neposredno izrečena v oddaji finske televizije YLE in ponovljena s strani producenta obrekljive oddaje g. Virtanena v izjavah za slovenske medije, ne bo nikoli dokazana, ker ni resnična. Možno je, da so avtorji afer Depala vas in Vič-Holmec, ki se pojavljajo tudi v aferi Patria, levičarske finske novinarje oskrbeli s kakšnim ponaredkom »à la Kos«, iz delavnic ostankov nekdanje Udbe, vendar se da takšne poskuse v resnem sodnem postopku enostavno ovreči. Organizatorjem Velikega poka iz Finske ostaja torej še igranje na karto zavlačevanja, kar je najverjetnejši scenarij, ki ga bomo verjetno spremljali v prihodnjih mesecih in letih.

Kljub temu pa bo do razpleta nekoč prišlo in takrat bodo potrebne predčasne volitve. Predsednik vlade in predsednik SD Borut Pahor, ki brez afere Patria nikoli ne bi postal to, kar danes je, veliko govori o pravičnosti in odgovornosti. Če je res odgovoren, se bo pokazalo ob razpletu afere Patria.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 124 x komentirano
  1. unexpected pravi:

    predlagam dodajanje pridevnikov v SSKJ:

    - užaljen, bolj užaljen, užaljen kot janšist (še vedno cepetanje in jok po 21.09.)

    - optimist, večji optimist, janšist (utopična vera v predčasne volitve)

    - pokvarjen, bolj pokvarjen, janševsko pokvarjen (filanje lastnih riti z denarjem davkopl. za patrije)

    - sarma, hladna sarma, zelo hladna sarma, janševsko hladna sarma (obrok jance v helsinškem zaporu 2010)

  2. alja pravi:

    Ha, ja ko bodo Finci predložili dokaze pred sodišče (kar so obljubili), bo afera končana. Komaj
    čakam, da vidim kisle janševiške ksihte.

    Dobri pridevniki. :-)

  3. neja pravi:

    Bolj kot se bliža ura resnice, bolj krčevito se janšisti branijo in napadajo.

  4. Carlos Contreras pravi:

    Ubogi Mesija, še vedno ni prebolel. Kar srce se mi trga ob izlivih srčnih bolečin fantka v črnih gumijastih škornjih.

  5. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    bolj kot so hladni dnevi več bedakov piše po blogih

  6. Carlos Contreras pravi:

    Takes one to know one, k’nede, Pero?

  7. ivan pravi:

    … imajo grenak okus v ustih potem ko so takooo sladkoooo pooopušili :)

  8. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    ne ne.. ti šteješ v celoletno kvoto, zimski so začeli prihajati šele sedaj

  9. angie pravi:

    Kdo neki tipka tele anonimne smernice za razmišljanje, če je pa Veliki Vodja na dopustu v tropskih krajih? Ali jim pošilja sms sporočila? Ali pa ga morebiti nadomešča vseprezentni analitik ( in nekdanji Peterletov mladec) frank(ofon)ist Boštjan pl.Turk?
    Bo treba jutri na kiosku prelistati uravnoteženo Demokracijo, da bo stvar jasna. Tam so najbolj na liniji.

  10. tiib pravi:

    Pa ne glih zdej stresat Patrije presvetlemu JJ na glavo!!

    Dečko se je ponudu za generalnega skretarja pri natu. Obljubil je celo, da se bo šel angleščino učit. Pa tud nuklearna elektrarna bo znal prou povedat, je obljubil..

    Ha ha … pol bote pa vidl, ko bo JJ pršu na obisk s tavelkim rorom. Najprej v Murgle po palčka, pol na koroško po Kosa. Mimogrede bo še Cvikla pihnu, pol pa v Veleje h Bačovnik na eno ornk južno…

    Pero, teb bo dal pa priznanje za neumorno e-podporo liku in delu…

  11. neemocije pravi:

    Komunisti se od vedno najbolj bojijo RESNICE!
    Tako se govori.

  12. tiib pravi:

    “Predsednik vlade je – ne glede na to, kdo to mesto zaseda - institucija, ki predstavlja našo državo navzven, zato z afero ni bil oblaten le ugled g. Janše osebno, temveč tudi ugled vseh državljank in državljanov Slovenije.”

    Ja, mene je še zdaj sram, da nam je bil JJ 4 leta predsednik vlade…

  13. ultraviolet pravi:

    Ne vem, kaj tile tipi kadijo, ampak mora biti nekaj močnega.

