Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

ŠOU v Ljubljani

24. november 2008 ob 8:25 | Maja Andlovic |

Po vseh zapletih, ki so se godiili pri izvolitvi novih članov v Upravne odbore študentskih organizacij visokošolskih zavodov (ŠOVZ) in študentski zbor ŠOU v Ljubljani ter konstituiranju slednjega, smo za mnenje vprašali v.d. direktorja ŠOU v Ljubljani Janeza Drnovška.

O zapletih s študentskimi volitvami, funkcijah direktorja, smiselnosti študentske organizacije in njenemu ugledu ter preprodaji študentskih bonov.

“Poslanstvo univerze je študij, kvaliteten študij. Vse to, kar pa delamo tukaj, je pa zraven študija.”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. JB pravi:

    To je možno samo v naši lepi Sloveniji. Pizdarije v zvezi z volitvami sploh ne želim komentirat, ker gre za par excellence absurdnosti. Sicer je pa zelo zanimivo, da se direktor sklicuje na zavode, ki jih v resnici na vsakem koraku želijo uničiti. Direktor še vedno ne zna razložiti kaj pravzaprav je njegova funkcija. Kako funkcionira ŠOU direktor lepo razloži s svojo formulacijo svoje vloge v organizacijski strukturi, ko pravi, da je v službi predsedstva ŠOU. Skratka eden in edini je predsednik Černe, direktor pa kot pes sledi svojemu študentku mecenu, čeprav on zastopa šou v pravnem prometu, torej ne more biti samo marioneta. Ampak v SLO je vse mogoče, na ŠOU še več. In ta model dobi 5čukov eurov samo plače zato da laja in maha z repom. Kje so drugi dodatki.

  2. študent pravi:

    ukinitev ŠOU je edina rešitev, da se znebimo te klerikalne nadlege!

  3. Mitja pravi:

    Tudi sam se strinjam, da je ukinitev ŠOU edina rešitev “zapletov”!

  4. Sara pravi:

    Jz sm pa mnenja, da se bomo tele klerikalne zalege znebil, ce se nekak unic tele ta oranzne, SAS al kako… Sem spremljala tele volitve in ne morem verjet, da so Neodvisni študentski mreži najprej skenslal kandidate, pol se je pa še tale direktor umešal, ki očitn nima pojma o pojmu - naj gre spat domov!

    No, tk da bi bla to po moje boljša rešitev kt pa popolna ukinitev, ker ŠOU vseen skrbi za bone (ker država jih sam delno financira!) pa postavjo se za nas, ko nam država hoče srat. Se spomnite črne srede (je bil en Borut Čeh ta glavn, kok se spomnm in on je res car, k sm ga spoznala na neki mednarodni zadevi in on je tud na strani teh Neodvisnih in ne na ta oranžni-klerikalni), ko so hotel uvest šolnine pa tko…

    Sicer mi je načeloma vseen, sam je pa čas, da tele ta oranžni SAS (sej so a ne?) gredo stran k se mi zdi, da je predusm zarad njih sranje…no pa tale njihov direktor (k nima blage veze pa se neki mesa v studentski del)…kr neki

  5. e pravi:

    Ne me narobe razumet, nikakor nočem zagovarjat nastale vojne, ampak ukinit ŠOU? Kdo ga pa bo? Sami se ne bodo. Če se jim pa skensla finance, si bodo pa trije ljudje v prihodnjih letih razdelili še preostalo premoženje, ki ga pa ni malo. Kaj imajo potem spet študentje od tega?

  6. anonim pravi:

    Pa kaj muti toti Drnovšek?
    Intrepetira si Akte ŠOU v Ljubljani tako, kot njemu paše…
    Preveč dobro je plačan, da bi se lahko tako lahkomiselno vpletal v samo politiko ŠOU v Ljubljani!
    Najhuje je pa to, da sploh nima neodvisnega mnenja, ker ve, da če pride do sprememb na ŠOU v Ljubljani, ki pa so ZELO potrebne, da se mu bo stolček kar krepko zamajal.

  7. JB pravi:

    @e
    katero premoženje pa misliš? bojim se, da eminentnih nepremičnin (npr. borštnikov trg) več ni, najstarejšega in včasih največjega šs tudi več ni (po združitvi je šlo vse v domžale - baze, stranke,…),… da ne naštevam

  8. Janez pravi:

    @JB
    Neuradno ima ŠOU baje v lasti kar lepo število nepremičnin. Baje da tudi že delajo na gradnji več deset mio€ vrednega študentskega centra, ipd…

    Skratka premoženja je več kot dovolj, študentje so pa kljub temu še vedno popolnoma ravnodušni. Žal…

  9. JB pravi:

    @Janez
    ŠOU center bi radi gradili na zemljišču, ki ga je kupilo oz. je za nakup zainteresirano podjetje, katerega soustanovitelji so iz garniture predsedstva ŠOU. Seveda morajo najprej na MOL zlobirati spremembno namembnosti. Potem bo pa ŠOU po bistveno višji ceni kupil to zemljišče.

  10. čas za resnico pravi:

    ŠOU- največja pralnica denarja v Sloveniji!!! Iz študentske organizacije v kapitalskih tajkunov!!

    Zajedavci slovenske ekonomije!!

    Eni in isti akterji v ŠOU-u že 10 let zasedajo vodilna mesta v organizaciji in ne prepustijo dela mladim in študentom!!! Pijavke - itak samo počivajo na lovorikah in žuljih študentov, ki krvavo služijo denar!!! Kje ste še videli direktorje in funkcionarje študentske organizacije, ki bi (skoraj) lahko bili že penzionosti!!! Zalega…….nimam več besed…

    ŠOU je pozabil za kaj obstaja in za koga bi se moral zavzemati!!! Sram jih je lahko!!!

  11. Janez pravi:

    @JB
    Še toliko hujše. Očitno se naši študentski predstavniki (ki se jim gre baje za dobrobit študentov) zelo dobro učijo korupcije iz višjih krogov.

    @čas za resnico
    Zadnja poved pove vse in ni kaj dodati…

Komentiraj