Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS, Urška ali NATO?

1. december 2008 ob 13:38 | Denis Sarkić |

Bačovnik Janša in Scheffer na NATO srečanju
Urška Bačovnik, Janez Janša in Jaap de Hoop Scheffer na NATO srečanju

Bivši premier Janez Janša naj bi dobil povabilo za generalnega sekretarja zveze NATO, piše tednik Reporter. Janša sicer tedniku odgovarja, da “ne namerava kandidirati za generalnega sekretarja NATO”, obenem pa Reporter navaja vire, po katerih Janša ne bi sprejel “manj pomembne funkcije, kot sta generalni sekretar NATO ali evropski komisar”. Tednik je zanimalo predvsem, kaj bi kandidatura za generalnega sekretarja NATO pomenila za stranko SDS, vendar se je po njihovem mnenju Janša že odločil, da ostane v Sloveniji. Ni pa odgovoril, ali je dobil ponudbo za omenjeni položaj ali ne.

Po pisanju Reporterja naj bi v NATO razmišljali, da bi položaj generalnega sekretarja ponudili izkušenemu politiku iz nove članice. Šlo naj bi za kompromis med ZDA in EU, pri čemer naj bi bili Češka in Poljska preveč proameriški in kandidat iz teh dveh držav ne bi dobil podpore Nemčije in Francije, kandidat iz Slovenije pa bi lahko bil dober kompromis. Sedanjemu generalnemu sekretarju NATO Jaapu de Hoopu Schefferju naj bi se štiriletni mandat iztekel že letos, a so mu ga v zavezništvu podaljšali do maja, da bi lahko pripravil slovesnost ob 60. obletnici zavezništva 4. aprila. Novi generalni sekretar naj bi tako položaj prevzel maja.

Janša in Scheffer NATO
Janez Janša in sedanji generalni sekretar NATO Jaap de Hoop Scheffer Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Bivši premier Janša je že na dan primopredaje poslov odgovarjal na novinarska vprašanja o njegovi nadaljni karieri, glede ponudb iz tujine je bil še skrivnosten, glede poroke pa zelo iskren. Odločitev je namreč zanj očitno zelo težka - ostati na čelu SDS in čakati na priložnost ob napakah nove vlade ali celo na volitve daljnega leta 2012, poročiti se z Urško Bačovnik in postati družinski človek ali pa sprejeti povabilo iz tujine (morda celo iz NATO) in začeti mednarodno kariero? No, zaenkrat se mora Janez Janša s svojo zaročenko Urško Bačovnik vrniti z dopusta in že po morebitnem prstanu na njegovi levici bomo malce bolj vedeli, kaj bo Janez počel v prihodnje…

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 71 x komentirano
  1. janez pravi:

    Račun brez fincev in patrie

  2. Valter Hudovernik pravi:

    Janez Jansa bo svoj provincializem dokazal tako, da bo lepo ostal doma v Sloveniji, se naprej vodil stranko SDS (le te brez njega ni) in okleval med poroko z Ursko ali absolutno svobodo.
    Ne pozabimo pa, da ima dva odrasla otroka in, da mu na stara leta otroski jok in s tem povezane obveznosti niso nujno potrebne. Tako, da je zelo verjetno, da bo Urska ostala na stranskem tiru.

  3. unexpected pravi:

    v primeru da naš janez sprejme mesto generalnega sekretarja - tako je epilog glede zadeve patria še bolj daleč - namreč blamaže v stilu “patria podkupila bivšega predsednika vlade slovenije in sedanjega gen. sekr. zveze nato” ??? uh tale bi bla pa malce prevelik zalogaj…

    najbolje da se poroči in postane kasneje družinski človek - je zanj bolje…

  4. obama pravi:

    janez pravi:

    1. december, 2008 ob 13:48
    Račun brez fincev in patrie,
    patria podkupila bivšega predsednika vlade slovenije in sedanjega gen. sekr. zveze

    …fantje,čimprej dokumente,kopije,linke,sheme,transparente,Kose,Šurc,Zgage,Spomenke in pred sedež NATA,da razsvetlite te zavedene in nevedne NATO šefe….Ker ne vejo, s kom imajo opravka…
    Aja Berglunda pa Virtanena s sabo, pa trezna po možnosti.

  5. GOLOBELS pravi:

    POBOŽNE ŽELJE IZ GOLOBNJAKA. PUSTE “NEPOMEMBNEGA” DIKTATORJA NAJ NAREDI,KAR ČE.FVCK KAJ BOSTE BREZ NJEGA? MA SEJ MATE ZDEJ BORČIJA ZA GLODAT.

  6. GOLOBELS pravi:

    @obama pozabu si še kakšno petično akcijo na fvckbooku!

  7. Zverca pravi:

    Baje, da naj bi tudi urška bila le za okras… V igri je ves čas že neka celjanka….

  8. Marko pravi:

    Vsaj en iz vrhuške, ki ni ri***ik!

  9. obama pravi:

    Marko pravi:

    1. december, 2008 ob 14:40
    Vsaj en iz vrhuške, ki ni ri***ik!

    ..ri***ik? Misliš,dvocevka?