  14. Pepo pravi:

    Joj, kako krasni so tile blazneži z SDS! Če ga že Pahor serje na veliko, mu s svoje strani Janševi prav dostojno odgovarjajo. Sijajno se uveljavlja stara revolucionarna taktika: blaznost na blaznost in kmalu ljudje norosti začutijo kot normalno stanje.

    Morda se zdi zabavno, a je skrajno nevarno - še zlasti v časih, ko vsi nekako mazohistično sodelujemo v ekspanziji neke druge, namreč finančne krize.

  15. tiib pravi:

    Jp, Mario Špinel (zna bet, da ste ga poznali… k je šu glas od njega, da je mamile sz žlico) je bil smrkovc zanje..

  16. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    tiib ti boš dobu pa zastonj aboma v loklalni lekarni za vsa potrebna zdravila. Howgh

  17. uničevalec rdečuhov pravi:

    Zakaj se rdeča kamarila tako boji ugotavljanje materialne resnice in s tem tudi predčasnih volitev>??m Zato, ker bi doživeli strahovito pogubljenje in za večno odstranitev boljševistične nesnage .To je vsa resnica .

  18. Carlos Contreras pravi:

    Materialne resnice? Kva pa je to?

  19. Furija pravi:

    Zdaj je to tako. Če dvorni pitbul Barbara Brezihar ne bo nič naredila, da bi stvar prišla pred sodišče, pol se sploh nimamo kaj pogovarjat. Ker SDS je očitno že začel z manevrom, da Finci lažejo in tudi če na Finskem dokažejo in pokažejo dokaze, da je Janez Janša- s “partizanskim” imenom Ivan bil v verigi da prejme podkupnino pa je bila stvar pravočasno ustavljena in je ni prejel, ker so pač Finski preiskovalci stvar prej ustavili, bodo verjetno SDS-sovci cca 1000 let ponavljali SAMO EN STAVEK: Janez Janša-Ivan ni dobil oz. prejel podkupnine. In to bo za njih dovolj. SDS-sovim klonom, ki imajo spominsko kapaciteto zlate ribice, bo verjetno ostal v glavi samo ta podatek in to da je bil JJ na listi čakajočih na denar sploh ne bo pomembno, ker tega podatka pač ne bodo absorbirali. Finci so pa itak že rekli, da jih to kdo je v Sloveniji prejemal denar, ne briga.

    Zdaj kar se pa volitev tiče pa. SDS bi še bolj zgubila volitve, če ne bi bilo afere Patrija. In to zato, ker se je Ivan zasmilil mamcam, ko so brale express in slovenski tednik. In v vlogi žrtve, je tip najbolši. Celo boljši od bakterijskega vnetja ledvic, ki ga je imel Pahor v času volilne kapmanje.
    In niti pod razno, ne mislim oditi na predčasne volitve samo zato, da si SDS-sovci pozdravijo EGO. Pa če bomo morali organizirat demonstracije!

    Sicer pa zakaj hudiuča mediji posvečajo toliko pozornosti anonimnim prostim spisom na strani SDS-a. Naj tipi kot vsi kulturni ljudje skličejo tiskovko, se postavijo pred kamere in take norosti povedo JAVNO in potem naj bodo pa še pripravljeni odgovarjat na vprašanja!

  20. unexpected pravi:

    plavo rumeni akademiki pišejo: “Kljub temu pa bo do razpleta nekoč prišlo in takrat bodo potrebne predčasne volitve.”

    le zakaj in čemu? plavorumeni pozabljajo da so bili obtoženi s strani fincev…

    hm morda so pa tile sds - ovci malce “mazo” usmerjeni - še en poraz bi jim prav godil… :) :) :)

  21. englishman pravi:

    ali ne bi najprej počakali na sodbo?

  22. šifra pravi:

    ..oblaten ugled vseh državljank in državlajnov….? ja morali bi doseči,da bi se ta denar(za patrije) porabil v bolj pametne in poštene namene… to je res… !

  23. Igor Đukanović pravi:

    Meni osebno bi predčasne volitve ustrezale. Kmalu se bo razkadila megla, ki so jo ustvarjali bivši “brezplačni” brezplačniki. Čez nekaj mesecev bi se na predčasnih volitvah SDS prepolovila.

    Seveda pa se ne moremo igrati predčasnih volitev vsakih nekaj mesecev samo zato, da pridobimo nekaj poslanskih mandatov. Nova vlada je dobila na volitvah štiriletni mandat za korenite spremembe in te naj čimprej izpelje.

