Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Bivši premier Janša

22. november 2008 ob 1:58 | Denis Sarkić |

Dosedanji premier Janez Janša je po predaji poslov Borutu Pahorju stopil pred medije in odgovoril na nekaj vprašanja v zvezi z njegovo nadaljno kariero in komentiral domneve o morebitni komunikaciji med podjetjem SCT in premierovim kabinetom prek Mladena Severja. “Nobenih takšnih komunikacij ni bilo,” je dejal Janša in dodal, da Severja ne pozna. Meni pa, da bi bilo nenavadno, da bi - če bi že to izvajali - uporabljali uradne dopise.

Janez Janša po primopredaji z novinarji:

Kot je namreč pojasnil, bi bilo izjemno nenavadno, “da bi kabinet neke vlade - tudi v primeru, če bi se šel takšne igre ali pa manipulacije -, to delal v uradnih dopisih”. Po njegovih besedah so bili v preteklosti že večkrat priče ponaredkov, “ki so jih poslanci nosili na poslanske klopi”. Janša je sicer pojasnil, da je bil obveščen o tem, da je bil tovrsten ponaredek najden ob hišni preiskavi ob t.i. policijsko-tožilski akciji Čista lopata v začetku letošnjega leta. “Ob tem preverjanju smo tudi zahtevali, da se ugotovi, kdo je odgovoren za to ponarejanje listin,” je nadaljeval Janša, ki pa je opozoril, da pri tem Severjevega imena niso zasledili. “Vsi dopisi, ki gredo iz kabineta, imajo glavo kabineta predsednika vlade. Zelo enostavno je skopirati glavo dopisa na nek drug papir in na tisto dati neko novo vsebino,” je razložil dosedanji premier, ki je dodal, da se je po tem preverjanju “stoodstotno ugotovilo, da noben dopis s takšno vsebino nikoli ni bil poslan iz naše institucije”.

Kot je znano, naj bi ena od kriminalističnih preiskav s področja gospodarske kriminalitete in korupcije v zvezi s podjetjem SCT preverjala tudi sum dogovarjanja med kabinetom Janeza Janše in prvim možem SCT Ivanom Zidarjem o ustavitvi postopkov v primeru Čista lopata.

In ker smo po funkcijah v prihodnosti spraševali dosedanjega premiera, smo takisto povprašali tudi šefinjo kabineta predsednika vlade Niko Dolinar, tiskovnega predstavnika vlade Valentina Hajdinjaka in svetovalca v KPV za stike z javnostjo Roka Srakarja.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. veteran za Slovenijo pravi:

    Od kje pa že prihaja ta”sarkozni” gospod Sarkić? Dajmo no Slovenci; zbudimo in spreglejmo že enkrat!
    Kako je lahko srb za župana našega glavnega mesta? Da ne bi postavil še kakšno drugo vprašanje!!!!
    Imeli smo zelo sposobne ljudi v preteklih vladah, žal so jih nekateri morali zapustiti zaradi najhujših groženj - in to je demokracija??? Na oblast se vračajo “rdeče vrane ali podgane”, kakor Vam je ljubše; čemu??? Se mar res zgodovina ponavlja in Slovenija zapravlja še možnost? Ne rečem, da je bila Janševa vlada idealna; toda zagotovo je bila boljša, kot ta, v kateri so le “rdeče usmerjeni”…saj veste koliko časa traja”rdeči ciklus” pri damah…upajmo, da bo tako tudi z to vlado.

    Lep pozdrav vsem zavednim Slovencem.

    VETERAN za Slovenijo

  2. vegeteran pravi:

    ma dej slovenc spizd v svojo makedonijo

  3. unexpected pravi:

    1. in 2. - zopet “abeceda plavožute gluposti….”

  4. Josip pravi:

    Kako že pravijo Kitajci ? Ni važno, kakšne barve je mačka, da le lovi miši.
    Sit sem že slikopleskov, ki znajo pleskati le rdeče in črno. Verjetno gre za ljudi, katere obvladujejo močna čustva, domala strasti, neizživete ambicije, zavrtosti in fobije. Njihova zaznava je močno zaznamovana z njimi, nezavedno zmorejo dojeti le tisto, kar gre v prid njihovim predsodkom. Čustva so praviloma nedostopna za dejstva.

    Agresivni in arogantni nastopi dosedanjih upravljalcev države, obramboslovna logika iskanja sovražnikov, delitev države kot volilnega izplena…, vse to je pripeljalo do tega, da so jih volitve odplaknile prej, kot je bilo to stvarno pričakovati. Pred štirimi leti sem si močno želel, da pridejo na oblast. Način vladanja in silno boren kader, ki so ga imeli, jim je, vsaj po mojem mnenju, za lep čas
    odvzel privlačnost za večino volivcev. Namesto, da bi se iz tega kaj naučili, nadaljujejo z metodami in pristopi, ki so jih oddaljili od oblasti. Po mojem jim je postalo povsem jasno, da morajo komunicirati le še z besednjakom, ki ga sprejemajo in razumejo njihovi najzvestejši privrženci. G. Janša je dovolj razumen, da ve, da je izgubil, ne samo bitko, ampak vojno.
    Gospod Janša bo poskrbel zase.