  10. unexpected pravi:

    obama

    blazno sem presenečen da nekateri slovenci še vedno slepo zagovarjajo tezo o nedolžnosti rdečega zastavonoše pri aferi patria…

  11. Furija pravi:

    Ker na uradni strani nata piše nekako takole: Generalni sekretar NATO je Jaap de Hoop Scheffer. Kandidatom za sekretarja načeloma ne pošiljajo ponudb, ampak se ga izbere na podlagi neformalnih diplomatskih posvetovanj med državami članicami NATO, ki predlagajo svoje kandidate. Kdor je razumel, kako tak izbor funkcionira, mu bo torej jasno, da Janše nihče ne prosi in posebaj ne vabi ampak ga je morala predlagati naša država in dokler je bil model na krmilu je torej imel vse možnosti, da predlaga sam sebe. Tako kot se je Rupel za na Dunaj.
    Sploh pa se mi zdi tole ena sprevržena igra Reporterja Š(S)urle da JJ-ju v lastni državi dviguje ceno, da ga članstvo prosi naj ostane, tiste pa ki JJ-ja ne malikujemo tako kot on nam hoče pokazati kako je zunaj cenjen in spoštvovan. Skratka članek za bildanje JJ-jevega EGA po propadu na volitvah. Če pa mu slučajno res uspe priti na NATO, pol pa naj reporterja Š(S)urlo vzame za tiskovnega predstavnika. Ker ko tam v Natu ugotovijo kakšen tip je JJ v resnici, bo pošena rabil nekoga ki mu bo znal v javnosti dvigniti ceno. Pa še mir bomo imeli pred obema.
    Skratka SRETAN TI PUT DRUŽE IVAN JANEZ JANŠA!

  12. obama pravi:

    @Furija

    ..kdo bo potem dežurni krivec? Rodeta ni več,Janše ne bo, Uran je itak tiho,Rožman mrtev,domobrancev zmeraj manj,Podobnika ni,Bajuka…

    Pahor nemara?

  13. unexpected pravi:

    Zverca

    “Baje, da naj bi tudi urška bila le za okras… V igri je ves čas že neka celjanka….”

    no ja slišali smo tudi teze da naj bi bačovnikovi potrebovali denar… vendar ne verjamem, je le malce preveč…

  14. Joschka pravi:

    ja ja kao :) nove izmišljotine SDS piara :P

  15. ddddd pravi:

    Ali ostati v Sloveniji kjer te pluvajo ali imeti ugledno mesto v tujini kjer te cenijo in spoštujejo?
    Zanimivo da slovenci ne znamo ceniti svojih ljudi.

  16. ddddd pravi:

    ki so sposobni.

  17. unexpected pravi:

    dddddd

    oh da samo zavist nas je slovencev - ne znamo cenit dela naše prejšnje “sanjske” ekipe, tako kot ga cenijo v tujini :) :) :) :) :)

  18. uničevalec rdečuhov pravi:

    slovencim in slovenceljni, po prebiranju zgornjih nebuloz, traktatov, pljuvanj, zasmehovanj, pa vseeno lepo prosim za vsaj minimalen iskren odgovor in pogovor. KAJ ZA MILEGA BOGEGA SE JE ZGODILO VGLAVIM IN TRUPIH LJUBIH NAŠIH SLOVENSKIH BRATOIV IN SESTRIC, DA TAKO ŽIVALSKO, LUCIFERSKO IN ORGANSKO SMRTNO SOVRAŽITE ČLOVEKA IN VELIKEGA DOMOLJUBA janeza j a n š o !!

  19. Josip pravi:

    NATO je na podlagi izkušenj, pridobljenih v Afganistanu in Iraku dojel, da bo treba skrbneje proučiti teorijo in prakso doktrine splošnega ljudskega odpora (SLO). Nič jim ne pomagajo letalonosilke, ne jedrske konice, ne takšni ali drugačni ščiti, ne lovci , ne nevidni bombniki, vojno bodo prej ali slej izgubili. In kdo jim lahko pomaga ? Naš obramboslovec, seveda !
    Zato ni zgolj znanstvena fantastika, da bi kakšno službico naš Janez tam res lahko dobil, a je, v to sem trdno prepričan, raje prvi na vasi, kot svetovalec v NATU.
    Tisti, ki te zgodbice sanjajo, bi mu pač radi dvignili pomen. Poglejte, voli, zunaj ga tako cenijo, vi pa ste ga tako nemarno zavrgli.

  20. Seba pravi:

    Zanimivo, da lahko najbolj medijsko osovražena oseba kot je Janša izbira tako visoko cenjene službe v tuijini.
    Razumi kdor more…

  21. FactiBruti pravi:

    Willy Claes, generalni sekretat NATA, je bil l.1995 prisiljen odstopiti zaradi podkupovalnega škandala (Agusta helikopterji, 50 mil. frankov) v času njegovega ministrovanja. Obsodba je bila izrečena 1998.

  22. unexpected pravi:

    uničevalec rdečuhov

    “KAJ ZA MILEGA BOGEGA SE JE ZGODILO VGLAVIM IN TRUPIH LJUBIH NAŠIH SLOVENSKIH BRATOIV IN SESTRIC, DA TAKO ŽIVALSKO, LUCIFERSKO IN ORGANSKO SMRTNO SOVRAŽITE ČLOVEKA IN VELIKEGA DOMOLJUBA janeza j a n š o !!”

    zamerimo ravno to da se izdaja za velikega domoljuba čeprav to ni, temveč je le hujskaški rdeči zastavonoša in pavliha, ki razdvaja slovence in izkopava kosti na račun svojega vladanja, ter deluje pretirano pro vatikansko in tudi proti spravno..