  24. unexpected pravi:

    Igor Đukanović

    “Čez nekaj mesecev bi se na predčasnih volitvah SDS prepolovila.”

    res je in iz nje bi izšli:

    - akademska struja z jambrekom in jerovškom na čelu (bazira na reporterju in brezplačnikih)
    - radikalna struja z janco na čelu (ustanavljanje vaških straž v podporo obsojenemu)

    ajde lp

  25. neja pravi:

    Pa kaj se sploh kdo ukvarja s tem SDSovskim sr..jem? Ni vredno. Psihopatom, ki pišejo, delamo veselje.

  26. tiv0li pravi:

    Lahko so volitve, samo bodo te “predčasne” volitve plačali SDSovci.

  27. Nikolovski pravi:

    @unexpected: Stari :D
    tko hudo se že dolg nism nasmeju :D
    hvala ti :)
    …bruahahahahahhhahahahahahahaha :)

  28. Nikolovski pravi:

    …to leti na prvi post! :D

  29. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Predsednik vlade je – ne glede na to, kdo to mesto zaseda - institucija, ki predstavlja našo državo navzven, zato z afero ni bil oblaten le ugled g. Janše osebno, temveč tudi ugled vseh državljank in državljanov Slovenije.
    ——————————————————————————————————————————————–
    Če nekdo “blati” ugled nekoga z imenom Janša…se mi,kot državljanu Slovenije, preprosto jebe…
    Kdo pa je sploh ta Janša ? Čebelar ali kelner?

  30. bullock1 pravi:

    Ne razumem, kaj vas moti kar piše na spletni strani SDS? Ali mogoče mislite, da bi se tudi oni morali zliti s Pahorjem oz. Pahor z njimi? Naj vas raje skrbi to, da je Rupla “požegnala” že celotna stranka SD, še malo pa bo postal najboljši minister prejšnje vlade.

  31. komunalis pravi:

    Čebelar.

  32. unexpected pravi:

    južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    2. december, 2008 ob 20:30

    “Kdo pa je sploh ta Janša ? Čebelar ali kelner?”

    če si predstavljaš njegovo užaljeno faco ki jo je naredu v trenjih ko je reku “oddaja govori o janezu janši” potem lahko igra vlogo nekega kelnarja iz zakotne gostilne v grosupljem med tem ko se opravičuje ker da je zmanjkalo jote…

  33. Nogavička pravi:

    Finci potrdijo navedbe iz Resnice o Patrii, pol pa iz SDS reporterja prleti novica o Janci kot generalnemu sekretarju Nata, Jarcu in Plemenitemu delajo reklamo za naslednje volitve … in, kako prikladno, zbujajo lažne upe v predčasne volitve.

    Sam da se svoje ovce s čim zaposli da ne bojo padli v apatijo; štiri leta ni tako malo časa kot se zdi na prvi pogled.

  34. bullock1 pravi:

    Nogavička, kako pa so potrdili navedbo : s kakšnim dokazilom, dokumentom ali pa je dovolj, da nekdo, ki je plačanec te finske televizije nekaj spet samo pove?
    Kje si pa pobrala, da delajo reklamo Jarcu in Plemenitemu? A jo ne bi potem raje delali sebi?
    Unexpected, bolj užaljenih fac, kot so jo imeli za Pahorjem stoječi, ko je najavil Rupla za svojega svetovalca, pa vseeno še nismo imeli priložnost videti.

  35. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Jao jao…Kdo ma probleme z svojo identiteto da mora pisati z mojim vzdevkom. Slaba samopodoba?Drekec pritlehni. Te ni sram?

  36. Nogavička pravi:

    bullock1, upanje umre zadnje, ne?!

  37. B52 pravi:

    Za dobrimi konji se kadi, lipicanci pri nas pa umirajo. Jaz bi se zamislil :).

    Demo(spaka)kracija pa taka.

  38. bullock1 pravi:

    Nogavička, ne upanje, dejstva so to!!!

  39. aka pravi:

    Morda pa je afero Patria ustvaril Janez Janša. Od časov vojne v nekdanji Sloveniji mu je namreč padla popularnost, pa tudi posli z orožjem so se ustavili. Če pa ga bodo “finski komunisti” strpali v zapor, se bo spet zgodil odbor, upor ljudstva, morda mednarodna vojna … in spet bo heroj.