  5. Denis Sarkić pravi:

    veteran za Slovenijo pravi:
    22. november, 2008 ob 7:50 e

    “Od kje pa že prihaja ta”sarkozni” gospod Sarkić? Dajmo no Slovenci; zbudimo in spreglejmo že enkrat!”

    Od kod pa misliš, da prihajam??? Morda sva se celo rodila v isti stari ljubljanski porodnišnici…

  6. majnica pravi:

    Saj bi kaj komentirala,
    pa je - glede na dosedanje komentarje - vsak Komentar verjetno odveč…

    … kdo ve, kateri pomeni vse se lahko skrivajo za mojim ”imenom”…

    … pa tudi nisem čisto prepičana, da (s pravim imenom, seveda) prihajam iz pravega kraja…

    jop, bom rajši tiho.

    pozdrav vsem

  7. simpatikus komunalis pravi:

    Ejga kje si se pa boril? Ko gledam na naših srečanjih je isto kot po 2 svet.vojni ali pa na hrvaškem-ne morem verjeti koliko se nas je borilo za domovino.ni čudno,da smo jna pregnali tako kmalu.Zdaj pa sem siguren,da jajčkA in njegovi niso prodajali orožja,ker nas je toliko bilo v borbi,dA če je vsak imel m-48 je taku vse pr nas ostalo. bemti je pokAlo iz 2.milliona pušk.Pa ne jej več toliko paradajza in jagod pol pa vse rdeče vidiš.

  8. uničevalec rdečuhov pravi:

    RDEČA PODGANJA IN boljševistična zalega se hoče ponovno polastiti NAŠE SLOVENIJE!TEga tej rdeči podganji zalegi že nebomo nikoli dovolili.

  9. Rok pravi:

    Denis,

    Hvala ti za sodelovanje v teh dveh letih. To morda ni bilo vedno povsem idealno, saj včasih ti nisi dobil vseh odgovorov na svoja (pogosto številna) vprašanja, včasih nam ni uspelo se v celoti »ubraniti« pred njimi – ampak, nenazadnje je ravno v tem tudi čar »igre«. Kljub temu pa je bil tvoj odnos do našega dela vedno korekten in profesionalen.

    Dogodki, na katerih si bil v tem času prisoten s svojo kamero, so sem ter tja zahtevali precejšnjo mero potrpljenja – tako s strani piarovcev kot tudi tvojih novinarskih kolegov (npr. izjave predsednikov strank po sestankih koalicije) – vendar pa nikakor niso bili dolgočasni.

    Tisto, kar mi bo zagotovo ostalo v spominu iz teh dveh let, je tvoja zagnanost pri postavljanju projekta »VEST.SI«, še zlasti, ker je šlo za nek nov medij, ki je kmalu dobil veliko posnemovalcev. Skratka, če uporabim tvoje včerajšnje besede po primopredaji poslov, ki manjkajo na zgornjem posnetku: »Mi šele prihajamo…«.

    Rok

  10. luka pravi:

    janez lastna netransparentnost in neprepričljivost sta te zjebala…..

  11. Matsumoto pravi:

    JJ a boli ? Malo pa, a ne… A se človek navadi…

    Uničevalec rdečuhov: ali znaš ti pravzaprav sploh kaj pametnega povedati. To, da sovražiš vse okrog sebe smo že dojeli. Pa to niti ni tak problem, problem je, da tega ne znaš izraziti na malo bolj intelektualen način. Tvoje pisanje je precej podobno psihiatričnemu bolniku. Morda bi moral pa malo na divan…

  12. simpatikus komunalis pravi:

    hja uničevAlec zdaj so že drugi odkrili,dA si avtist.Poskusi 4 leta gledati v trobentico pa mogoče ozdraviš.boš videl manj rdeče.

  13. Robert pravi:

    janša se kr dobr drži
    glede na okoliščine

  14. simpatikus komunalis pravi:

    Všeč mi predpona -BIVŠI.

  15. Vati Fakin Khan pravi:

    Na TV so rekli, da ima več ponudb iz tujine. Razmišljam, kako bi mu pomagali pri odločitvi, da čimprej vzame kakšno ponudbo iz tujine. Po možnosti kje daleč.

  16. luka pravi:

    ja janša ma ponudbe iz tujine….LOL…kje, kdo.. ne ga srat…..

    model bi rad šel uživat svoje off-shore orožarske miljone….in začet novo družinico nekje v eni argentini….

    :)

  17. pika pravi:

    joschka fischer predava na princetonu, naš bivši bi pa lahko kofe kuhal tam

  18. Maks pravi:

    Ali se mi samo zdi, ali ga je Denis prečital glede dopusta?

Komentiraj