  23. neemocije pravi:

    Seba pravi:

    1. december, 2008 ob 15:31
    Zanimivo, da lahko najbolj medijsko osovražena oseba kot je Janša izbira tako visoko cenjene službe v tuijini.
    Razumi kdor more…

    Seveda, vsak razume kot želi.
    Za Patrio v Sloveniji sta golobić in kućan, oba pa v tujini veljata za pol drek.ca., doma pa, kot prava “mafijača”, sta carja.

  24. unexpected pravi:

    FactiBruti pravi:
    1. december, 2008 ob 15:38

    “Willy Claes, generalni sekretat NATA, je bil l.1995 prisiljen odstopiti zaradi podkupovalnega škandala”

    v podobnem primeru bi prej bi odstopil Solana kot naši kljukci (naš kljukec) - opiral bi se korita kot pijan plota..

  25. medek pravi:

    Blackwater in Erik Prince že odpirajo šampanjce.

    Drni ni zaman dejal, da je Princ Teme.

  26. luka pravi:

    JJ bo spizdil v Argentino, kjer bo užival svoje orožarske miljone…..

  27. Celjski Grof pravi:

    Janez ali še bolje Ivan se je tešil s svojo piarovko, mlado celjanko Urško Toplak, njegova zaročenka Urška Bačovnik pa se tudi že drgne ob svojega celjskega kolega iz bolnice - tako ti je to med zdravniki. Ljubezen je zdaj na dopustniški preizkušnji, nekje na Mauricusu. Majhna je tale Slovenija. :)

  28. Zverca pravi:

    tako kot praviš celjski grof. in res, na mauriciusu, kjer naj bi imel janšist celo haciendo…

  29. luka pravi:

    zverca

    baje celo dve…pa še kakšno v argentini….

    in vse to je dosegel z 3k mesečno…res legenda…..waren buffet mu ni do kolen….

  30. unexpected pravi:

    luka in zverca

    ah pa dajta dokaze.. kot bi rekel rdeči pavliha… “a sta bila zraven”?? :) :) :)

  31. ddddd pravi:

    @unexpected, pa saj Janša ni edini, polno je takih Mićo Mrkaić, Drago Jančar…… Kdo bi pa Kučana al pa golobiča hotel v tujini? Nihče. Pa prejšna ekipa je bila veliko bolj “sanjska” kot sedanja. A zdej boste pa rekli da Janez Janša ni domoljub? Kdo pa je domoljub? Kučan, Juri, ki je bojkotiral proslavo ob razglasitvi samostojnosti? Če Janša ne bi bil domoljub bi že zdavnaj šel, kaj sploh dela med takimi ljudmi, ki ga ne znajo ceniti?

    Janez Janša pa je medijsko osovražena oseba zaradi tega ker so naši mediji levičarski. Sedaj boste pa še začeli da je Kučan največji demokrat, ja narod brez gat. Pa nej dela Janša kar hoče njemu in njegovim se imamo najbolj za zahvalit, da živimo v samostojni sloveniji, pa mu še to odrekate. Vsakemu človeku, ki razmišlja in bere mora postati jasno, da mediji lažejo.

    @Luka, kakšne orožarske milijone, miljone bo lahko užival kučan, Janša prav gotovo ne. Če bi Janša kej ukradu bi ga že zdavnej dobil sej so bili 12 let na oblasti.

    Jaz res ne razumem kaj imate toliko proti Janši?

  32. unexpected pravi:

    ddddd pravi:
    1. december, 2008 ob 17:29

    “Jaz res ne razumem kaj imate toliko proti Janši?”

    pa dej ne paničari in ne objokuj pavliho janco lepo te prosim… vsaj enkrat si poglej stvar malo bolj racionalno:

    - nihče ne odreka janši njegovih zaslug pred in med osamosvojitvijo - janša pa je edini ki odreka zasluge vsem ostalim - kar ni fer ker tako ni bilo! Zaslužni so bili vsi - saj so se takrat združeno zmenl kako bojo staktiziral da smo se odcepl - to je tudi edini trenutek ko smo bili vsi skupaj!! In to še ni vse Janša uporablja taktiko očrnitve vseh drugih na račun priznavanja le njega kot edinega “pravega” osamosvojitelja s ciljem priti na oblast za vsako ceno. Celo hujska narod na račun dogodkov izpred 60 let - vse za njegovo zmago - easy kot pasulj - narod je potrebno najprej pohujskat med sabo - le ko dobiš sovražnika s tem dobiš tudi prijatelje… Ravno tako je njegova velespreobrnitev v cerkvenega oprodo (iz zadrtega komunista) le izraz “paktovanja” s cerkvijo enako - na račun njegove vladavine…

    IN TO JE BOLANO IN POKVARJENO. Brez zamere, to ne leti nate.

    lp

  33. kvikl cvikl pravi:

    unexpected pravi:

    1. december, 2008 ob 18:31 Ravno tako je njegova velespreobrnitev v cerkvenega oprodo (iz zadrtega komunista) le izraz “paktovanja” s cerkvijo enako - na račun njegove vladavine…

    IN TO JE BOLANO IN POKVARJENO. Brez zamere, to ne leti nate.

    lp

    No,Milan Kučan je od zadrtega komunista,purša Popitovega,presednika ZKS,člana P ZKYU napredoval v prepričanega evangeličana. Mogoče zamenja Ernišo…Simpl..