  40. francka pravi:

    Zdaj ima nova oblast vse v rokah,da čimprej ugotovi kaj je resnica o Patriji.Državljani komaj čakamo,da se ta afera enkrat razjasni.Šele takrat pa bomo lahko vedeli kaj se je dogajalo.Do zdaj to ni bilo možno.Zaenkrat ni bilo še niti enega dokaza,da je Janša prejel podkupnino.Celo tisti,ki so to govorili niso predstavili niti enega dokaza.Dokler tega na bo ne verjamem .Čakam na Kresalovo in Zalarja,da čimprej raziščeta to afero in da bo enkrat mir.Ne verjamem tudi Fincem,ki se v svojih izjavah kar precej zapletajo.Počakajmo in videli bomo kdo laže.Ali Janša ali Kos,Cvikl in ostali.Kresalova je govorila,da policija blokira preiskavo.No zdaj je ona šefica in zadevo lahko takoj spelje tako,da bomo končno vedeli kaj je s to afero.Ni nobenih ovir več.Čakamo!

  41. bullock1 pravi:

    Mogoče je pa tudi Sarkić na njegovem plačilnem seznamu? Mogoče pa tudi Kučan in Janković samo blefirata? Mogoče pa je Šrot v resnici preoblečeni JJ? Mogoče tudi Pahor ni Pahor?

  42. Nogavička pravi:

    francka, preiskavo vodijo finski pravosodni organi … kdo se zapleta v izjavah … in ravno zaradi neskaldnosti izjav vpletenih ter ignoriranja depeš … in vsebine ene depeše … čakamo. Sicer ti je pa že Maria povedala: May the Force be with You!

  43. Nogavička pravi:

    bullock1, mogoče pa lahko zamenjaš imena s katerimi tebi ljubšimi?!

  44. bullock1 pravi:

    Nogavička, tudi lahko, samo nima smisla, ker ste meni ljubše preimenovali že na vaši strani.

  45. ervinator pravi:

    Producent oddaje YLE o Patrii, Matti Virtanen, je na vprašanje, ali je bil Janša v finski oddaji omenjen kot tisti, ki je prejemal ali dal podkupnino, odgovoril, da je to pretiravanje.

  46. ervinator pravi:

    Toliko o zmedenosti izjav z Yleja …

  47. Nogavička pravi:

    … hecn, jest ne vidm moje pa tvoje strani (?!) … vidm pa, da se nekdo zelo trudi, da bi tako videlo čim več ljudi, in na tvojem mestu bi se vprašal zakaj; ne kdo … ko boš vedela zakaj, boš vedela kdo.

  48. Nogavička pravi:

    Rekel je tudi: “Videl sem dovolj dokumentov, da lahko rečem, da so dejstva, ki smo jih prikazali, pravilna” in še “Prepričan pa je, da v oddaji “nismo rekli nič več, kot vemo”.

  49. Nogavička pravi:

    “Po Virtanenovem mnenju je Janševa obrambna taktika takšna, da bo trdil, da so ga v Patrii le nameravali podkupiti in ga omenili v svojih dokumentih, sam pa za to ni nič vedel. “Mogoče bo to uspešna obramba zanj,” je dodal. Pri tem je poudaril, da je zgolj začetek postopka podkupovanja dovolj za kazenski postopek proti Patrii. “Ni treba dokazati, da je Janša osebno dobil denar v gotovini v svoj žep, da bi prepričali finske kriminaliste,” je pojasnil in dodal, da je na slovenski oblasti, da storijo, kar hočejo oziroma kar zahtevajo slovenski zakoni. “Bomo videli, kaj bo,” je dejal in zatrdil, da vse, kar je v oddaji, stoji.”

    http://www.vest.si/2008/11/28/afera-patria-yle-in-j/

  50. bullock1 pravi:

    Nihče pa se v končni fazi ne vpraša, kako je mogoče, da je Kahl postal minister v novi vladi, če mu na glavi visi taka afera. Kot minister je pa ja bil prvi odgovoren za podpis take pogodbe. Je mogoče in zakaj : zato, ker tisti, ki so jo sprožili in so sedaj v novi vladi, vedo da je to raca, s katero so uspeli zmanipulirati slovensko javnost. Tudi depeše so lahko namerno založene in potem namerno najdene. Ampak “živi bili pa vidjeli”. Sedaj imajo res priložnost in vse vzvode, da to dokažejo. Samo, da ne bo tako kot pri orožarski aferi, ko je bil JJ dvanajst let v opoziciji in kljub temu niso ničesar dokazali.

  51. Nogavička pravi:

    … kot da sem to že enkrat nekje prebral … he-he pa glih orožarsko afero omenjaš; poišči zapise, ki jih je na tovrstne teme objavil, mislim da ED, … vsaj za second opinion.

