Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS za umik Zalarja

18. november 2008 ob 20:47 | Denis Sarkić |

SDS prek svojega spletnega zapisa mandatarju Borutu Pahorju sporoča, da naj z liste ministrskih kandidatov umakne Aleša Zalarja zaradi njegovega poziva sodnikom k bojkotu reševanja vseh civilnopravnih sporov in hkrati objavljajo elektronsko sporočilo, ki ga je Zalar letos januarja poslal predsednici Slovenskega sodniškega društva Janji Roblek.

SDS proti Alešu Zalarju

Sporno elektronsko sporočilo:

(www.vest.si) E-sporočilo Aleša Zalarja

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 34 x komentirano
  1. Carlos Contreras pravi:

    Prisluhnili so starčkom!

  2. janez pravi:

    SDS pa vas fajn zajebava (medije) s svojo spletno stran. Konec koncev, zakaj bi morali biti odvisno od levičarskih medijev

  3. domen pravi:

    Prevec medijske pozornosti je namenjene tisti spletni strani. Objava tistega poziva je pa neumnost, Zalar pac ni podpiral takratne vlade. Bedarija, da na taksni osnovi objavijo poziv k umiku kandidata, bolj utemeljeno bi blo da bi na osnovi te objave npr. LDS objavil poziv k umiku SDS iz politike.

  4. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Pa kaj ima LDS res najbolj pokvarjene politične kadre. SD ima vsaj kolikor toliko kompetentne kandidate.

  5. Furija pravi:

    domen, se popolnoma strinjam. Novinarji polagajo preveč pozornosti na SDS-ovo spletno stran. No jaz jih vsekakor lažje berem kot poslušam, kaj šele gledem, ampak njihovo nabijanje je itak povsod brezvezno. Saj počasi, se bodo mediji, vsaj upam da bo tako, naveličali povzemat SDS-sove nebuloze. Itak vse “proste spise” njihovi člani kopirajo in potem lepijo po vseh forumih, še predno mediji sploh dojamejo, kaj tam piše.

  6. unexpected pravi:

    …ah le še osameli poskusi netenja nemirov užaljenih plavorumenih intelektualcev…

  7. Ireport pravi:

    Pozabili so napisat, da so sami zakuhali vse skupaj, ko so pac prezrli v ustavi zapisano primerljivost sodniskih in poslanskih plac… pa da so se spomnil , da bi blo dobr met sodnike pod nadzorom.. da bi to koristilo.. kok fajn so tile SDS.. ccc..

  8. medek pravi:

    Peticija proti GSO:

    http://www.thepetitionsite.com/15/take-action-for-a-gmo-free-europe

  9. Mirjana pravi:

    Če ima kdo sodišča na želodcu, sem zanesljivo jaz,..pa vendar:..
    1. Sodniki morajo biti neodvisni, strokovni in korektni,…ko omenim pošteni se skoraj sama sebi zdim smešna. Politika nima kaj početi s kakršnimkoli vplivom, oziroma pritiskom na njih.
    2. Sodniki morajo biti primerno (dobro!!) plačani.
    3. Sodniki morajo uživati status in ugled, ki jim v razvitem svetu pripada.

    vendar pa je potrebno:
    1. Sodniki naj bodo kazensko odgovorni za dokazano namerno pristransko in nestrokovno razsodbo.
    2. Na področju celotnega sodstva je potrebno temeljito prevetriti kadre,…s povdarkom na vrhu.

    V primeru zakona, ki ni skladen z ustavo ter lahko kot takšen povzroča stranki v postopku hudo škodo,…je potrebno ukrepati takoj.
    Vlogo lahko vloži vsakdo od stroke, ki meni da je zakon neustaven,…pa četudi ni prizadeta stranka,…še najmanj pa je sprejemljivo dejstvo, da mora srotka prej izkoristiti vsa pravna sredstva. Saj crkne prej od muke in prebavnih motenj.