  34. unexpected pravi:

    kvikl cvikl

    morda res, vendar ne omenjaš bistva:

    - kučan ne šenkuje državnega premoženja mimo zakonov cerkvi (čeprav se je kot praviš spreobrnil)
    - ne poskuša priti na oblast s pomočjo le te
    - ne govori o tem da je on najzasluženejši (oz. med najzasluženejšimi) za osamosvojitev
    - ne hujska naroda

  35. kvikl cvikl pravi:

    @unexpected

    ..ne,on ne šenkuje,on “usmeri” lastnino na prave naslove (Rigelnik,Valant,Kordež,Jankovi + 100 podobnih). Famozni Blejski otok je prdec v veter oz pesek v oči za vernike,kakršne si ti

    ..ne,on ne rabi pridet na oblast,on je dejanska oblast (nikoli izvoljena)

    ..ne ,on je za osamosvojitev zaslužen približno kot Vajgl in Turk.

    ..ne,on ne ,hujskajo ga drugi ( F572 in simpatizerji)

  36. komunalis pravi:

    Upam,da sta z uršo kje v tailandu.

  37. Vati Fakin Khan pravi:

    VERIŽNA REAKCIJA ALI ZA LOJALNE KADRE JE VEDNO POSKRBLJENO
    Ko je vlada odhajala je na hitro zaposlila svoje zveste pse po javni upravi.
    NATO bo pač poskrbel za svoje zveste pse.
    I kolo sreće se okreće. Biznis teće dalje. Narod strada dalje in hodi na volitve, ker so nas prepričali, da je tako nujno potrebno in bolje, kot če ne gremo na volitve. Ovcam ni pomoči.

  38. kvikl cvikl pravi:

    Vati Fakin Khan pravi:

    1. december, 2008 ob 20:47
    VERIŽNA REAKCIJA ALI ZA LOJALNE KADRE JE VEDNO POSKRBLJENO
    Ko je vlada odhajala je na hitro zaposlila svoje zveste pse po javni upravi.
    NATO bo pač poskrbel za svoje zveste pse.

    jedino za propale komuniste i jugonostalgičare nema budućnosti…možda uz laško pivo…

  39. unexpected pravi:

    kvikl cvikl pravi:
    1. december, 2008 ob 20:28

    toliko o vernikih :) :) :) :) :) le poglej si kakšne pišeš.

  40. kvikl cvikl pravi:

    @unexpected;

    kaj si hotel povedat? nič, vidim…

  41. PeterNaVeter pravi:

    mater Ste mim !

    dej probi raje razbrati zmagovita števila, za nasledje žrebanje lota (skrito v spodjem sporoćčĆčćilcu )

    0 0
    00 00
    000 111111 000
    0000 1111 0000
    00000 111 00000
    000000 1 000000
    0000000 0000000
    00000000 00000000
    000000000 000000000
    0000000000 0000000000
    00000000000 00000000000
    000000000000 oo 000000000000
    0000000000000 0000000000000
    00000000000000 00000000000000
    000000000000000 000000000000000
    0000000000000000 0000000000000000
    00000000000000000 00000000000000000
    000000000000000000 000000000000000000
    0000000000000000000000000000000000000

    opa, zej pa še Rtv posrfat :) , pol pa Šrotu mail napisat naj tole mal zaćne pucat komentarje :-}(

    lp

  42. unexpected pravi:

    # kvikl cvikl pravi:
    1. december, 2008 ob 20:57

    @unexpected;

    “kaj si hotel povedat? nič, vidim…”

    nič ne vidiš?? verjamem ti da nič ne vidiš.. ko boš videl boš korak bližje iz objema slepote… :) .) :)

  43. Štrigon pravi:

    Janša + Nato = 3 SVETOVNA VOJNA !

  44. MARJETICA pravi:

    sploh ne razumem kako so vsi mediji nasedli poročanju enega reporterja,ko je vendar jasno,
    da z resnico nima dosti skupnega

  45. obama pravi:

    MARJETICA pravi:

    2. december, 2008 ob 7:07
    sploh ne razumem kako so vsi mediji nasedli poročanju enega reporterja,ko je vendar jasno,
    da z resnico nima dosti skupnega

    ..si se pozanimala pri Palčku?

  46. unexpected pravi:

    zgoraj

    oh da.. le še osamljen primer ponavljanja abecede zarote iz plavomodrih vrst kljukcev…

  47. obama pravi:

    unexpected pravi:

    …kaj si hotel povedati? Si gledal tatkota na Studio City ?

