Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Golobič o letečem Ruplu

28. november 2008 ob 22:19 | Denis Sarkić |

Visokošolski minister in predsednik stranke Zares Gregor Golobič je na sedežu stranke v Šiški za medije komentiral imenovanje bivšega zunanjega ministra Dimitrija Rupla za posebnega letečega odposlanca za zunanjo politiko v kabinetu premiera Boruta Pahorja.

Uvodni Gregor Golobič o veleposlanikih in premestitvi uradnika Dimitrija Rupla z MZZ v kabinet premiera:

Prvak Zares-a odgovarja novinarjem (v celoti za sladokusce):

Na prošnjo Vesti, Golobičeve misli spodbude za ogorčene državljane, ki protestirajo proti Ruplu preko socialnih omrežjih (spletni mediji, Facebook in blogi):

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 35 x komentirano
  1. Carlos Contreras pravi:

    A zdaj vidite, kaj je Janša mislil z “letečimi sloni”?

  2. RUPLA ZA MONARHA pravi:

    KAJ TRPITE A? DOBR PAIN IN THE ASS VAM JE NAREDU! TUD DOMOBRANEC VELIKONJA BI VAM TEŽKO POMAGAL. :)

    VČERAJ SMO ŠAMPANJCE ODPIRAL.VESELICA.

    ENOSTAVNO TIP JE CAR!

    GOLOBKE UČI SE!!!

  3. Grof Monte Kristo pravi:

    Carlos pojma nimam kaj je Janša mislil z letečimi sloni in kaj naj bi leteči sloni pomenili.

    Golobič pa se je izkazal kot izjemen politik………..velika škoda, da je do sedaj deloval le v ozadju.

    Pogrešam pa Roma Plemenitega, ki je znal napete situacije sprostiti :) Ali kdo ve kdaj se bo vrnil?

  4. GRUNF pravi:

    Svi su istiiiii!

  5. Koloradski hrošč pravi:

    RUPLA ZA MONARHA pravi:
    28. november, 2008 ob 23:30

    VČERAJ SMO ŠAMPANJCE ODPIRAL.VESELICA.

    Kako lepo je, ko je človek z majhnim zadovoljen. Ko sem pred časom obiskal sorodnika v eni takšni posebni inštituciji je zraven naju prisedel možak, ki si je v stanju popolne blaženosti s prstom drezal šmrklj iz nosa in ga nosil v gobec. Veselica.

  6. Seba pravi:

    Gregor Golobič superman, rešitelj, bog in batina…

  7. Rom Plemeniti pravi:

    Ste prebrali članek društva novinarjev- bil cca 10 mesecev nazaj obljavljen na spletni strani Sončne pošte, v katerem se opisuje “efekt gospodarja prstanov” na naše politike, to je nekako tako: ko enkrat ljudstvo nekega politika izvoli in postane visok funkcionar, v njem naenkrat prevlada moč ” teme”, to je strast po večnem vladanju, kjer nižji Ego prevzame glavno vlogo in postane pomembno samo dejstvo: HOČEM vladati za vsako ceno..itd.. Težko bi se to tukaj s par besedami opisalo.
    Bistvo vsega je totalna zaslepljenost politikov, saj je njihova želja po vladanju dosti večja, kot so notranji čut za etiko in moralo.Tako pač je in v takem “sistemu” živimo.

    Dragi Grof, ravno zaradi tega, se s tem odgovorm lepo poslavljam. Tukaj se verjetno ne strinjava, zato ker nažalost preveč zapacanih Ruplovih poslov poznam, torej se mi ta izbira, ne glede na “visoko diplomatsko” rešitev primera Rupel, zdi, zelo milo povedano, skrajno neetična, nemoralna, enosmerna, povezana z ogromno strahu in majavosti našega novega predsednika vlade, kar je velik znak šibkosti in strah in šibkost lahko rodita samo več strahu in šibkosti…itd..
    Seveda, kar pa se tiče “leteči sloni”, to pa je že druga zgodba, še dosti bolj črna in umazana, počakajmo na končno razsoditev Fincev, potem lahko govorimo o letečih slonih, ki pa to sploh niso,
    temveč jo lahko mirno imenujemo: ” Že zelo znana in ustaljena “praksa” orožarskih afer.”

