Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Na pol poti

26. november 2008 ob 9:14 | Vesna Lovrec |

Mariborski župan Franc Kangler je na včerajšnji uro in pol trajajoči tiskovni konferenci skupaj s svojo ekipo preletel alineje predvolilnih obljub. Tako kot njegovi protikandidati na zadnjih županskih volitvah, je Mariborčanom tudi on obljubil, da bo najprej poskrbel za izgradnjo lutkovnega gledališča, rešil problem azila za živali, poskrbel, da bo mariborska tržnica končno obnovljena ter uredil problem s komunalnimi odpadki.

Tržnica je prenovljena, problem z odpadki se rešuje - mestni svet je namreč že požegnal lokacijo za toplarno, za zapuščene živali bo kmalu bolje poskrbljeno - azil na Teznem bi naj bil dokončan v letu 2010, gradbeni odri za lutkovno gledališče pa tudi že stojijo.

Skoraj nič, razen obljub, da bo, pa se še ni zgodilo v zvezi z obnovo Pekarne, ladjico ali bolje rečeno obljubljeno ladjetino, ki bi po Dravi morala zapluti že maja lani. Tudi na mariborskem letališču ni nič kaj živo, kot je to v svojem programu obljubil Kangler. Župan pa - na srečo mnogih Mariborčanov - tudi svojih sanj še ni uresničil: izgradnje 34 nadstropne stolpnice.

Na posnetku insert iz tiskovne konference, po njej pa smo župana vprašali tudi o tem, kaj pričakuje od novopečene vlade, kako ocenjuje nove ministre in tudi, kakšna je vsebina stave, ki jo je kar sredi tiskovne predlagal podžupanu Danilu Burnaču:

Po tem, ko smo kamero ugasnili, si je župan premislil in nam zaupal, o čem je želel staviti s podžupanom Burnačem. Prepričan je bil namreč, da ko je novinarjem omenil, da je občina izvajalca za obnovo Naskovega dvorca, ki bo med drugim služil tudi za protokol, že izbrala, da ga bomo novinarji bombardirali z vprašanjem; Ali je obnova zaupana gradbenemu podjetju MTB d.o.o., ki, roko na srce, s Kanglerjem očitno zelo dobro sodeluje? “Torej, je v igri MTB?” smo ga vprašali in Kangler nam je z nasmehom odgovoril, da tokrat ne. Obnovo Naskovega dvorca je zaupal Granitu d.d. iz Slovenske Bistrice.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. kokotec pravi:

    Saj ne morem verjeti. Gospod iz Dupleka (?) si je najbrž slabo zapomnil, kaj je obljubljal. Pri tem podcenjuje Mariborčane, saj ima Maribor med drugim kar lepo število intelektualcev, znanstvenikov in svetovljanov, ki se ne igrajo poceni iger. Saj nismo verjeli da bo naredil karkoli zgodovinskega, za kaj takega so potrebne povsem druge dimenzije znanja, sposobnosti in resnega in poglobljenega dela. Farsa je že bila sama kandidatura. V mestu so žal dobili moč številni priseljenci. Avtohtoni Mariborčani imamo preveliko mero samospoštovanja, da bi pokleknili pred pritlehno politiko. Upamo, da bo še kdaj kandidiral g. dr. Križman. Mestu je pustil pečat intelektualnosti in svetovljanstva, ki si ga Maribor zasluži.

  2. Štajerka pravi:

    Lastna hvala vrednost mala.

    Pozabil je omenit, da je uničil kvalitetno mariborsko vodo, oz. celo zajetje.
    Pa, da je življenje v MB-ju slabo in prometne ureditve skorajda ni.
    Pa, da se mu občani še kar naprej izseljujejo….
    Skratka gospod je vajen iz časa politike, napadalnega govorenja,
    kritike ne prenese, občani pa z njim nismo zadovolni.

  3. štajerka št. 2 pravi:

    Štajerka,

    a si se ti tud izselila iz Maribora?

  4. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Men se zdi da ga je en sam gobec, sploh pa ta njegov podžupan Rok Peče. Pa tako se je hvalil s Šroti in nacionalnim interesom da smo že mislili da je on naš Kennedy. Je morda mislil da bo Talis zrasel višje kot Laško. Njegovi fevdi so veliko manjši kot Šrotovski.

  5. marjeto pravi:

    štajerki 1 & 2 kam pa sta se odselili ?
    jaz namreč resno razmišljam, da bi se preselil čimbližje franciju.
    MARIBOR ! ! !
    vesna lovrenc - kaksna je vsebina stave ?

  6. Milan pravi:

    Ajajaj kaj bo stotega Maribora.?

    Marjeto če hočeš čimbliže franciju, moreš proti Dupleku…

  7. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Kmetavz! Prvovrstni kmetavz - nič drugega:

    Njegov program je ladjica. Kaj pa kvalieta pitne vode in njena zaščita? Vodo z Vrbanskega platoja pije okoli 200.000 ljudi.

    Hvalil se je s kočijo za turiste. Dva konja in voz. To, in ladjica naslednje poletje, je jnegov prispevek k javnemu transportu. Ali si upa kaj reči o avtobusih v mestu? O prometu?

    Stolpnica je njegov cilj. Kaj pa stanovanja za mlade in neprofitna stanovanja? Kaj pa kvaliteta bivanja v mestu nasploh?

    Univerzijada! Kulturna prestolnica nacionalna projekta?! Šolstvo pa v buli, športna/rekreacijska infrastruktura v buli. Kulturna infratruktura? Idite kaj v Narodni dom, 110 let staro bajto. Da ne govorim o gospodarstvu…

    Smeti? Firma Snaga finančno propada, zaradi mučke z zemljišči bo verjetno sedel. On se pa hvali?

    Hvali se z azilom za živali, ki bo gotov proti koncu (!) mandata. Vsaj živalice bodo končno dobile pošteno “bolnišnico”, če je že ljudje nimamo, ali ne?

    Za druge novinarje je rekel, da ne bo kandidiral za drugi mandat. Takšne izjave se dajejo tik pred volitvami, ne pa na sredini med njimi, ko ti teče gnojnica v grlo.

    Sapienti sat!

  8. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Dajte malo pobezat, novinarji, kako kaj Kanglerjevo ljubezensko življenje. Tip namreč prešuštvuje!

    LP FZP

  9. boris pravi:

    Kangler zagotovo več ne bo župan. Že na polovici mandata je kar sam priznal, da si je obul prevelike čevlje. Ne samo, da je povsem brezsramno privlekel na občino pol dupleka, še najbližje sodelavce si ni znal skrbno izbrati, ki mu delajo še dodatno škodo. Peče že kar javno po medijih razlaga, kako so “ta črni” rak rana Maribora. Klientelizem in rasizem, da mu ni para, medtem, ko življenje 99% procentov mariborskega življa tone vse globje in globje.

Komentiraj