  48. unexpected pravi:

    obama

    umiri se no malo.. zadihaj človek, in se sprosti… :) :)

  49. ddddd pravi:

    @unexpected, ne objokujem janše, objokujem slovenski narod.
    Ok tut Kučan ma neki zaslug za osamosvojitev ampak kar je delal je delal le zase, ker je videl da drugače ne gre in da spet pride na oblast. Janša ni bil zadrt komunist, v tistih časih nisi mogel, če nisi bil v partiji narediti nič, in tudi če bi bilo res, da je bil zadrt komunist (pa ni bil) se je vsaj spreobrnil, Kučan and company pa ostaja vedno ista zločinska združba. Sploh pa zakaj Janša, če je bil tak zadrt komunist, ni postal predsednik zsmsja? No pa še to kaj je naredil kučan za osamosvojitev, v zaporu ni sedel (tako kot janša, borštner, tasič in zavrl), in pisal protikomunističnih člankou ni sedel dneve in dneve v operativnem štabu in dajal navodil, preučeval situacije, tudi se ni boril na terenu, ne on je lepo elegantno sestopil z oblasti… samo preoblekel se je. Strinjam se z kviklom cviklom. Kučan je nikoli izvoljena oblast.

  50. unexpected pravi:

    ddddd

    “Janša ni bil zadrt komunist…”

    dobro ni bil (sicer je točil solzice ko je na kolenih moledoval da ga sprejmejo nazaj v partijo; in predaval v kumrovcu strumnim mladim komunistom); ampak naj ostane pri tem da ni bil zadrt - morda le “goreč”.

    “…v tistih časih nisi mogel, če nisi bil v partiji narediti nič…”

    res je. Si kdaj pomislil da so bili morda tudi ostali v partiji - ne le JJ? In si morda tudi o njih kdaj podobnega dejal?

    “in tudi če bi bilo res, da je bil zadrt komunist (pa ni bil) se je vsaj spreobrnil…”

    mislim da so se vsi spreobrnili…

    “Kučan and company pa ostaja vedno ista zločinska združba”

    morda imaš prav vendar bi te prosil da mi poveš kdaj si prišel s svojo glavo do tega zaključka. lepo prosim?

    “…pa še to kaj je naredil kučan za osamosvojitev, v zaporu ni sedel (tako kot janša, borštner, tasič in zavrl), in pisal protikomunističnih člankou ni sedel dneve in dneve v operativnem štabu in dajal navodil, preučeval situacije, tudi se ni boril na terenu…”

    ne vem sicer koliko si star - vendar če se ne spomniš, lahko malo prebrskaš po zgodovini in dokumentarcih (tudi kompletne zaključke sej bivših predednikov republik od leta in pol pred razpadom do razpada), boš spoznal kako se je boril kučan in ostali ki jih imenuješ komuniste in na kakšen način. Imaš prav da ne s puško v roki temveč drugače. Sicer pa so se med vojno naši skupaj točno dogovorili kako se bodo “borili” in kako mora izgledati (tudi za zunanje medije) ta del “vojne”. Sicer pa janši nikoli nisem odrekal zaslug pri osamosvojitvi - temveč njegovo odrekanje zaslug vsem ostalim ki služi kot orodje njegovega triumfa.

    “…ne on (Kučan) je lepo elegantno sestopil z oblasti… samo preoblekel se je.”

    preoblekli so se vsi…

    “…Kučan je nikoli izvoljena oblast.”

    ne da se mi več - mislim pa da le malce pretiravaš in daješ preveliko težo malemu sivemu gospodu…

    če mi že odgovarjaš mi odgovori vsaj z tisto malo mero dvoma katerega se bojim nisi sposoben proizvesti saj brezglavo zagovarjaš le eno in edino varianto in “resnico” (?) brez zamere.

    lp

  51. obama pravi:

    unexpected pravi:

    2. december, 2008 ob 14:52
    ddddd

    “Sicer pa janši nikoli nisem odrekal zaslug pri osamosvojitvi - temveč njegovo odrekanje zaslug vsem ostalim ki služi kot orodje njegovega triumfa”

    Ostalih, razen Janše,Rupla,Peterleta,Krkoviča,Kacina in Bučarja ni….Ostali so samo opreznoritneži,ki bi enako prosperirali tudi če bi zmagala SMB boja…

  52. unexpected pravi:

    obama pravi:
    2. december, 2008 ob 15:05

    “Ostalih, razen Janše,Rupla,Peterleta,Krkoviča,Kacina in Bučarja ni….Ostali so samo opreznoritneži,ki bi enako prosperirali tudi če bi zmagala SMB boja…”

    obama preberi si kaj in poglej kakšen dokumentarec… (če se že ne spomniš tistih časov)

  53. ddddd pravi:

    @unexpected, Do zaključka da so Kučan and company pa ostaja vedno ista zločinska združba sem prišel na podlagi tega da so bili “stari direktorji”, “(ne)uspešni manegerji” in njihovi “potomci” prej upravljalci podjetji sedaj pa lastniki(do premoženja so seveda prišli na nelegalen način), na podlagi tega, da se sedaj združuje v forum 21 kjer so stari komunisti, pa tudi celo zakaj nebi verjel, da udba ne obstaja več? Kdaj pa sem prišel do tega zaključka z lastno glavo, ne dolgo nazj, sem še zelo mlad, tako, da o tistih časih vem le to kar sem prebral, kar so mi povedali in kar sem videl na televiziji. Komunizem je bil pač iluzija, ljudje, ki naj bi se borili za vse ljudi so se borili le zase. In, če ne tudi praktične odgovornosti ne nosi Kučan (v kar zelo močno dvomim) nosi kot zadnji šef partije vsaj moralno odgovornost. Ampak tudi Kučanu (čeprav na začetku on in njegovi niso bili za samostojno slovenijo) ne jemljem osamosvojitelskih pravic naredil je marsikaj dobrega, vendar ga to ne opravičuje za pretekla in poznejša dejanja, prav tako kot ne Janeza Janše ali kogarkoli drugega. Pa niso bili vsi tako zagreti, Školč in njemu podobi so hoteli pisati neko peticijo napirjeno proti osamosvojitvi tudi Franko Juri je bil proti osamosvojitvi.

