Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Gregor in Mojca

24. november 2008 ob 15:50 | Urh Maček |

Primopredaja poslov med dosedanjo ministrico Mojco Kucler Dolinar in novim ministrom Gregorjem Golobičem.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. neja pravi:

    Morda verjamem, da zapušča ministrstvo v dobrem stanju. Kaj pa visoko šolstvo?

  2. Bount pravi:

    Ja no , ne bodimo tako pikolovski?
    Glavno je, da so pisarne na ministrstvu lepo urejene.
    Šolstvo v veliki recesiji, kaj zato?
    Manj znamo, več veljamo, saj smo tako dosti bolj vodljivi in koristni za življenje v “sistemu”.

  3. Chattefuscio pravi:

    Ona zapušča ministrstvo v dobrem stanju. V kakšnem stanju je pa ministrstvo samo-, pa po eni strani tudi boljše, da ne vémo. Mislim si, da bi nas kap.

  4. JB pravi:

    Golobič slabši minister od kuclerjeve ne more biti! Bodimo vsaj toliko pošteni, če mu že očitajo neustrezno strokovnost, predolg študij,…

  5. Bount pravi:

    Skromen nasvet Gregorju: stranka Zares je v predvolilni akciji med drugim tudi obljubljala, da ji ni vseeno
    kar se okoljevarstva tiče!
    In okoljevarstvo ste prepustili Karlu, ki mu je to področje- vsaj do danes- bilo čista neznanka, oziroma bolje povedano, ga ni prav nič brigalo, mogoče tudi zato, ker so njegovi volilci že vsi upokojeni, torej
    imajo druge skrbi in prioritete.

    Ministrsvo , ki ga je Karl dobil je zelo zelo zahtevno, mogoče še bolj kot orožarstvo. In tudi na tem ministrstvu so možne razne ” provizije”.
    Italjanski mediji pišejo:Rupl se je v Italiji posmehoval zamejskim Slovencem, češ kaj imate proti Illyju , saj poleg izgradnje terminalov tudi vas podpira.
    Okoljevarstvo je torej tudi področje zunanje politike - bojimo se, da je Žbogar preveč naklonjen Bushevi lobijski politiki, kjer Kapital komandira vse, kjer življenje in ostalo ima samo toliko vrednosti, kolikor ga lahko uparabi za dosego oplemenitenja Kapitala itd…no, optimistično upanje je še novi minister za gospodarstvo, ravno tako član vaše stranke, saj gospodarski ZDRAVI , etični interesi sodelujejo in soodločajo skupaj z okoljevarstvom itd..in ta novi minister je tudi glede etike in morale O.K.
    Gregor, mogoče pa boste glede okoljevarstva kaj naredili na področju šolstva? Saj tudi tukaj se da veliko napraviti, saj pravo znanje je med drugimi tudi modrost , kar pomeni tudi okoljevarstvo ?

  6. tiib pravi:

    A Mojca, da se je predala Gregorju? Šment ti!!

  7. neemocije pravi:

    Za prepričane komuniste je Golobić gotovo najboljša izbira!

  8. Bount pravi:

    Da, Karl Lipič in Karl Erjavec imata sedaj enkratno priliko za ustanovitev lastnega podjetja- sežigalnice Karl&Karl.
    Sicer Karl L. že ima lastno podjetje- sežigalnico, potrebno ga je samo malček dokapilizirati.
    Zato je Karl L. lobiral Pahorja , da ne podpre Vide Ogorevc Wagner, ker bi ta gospa bila ena redkih ministric, ki to kar govori tudi dela in misli. Tako visoko etično ozaveščene osebe pa niso dobrodošle v “sistemu”.
    Idealen za “sistem ” je ravno Karl Lipič , saj njegovo mnenje lahko vsak kupi za nekaj “cvenkov”, to je pač prosti trg ponudbe in povpraševanja, ki ga nekateri pojmujejo kot demogracija kapitalizma in kapitala.
    Pahor pa se veselo spreneveda in se zanaša na kratek spomin volilcev tako glede Karla Lipiča kot
    Rupla in povrhu predlaga še Karla Erjavca za ministrstvo za katero je Karel E. jasno pokazal in dokazal da mu ni nič mar ne njemu , ne stranki DESUS.
    Edino kar je na tem ministrstvu zanimivo so lahko eventualne možne “provizije” za odobritev umazanega projekta, ki bo onasneževal okolje -kar ni pomembno- ker bo interes kapitala edini
    pomemben dejavnik.Tudi za ceno,da vsi čim prej pocrkamo , saj s tem bomo samo koristili kapitalu, kdo pa še potrebuje stare in bolehne ali pa mlade in bolehne , če hočete!
    Toda všečen Pahor je Erjavca vseeno postavil na to zelo zahtevno in delikatno ministrstvo, kdo ve zakaj? To bi se težko pripisalo njegovi naivnosti ali nevednosti? Torej kaj se za tem dejanjem skriva, kakšne politične in etično zelo sporne poteze so to? Ali se Pahor pusti, da ga izsiljujejo ali pa
    ima sam nam neznane- osebne- koristi v tej politični kuhinji?
    In Gregor Golobič, ter njegova stranka Zares, ali so se samo hecali glede predvolilne propagande ,
    da jim ni vseeno glede okoljevarstva?Torej Zares ali Zahec?

  9. Nogavička pravi:

    neemocije, lahko se skrivaš, ampak koncu ne uideš, saj te način razmišljanja razkrije v vsej svoji napredni veličini pronicljivega duha, ki ga premoreš.

  10. Robert pravi:

    pršu je gora, tresla se je miš

  11. Gal pravi:

    Mislim, da je bila ministrica Mojca kar v redu ministrica za visoko šolstvo, čeprav je N.Si izpadla iz parlamenta.
    Sedanji minister Golobič bo izrazito politično in ideološko nastrojen. Za njega bodo važni samo njegovi in zagorska Ultra, ki so komaj čakali z Golobičem vred, da se prisesajo na državne jasli.
    Golobiča ne zanimajo siromašni študentje niti ne liberalni pluralizen glede možnosti izbire študija na privatni ali državni univerzi.
    Tisto o visokih sejninah nadzornikov je samo pesek v oči za rajo, zato čakam na socialni čut liberalne levice, ki naj se razbohoti v vsem svojem sijaju predvolilnih obljub.

  12. Nogavička pravi:

    Ti, Gal, kok pa ti računaš, tkole, za tak prefinjen pogled v prihodnost?

Komentiraj