  52. bullock1 pravi:

    Sicer pa Nogavička, jaz se ne obremenjujem z naši in vaši. Daleč od tega. Sem sicer kjer sem in tega tudi ne skrivam, mi pa to vsekakor ni merilo in mi tudi nikoli ni bilo.

  53. Nogavička pravi:

    Ja, ja, sej vem, ja …

  54. bullock1 pravi:

    Seveda omenjam orožarsko afero, s tem se je začela gonja proti JJ in nikoli ni bila dokazana, naj zdaj nova vlada konča to in Patrio, da bo mir. In se bomo potem vsi skupaj lahko začeli ukvarjati z resničnimi problemi, ki pa jih itak občutijo samo mali ljudje. Žal.

  55. bullock1 pravi:

    Me pa kakšni tvoji komentarji, potem ko nimaš več besed, močno spominjajo na kakšnega farja.

  56. ervinator pravi:

    Nogavička, rekel je oboje: 1. da je obtoževanje Janše za podkupljenega pretiravanje in 2. da je videl dovolj dokazov za trditve v oddaji. Torej, Matti Virtanen se je v svojih izjavah zapletel.

  57. Nogavička pravi:

    Preveri nekaj dejstev, potem se pa vpraši zakaj ne veš vsega … lahko pa da je bil Carlos Contreras. Vpraši ga, ti bo povedal.

  58. ervinator pravi:

    ED-bilček je delal copy-paste člankov iz Dnevnika.

  59. Nogavička pravi:

    Ne, rekel je še vse ostalo, ne samo tisto kar ti želiš prebrati kot potrditev tvoje sodbe.

  60. Nogavička pravi:

    bullock1, če je to vse …

  61. ervinator pravi:

    Haha, kakšna neumnost pa je zdaj to? A mogoče trdim, da česa ni rekel? ROTFL

  62. Nogavička pravi:

    Torej je le bil ED; in seveda, povsem razumem zakaj ti ni všeč in si si moral zato omisliti nekaj kar te lahko ob misli nanj spravi v dobro voljo.

  63. Nogavička pravi:

    … ne, seveda ne! Sicer je rekel tudi “Janca”. Kaj ti pa to pove?

  64. bullock1 pravi:

    Nogavička, ali je ED mogoče kakšna veja sodne oblasti ali kakšna institucija? Ni. Zato nehaj. In kdaj se je pojavil ta Finec? Ko je folk znoru zaradi Rupla. In zakaj? Zato, da bi preusmerili Pahorjevo nebulozo.

  65. Nogavička pravi:

    No, pa sva spet na začetku …

  66. bullock1 pravi:

    Ja, ker konca itak ne bo.

  67. ervinator pravi:

    Torej, če ne trdim, da česa ni rekel, potem poskusi ostati pri moji trditvi, da so njegove izjave zmedene. To pa sem dokazal. Kako izgovarja slovenske priimke, pri tem res nima relevatne veze.

    Tisti tvoj debilator je bil ED-bilček. Če še česa ne veš, kar vprašaj. Ampak vsaj malo tudi premisli. LOL

  68. Nogavička pravi:

    Pravkar si dokazal tudi moje.

  69. Martin Krpan pravi:

    Butalci z Metelkove dober dan ! Nimate drugega dela kot osirati Janšo ?

    Sram vas bodi ste večni zajedalci privezani na državne jasli !

  70. Nogavička pravi:

    Ne, bullock1, zato ker ne dopuščaš možnosti, da te nekdo selektivno informira, da bi dokazal svoj prav.

  71. Nogavička pravi:

    Ribič, raj kej pametnga napiš.

  72. ervinator pravi:

    Pred Virtanenom se je zapletel že tudi Berglund: potem ko je v oddaji in po njej Janšo brez dvoma obtožil podkupljivosti, je v enem od intervjujev (vir: Dnevnik) povedal, da lahko dokažejo le to, da obstajajo mehanizmi, ki kažejo na to, da se lahko dogaja nekaj nezakonitega. Pri tem izrecno dopušča tudi možnost, da je Janša nedolžen in da o vsem skupaj nič ne ve.

  73. 007 pravi:

    Carlos!!!!!!

    si mi malček vzel ali pa sposodil ime Mesija. Pa naj ti bo, ker dobro misliš. Pisanje je pa od Velikega Analnegatika iz Ribnice, lektoriral mu je pa že imenovani Mesija s Kaščakovga hriba.

