Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mladina ovadila Vaska

22. november 2008 ob 0:51 | Denis Sarkić |

Tednik Mladina je zoper odhajajočega ministra za kulturo Vaska Simonitija vložil kazensko ovadbo. V njej mu očita, da je s podpisom dogovora, da država vrne blejski župniji oziroma Rimskokatoliški cerkvi tri nepremičnine na Blejskem otoku, zlorabil uradni položaj in drugemu, v tem primeru RKC, pridobil protipravno premoženjsko korist. Zakaj so se na Mladini odločili za takšno akcijo je za Vest pojasnil odgovorni urednik Grega Repovž.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. Navdušen. pravi:

    Zakaj pa ne.

  2. NAŠ TURK pravi:

    “Civilno družbena akcija” to mi zveni ko neka stranka-partija.Simoniti pa na drevo,pa nikol več dol.Smešno, kr neki.Proti RKC-ju so že jači igrači poskušal.Ni teorije,škoda energije pobje. :)

  3. unexpected pravi:

    naš turk

    “Simoniti pa na drevo,pa nikol več dol.Smešno, kr neki”

    glej ta akcija ni namenjena osebno in direktno k diskreditaciji simonitija - poslušaj še enkrat komentar in premisli za kaj se zavzemajo - namreč kdor koli bi že bil na njegovem položaju in bi bil odobril kaj takega je vreden najmanj “civilno družbene akcije” saj niso delovali v skladu z zakonom… torej kaj ti ni jasno??? ne jemlji to osebno oz. ne zagovarjaj simonitija na tej ravni..!

    “…to mi zveni ko neka stranka-partija”

    no ja vsekakor bolje in bolj civilizirano kot racija na dom ter v marico pred vnaprej obveščenimi mediji… še pomniš - ni bilo dolgo nazaj… :) :)

    bo šlo??

  4. WARIO pravi:

    kaj se je pa tolk lomil tale polž?

  5. neemocije pravi:

    Slovenski novinarji ne morejo iz enoumja pač. Rojeni kulturno ideološki borci , vzgojeni kot kulturno ideološki borci, prezirani kot kulturno ideološki borci.

  6. neja pravi:

    Ne damo otoka in objektov!!!!!! Naj cerkev skrbi za dušice.

  7. Chattefuscio pravi:

    Absolutno podpiram.

    Še zadnja poplačila janševikov tajkunski organizaciji imenovi RKC, za vso njihovo pomoč in podporo “pomladnikom” pri parlamentarnih volitvah l. 2004. Katastrofa.

    RKC pa s takimi potezami jasno nakazuje svoje prioritete: Money->Power->Respect. Škoda, ker so ljudje take ovce.

  8. kinky tone pravi:

    Sam’ na guob’c!

  9. Matsumoto pravi:

    Ali mi lahko kdo našteje en sam pozitivni dosežek Vaskota v vlogi ministra. Zdaj se vidi kakšna je bila resnična funkcija nekaterih v tej vladi. Maske so padle. Fantje plačujejo še zadnje račune.

    Povzetek večjih dosežkov vlade:
    - RKC so podarili ogromno državnega premoženja
    - spremenili so davke v korist bogatih
    - nekaterim posameznikom (t.i. tajkunom) so omogočili prevzeme lastništva velikih deležev firm z denarjem bank, za kar so zastavili deleže, ki jih kupujejo (torej nekaj, česar sploh še niso imeli)
    - zapravljali so davkoplačevalski denar za stvari, ki jih ne potrebujemo (Patrije - Erjavc se že vleče ven, češ da so zdaj pa prelahke za neke bataljone ali nekaj podobnega - je to uvod v preklic pogodbe ?) in si vmes razdelili ogromne provizije
    - uničili so slovenski film
    - zdravstvo je v tem času zaradi pomanjkanja denarja in strokovnega vodenja tako nazadovalo, da je že skoraj crknilo
    - šolstvo je na psu, ker so ustanavljali “privatne” univerze z budžetom v državnem proračunu !!!???
    - bogsigavedi koliko denarja si je SDS nakazala na svoje račune doma in v tujini

    Na sreču ljudje niso tako neumni, kot so JJ & Co. menili in smo jih ruknili z ablasti. Upam, da za vedno.

  10. Igor Đukanović pravi:

    Čestitke Mladini za ovadbo. Res niso od muh. Ne le, da so opravili svojo državljansko dolžnost, še nekaj denarja so zapravili za odvetniško pomoč. Ji bomo zvesti naročniki že povrnili.

    Res gre za bistveno manjše oškodovanje države (in ergo davkoplačevalcev) kot v primeru Mercatorja, ampak so zato tokrat povsem na brisanem prostoru dobili Simonitija. Upam, da bo pošteno plačal. In Janša enako. Upam, Matsumoto, da on osebne res več ne bo nikoli na oblasti. In da bo, ko spet pride na oblast, slovenska desnica že za v to tisočletje. Čeprav je o tem tisočletju težko govoriti, ko pa po njem še vedno lomasti Bush & company (naftni lobiji različnih držav z žlahto v afganistanskih planinah - Osama).

  11. neemocije pravi:

    Igor Đukanović , Obama le liberalec , je za kapitalizem, je Američan, je kulturno zahodnjak in torej nima nič skupnega s teboj, ki si socialist, si proti kapitalizmu, si Balkanec in si kulturno nazadnjaški.

  12. Igor Đukanović pravi:

    O, hvala, da si pravilno napisal Balkanec.

    Lep sončen vikend tudi tebi, igor

  13. tomazh pravi:

    Če bi bili pravna država, bi tožbo vložil državni pravobranilec, ki mora po službeni dolžnosti ščititi interese države. Zato ga plačuje in to dobro, od njega pa ni slišati kaj v tej smeri. Tožbo bi moralo proti Simonitiju vložiti tudi Barbara, ker je kršil zakon in to kot minister, ki bi mu morali biti zakoni sveti. Sicer pa če je na ministrstvu zaposlen duhovnik jezuit, potem tudi ni za pričakovati kaj drugega.

  14. Vati Fakin Khan pravi:

    Barbara, ha, ha,… Saj je bila tja nastavljena ravno zato, da takih in podobnih stvari ni počela…

  15. Vati Fakin Khan pravi:

    Na potezi je nova vlada. Ta bo morala revidirati vse nezakonite zadeve prejšnje. Bomo videli kako bo pri tem uspešna in dosledna. Volitve so čez 4 leta…

  16. JING JANG pravi:

    288. člen - Kriva ovadba

    « 287. člen | 289. člen »

    (1) Kdor koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let.
    (2) Enako se kaznuje, kdor podtakne sledove kaznivega dejanja ali kako drugače povzroči, da se uvede kazenski postopek za kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, zoper nekoga, za katerega ve, da ga ni storil.
    (3) Kdor se sam naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, čeprav ga ni storil, se kaznuje z denarno kaznijo.
    (4) Enako se kaznuje tudi, kdor naznani, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, čeprav ve, da tako dejanje ni bilo storjeno.

    motivi

    http://www.byzantinesacredart.com/blog/2007/08/toxic-slovenia.html

Komentiraj