Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Džamija in dražja voda

25. november 2008 ob 17:25 | Urh Maček |

Na današnjem torkovem rednem stiku z županom Zoranom Jankovićem smo izvedeli kakšno informacijo več o džamiji, za katero so v ponedeljek svetniki sprejeli prostorski načrt in potrdili prodajo zemljišč.

Zoran Janković o strpnosti med svetniki in roku do kdaj bo muslimanska skupnost lahko zasadila prve lopate:

Se bo pa v Ljubljani podražila cena vode. Po besedah župana bo predlagani dvig cene na koncu meseca družino olajšal za slabe tri evre. Ostali komunalni prispevki do nadaljnega ostajajo nespremenjeni.

Župan o razlogih dviga cene vode v prestolnici:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 34 x komentirano
  1. martin pravi:

    Nekam kratki so ratal posnetki…Kaj ni nč drugega povedal?

  2. luka pravi:

    se nam res obeta 40m minaret?

  3. neemocije pravi:

    Konec evropske Ljubljane.
    Postala bo prva prestolnica Balkana v Evropi.

  4. Carlos Contreras pravi:

    Seveda, bučko, ker džamije nimajo v nobeni evropski prestolnici …

  5. joze pravi:

    Naj me koklja brcne, če bo Ljubljana dobila mošejo v času Župankovića!

  6. / pravi:

    ne štekam kako ma lahko folk tok proti đamiji?? Še v Rimu stoji đamija in to ne tok daleč stran od Vatikana…in njih ne moti. Tuki pa cela panika-pomoje tisti (oprani klerikalci, ki jih župniki perejo vsako nedeljo) k so proti mislijo da bo v kletnih prostorih Iranska zaloga jedrskih konic..al nevem; nevem zakaj bi bil kdo proti gradnji đamije? Cerkva mamo miljon, že v najmanjšem zaselku s 5 hišami je RK cerkev. In pol ena đamija v Ljubljani pa cela panika.
    Pa sm ateist in se mi res obrača v želodcu zarad stvari ki jih delajo Cerkve (ustanove, vseh ver); sam če majo lahko RK svojo pa pravoslavni svojo….kurc, zakva pa ne bi mel še muslimani đamijo??
    Sploh če majo denar in bojo financiral iz lastnega žepa…kr nej zarad mene gradijo če jim paše; eno zraven druge kar se mene tiče…

  7. / pravi:

    Aja, kar se višine minareta tiče: nej zgradijo nalašč tok velkega kokr je največji zvonik v Sloveniji; bojo kristjanarji vidl kok mene motijo visoki zvoniki.
    To mi je tut zanimivo; sm skor ziher da je kak zvonik višji od 40m; minaret pa ne bi smel bit tok visok? Kaj je muslimanska vera manjvredna al kaj in ne smejo zgradit tok visokega minareta?
    ZA vse enako-če majo lahko RK visoke zvonike, nej majo tut muslimani isto visoke.

  8. kvikl cvikl pravi:

    pravi;
    muslimani imajo obrezanga,ni razloga,da ga ne bi imel še ti…

  9. Seba pravi:

    Ne se kregat ljudje. Raje poglejte nekja za sprostitev.

    http://www.usekaj.si/index.php?view=a&id=1884

  10. neemocije pravi:

    # / pravi:
    25. november, 2008 ob 20:50

    Aja, kar se višine minareta tiče: nej zgradijo nalašč tok velkega kokr je največji zvonik v Sloveniji; bojo kristjanarji vidl kok mene motijo visoki zvoniki.
    To mi je tut zanimivo; sm skor ziher da je kak zvonik višji od 40m; minaret pa ne bi smel bit tok visok? Kaj je muslimanska vera manjvredna al kaj in ne smejo zgradit tok visokega minareta?
    ZA vse enako-če majo lahko RK visoke zvonike, nej majo tut muslimani isto visoke.

    Budalo, pojdi in povej ,te iste stvari v kakšni arabski državi in potem bomo videli kako boš cenil kar imaš, prodani priseljenec.

  11. Carlos Contreras pravi:

    Konec, kako visok je minaret osrednje mošeje v Londonu?

