Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Begunec na spletu

26. november 2008 ob 16:30 | Denis Sarkić |

Osebna izkaznica Željka Milovanovića
Osebna izkaznica Ž. Milovanovića kot dokaz verodostojnosti pisma

Ubežnik Željko Milovanović, ki je glavni osumljenec za umor predsednika uprave družbe Nacional Iva Pukanića in šefa marketinga Nika Franjića, je zanikal sodelovanje v atentatu in hrvaško policijo obtožil, da ga skuša ubiti. V pismu, poslanemu srbskemu tabloidu Press je 42-letni Željko Milovanović zapisal, da ga hrvaška policija sploh ne želi prijeti, ampak je njihov cilj likvidacija, medijsko “hajko” proti njemu skupaj s policijami sosednjih držav pa je po njegovih besedah sprožila, da bi prikrila resnično ozadje atentata in delovanje hrvaške mafije.

Ubiti Ivo Pukanić

Umor lastnika hrvaškega tednika Nacional in njegovega sodelavca pred mesecem dni v središču Zagreba je razburil policijske neučinkovitosti naveličano hrvaško javnost in oblasti so obljubile, da bodo naredile vse za prijetje storilcev. Kmalu po atentatu je hrvaška policija sporočila, da je razstrelivo pod Pukanićev avtomobil podstavil Milovanović, nekdanji pripadnik zloglasnih srbskih posebnih vojaških enot t.i. Rdečih baretk, ki ima dvojno državljanstvo, BiH-a in Hrvaške. Na lov (akcija Balkan Ekspres) za njim se je podala tudi policija Republike Srbske, a naj bi ga pri raciji v njegovem stanovanju v Doboju zgrešila le za deset minut, saj jim je pobegnil pred nosom.

Najdeni predmeti pri Željku doma

Milovanović, za katerim je osiješko sodišče že leta 1994 izdalo tiralico zaradi vojnih zločinov na Hrvaškem, je zapisal, da ne obstaja noben materialni dokaz za njegovo vpletenost v bombni napad v Zagrebu. “Ali je dovolj biti Srb, ki je bil v vojni na Hrvaškem in ki je zagrešil nekaj manjših kaznivih dejanj, da se ga obtoži umora,” se sprašuje v pismu. Na podlagi fotorobota osumljenca za atentat je hrvaška policija iskala Milovanovića, ki pa pravi, da posnetki videokamer prikazujejo popolnega neznanca in se na podlagi njih ne more priti do sklepov o njegovi krivdi. Na posnetkih je videti moškega s čelado na glavi, ki je pred uredništvom Nacionala pustil skuter z razstrelivnim sredstvom, nato pa je odšel po ulici, še vedno na glavi s čelado, ki pa si jo je vseeno prehitro snel, saj naj bi ga pri tem ujele varnostne kamere.

Milovanovićev fotorobot

Milovanović skesano priznava, da ne more spremeniti grehov iz preteklosti, in ob tem odločno zanika obtožbe o povezavi s srbsko mafijsko združbo Zemunski klan in njegovim članom Miloradom Ulemkom Legijo. Pismo Milovanović konča s pripravljenostjo v vsakem trenutku na sodelovanje s policijo v Srbiji ali v Republiki srbski. Pripravljen je tudi na preizkus s poligrafom, vsekakor pa ne na prijetje, še posebej ne na prijetje hrvaške policije, zaenkrat pa je pripravljen kominicirati po e-pošti.

Pismo Milovanovića Press-u:

Pismo 1
Pismo 2
Pismo 3

Denis Sarkić in agencije, Foto: Press in Pixsell

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. joze pravi:

    Haha, ker podpis na osebni - da lahko vsak, ki ima pet minut časa prevzame identiteto Milovanović Željka …

  2. AnEk pravi:

    Daj Joze zresni se in ne išči dreka kjer ne smrdi. Zares bi rad videl, kdo v tem trenutku želi biti Željko Milovanović? Kaj praviš?

