Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Tiha diplomacija

26. november 2008 ob 2:31 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Borut Pahor je ob robu srečanja s predstavniki sindikatov za Vest komentiral zunanjo politiko do sosednje Hrvaške, pred današnjim uradnim obiskom predsednika republike Danila Türka in zunanjega ministra Samuela Žbogarja v Zagrebu.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. tiib pravi:

    Vest, lepo bi vas prosil, da malo pobrskate po Evjavčevem bivšem resorju glede skladnosti Patrij s strategijo… Bi bilo zanimivo prebrati kaj več o tem.

    Pahor je naredil veliko napako, da je to Evjavo dvoživko postavil za ministra. Neverjetni prevarant tale Evjavec.

  2. Bount pravi:

    Sporočilo Pahorju: vse do vaših nerazumljivih potez , ko ste postavili na občutljivo in zahtevno ministrstvo, kot je okolje g. Karla E.
    in v vašem podpiranju Rupla, ter Karla Lipiča, smo vas vedno 100% podpirali in vam zaupali.
    Po tem dogodku pa se veliko Slovencev sprašuje kaj je narobe z vašim razmišljanjem, oziroma potezami. Kaj se res niste mogli izogniti že ustaljeni praksi v Sloveniji, to je umazani politični kuhinji?
    S čem vas je Rupl iziljeval? Za Karla se več ali manj ve, toda Rupl?

    Kaj volja volilnega telesa Slovenije je res pomembna samo do volitev?

  3. Bount pravi:

    Ali se dr. Rupl pretvarja ali res ne razume? Ali namerno škoduje in tlači druge in to ne zaradi naivnosti ali neznanja, temveč zelo preračunljivo v stilu : kaj me vse ostalo briga, glavno da jaz profitiram?

    Ljudje so sledili “delu” dr. Rupla in so z njim skrajno nezadovoljni, zakaj se ne ustali na drugem delavnem mestu, recimo predavatelj na univerzi in enkrat že pokaže vsebino in se neha nanašati na funkcijo?

    Izjava hrvaškega politika Davorja Genero- : Dr. Rupl je ZAVOZIL IN UNIČIL najbolj pomembne elemente , ki jih je ustvaril dr. Janez Drnovšek in zato je najbolj nepriljubljen politik na Hrvaškem.

    Izjava italijanskih okoljevarstvenikov: dr. Rupl se je posmehoval slovenskim zamejcem, ker so podpirali civilno inicijativo proti terminalom v tržaškem zalivu, ter s tem posredno povedali Illyju-
    poslovnemu prijatelju Rupla, da ga ne bodo več volili. Rupl: kaj se bunite , Illy vas zaradi tega ne bo več podpiral ( mislil na slovenske zamejce)…itd. No, .to je samo delček zgodbe izsiljevanja slovenskih zamejcev., da o avstrijskih niti ne govorimo…

  4. Bount pravi:

    Predsednik dr. Danilo Türk je najboljša opcija, ki smo jo v Sloveniji imeli za vrhunskim svetovnim politikom dr.Janezom Drnovškom.
    V Sloveniji bi si lahko samo želeli še več takih politikov.

  5. Marko pravi:

    @ Bount

    Počakaj malo z slavospevi, saj ni še mrtev. Meni se zdi bolj drobnjakarski, zamerljivi kalimero. Pravi prototip revanšista, ki ne bo Rupelčku nikoli odpustil, da ga je pred volitvami natikal.

  6. medek pravi:

    Moje mnenje: Ruplu ni mogoče odpustiti kolaboracije z Bushem.

    Pahor beži pred vprašanji, je že lepljivo.

  7. medek pravi:

    In realnost je tudi zavezanost zakonskim okvirom delovanja države. Vključno z izbiro, potrjevanjem veleposlanikov. Ne vem, kako si lahko premier Pahor dovoli izjavo v smislu: “Če dr. Rupel ni primeren za veleposlanika, kdo pa je potem?” Na kaj napeljuje premier, anemični, neavtonomni zunanji minister Žbogar pa mu pritrjuje? Na to, da zakoni ne veljajo za vse; za vse enako.
    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042225147
    http://www.youtube.com/watch?v=FySAR6ECMvU

  8. medek pravi:

    Faulk je bil kot komunikacijski operater zaposlen v centru vojaške mornarice za prisluškovanje v baze Fort Gordon v Georgiji. Kljub temu, da v izjavi za ABC ni želel razkriti podrobnosti iz dosjeja, pa vztraja, da so prisluškovali zasebnim pogovorom. Po njegovih besedah so se agentje, ki so delali v nočnih izmenah, izjemno zabavali ob poslušanju intimnih pogovorov in telefonskega seksa. Sicer pa med ZDA in Veliko Britanijo velja nenapisan dogovor, da obveščevalne agencije ne bodo vohunile za najvišjimi državnimi uslužbenci in druga za drugo.

    http://www.delo.si/clanek/71653

    Ne ameriške obveščevalne službe, ne britanska vlada in tudi ne Blairov predstavnik za stike z javnostjo Faulkerjevih navedb niso želeli komentirati. Kot piše Daily Mail, so agentove trditve in obtožbe za Američane ter ameriško-britanske odnose še toliko bolj sramotne zaradi tesnega odnosa, ki sta ga razvijala Bush in Blair v času zavezništva ter vzajemnega dogovora o „embargu” na vohunjenje.

Komentiraj