  12. / pravi:

    neemocije: a sva midva slučajno skupi ovce pasla al kaj? Mislm da ne, tko mal brzdaj jezik… Budalo te je naredu pederčina prokleta. Pejt jokat vaškemu župniku ki te vsak teden v ritko pofuka, starci pa kot pristni slovenceljski hlapci gledajo in so tiho. Klerikalc debilen….
    kje sm napisu da se strinjam z arabskim svetom?? Karkol z cerkvami mi gre na kurac, pa nej bo to RKC, muslimanska, pravoslavna, budistična…..kerakoli. Sam če majo lahko eni, nej majo eni, nej majo pa še drugi.
    Pa če že neki bluziš-v Iraku je kr dost kristjanov in ja, majo tut svoje cerkve sred Bagdada (no ja, vsaj mel so jih pred vojno…zdej jih pomoje ni več). Tko da mal pogledj okol sebe prvo…al ti župnik ne pusti ker je preveč zaposlen z širjenjem tvojega anusa?
    Pa veliko priseljencev je bolj pametnih kot neka zaprta kmetavzarska kljuseta iz podeželja ki ne mislijo ampak samo mečejo vn iz usta kar jim NSi -jevi vaški svetniki in župniki polagajo na jezik.
    Opranec…pejt raj še enkrat Biblijo prebrat; boš po fuku v ritko dobu še liziko.

  13. Nikolovski pravi:

    Vse lepo in prav, ampak… 40 metrski minaret? a lahko to nekdo potrdi al zanika?

  14. / pravi:

    Nikolovski: a 40m visok zvonik te pa ne moti??

  15. Carlos Contreras pravi:

    Sem takoj za to, da se pri gradnji džamije nekako upoštevajo lokalne arhitekturne posebnosti. Nobene potrebe ni po repliki Fahdove iz Sarajeva, ki je kičasto strašilo. Ampak bodimo dosledni - potem bi to moralo veljati za gradnjo vseh (vsaj javnih) stavb.

  16. EgonAlter pravi:

    Točno to Karlo, doslednosti manjka … merila naj bojo za vse ista!

  17. Marko pravi:

    @ /

    Da vas ne raznese od same strpnosti.

    @Denis Sarkič: Kje je sedaj vaš filter debilnih/slaboumnih in hujskaških postov? Velja le za desno provenienco? Tole stran si bom pa shranil, v dokaz neverjetne strpnosti in kulture levičarjev.

  18. / pravi:

    Marko: ti ne gre u glavo ane, da obstajamo tut taki ki mislimo da čist vsi serjemo in od vseh drek smrdi…seveda ste tut drugi, ki mislite da vaš drek ne smrdi; ker se mate za boljše od ostalih-sploh od tistih ki so drugačni od vas.

  19. Marko pravi:

    @/

    Čisto dobro razumem in nimam problemov z tem, da smo si različni.
    Problem je, da gre pri večini “drek” le iz zadnjice, pri vas pa tudi iz ust. Želim vam, da se vam posreči znebiti tega sovraštva, ker vas razjeda.

    lp

  20. joze pravi:

    Uporabljen besednjak v teli debati je pa čisto v stilu našega Župankovića …

  21. neemocije pravi:

    / , vrni se domov.

  22. medek pravi:

    Poljanci imate 64 na vesti ;)

  23. janez pravi:

    Slovenija ne potrebuje mošejo. Slovenec ne more biti musliman, njihova kultura nam je tuja in prej ali slej pride z konflikt z našo evropsko kulturo. To se dogaja v vseh evropskih mestih, kjer stojijo mošeje. Če misliti, da blefiram si mal pogljete posnetke na youtubu. Eden izmed njih:
    http://www.youtube.com/watch?v=tTF0Q1Le5WE

  24. Carlos Contreras pravi:

    “Slovenija ne potrebuje mošejo.” Miško, tak Slovenec si, pa še tega ne veš, da nikalna oblika povedka v stavko zahteva uporabo rodilnika!

  25. Carlos Contreras pravi:

    V “stavku”.

  26. janez pravi:

    Poznam pravilo, enkrat pa moraš tudi ti imeti prav, vsaj v tem primeru; če se ne motim obstaja posebnost tudi za to pravilo?