  74. 007 pravi:

    @bullock1

    kako sem nekje napisal? Zaslepljenec Mesijin,pa še nekaj lepega. In še res je.

  75. TV ZARES pravi:

    J = JURČK kolkrat vam bo še treba to povedat??? SEVERINA IN SARKIČ BI PA ŽE LOHK MAL SLIKARJA POVPRAŠALA K STA TAKA RAZISKOVALNA NOVINARJA. MOGOČE JIMA PA KDO NE DOVOLI? ŽIDJE IN NJIH PRIJATELJI???

  76. Tilen pravi:

    Slovenci se sramujemo , da nam je bil JJ 4 leta predsednik vlade…

  77. desperado pravi:

    Nekateri očitno še vedno onanirajo na Janšev padec - orgazem kar traja in traja … sj kaj druzga vam najbrž res ne preostane.

  78. unexpected pravi:

    ervinator pravi:
    2. december, 2008 ob 23:05

    “Pri tem izrecno dopušča tudi možnost, da je Janša nedolžen in da o vsem skupaj nič ne ve.”

    :) :) seveda saj vsi dopuščamo to možnost… sicer pa:

    - podkupnine so bile izplačane, nenazadnje to dokazuje izjava finca v oddaji o patriji ko pravi: “ravnali smo se po načelih poslovanja, ki veljajo v tej državi (sloveniji)…” in nato to tudi ponovi!!!

    - in wolfo je dobil 2,4 milje na transakcijskega in še vedno se spreneveda češ da ne ve in da se je “riedl zmoto”

    - in tisti posrednik ni navedel niti enega razloga niti podatka kaj naj bi delal za fince - čeprav so bili v igri ogromni zneski ki naj bi jih prejel - ja za razdelejevanje denarcev dragi moji - ve se komu: vladnim prisklednikom.

    Patria pa ne bo doživela epiloga — o tem pa sem že pisal…

    torej kaj vam še ni jasno???

    lp

    -

  79. Carlos Contreras pravi:

    007, seveda sem si naziv sposodil od tebe, rade volje priznam. Ravno citirati te pa tudi ne morem vsakič, ko ga omenim :P

  80. ervinator pravi:

    Unexpected, nisi razumel poante, seveda, itak, verjetno je tudi sedaj ne boš, nisi dovolj pismen …

    Berglund šele v enem od intervjujev izrecno dopusti možnost, da je Janša nedolžen, v sami oddaji pa ne izrazi niti dvoma, in YLE zavrne Janši vsako možnost popravka. In zdaj se Virtanen v izjavah zapleta.

  81. TV ZARES pravi:

    http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/12/02/0262006.html

  82. Robert pravi:

    … a ni dobr, k je tko zanimiv ratal, pa kva se bo še vse zgodl …

  83. medek pravi:

    A to brat od Ramba Izraela dostavlja take lepljive scenarije do SDS radikalcev?

    Ostudna scena. Tu pa tam.

  84. medek pravi:

    Zdaj smo na točki, ko je možno da se bosta JJ in BP sprla kdo je bolj osovražen osebek v državi.

    Cela lutkovna predstava.

  85. medek pravi:

    Pa ta komedija:

    ZDA naj ne bi nastavile preveč proameriškega človeka v Nato, da ne bi EU kao bila proti.

    In glejga zlomka, Janša je od nedavna prenehal biti cijin ljubljenček. Ja, lepo, če verjameš.

    JJ je proameriški do nohta na nožnem mezincu in up nad plešo.

    A to je že nova prvoaprilska šala. Ne, ni vprašanje.

  86. unexpected pravi:

    # ervinator pravi: (še vedno sem mnenja da ti je mama dala ime ervin) :) :) :)
    3. december, 2008 ob 0:30

    “Unexpected, nisi razumel poante, seveda, itak, verjetno je tudi sedaj ne boš, nisi dovolj pismen …”

    ah ti naš ervin tudi prav, si pa že malce dolgočasen ker se že malo ponavljaš :) pa brez zamere :) :) brez skrbi ti ne bom vrnil žaljivke - te je zadnjič hudo prizadelo :) :)

    “Berglund šele v enem od intervjujev izrecno dopusti možnost, da je Janša nedolžen, v sami oddaji pa ne izrazi niti dvoma, in YLE zavrne Janši vsako možnost popravka. In zdaj se Virtanen v izjavah zapleta.”

    pa saj mu mi tudi že skos puščamo možnost da je nedolžen… tudi pri nas na policiji se nič ne dogaja - depeša je potihnila, o njej se ne govori, brezigarca je bila po aferi tiho… ??? torej ne se bati - slovenci smo najbolj pošten narod v evropi..