    Morda so se vsi spreobrnili ali pa tudi ne (vsi se spreminjamo), ampak menim, da so se mnogi le preoblekli in ostajajo z istimi metodami, nočem delati komu krivice.

    Mislim, da ima tisti mali gospod, kljub svoji majhnosti veliko težo, čeprav izgublja moč.

    Ničesar ne zagovarjam brezgalvo. Lahko so različne interpretacije, vendar je resnica ena sama, ni več resnic (čeprav tako pravi Kučan).

  54. unexpected pravi:

    # ddddd pravi:
    2. december, 2008 ob 15:58

    “Do zaključka da so Kučan and company pa ostaja vedno ista zločinska združba sem prišel na podlagi tega da so bili “stari direktorji”, “(ne)uspešni manegerji” in njihovi “potomci” prej upravljalci podjetji sedaj pa lastniki(do premoženja so seveda prišli na nelegalen način)”

    kateri so potomci - kateri so tisti?? in če so potomci nesmejo obstajat ali kaj? a ne vidiš da goniš gonjo proti ljudem ki morda imajo skupnega s komunizmom, približno toliko kot ti??? Res je delno da so velika podjetja - ponos slo industrije - po osamosvojitvi praktično pokradli - vendar tako eni kot tudi drugi. Kaj pa dobivanje kredita z garancijo države??

    “, na podlagi tega, da se sedaj združuje v forum 21 kjer so stari komunisti”

    kateri so to - vse mi naštej in tudi njihove starosti - da bom vedel zagotovo in da se bom podučil kateri so hudobni komunisti “managerji”!

    “pa tudi celo zakaj nebi verjel, da udba ne obstaja več?”

    tukaj razmišljam da bi ti nehal odgovarjat…

    “Kdaj pa sem prišel do tega zaključka z lastno glavo, ne dolgo nazj, sem še zelo mlad, tako, da o tistih časih vem le to kar sem prebral, kar so mi povedali in kar sem videl na televiziji.”

    kaj si videl na TV? kaj si prebral? kaj so ti povedali?

    “Komunizem je bil pač iluzija, ljudje, ki naj bi se borili za vse ljudi so se borili le zase.”

    Ja je blo kar utopično verjet, ene stvari so bile lepše kot sedaj (odnosi med ljudmi in medsebojna pomoč), druge mnogo mnogo slabše (finančni položaj posameznikov, takrat manjša kupna moč, sedaj si lahko privoščimo mnogo več, posameznik ima več možnosti za odločanje, več “svobode”…) To je tako na kratko in površno.

    “In, če ne tudi praktične odgovornosti ne nosi Kučan (v kar zelo močno dvomim) nosi kot zadnji šef partije vsaj moralno odgovornost.”

    enako odgovornost kot janša!

    “Ampak tudi Kučanu (čeprav na začetku on in njegovi niso bili za samostojno slovenijo) ne jemljem osamosvojitelskih pravic naredil je marsikaj dobrega, vendar ga to ne opravičuje za pretekla in poznejša dejanja, prav tako kot ne Janeza Janše ali kogarkoli drugega.”

    saj tudi niso mogli uradno biti :) :) :)

    “Pa niso bili vsi tako zagreti, Školč in njemu podobi so hoteli pisati neko peticijo napirjeno proti osamosvojitvi tudi Franko Juri je bil proti osamosvojitvi.”

    tile tudi niso bili edini ki so bili v začetku proti osamosvojitvi… začetna ideja o konfederaciji je bila zelo dobra! (če jo vzamemo kot “skoraj” samostojne države). Po njej si vsak narod piše sodbo sam (ne narobe razumet vesel sem da smo v samostojni SLO). Nenazadnje je ideja o konfederaciji izgledala veliko bolj blizu (s tem mislim doseglivejša) v tistih časih. Ideja o popolni samostojnosti pa približno tako daleč kot če v ZDA pride do ideje o jutrišnjem komunizmu.

    “Morda so se vsi spreobrnili ali pa tudi ne (vsi se spreminjamo), ampak menim, da so se mnogi le preoblekli in ostajajo z istimi metodami, nočem delati komu krivice.”

    Tudi jaz sem tega mnenja - nenazadnje smo bili priča v zadnjem mandatu brisanju celotnih stavkov in odstavkov novinarjem (med drugimi je enako počela Čauseskujeva diktatura) :) :)

    “Mislim, da ima tisti mali gospod, kljub svoji majhnosti veliko težo, čeprav izgublja moč.”