    Kar pa se tiče Golobiča, kaj pa naj pove, ali naj nam razkrije celotno resnico o njegovem resničnem mnenju glede zadeve Rupel in s tem napravi nepotrebno politično “vojno”, kjer bomo vsi poraženci ?? Seveda ne, raje Rupla med vrsticami opiše kot nepomebno “meglo” in kot vsi veste, megla takoj izgine, ko pride zdrav veter in vse pomete, ter nato sončece posije…ha ha..
    Mnogi razočarani volilci, cca 90%, so po tej zadnji ( prej je bil še E. Karel) “veliki mojstrski” potezi
    g. Pahorja, ugotovili, da je Pahor samo druga plat iste zarjavele medalje, ki jo predstavlja g J.J.,
    sedaj mu pravijo, da je samo en ponaredek Janša.
    Naš celoten “sistem”, posebno politika, je kot kaže, skupek kloniranih vase zagledanih Ego-tov,
    kateri nimajo niti toliko moči in modrosti, da bi znali ločevati med resničnim in dobrim ter zlo in neresnico. In Bog naj nam pomaga. AUM.

  8. medek pravi:

    Kar se kompromisov tiče, po katerih Pahor kliče s patetiko gimnazijskega literata (od opozicije pričakuje “kritičen, polemičen in lahko tudi surov dialog, ki lahko pripelje do kompromisov”), pa na kratko tole: ideja kompromisa je v tem, da z navideznim ali dejanskim popuščanjem in sprejemanjem nasprotnikove pozicije uveljaviš svoj interes in svojo pozicijo, kolikor razmere dopuščajo. Ta ideja mi je všeč, ker priznava obstoj političnih razlik in nasprotnikov. Kompromis ni v tem, da si brez lastne pozicije in se kot želatina razlezeš po političnem prostoru ter si vsakega malo. Še manj je v demokratičnem sistemu kompromis v tem, da v želji po ugajanju kompromitiraš zaupanje, ki so ti ga izkazali volilci. Politik, ki izda mandat, ki so mu ga zaupali volilci, se ustreli v nogo.

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042225872

  9. Tone pravi:

    Golobič je na nek način podoben Jerovšku :)

  10. Rom Plemeniti pravi:

    Hej, Grof Monte, ker si zelo prijazen, izjemoma še majhen nasvet:
    Zadnja knjiga Eckhart Tolle- New World, žal slovenski prevod še ne opstaja, sicer pa na You tube ali kakšnem drugem linku lahko dobiš več informacij.V knjigi zelo natančno, preprosto in učinkovito opisuje kakšne igrice se lahko nas nižji EGO igra z nami. Eckhart Tolle velja v svetovnem merilu kot zelo ozaveščena, samorealizirana oseba..itd.. v slovenskem prevodu je tudi njegova knjiga z naslovom Zdaj, zelo znana.
    Knjigo New World toplo priporočam tudi vsem politikom, ki upajo, da imajo dovol modrosti, da se lahko vsaj približajo veličini dr. Janeza Drnovška.
    Golobič, tebi tudi svetujem, da jo prebereš, to pa zato, ker upam, da od vse izbire, ki jo trenutno imamo v politični eliti politikov v parlamentu, imaš še največ možnosti , da vsebino knjige ne samo prebereš, ampak jo tudi DOUMEŠ in v tem primeru, bi bilo “sijajno” tudi za bodočnost naše lepe deželice S love nije.
    Mimogrede tudi Pavel Gantar , Vajgl, Kek , Franco Juri, Lahovnik in še nekateri v tvoji stranki so O.K.fantje, torej iskrica upanja, da bo naša deželica končno na avtocesti do “RESNIČNEGA” uspeha in ne na stranskih poljskih poteh, obstaja, seveda tudi v SD , LDS so nekateri politiki čisto O.K., nažalost pa, se trenutno nobenega, omembe vrednega v SDS ne spomnim, kar pa- seveda- še ne pomeni da ne obstajajo….upam..