    :) :)
    le hudobci iz finske (seveda komunisti in levičarji :) :) :) hočejo prikazati “cvet in diko” slovenskega naroda, našega zastavonošo - rdečega pavliho, kot
    soudeleženega… “PA SAJ TO JE SMEŠNO” :) :) :)

  87. Mirjana pravi:

    ..danes pa je sds imela nočno :)

  88. Nogavička pravi:

    Mirjana, hočjo dokazat, da so vredni svojega Jance, da ne bi, junak, res kam ušov …

  89. unexpected pravi:

    87, 88

    upam da kdo prbere moj komentar tudi z določeno mero cinizma :) :) :)

  90. ervinator pravi:

    Unexpected, razumljivo je, da poskušaš svojo nepismenost zakriti s ciničnim humorjem, to ni nič novega v debatah, kjer se opleta s propagandnimi puhlicami in nogavičarskimi teorijami. Razumljivo je, da si spričo argumentov, ki podirajo takšne teorije, zelo prizadet. Razumem tudi tebi podobne paciente, ki glede Patrie sploh niso zmožni debatirati o čem drugem kot le, ali je kdo kriv ali ne, ali je janšist ali komunist, ali je naš ali vaš. Ni problematičen tvoj cinizem, ampak da si butast in nepismen.

  91. unexpected pravi:

    ervin (še vedno mislim da te lastna mati tako imenuje) :) :) :)

    ti kar žali kolikor te je volja… :) :) :) sicer pa sem ti že povedal kaj si…

    lp

  92. ervinator pravi:

    Prizadetež, ti kar nadaljuj z idiotizmi, sicer pa sem ti že povedal, kaj si.

    Sam da ti je smešn.

  93. unexpected pravi:

    unexpected pravi:
    3. december, 2008 ob 10:24 sicer pa sem ti že povedal kaj si…

    ervinator pravi:
    3. december, 2008 ob 10:34 sicer pa sem ti že povedal, kaj si.

    vsaj bodi toliko inovativen in ne ponavljaj kot papiga za menoj in drugimi na tem forumu — ne kopiraj naših komentarjev - sicer boš postal tak kot janca ki kopira od blaira :) .) :) :) :) :)

  94. ervinator pravi:

    Unexpected, nobene želje ali namena nimam tekmovati s tvojo norčavo inovativnostjo, ko skopiraš moj komentar in ga na svoj idiotski način obrneš, zato da se lahko smeješ kot težek kreten.

    Nobene nevarnosti zame ni, da bi postal kot Janca, Nogavica ali pa tvoj Jelinčič.

  95. kunta pravi:

    spušili ste, a je tko težko dojet..;)

  96. janezek pravi:

    Predpostavka - če Finci dokažejo, da je J res Janez Janša si ne znam predstavljati tipa, ki misli delati kariero visoko v vrhu NATA.
    In kakšno intelektualno pismo bo nato sledilo iz enot SDSa?
    Volitve so pokazale, da ste s svinjskimi brezplačniki (a so bili financirani z davkoplačevalskim denarjem?) dokazali, da je resnica o Patriji skrita pri vaših strankarskih članih. Ole!

  97. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    http://it.youtube.com/watch?v=GDrYsCxXpXk

  98. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    P.S.: s tem, da Rop ni odgovarjal in ni bil pozvan tudi uradno in sodno ( kazensko !! ) dokazati svojih trditev ( s pričami, itd., kakor je Rop zatrjeval … ), se strinjam tudi jaz; vendar, oziroma ravno zato : ZAKAJ niso drž. tožilci-ke sprožili kazenskega postopka zoper Ropa in ZAKAJ s tem v zvezi ni bila sprožena PARLAMENTARNA PREISKAVA, ki pa bi imela večje pristojnosti in pooblastila kakor PARLAMENTARNA KOMISIJA ? _ _ _

    vse to se namreč ne sprašujem samo jaz, ampak v tej državi še marsikdo !! …

    ajd, odjebite ! _ _ _ _ _ _

  99. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    še prej pa ŠE nekaj : tako v PARLAMENTARNI PREISKAVI kakor v KAZENSKEM POSTOPKU, PODBREGAR ne bi imel pravice biti tiho ! … ampak bi moral povedati - ali je res, da je Rop “tisto” tudi prebral ( kakor je trdil za Mladino) ali pa ni res; in tako dalje …………………

  100. 007 pravi:

    @carlos

    ne,ne.ti samo po njemu. ne rabiš nič citata. sam gas do daske po božjem odposlancu na slovenskih tleh. naj gre že enkrat v peku, če obstaja seveda.

