Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Za in proti Križaniču

18. november 2008 ob 1:56 | Denis Sarkić |

Zaslišanja pred pristojnimi parlamentarnimi delovnimi telesi je prestala prva šesterica kandidatk in kandidatov za nove ministre in ministrice. S svojimi predstavitvami so večino članov pristojnih odborov prepričali Franc Križanič, Igor Lukšič, Ljubica Jelušič, Ivan Svetlik, Majda Širca Ravnikar in Zlata Ploštajner.

Odbor za finance in monetarno politiko je tako z desetimi glasovi za in štirimi proti kot ustrezno podprl predstavitev kandidata za ministra za finance Franca Križaniča. Ta je med ukrepi zoper finančno krizo predlagal razvojni preobrat, ki naj bi zagotovil povečanje konkurenčnosti in izvoza, verjetno pa bo treba spodbuditi tudi nekatere infrastrukturne projekte. Če bo zaradi finančne krize prišlo do velikega padca povpraševanja, potem je Križanič kot glavni ukrep predlagal pospešitev tistih investicijskih projektov, ki jih je pripravila še dosedanja vlada, torej gradnjo dodatnega avtocestnega programa, sanacijo železnic, izvedbo nekaterih energetskih projektov. Če pa kriza ne bo tako globoka in hitra, potem je glavni ukrep razvojni preobrat s financiranjem razvojnih aktivnosti slovenskega gospodarstva, je dodal.

Tone Rop (SD) in Rado Likar (SDS) o Francu Križaniču:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Fonzi pravi:

    “Slovenske investicijske družbe”? Ej Ropko, SID je že eno leto banka, ti pa še vedno o “družbi”.

  2. Carlos Contreras pravi:

    Dragi Tone, včasih mora človek prepoznati in pripoznati meje lastnih sposobnosti. Na tem področju pa se nahaja tvoja kardinalna slabost. Škoda.

Komentiraj