    Civilni družbi, to je celotni javnosti z novinarji vred, pa veliko uspeha pri še nadaljnem tako pozornem
    opazovanju in sodelovanju- če ne drugače- pa prek raznih linkov, kjer jasno in odločno povedo, kaj si mislijo o naši “visoki” politiki in njenem “visokem” sistemu vladanja. Samo tako, mogoče, se bo pretiran apetit nekaterih požrešnih, vase zagledanih EGO politikov lahko ustavil. Bodimo optimisti
    in verjamimo vase in v našo skupno moč, to je, da politika in njen sistem je v današnjem času tako organiziran, da vedno caplja za posameznimi civilnimi inicijativami civilne družbe..itd….in velika škoda, da nekatere tako očitno mlahave odločitve predsednika nove vlade g. Pahorja, so tako prozorno očitno preračunljive, da nas niti izgovori o “visoki diplomatski” odločitvi, ne prepričajo, saj smo ljudje v Sloveniji z majhnimi odstopanji- več ali manj precej ozaveščeni, zato ne padamo več na iste stare obrabljene “finte” politikov in v tem postajamo vedno boljši……politiki prebudite se- časi se zelo hitro spreminjajo- če ne vas bo lastna objestnost, neznanje in neumnost povozila in porinila v pokoj….še je čas, čeprav potrpežljivosti civilne družbe, to je volilnega telesa, počasi zmanjkuje…
    . …….

  11. Rom Plemeniti pravi:

    Glede kompromisa pa takole: samo zelo modri politiki lahko razumejo kaj kompromis resnično je.
    Moder kompromis ne pomeni, da zanikaš resnico, niti ne pomeni, da o resnici molčiš, kajti LAŽEŠ tudi takrat kadar MOLČIŠ.
    Modri kompromis pomeni preobrazba slabega v dobro in ne slabega v še slabšega.

    In modra rešitev sigurno ni, da postaviš zelo karakterno vprašljivega in nezaupanja vrednega zunanjega ministra, ki je imel najmanj 8 let časa, da pokaže iz kakšnega testa je, na isto funkcijo, samo malo drugače preoblečeno, v bistvu pa isto.
    Modra rešitev bi bila, če bi g. Pahor ne bil v tem primeru tako zelo neučakan kot majhen otročiček, ki mu komandira nižji EGO in bi tudi glede te odločitve malo počakal in poiskal in poslušal nasvet oseb, ki so bolj ozaveščeni, kot je on, saj vsi vemo, da za vsako metlo obstaja kot,
    drugače povedano 100O poti vodi k CILJU, le da so nekatere najbolj neprimerne in etično vprašljive.
    Torej vsak politik bi se moral prebuditi in zavedati, da ni važen samo Cilj , ampak tudi pot do cilja, to je sredstva, kako priti na ta cilj. In nemoralne, neetične odločitve, sigurno niso modre odločitve v skladu z pravičnim in resničnim in Pika.

  12. Rom Plemeniti pravi:

    Zame je lahko negdo najbolj načitana, izobražena in izkušena oseba na svetu, ampak če nima nobenih moralnih, etičnih in transparentnih vrednot, je ne želim videti na funkciji, zaradi katere je lahko tudi odvisna naša prihodnost, to je vse. Nič proti strokovnemu znanju g. Rupla, samo tukaj govorimo o karakternih in osebnih karakteristikah, ki jih v nekem funkcionarju želimo videti, to je vse.