    Morda - ali pa je le prenapihnjeno vse skupaj. Vendar ker vidim da je pri tebi resnica le 1 - ti ne morem oporekat, ne? :)

    “Ničesar ne zagovarjam brezgalvo. Lahko so različne interpretacije, vendar je resnica ena sama, ni več resnic (čeprav tako pravi Kučan).”

    :) :) :)

    lp

  55. ddddd pravi:

    @unexpected, Zakaj bi nehal odgovarjati pri mojem razmišljanju, da udba še vedno obstaja? V resničnosti se dogajajo še bolj neveerjetne stvari kot si sploh lahko mislimo.

    Ja ti ljudje imajo bore malo skupnega s komunizmom skupen jim je le izvor. O nikomer ne govorim, da ne sme obstajati, vsak ima pravico obstajat, misliti in govoriti kar hoče, no seveda z omejitvami.

    Ne mislim ti naštevati članov foruma 21 nimam toliko časa, gotovo so kje podatki ali pa preberi kakšno staro Demokracijo, gotovo boš kaj našel.

    Ne morem ti naštevati vsega, na tv sem gledal naprimer serijo Komunizem zgodovina iluzije, berem časopise oz. tednike Reporter, občasno Demokracija in včasih tudi Mladino, Slivnikove knjige, knjige Ane Jud…, no pri knjigah nič levičarskega. Povedali so mi pa tudi marsi kaj.

    Ne pravim da je bilo pot prejšno vlado vse dobro, zagotovo so storili precej napak.
    Kje smo bili priča brisanja odstavkov in katirim novinarjem?

    Ja, Takrat je bilo lepše za tiste ki niso dosti razmišljali in za tiste ki so bili nesposobi, za zelo sposobne pa zelo slabo ni čudno, da je komunizem propadel.

    Prej si zapisal da nisem dvomiti, in zagovarjam eno in edino resnico, tudi ti nisi dosti boljši.

    In če bi bil tako nesposoben dvomiti in bi bil rumeno-modra ovca bi govoril kot Uničevalec rdečuhov, kako žalostno pa je, da je večino kar govorijo res. Ne želim tolči po vseh samo zato, da bi izpadel verodostojen. Nekaj pa je povsem jasno napake bodo delali (in so jih delali) eni in drugi le da eni manše in drugi večje.

    lp.

  56. Jaka pravi:

    Janša je dovolj pameten in preudaren in ne rabi vših nasvetov,razglabljanj,ki so tako ali tako samo bajanja ,kot to počnejo branjevke na tržnici.Janša se odloča zelo premišljeno in bo presenetil ,ter Vas/Nas spravil v šok in potrebna bo ŠOK terapija za vse ,ki mislijo da J.J brez navdiha za presenečanja.

  57. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    navdiha skoz rit piha _ _ _

    http://it.youtube.com/watch?v=mdgGNqFoSRU

  58. unexpected pravi:

    ddddd pravi:
    2. december, 2008 ob 18:30

    “Zakaj bi nehal odgovarjati pri mojem razmišljanju, da udba še vedno obstaja? V resničnosti se dogajajo še bolj neveerjetne stvari kot si sploh lahko mislimo.”

    nehal bi ti odgovarjati ker se blazno rad oklepam nekih dejstev in da mi nekdo reče da udba še obstaja se mi zdi vse skupaj malce smešno ker vem da sem naletel na nekoga ki pač pobira “dejstva” brezglavo.. Sicer pa nimam pravice ti karkoli očitat, svobodno lahko razmišljaš kot tudi jaz… :) :) :)

    “Ja ti ljudje imajo bore malo skupnega s komunizmom skupen jim je le izvor. O nikomer ne govorim, da ne sme obstajati, vsak ima pravico obstajat, misliti in govoriti kar hoče, no seveda z omejitvami.”

    poglej več ali manj so bili vsi politiki generacija ki se je rodila v komun. režimu. za pravice vsakega se strinjam.

    “Ne mislim ti naštevati članov foruma 21 nimam toliko časa, gotovo so kje podatki ali pa preberi kakšno staro Demokracijo, gotovo boš kaj našel. Ne morem ti naštevati vsega, na tv sem gledal naprimer serijo Komunizem zgodovina iluzije, berem časopise oz. tednike Reporter, občasno Demokracija in včasih tudi Mladino, Slivnikove knjige, knjige Ane Jud…, no pri knjigah nič levičarskega. Povedali so mi pa tudi marsi kaj.”

    no saj to tvoje “čtivo” me je zanimalo :) :)

    “Ne pravim da je bilo pot prejšno vlado vse dobro, zagotovo so storili precej napak.”

    da po mojem spoznanju mnogo več kot tisti prvih 12 let (čeprav sem si 2004 močno želel spremembe) — sem bil na koncu močno razočaran.

    “Kje smo bili priča brisanja odstavkov in katirim novinarjem?”

    na Delu s strani g. Jančiča po predlogih Slivnika.

    “Ja, Takrat je bilo lepše za tiste ki niso dosti razmišljali in za tiste ki so bili nesposobi, za zelo sposobne pa zelo slabo ni čudno, da je komunizem propadel.”

    no ja jaz sem ti povedal z a k a j je bilo po mojem mnenju takrat bolje in z a k a j je sedaj bolje :) :) Ti pa povem da prvič slišim da je bilo zelo slabo za zelo sposobne.