    Parlament pa naj za boga začne sprejemati kvalitetne zakone,..v sodelovanju in s posvetovanjem stroke, ne pa po dnevni potrebi neke politične opcije.

    Za takšna zakonska skropucala, ki jih sploh ni malo, pa je odgovoren parlament…vsi poslanci brez izjeme. Imajo na razpolago javne nastope na tiskovkah, pa naj opozarjajo,..ne pa se skrivati za krinko večinskega preglasovanja v parlamentu. Velja za včeraj, danes in jutri..

    Tudi sodniki so podvrženi kaznskemu pregonu,…z vsemi sankcijami, ki pritičejo nam navadnim smrtnikom.
    Torej…dobre plače, ugled…a to si je potrebno zaslužiti.

    Sodni zaostanki pa so posebna zgodba,..o kateri bomo še govorili.
    pa se in vas vprašam,…a sem jaz, kot enakopraven?? državljan in davkoplačevalec (beri delodajalec) res dolžna tolerirati nerazumen sodni zaostanek?…Kaj navsezadnje meni mar, če imajo probleme.To zanesljivo ni moj problem,…za moje obveze odgovarjam jaz,..za svoje pa vsak, ki je to obvezo prejel in je zanjo plačan.

    Lap dan tu evribadi :)

  10. op. pravi:

    ajme meni, crknu jim je časovni stroj,
    revčki ne ločijo več včeraj od jutri..

    REŠILCA!!!!!!!

  11. konec pravi:

    Sodniki so itak rdeči, tako , da četudi je minister bolj “papežki od papeža” (beri bolj rdeč od rdečuhov) - ne menja veliko.

  12. Mirjana pravi:

    Zanimivo, da je trojica vrhovnih sodnikov (tardečih…po tvoje) javno podprla v predvolilni kampaniji za župana Ljubljane gospoda Arharja…

  13. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042223360

  14. simpatikus komunalis pravi:

    Ejga konec- bivši minister pa je res bil bolj papežki od papeža.Sem vseskozi mislil,da je geodet po izobrazbi kolikor zemlje in nepremičnin je vatikanu vrnil.

  15. francka pravi:

    Da je bil bodoči pravosodni minister goreč sovražnik prejšnje vlade je jasno.Njegovo sovraštvo je šlo tako daleč,da je podprl stavko sodnikov.oz.celo zaukazal,kaj ne smejo sodniki delati.Višek sprevrženosti.S tem je prispeval,da državljani niso bili deležni reševanja zadev.Zdaj bo gotovo drugače.Stavke ne bo več,saj so prišli naši na oblast.Povišal bo plače in sodniki bodo spet sodili,tako,kot je treba.Da bi ga Pahor umaknil pa je prava znanstvena fantastika.Saj ravno takega človeka potrebuje.Tako,kot bodočo ministrico za kulturo,ki se je norčevala iz čustev ljudi.Brezijanska Marija s podgano v naročju je bila zanjo umetniški izdelek.Grobe in skrajno nekulturne izjave v zvezi z aseksualnostjo prejšnjega premiera pa pove vse o njeni visoki kulturni zavesti.In ta gospa bo kulturna ministrica.To je res mogoče samo v naši državi.

  16. unexpected pravi:

    matr si pa nisem mislu da je bil 21.septembra tako boleč poraz… uuuu kako boli… pardon “bali”…

  17. obama pravi:

    unexpected pravi:

    19. november, 2008 ob 13:26
    matr si pa nisem mislu da je bil 21.septembra tako boleč poraz… uuuu kako boli… pardon “bali”…

    …a si mislu,da bo 28 plavomodrih poslancev z Janšo vred od žalosti naredilo javni kolektivni samomor,njoko zmešan,al kako..?

    kdo bo pa pol svetoval Pahorju,kaj mu je opis del in nalog..

  18. unexpected pravi:

    obama

    “…a si mislu,da bo 28 plavomodrih poslancev z Janšo vred od žalosti naredilo javni kolektivni samomor,njoko zmešan,al kako..?”