    Primer, ki ga je negdo povedal v neki televizijski oddaji in sicer:
    nekaj v smeri, češ, ali bi bilo sporrno vprašljivo, če bi namesto zunanje am. ministrice, Bush zaposlil - saj veš koga- čeprav je največji terorist na svetu?..itd.. še veliko podobnih primerov je bilo povedanih…no, seveda to sploh ni primerna primerjava in nima ABSOLUTNO nobene veze z našo zgodbo , omembe vredna je samo zato, ker je poudarek o spornosti karakternih lastnosti, ki naj bi bile dosti bolj pomembne kot izkušnje, to je vse
    .Izkušnje brez prave modrosti, so kot modra riba v sahari.

  13. luka pravi:

    rupel očitno ve za ogromno svinjarij……in sedaj izsiljuje…..druge ne vidm….

  14. Grof Monte Kristo pravi:

    Rom Plemeniti,
    samo da si se oglasil, pogrešal sem te,
    veš pahorji in rupli in golobiči niso vredni, da se zaradi njih midva prepirava - oni grejo po seji na kateri se na mrtvo sprejo na kavico in poklepetajo o vsakdanjostih, podobno kot igralci med odmorom. Za svojo igro pa potrebujejo nahujskano rajo, kdor jo zna bolj nahujskati, zmaga na volitvah :)

  15. Rom Plemeniti pravi:

    Hej, Grof Monte Kristo, glede tega, da naša politična smetanca gre rada po sejah skupaj na kavico s smetano, se pa popolnoma strinjam… in tudi se popolnoma strinjam, da v najini usodi ni napisano, da se bova midva, zaradi naših vrlih politikov kregala..ha..ha.. in tudi se s teboj strinjam, da politiki za svojo igro, ki jo tako prepričljivo igrajo na odru Slovenija, nujno potrebujejo tudi nahujskano rajo…ha..ha, saj dobro vedo, da ena od oblik vladanja je tudi moto: razdeli in vladaj…ha..ha..no, na koncu se zopet v vsem strinjava, super.

    Ej, dragi Grof, sedaj pa potrebujem malo predaha od vseh teh pisarij, zato te lepo prosim, nikar me ne pogrešaj preveč, to mi bo zbujalo še občutek krivde…saj veš kako je to, prav popolnoma vsi smo občutljivi na tako sladke besedice..ha..ha..ha…upam, da moj vedno prežeči Ego ne bo zaradi tvojih sladkih besedic, zrasel v domišljavega nečimerneža…. . ha..ha..ha..ha…please, be good.

  16. Grof Monte Kristo pravi:

    Rom Plemeniti,
    pogrešal te bom, saj veš, da te bom :)

  17. GOLOBELS pravi:

    @Koloradski hrošč DEJ PEJD NAZAJ V ŠKATLICO ZA ŠIBICE. :)

  18. unexpected pravi:

    GG pravi: “ne vem zakaj bi razpihovali ogenj tam kjer je samo dim…”

    coooooool, končno nek politik ki ima smisel za humor - čeprav nikomur od novinarjem ni bilo jasno :) :) :) le GG se je nasmehnil “v brk” :) :) :)

  19. medek pravi:

    Za arhiv :)
    http://www.mladina.si/dnevnik/28-11-2008-kako_je_nasedel_pahor/

  20. kvikl cvikl pravi:

    ..EU ne mara recikliranih komunistov,ma kaj niste še zastopli?