    Sicer pa na netu ne pišemo književno zborno

  27. Carlos Contreras pravi:

    Očitno ga ne poznaš. Pri tem pravilu ni nobene “posebnosti”, pravilno “izjeme”. Ti verjetno res ne pišeš “književno”, jaz pa pišem “knjižno”. Kolikor se da.

  28. slovenski radikal pravi:

    V Sloveniji bi morale biti prepovedane vse ostale religije, razen krščanske in protestantske (oz. evangeličanske). Toliko gorja, kot so muslimani prinesli Evropi, bedaki komunistični pa jiš postavljajo džamije. Banda komunistična. In čefur župan glavnega mesta. Marš v Šumadijo, banda opankarska.

  29. Carlos Contreras pravi:

    Radič, naj uganem, pri katerem predmetu ti še grozi popravni izpit. Pri geografiji?

  30. slovenski radikal pravi:

    Conteras, ko bi te videl, kakšen bedak si. OMB

  31. Carlos Contreras pravi:

    Zakaj bi me pa rad videl, Radič? A imaš tudi ti podobna nagnjenja kot tisti tvoj vzornik, Ernst Röhm?

  32. viko pravi:

    Tukaj pišemo kaj kdo misli književnost pa kje drugje.Kar se tiče džamije tam kamor to spada mi jo ne rabimo župan Ljubljane pa verjetno navija za to da bo v žep spravil mastne ev€rčke, tisti ko so tako ponosno glasovali za njega pa se polovica sedaj že tolće po glavi on je pač z JUGA ve se katere bo imel okrog sebe.

  33. knjizni molj pravi:

    Vse je že povedano - le dobre knjige je treba brati.
    Zato citiram: » … Namesto imena džamija, slovenski intelektualci rečejo: Islamski kulturni center. Torej, pri izpopolnjevanju nedostojnih nalog, so novodobni intelektualci naravnost briljantni. Že s tem, da človeka pripravlja na verovanje namesto spoznavanje, je vsaka vera globoko antikulturna. Ko odmislimo vse zločine, ki jih je skozi zgodovino v imenu Boga in vere zagrešila katoliška cerkev, če zamalomarimo sporočila duhovnikov v obdobjih pred volitvami; ko odmislimo vse šole terorizma v mošejah posejanih po Evropi, in se ozremo na učenje verskih uslužbencev – krščanskih, islamskih, katerihkoli – v »normalnem stanju«, danes, tukaj, pri maši oziroma molitvi, v stanju sproščenosti, vidimo, da gre za negacijo temeljnega človeškega stremljenja: spoznavati misterij življenja in se uresničevati na višji življenjski ravni. Pri veri, katerikoli, ni duhovnega večglasja, ni spoznavanja, je le verovanje. Vera. Povsem logično. In zares: takšen intelektualen zločin – versko zbirališče poimenovati kulturni center – lahko stori le intelektualni banavz ali obrezdušeni trgovec z duhom. Ja, obrezdušeni trgovec z duhom. … Mohamed je prerok boja in vojne. Kar je najprej napravil v svojem, arabskem okolju, je zapustil kot oporoko za prihodnost svoje skupnosti: boj proti nevernikom, vendar ne toliko kot širitev vere, temveč bolj kot širitev sfere njene moči, ki je sfera Alahove moči. Bojevnikom islama gre bolj za podvrženje kot za spreobrnitev nevernikov.« (Anej Sam: Kam greš, Evropa, str. 134)

  34. Almir pravi:

    Najprej lep pozdrav in Esselamu alejkum usem Muslimanom po svetu! Ob prebiranju člankov od določenih in predvsem ne šolanih ljudi sem se enostavno zgrozil ker ne razumejo niti osnovnih stvari da pa o poštevanki iz matematike ne govorim. Dejstvo je to da današnji mediji in v svetu v katerem živimo delajo natanko to kar si svetovna sila(USA) želi…Zato nam pa je tako kot je! Rusija je zaprla plin in je biu ceu HALO po Evropi…Kaj bi bilo da Arapske države zaprejo nafto?? a ? Lepo prosim da teli k ste proti džamiji razmislite mal….Ne mečite useh v isti koš ker nismo usi isti….Zakaj te moti minaret ?Sploh veš kaj je to in zakaj nej bi biu 40m ? LEP POZDRAV!

Komentiraj