    “Prej si zapisal da nisem dvomiti, in zagovarjam eno in edino resnico, tudi ti nisi dosti boljši.”

    dosti ne, imam pa, za razliko od tebe, vedno prisoten neki dvom, ki me vodi.

    “In če bi bil tako nesposoben dvomiti in bi bil rumeno-modra ovca bi govoril kot Uničevalec rdečuhov, kako žalostno pa je, da je večino kar govorijo res.”

    ni nujno, ravno tako zagovarjaš podobne teze, le oplementitiš jih z dejstvi na majavih nogah - boljši si kot on, le rezultat je isti.

    lp

  59. aka pravi:

    Težko, da bo Janez Janša ostal v Sloveniji. Za generalnega sekretarja ga bodo vzeli leteči sloni …

  60. ddddd pravi:

    @unexpected, no morda se bova pa pa nekoč še strinjala.

    lp.

  61. unexpected pravi:

    ddddd

    :) :) :)

  62. Jack pravi:

    uničevalec rdečuhov:
    KAJ ZA MILEGA BOGEGA SE JE ZGODILO VGLAVIM IN TRUPIH LJUBIH NAŠIH SLOVENSKIH BRATOIV IN SESTRIC, DA TAKO ŽIVALSKO, LUCIFERSKO IN ORGANSKO SMRTNO LJUBITE ČLOVEKA IN VELIKEGA DOMOLJUBA janeza j a n š o !!

    Poleg tega tvoj vzdevek pove vse o ljubezni, toleranci, spoštovanju - a ne?
    Pa še nekaj (to je pa že prav pravilo) - večji kot ste domoljubi, bolj ste nepismeni!!! Ajajaj

  63. ddddd pravi:

    @Jack, a potem ste pa bolj ko niste domoljubi, bolj ste pismeni in primitivni? Pismenost pa res nima nič s tem. Lahko imaš deset doktoratov pa si še vedno butelj.

  64. Carlos Contreras pravi:

    Domoljubi za svoj žep. Aja, pa tisti nerazložljivi in neubesedljivi pritisk v genitalijah, od katerega domoljube kar razganja … tisto ni domoljubje, ampak rak na prostati.

  65. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Gospod Janez Ivan alias Ivan Janez J. ne more biti v NATU niti vratar. Preberite si to:

    http://www2.arnes.si/~akrizm1/JJ/index.htm

  66. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Znanje angleščine gospoda Ivan Janeza gospoda:

    http://youtube.com/watch?v=2GzByY9a7M4

    (na 4:49 se začne. Tam so tudi Rupel, Bajuk, Peterle).

    Kakšne škornje bi na NATU še lahko čistil!

  67. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Janez gospod J. je seveda tudi pošten. Kakopak:

    http://www2.arnes.si/~akrizm1/SG/

    Na zgornjem, čisto na dnu prispevka, ki je sicer o blatenju naše države s strani RKC, pa “jutjubnite” eno malo kost pardon malenkost.

    Le čevlje glanca naj prikritar!

  68. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Za hec pa poglejte, kakosi ga JJ pošlata pod mizo:

    http://youtube.com/watch?v=5YQWwGMxbEk

    Na 2:36 ga začne nekaj srbet (Urška ali tista Celjanka?), na 2:50 pa si ga že glanca.

    Hahaha!

  69. Naš Tito pravi:

    Katero tele še vedno trdi, da živimo v samostojni Sloveniji, ko nam pa vladajo iz Brusla kar z dekreti!
    Naši poslanci se kregajo, potem pa kakemu sekretarju uide: Evropa tako zahteva! Hrvati pa o tem kar odkrito govorijo. MORAMO sprejeti zakone, kot zahtevajo, drugače smo kaznovani.

    In to je suverena država?

    EU je obnovitev krščanskega kraljestva, v katerem vlada papež. V resnici smo patronat Vatikana. Kardinal Rode je prepričljivo zatrdil: MENE JE SAM SVETI PETER DOLOČIL, DA VLADAM SLOVENIJI - ne direktno, ampak s pomočjo laikov! Tudi Janez Janša je eden od tistih!

  70. viko pravi:

    Janez je kar vredu toliko kod je on naredil za Slovenijo polovico sedanje vlade ne bo saj pol ministrov ni sposobnih drugega kod da bo štla svojo plačo. Janša pa če bi bil tako slab ne bi bil povabljen v zveza nato.Bodimo realni in pravični.

  71. Naš Tito pravi:

    In kaj je Janez naredil dobrega za Slovenijo?

    Vem pa, kaj je naredil dobrega za državo in multinacionalko Vatikan!

    In vem, kaj je naredil dobrega za svojo osebno korist!

    Ne vem pa, kaj je dobrega naredil za slovenski narod, za slovenskega človeka, kajti če bi naredil kaj dobrega za človeka, potem ne bi bilo takšne revščine! Razen, če je dobrota prav v tem, da živi že več kot polovica Slovencev pod pragom revščine! Kajti ta revščina je nastala prav v času, ko je gospod, bivši tovariš, Janez J., ki ne sprejema podkupnin, bil predsednik slovenske vlade,!

Komentiraj