  21. Simona Rebolj pravi:

    No, tale nastop je sicer odlično perfekcionistično izpeljan v pristopu do novinarjev, vsebini, poudarkih in medvrstičju glede na okoliščine. Predvsem je bil pa nujen. Samo poteza, da ne bi podal obsežnejše izjave, bi bila slabša in še bolj sumljiva. Vendar pa Gregor Golobič kljub odličnosti nastopa s strani večine, torej zgrožene javnosti in še predvsem članov in podpornikov stranke Zares, ne more dobit dobre ocene. Zadostno samo od tistih, ki skušajo razumet, da drugače ne gre in da je toleranca do situacije še najboljša poteza za nadaljnje delovanje znotraj koalicije, od večine pa nezadostno, saj nihče ne more pritrdit, da gre samo za jesensko meglo in premetevanje z uradniki brez večjega efekta. Lahko bi vse skupaj razumeli samo kot zavezo, da bo po očitno neizbežni jesenski megli sicer brez dvoma nastopila zima, a bo v primeru hujše verzije kidanje snega toliko bolj učinkovito.

    Zakaj najbolj nesprejemljivi ameriški … ups … pardon … slovenski politik Dimitrij Rupel ne zasluži uživanja osnovnega zaupanja, kaj šele položaja v slovenskih političnih vrstah, je jasno in link medeka v 19. komentarju samo osveži spomin pač. Gre pa za situacijo, ko se slovenska javnost nasproti politiki počuti preveč butalsko izigrano, da ne bi grmelo, saj je jasno, da ne bomo niti izvedeli, zakaj se v resnici dogaja, kar se dogaja. To je tista vrsta petarde, ko se državljanom sesuje že tako razmajana vera v pojem demokracije na atome, pri čemer naj bi politika delala v imenu in Za ljudstvo, ne pa več obratno! Golobičeva izjava, da v kontekstu peticije pravzaprav nima smisla sprožat ognja, kjer je samo Dim, se lahko v prevodu glasi kvečjemu, da nima smisla, ker tam, kjer je Dim, rovari tudi požigalec s svojim motivom požiga. Nobene zmede, niti panike ne bi bilo, če ne bi šlo za Rupla, ki predstavlja prevelikemu odstotku Slovencev pojem škodljivosti. Lahko bi šlo za enak motiv prikrivanja bistva, pa bi bili vsi mirni in zadovoljni kot ovčke, pa naj gre nam v prid ali pa v škodo. Tako pa se cena zdi previsoka, žaljiva do državljanov in predvsem hudo seka po osnovni veri v načela osnovne etike. Državljane pač nihče ne vpraša, ali bi raje scenarij A ali B, da bi se morda lahko celo odločili za enako spravljivo in formalnim pravno okrancljanim načelom zavezano držo, kot se je odločil Golobič. Sprejetje na tak način bi bilo možno samo v primeru absolutnega zaupanja. Ki pa seveda ne more obstajat. Ne zaupamo nobeni politiki in nobena politika ne zaupa volivcem, da bi igrali odprti poker. Še predobro vemo, da volivci nimajo vedno prav, politiki pa tudi ne … hehe …

  22. unexpected pravi:

    zakaj pa je bil komentar poslan uredniku??

  23. unexpected pravi:

    denis sarkić

    zakaj ste v celoti izbrisali moj komentar oziroma je namesto “pravi” pisalo “komentar je bil poslan uredniku”???

    Vljudno prosim za odgovor.

  24. unexpected pravi:

    hm.. na vse pretege poskušam pozitivno sprejeti odločitev pahorja za letečega ruplna… pa se trudim pa trudim kako bi lahko v tej odločitvi našel kaj pozitivnega — pa nikakor ne gre in ne gre kakorkoli obračam in se že kar malo sprenevedam… le kaj je v ozadju?? pa vendarle je ozadje ponavadi enostavno in nič kaj skrivnostno zakomplicirano… poglejmo variante katere so lahko pripeljale do smešne odločitve pahorja:

    1) pahorju se je podomače povedano “zmešal” // ne verjamem - ne “še” :) :)

    2) pahor le nedaljuje idejo o neizključevalni politiki - tokrat do ekstremov, saj povabi velikega kritika vsega kar ni modro-rumenega (v zadnjem času) :) :) // v tem primeru pahorju ne verjamem, ker toliko nor tudi on sam ni!