  3. joze pravi:

    Aja, sem pozabil, da morajo biti vsi komentarji na Vesti konstruktivni in da morajo od inteligence pokati po šivih, nekako v stilu: “Hej, gospod Milovanovič, saj verjamemo, da niste krivi, ampak vseeno bi bilo dobro, da se predate oblastem, saj boste le tako lahko oprali svoje ime in dokazali, da niste krivi.”

    p.s. pa po vsej verjetnosti na svetu obstaja še veliko oseb z imenon in priimkom Željko Milovanović; naj gredo za to na “mačkovo”? Kaj praviš?

  4. AnEk pravi:

    Sploh ni treba da so sami inteligentni, gre samo zato, da ni treba iskati napak kjer jih ni. In po vsej verjetnosti NE obstaja veliko oseb z imenom in priimkom Željko Milovanović. Toliko jih je, da so med vsemi sedmimi miljardami kot zemlja v vesolju. In sploh nisem govoril o tem, da bi morali vsi Željkoti Milovanovići biti sumljivi samo zato, ker je njihovo ime Željko Milovanović ampak zgolj o želji (ki je ni), da bi kdorkoli, ki ve kdo je Željko Milovanović, v tem trenutku želel uporabljati njegovo ime, torej biti Željko Milovanović. In ne le ime, celo njegov dokument, iz katerega je jasno razvidno za katerega Željka Milovanovića gre. Upam da sem bil dovolj jasen?!

  5. joze pravi:

    Mah, gre samo zato, da podpis z velikimi tiskanimi črkami veliko lažje omogoča prevzem identite. Če mene vprašaš, oseba na sliki sploh ni bila rojena kot Željko Milovanović, ampak se tako imenuje, ker je bila osebna izkaznica izdana s tem imenom.

  6. slovenski radikal pravi:

    Ko bodi iztrebljeni vsi -ići (pridaniči), bo velko manj nasilja na tem koncu sveta.

  7. medek pravi:

    Če kaj ni jasno, vse ve Coffer Black.

    Še o Blairovem seksu.

  8. AnEk pravi:

    Joze@, kaj vse stoji za to sliko osebne izkaznice pa je praktično nemogoče odkriti.
    radikal, radikal… Kot da priimek sploh kaj pomeni…
    In medek itak, Coffer Black je glavna faca, strah in trepet sodobnih teroristov in njihovih organizacij…

  9. Carlos Contreras pravi:

    Radikal, a niso kmalu na vrsti popravni izpiti na lesarski ali v katero srednjo šolo že hodiš? Ti pa izgubljaš čas na forumih …

  10. COMURA pravi:

    Beži pa še cajt ma za pisma pisat.XAXAXAXAXA,če verjamete :)

  11. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042225378

    Financiral se je pa Princ Teme.

  12. Joschka pravi:

    U, lahko ga dodamo na gmailu :D

  13. tiib pravi:

    Tale poba je zihr pošten in čist ko solza.

    malo prekosutra… bi rekli brača hrvatska.

  14. slovenski radikal pravi:

    Carlos, Kaj ti misliš, da si duhovit s svojimi butastimi komentarji? Teslo, butasto, komunistično - fdv-jevsko. Vsak avtoklepar je več vreden, kot pa ti.

  15. slovenski radikal pravi:

    Čistilke so veliko bolj koristne, kot pa fdv-jevski šmorn.

  16. Carlos Contreras pravi:

    Oh, Radič, a kaj ko s FDV-jem nimam nič? Ubožček obritoglavi. Pa ja nisi tudi ti avtoklepar, kokolo? Naj te potrepljam po buči, revček. :)))

  17. Nogavička pravi:

    Radikal, vseeno bi na tvojem mestu razmislil ali tvoji prijatelji nemara le ne vlivajo na tebe malce kvarno?!

  18. joze pravi:

    http://24ur.com/novice/svet/zlorabil-emajl-slovenskega-studenta.html

    evo Željkota imamo celo v Sloveniji;)

Komentiraj