Komentar - David

2. december 2008 ob 14:21 | Vest |

Projekt VIRUS v sklopu Društva študentov medicine Slovenije je včeraj dosegel nov cilj. Skupaj s ŠOU v Ljubljani in zvezo Študentskih klubov Slovenije smo pod sloganom Aids ne izbira… TI lahko! izvedli že deseto akcijo ozaveščanja ob dnevu boja proti aidsu.
V več kot 35 slovenskih mestih so naši prostovoljci s stojnic opozarjali mimoidoče na nevarnosti virusa HIV ter Humanih papiloma virusov, hkrati pa so mimoidoče tudi spodbujali k testiranju na okužbo z virusom HIV. Skupaj smo razdelili 60.000 kondmov, 30.000 satenastih pentljic, 10.000 velikih in 10.000 malih papirnatih pentelj ter 5.000 brošur. Zvečer pa se je v Parku zvezda v Ljubljani odvijal še koncert, na katerem so nastopali Sell Out, DiFASO, Tide, Neisha ter Zlatko z Optimisti, koncert je povezoval Vid Valič. S svojim nastopom nas je kot Neishin gost presenetil še Vlado Kreslin.
Kljub deževnemu vremenu se je tekom dneva na stojnicah in še posebej zvečer na koncertu zbralo ogromno število ljudi, ki so znova potrdili, da ima akcija trdne temelje in dokazali, da je potrebno, da s tako akcijo nadaljujemo tudi v prihodnje.
Prostovoljcem Projekta VIRUS uspeh izpeljane akcije daje potrditev, da smo na pravi poti, hkrati pa nam vliva nove motivacije tudi za preostale aktivnosti, ki jih izvajamo. Nadaljevali bomo z delavnicami varne in zdrave spolnosti po osnovnih in srednjih šolah ter vsakoletnimi šolanji prostovoljcev ter s tem poskušali zaustaviti širjenje spolno prenosljivih okužb, seveda pa bomo akcijo ob. 1. decembru pripravili tudi naslednje leto. Do takrat pa ne pozabite: Uživaj s kondomom!

David Hrovatin

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. trn v peti pravi:

    “Do takrat pa ne pozabite: Uživaj s kondomom!”

    Še bolje. Ne pozabi uporabit razuma, preden vtikaš svoj ud neznano kam.

Komentiraj