    3) pahor dela politični samomor ker nam jasno izkazuje da smo zgleda tisti ki se nismo strinjali z delom ruplna in vlade v zadnjih 4 letih — 21.09.2008 izvolili najslabši odrastek stare vlade (ruplna) // ne verjamem da se dela politični samomor tako očitno, torej ni možno!! :) :)

    4) pahor povabi ruplna ker je ta že načel pogovore, ki so za slovenijo izjemnega pomena (koroški slovenci, italjani, bratje hrvatje…) in mora preprosto dokončati svoje delo saj je zaslužen za “izjemne” rezultate // zelo človeška poteza pahorja, vendar ne moremo verjeti ker ni rezultatov :)

    5) pahor ne zaupa svoji ekipi, in potrebuje “izkušene” (njegova izjava o telefonskem imeniku ruplna) // če je tako - potrdi točko 3!

    6) pahor združuje levico in desnico // lahko zelo pozitivna stvar vendar lahko tudi obenem potrdimo točko 1!!!

    7) pahor dela uslugo predsedniku RS - predsednik si je malce preveč privoščil, morda to ni v njegovih pristojnostih in ga pahor brani pred tožbo + pokaže predsedniku RS “kje mu je mesto” // torej 2 muhi na en mah - sicer dokaj malo verjetno saj ustava RS nazorno določa pristojnosti predsednika RS

    Dragi moji, če sem kakšno varianto pozabil jo lahko dopišete, sem pa počasi obupal nad dogajanjem…

  25. unexpected pravi:

    proba če dela… :)

  26. unexpected pravi:

    še vedno ne dela zato še ena proba

  27. unexpected pravi:

    denis sarkić - še enkrat in res prosim za odgovor.

    zakaj ste v celoti izbrisali moj komentar oziroma je namesto “pravi” pisalo “komentar je bil poslan uredniku”???

    Vljudno Vas prosim za odgovor.

  28. unexpected pravi:

    denis sarkić

    kot vidim moje vprašanje ne bo doživelo odgovora zakaj ne morem poslati komentarja - oziroma zakaj ste napisali “komentar je bil poslan uredniku”?

    Zato želim tako uredniku kot vsem ostalim kateri ste cenzurirali moj komentar lep in prijeten ter nadvse kreativen večer poln hvale vam samim ter večer poln posmeha nam, ki pišemo komentarje.

  29. unexpected pravi:

    no pa poskušajmo še enkrat..

    hm.. na vse pretege poskušam pozitivno sprejeti odločitev pahorja za letečega ruplna… pa se trudim pa trudim kako bi lahko v tej odločitvi našel kaj pozitivnega — pa nikakor ne gre in ne gre kakorkoli obračam in se že kar malo sprenevedam… le kaj je v ozadju?? pa vendarle je ozadje ponavadi enostavno in nič kaj skrivnostno zakomplicirano… poglejmo variante katere so lahko pripeljale do smešne odločitve pahorja:

    1.) pahorju se je podomače povedano “zmešal” — ne verjamem - ne “še” :) :)

    2.) pahor le nedaljuje idejo o neizključevalni politiki - tokrat do ekstremov, saj povabi velikega kritika vsega kar ni modro-rumenega (v zadnjem času) :) :) — v tem primeru pahorju ne verjamem, ker toliko nor tudi on sam ni!

    3.) pahor dela politični samomor ker nam jasno izkazuje da smo zgleda tisti ki se nismo strinjali z delom ruplna in vlade v zadnjih 4 letih — 21.09.2008 izvolili najslabši odrastek stare vlade (ruplna) — ne verjamem da se dela politični samomor tako očitno, torej ni možno!! :) :)

    4.) pahor povabi ruplna ker je ta že načel pogovore, ki so za slovenijo izjemnega pomena (koroški slovenci, italjani, bratje hrvatje…) in mora preprosto dokončati svoje delo saj je zaslužen za “izjemne” rezultate — zelo človeška poteza pahorja, vendar ne moremo verjeti ker ni rezultatov :)

    5.) pahor ne zaupa svoji ekipi, in potrebuje “izkušene” (njegova izjava o telefonskem imeniku ruplna) — če je tako - potrdi točko 3!