  101. Denis Sarkić pravi:

    Stoenke ni več…

  102. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    … zakaj ne - a si dajal preveč gas do daske ?… si zanalašč pozabil odmakniti “ciglu” ??_ _ _ ;-))

  103. Kaktus pravi:

    :) To leti na post ki je letel na prvi post

  104. trn v peti pravi:

    Janez Janša je za komuniste bil kriv vsega takoj, ko jih je “izdal”. Od takrat naprej se vsakemu ortodoksnemu komunisti JJ pojavlja vsaj v sanjah, če že ne kar kot duh.

    Da izvedemo anketo med “che gveranci” ali se naj JJ likvidira, po možnosti kar brez dokazov, kot ubite po vojni, bi večina teh debilov pritrdila temu namenu. Verjetno tudi brez kučanovega blagoslova.

  105. Don_Vito_ pravi:

    odpusti jim saj ne vedo kaj delajo! Jaz sem z tabo Janša! pokaži tem rdečkarjem kakšni prdci so v resnici, kakor tudi vsi njihovi volilci!

  106. Carlos Contreras pravi:

    Trn v riti, pretiravaš, pretiravaš.

  107. Nogavička pravi:

    trn v peti, a s ti z marsa zdele prletu! Dej se mal u roke vzem … pejd raj svoje domače branje napisat, da ne boš meu tolk cajta pajaca iz sebe v javnosti delat pa vsaj svoje familije se usmil s takimi kretenizmi?!

    … pa družbo zameni, ker ta ti škodi.

  108. Nogavička pravi:

    http://medijski.blog.siol.net/2008/12/03/dopis-frangeza-g-janezu-jansi-glede-trgovien-z-orozjem-medijsko-prezrt/

  109. ervinator pravi:

    Nogavička in Carlos, dva shizofrenika v istem delovnem pajacu?

  110. Nogavička pravi:

    … men se pa zdi, da se sedanjega časa ne bomo spominjali (samo) po Ruplu pri Pahorju …

  111. Nogavička pravi:

    … in, ervinator, hvala za pozornost, ki mi jo posvečaš. Trudim se, da te ne bi razočaral.

  112. ervinator pravi:

    Tudi jaz sem se danes na Vesti že dvema zahvalil za pozornost, ki mi jo izkazujeta. Ti si lahko tretji, če želiš. LOL

    Me pa vseeno zanima, ali dovoljuješ, da administrator potrdi oziroma zanika, da ti in CC pišeta z istega računalnika? :)

  113. Nogavička pravi:

    Laskaš mi, saj kar se informacij in znanja tiče, CC-ju ne sežem niti do petá … to je vendar očitno?!

  114. ervinator pravi:

    Podobnost vajinega bevskanja je izjemna …

  115. Nogavička pravi:

    Vseeno hvala.

  116. ervinator pravi:

    Smo na vezi. LOL

  117. Nogavička pravi:

    ;-)

  118. ervinator pravi:

    No, pa pridna bodita, bevskača. Pridem zvečer pogledat, če potrebujeta novo kost za glodanje.

  119. 007 pravi:

    Črnuhi pozor. Pri frančiškanih v LJ talajo svete podobce z likom Mesije. Gas iskat, pa molit zanj.

  120. trn v peti pravi:

    Na kramarskem sejmu prodajajo slike in podobe velezločinca TITA.

  121. jan pravi:

    Zadrtim komunajzarjem se JJ pojavlja v sanjah in tudi že podnevi. Seveda saj pooseblja demokratične spremembe in je partijo prisilil da je “stopila iz oblasti” . Škoda ta tega ni spelal do konca z LUSTRACIJO. Drugače pa previm “blagor ubogim na duši”

  122. jan pravi:

    Ne vem kako je ta Ziherl prilezel do psihologa, verjetno v tistih njegovih časih. Bolj ko ga poslušam bolj se mi zdi da so se ti kvazilevičari učili teksta kako uničiti Janšo iz iste knjige. Še enkrat “blagor ubogim na duši”

  123. ervinator pravi:

    Za veliko psihiatrov v ZDA je znano, da ta študij vpišejo, ker hočejo sami rešiti lastne osebne težave. Praviloma jim slednje nikoli ne uspe.

  124. Eylülün Blogu pravi:

    Elmanın Faydaları

Komentiraj