Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ženska za obrambo

18. november 2008 ob 1:56 | Denis Sarkić |

Zaslišanja pred pristojnimi parlamentarnimi delovnimi telesi je prestala prva šesterica kandidatk in kandidatov za nove ministre in ministrice. S svojimi predstavitvami so večino članov pristojnih odborov prepričali Franc Križanič, Igor Lukšič, Ljubica Jelušič, Ivan Svetlik, Majda Širca Ravnikar in Zlata Ploštajner.

Odbor za obrambo je z osmimi glasovi za, dvema vzdržanima in enim proti podprl predstavitev kandidatke za ministrico za obrambo Ljubico Jelušič. Ta je v okviru predstavitve svojega programa med drugim dejala, da bo v primeru, če se bodo dokazala nesprejemljiva ravnanja v postopku nabave oklepnikov 8X8, moralo priti do revizije postopka. Ob tem je poudarila, da so osemkolesniki najbrž tisto, kar bomo prej ali slej “morali dobiti”. Kot je dejala, si bo prizadevala, da ne bi prišlo do situacije, ko bi bilo življenje vojakov ogroženo zaradi njihove neustrezne opreme. Jelušičeva je med drugim napovedala tudi “racionalizacijo” upravnega dela na ministrstvu za obrambo. Sredstva v BDP za vojsko bi kandidatka za ministrico zmanjšala na 1,5 odstotka.

Jelušičeva o obrambi in letenju ter orožju:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Mirjana pravi:

    Ta gospa ni predstavila le svojega programa,…pravzaprav je gospodom predavala…in če kaj ne moremo zanikati,…svoje delo obvlada v nulo…prav tako ima lastne vizije in program.
    Če pa se komu da,..naj si ogleda posnetek “zaslišanja”,…priporočam predvsem zaradi Jerofšeka, ki je glasoval proti zaradi ohranitve njene integritete,…da je ta ablast ne bi pokvarila…
    Jerofšeka in Petana je predvsem skrbela Patria…pa če se bo kdo JJ-ju opravičil za ta konstrukt….
    skratka, čestitke novi ministrici!

  2. Mirjana pravi:

    Ne vidim pa ure kdaj bo zaslišan g. Kahl. Nekaj vprašanj mu je zastavila tudi civilna družba..bo zanimivo poznati njegovo videnje okoljske problematike…

  3. simpatikus komunalis pravi:

    Ali samo meni deluje jerovšk kot kaki mesar za pultom v mesnici.Njegova izjava,da ne bo glasoval za ministrico,ker …JE PREVEČ STROKOVNA!! pa gre v anale erjavčevih izjav.Debil.

  4. opleteni jež pravi:

    v jla je bila vojakova ljubica puška,
    zdaj pa ljubica jelušič
    nekako
    kajne

  5. Carlos Contreras pravi:

    Znam te puška kad si pištolj bila?

  6. cestar pravi:

    ministrica za obrambo BRAVO_BRAVO

  7. Nogavička pravi:

    No, malo za šalo, Erjavec ima na sporedu intenziven tečaj iz ekologije, gradbeništva in hidrometeorologije … da ne bo izpadel kot Mazej Kukovič na njenem zaslišanju … zato je njegov termin določen pod “ko mu bo čas naklonjen”.

    Bolj zares pa: Erjavec ima na sporedu intenziven tečaj iz … no, res me zanima kaj bo vedel povedati o fosilnih gorivih, plinskem terminalu in trajnostnem razvoju s tem v zvezi, med drugim.

  8. vid pravi:

    Bila je dejansko učna ura iz obramboslovja in iz predmeta “kako bi moralo biti”.Gospodu Jerovšku se je na obrazu videlo, da bi rad glasoval za dr.Ljubico Jelušič, pa je imel verjetno drugačne ukaze.V kriznih situacijah je včasih dobro, da ženske vzamejo vajeti v roke.Mogoče pa bo pobrskala tudi po starih grehih po osamosvojitvi,ko se je na veliko trgovalo z orožjem in s tem vspodbujalo vojno na Balkanu.Kakor vidim ima zelo veliko podporo v slovenskem prostoru.Veliko uspehov ji želim pri vodenju resorja,za katerega menim, da je potreben korenite prenove.
    Vid

Komentiraj