    6.) pahor združuje levico in desnico — lahko zelo pozitivna stvar vendar lahko tudi obenem potrdimo točko 1!!!

    7.) pahor dela uslugo predsedniku RS - predsednik si je malce preveč privoščil, morda to ni v njegovih pristojnostih in ga pahor brani pred tožbo + pokaže predsedniku RS “kje mu je mesto” — torej 2 muhi na en mah

    Dragi moji, če sem kakšno varianto pozabil jo lahko dopišete, sem pa počasi obupal nad dogajanjem…

  30. Marko pravi:

    Če bi bil Golobić načelen politik, bi izstopil iz vlade. Vse drugo je le nakladanje, besedna igra je sicer v redu, ni pa ravno genialna.In še o novinarjih: kdor seje veter, žanje vihar.

  31. ervinator pravi:

    “In še o novinarjih: kdor seje veter, žanje vihar.”

    Kaj pa napoveduješ novinarjem, ki sejejo orkan?

  32. ProPolis pravi:

    Gospod Golobič, besede gor ali dol, ampak od vas, ki ste del koalicije in menda moder mož, pa bi človek že pričakoval, da boste malo bolj trdno in pametno postavili besedo, ko se govori o Ruplu še v eni od slovenskih vlad.

    Rupel nikakor ni le eden od slovenskih birokratkov. Da ni, kaže njegova preteklost, ki nas ne očara, pa tudi njegova sedanjost, ko sedi prav zraven predsednika vlade, kar za desettisoče ostalih javnih uslužbencev pač ne velja.

    Upam, da znate igrati šah. In da torej vidite vsaj nekaj potez naprej.

  33. Irena pravi:

    Spoštovani Gospod Predsednik Gregor Golobič

    Če nekdo ne vem zakaj kje je, potem je tako. Najslabše kar se zaradi tega lahko zgodi je,
    da vpliv oz. občutek vpliva se prenaša, zaradi česar bi Vas vljudno prosila, da se temu
    v kontekstu pogovorite z sekret. Alešom Ziherlom in mu poveste, da odstopa zaradi tega
    ni na noben način potrebno. Prazaprav v resnici je to najhujša poteza, ki jo lahko naredi.
    S tem bomo mi na zgubi. Ker Vi znate z ljudmi, bi Vas vljudno prosila, če lahko to v
    miru dopovete, dokler ne bo (in upam da ne bo!) dokončno.
    Kakor tudi da bi osebno razložili, da to ni dobro, da je to zelo, zelo slaba odločitev,
    s čimer se pušča večji vpliv drugemu, na zgubi pa postajamo vsi.

    S spoštovanjem
    Irena
    Hvala za Vaše razumevanje

  34. Irena pravi:

    Se opravičujem zaradi napačno napisanega imena, gopoda Slavkota Ziherla mislim, pa sem se zatipkala. Lep dan želim.
    Irena

  35. viko pravi:

    Pahor je naredil čisto prav ko je povabil Rupla za svojega svetovalca tisti ki to ne odobravajo se o politiki ne zastopijo prav popolnoma nič smo pišejo neke brezvezne komentarje.Pahor je modri politik on dobro ve kaj bi moral narediti pa ne bo mogel zaradi tako slabih ministrov. Pa ne rečem da so vi slabi polovica sigurno.kr se pa tiče Golobiča on je že vse poskusil šel je izven politike pa se je zopet vrnl. kjer ni bil v svojem poslu sposoben .

Komentiraj