Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

O Pukšičevi odločitvi

26. november 2008 ob 10:04 | Vesna Lovrec |

Mariborski župan Franc Kangler o odločitvi poslanca Franca Pukščiča, da izstopi iz poslanske vrste SDS, hkrati pa ostaja član stranke:

Franc Kangler:“jaz mislim, da je gospod Pukšič eden najboljših poslancev in mislim, da če ga SDS izključi, bo storila veliko napako. Je pa gospod Pukšič za mene osebno eden velikih domokratov, ki se bori za demokracijo…in to je demokratično, če se človek odloči za kakšno drugačno pot….”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 23 x komentirano
  1. geiger pravi:

    Globok glas, Vesna!

  2. vesna lovrec pravi:

    @geiger,

    globino glasu je treba zapisati Marku Pigacu, ki je skupaj z novinarjem Dejanom Ratom in mano županu postavljal vprašanja……te pozdravljam

  3. geiger pravi:

    Ups, mejčken prehitro!

  4. ervinator pravi:

    Zanimiva je retorika v izjavah, ki se začnejo z: “Ne želim tega komentirati” (Kangler), ali pa, “Ostala sem brez besed” (Širca), nakar se nadaljujejo v pričakovani komentar.

  5. Nogavička pravi:

    ervinator, ni rekla “ostala sem brez besed”. Torej, o dobesednem navajanju in govorništvu bo treba še mal pogledat tud koristno čtivo.

  6. ervinator pravi:

    Dobesedno je rekla še bolj bedasto, “me pušča minister ne prvič brez besed.”

  7. tiib pravi:

    Seveda ervinator.. vse kar se je zgodilo pred bedasto izjavo Širce, so božje besede izrečene iz ust njegovega zvestega služabnika na zemlji in so zato “svete”.
    A ti še niso sneli rumeno modrega logotipa z leč tvojih očal?

  8. ervinator pravi:

    Tiib, strinjava se o tem, da je Širca svoj odgovor začela bedasto. Recimo, da je imela razlog za to, vendar to ni bilo edino, kar je in zagotovo še bo bedastega prišlo od nje.

    O tvojem idiotskem podtikanju, ki je v stilu Đukanovića, ED-bilčka, Simone Rebolj in kupa polpismenih debaterjev, pa zaenkrat ne bom izgubljal kaj več besed.

  9. Carlos Contreras pravi:

    Ervinator, razburjanje na spletnih forumih škoduje potenci!

  10. Carlos Contreras pravi:

    To ti povem iz lastnih izkušenj!

  11. Carlos Contreras pravi:

    Tsk, tsk, Kokolo, nič gršega ni, kot pa repenčenje pod tujimi nicki. Kaj zdaj, penis envy?

  12. ervinator pravi:

    Carlos, ne spomnim se, da si se kdaj razburjal … Tvoji komentarji gredo večinoma mimo mene. Morda pa si kdaj komu kaj idiotsko podtikal?

  13. Carlos Contreras pravi:

    Ervinator, fajn, da gredo mimo tebe, ker bi drugače mislil, da sem z njimi zgrešil tarčo. Morda sem pa kdaj … Hmm … A nisi te sintagme uporabil že v prejšnjem komentarju?

  14. Pepo pravi:

    Pukšič eden najboljših poslancev? Tale Kangler pa ima res smisel za humor, pri čemer se sam tega daru niti ne zaveda…. Če ob tem z resnim ksihtom hvališ še Pukšičevo demokratičnost, si pa že skoraj blizu Jerryu Seinfeldu … ne da bi to sploh opazil. Huh, to se res zgodi samo Kanglerjem.

  15. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Jasno je, da ima vsak človek pravico,da izstopi iz sredine, kjer ga šikanirajo.

    Tudi poslanec je človek, se ve.

    FZP

  16. Nikolovski pravi:

    @ervi: veš, to je fraza, s katero namigneš, da je nekdo bleknil ali storil kakšno neumnost, da te enostavno “pusti brez besed”. Hvala bogu, da je Majda odgovorila na tak način. Kaj bi pa ti rad? Da mu reče da je debil, k se ne zna obnašat? Sej mu je, sam očitno ne dovolj jasno zate…

  17. Q_ pravi:

    …jp, nekateri nočejo razumeti tudi najbolj enostavnih in dobesednih izjav.

  18. ervinator pravi:

    Nikolovski, posebej zate in polpismene še dodatno pojasnilo: ravno to izpostavljam, da gre samo za frazo, za retorični prijem.

    K zgoraj omenjenima lahko dodam še Vlačiča, pravkar v Odmevih, “ne bi zašel v skušnjavo, da bi komentiral [Mesićevo izjavo],” zatem pa doda, da je to notranja zadeva Slovenije. :)

  19. Nikolovski pravi:

    …iz muhe delaš slona.

  20. ervinator pravi:

    … preveč osebno jemlješ omembo Širce.

  21. uničevalec rdečuhov pravi:

    VEČINA PRITLEHNIH KOMENTARJEV IN PISUNOV SE ABSOLUTNO LAHKO ENAČI Z GLOBOKOM IN STRPOKOVNIM PRIDOBITNIM ZNANJEM NA RAVNI KUMROVSKE KLJUČAVNIČARSKE ELITE.Ja, kaže da kumrovški polletni diplomirani diplomiranca prihajajo v SLOVENIJI Z SEDANJO TOTALNO BOLJŠEVISTIČNO-MURGELJSKO OBLASTJO DO PONOVNE ZNANSTVENO-MARXISTIČNE VELJAVE .bRAVO , COMPANIEROS IZ cUBE!

  22. Carlos Contreras pravi:

    Kokolo, a ne bi raje dvakrat prebral, kar napišeš? Mislim, naj bo vsaj pravopisno sprejemljivo.

  23. SashaSi pravi:

    Takle mamo mi tukaj v Mariboru ja…
    Adijo pamet…

Komentiraj