    če je za tebe pomeni kolektivni samomor umiritev situacije in pustiti formiranje nove vlade ter ne poskusov rušiti še pred vzpostavitvijo vlade imaš prav :) :) :) nikar tako črnogledo in ne misli na kolektivni samomor v dobesednem pomenu…

    sicer pa hvala za žaljivke, vračal ti jih ne bom… da ne bi še bolj bolelo :) :)

  19. palicaj pravi:

    od kod pa Janševi SDS Zalarjev email, ki je naslovljen le na dve prejemnici?

    Ali so Janševi silaki prestregli tole zasebno sporočilo?

    Ali gre za KAZNIVO DEJANJE?

    Upam, da bodo policaji tole raziskali oziroma da bo Zalar zahteval pregon!

  20. obama pravi:

    unexpected pravi:

    če je za tebe pomeni kolektivni samomor umiritev situacije in pustiti formiranje nove vlade ter ne poskusov rušiti še pred vzpostavitvijo vlade imaš prav

    ..jao jao, vaše 4 letno polivanje gnojnice po JJ vladi in katastrofično šuntanje naroda je bilo čudovit prispevek “umirjanja situacije” in konstruktivne opozicije. Ampak vam je očitno dovoljeno…

    dragi unexpected,tale vaša “najboljša vlada” ima temelj v kolosalnih lažeh in bo doživela prej ali slej zasluženi konec. Upam,da čimprej.

  21. obama pravi:

    palicaj pravi:

    19. november, 2008 ob 14:12
    od kod pa Janševi SDS Zalarjev email, ki je naslovljen le na dve prejemnici?

    ..si pomislu,da je ena od njih prestopla h Janši… Spomni se na, recimo ASK

  22. palicaj pravi:

    to katera je prestopila k Janši, naj kar sama izpove v preiskovalnem postopku.

    Za Roblekovo je v kaj takega moč resno dvomiti, druga se pa piše zalar-klemenčič.

    Sicer pa to ni prvič, da so SDSovci protizakonito prestrezalo zasebno elektronsko pošto. Samo tokrat so jo prestrezali SODNIKOM in kandidatu za PRAVOSODNEGA MINISTRA.

    Upamo lahko le, da to ne bo ostalo NEKAZNOVANO!

  23. unexpected pravi:

    obama

    “..jao jao, vaše 4 letno polivanje gnojnice po JJ vladi in katastrofično šuntanje naroda je bilo čudovit prispevek “umirjanja situacije” in konstruktivne opozicije. Ampak vam je očitno dovoljeno…”

    pa govorim ti.. polivanje gnojnice se ni začelo s formiranjem vlade 2004 - imaš dokaz (ali več dokazov ki so enaki temu kar se sedaj dogaja)..??? zlivanje gnojnice se je začelo s spreminjanjem politike v pavlihovo pratiko!!

    “dragi unexpected,tale vaša “najboljša vlada” ima temelj v kolosalnih lažeh in bo doživela prej ali slej zasluženi konec. ”

    bomo videli… za enkrat je zame slepitev javnosti: pozitivna gospodarska rast v prejšnjem mandatu, zniževanje brezposelnosti v prejšnjem mandatu, zmanjšanje drž uprave v prejšnjem mandatu, “uravnoteženje” medijev v prejšnjem mandatu, spravna drža v prejšnjem mandatu, podpiranje gospodarstva v prejšnjem mandatu!!!

    lp

  24. obama pravi:

    palicaj;

    simptomatično;
    naj bi ,verjetno,bojda,skoraj gotovo,”naši viri”,krti,sove,sovači,šetinci,praprotniki itd,itd..

    že videno…

    PS: iz neuradnih, a zaneljivih virov ti povem,da je Zalar-Klemenčičeva ljubica Božidarja Darkota Njavra…Evo,pa vejo vse….

  25. obama pravi:

    unexpected pravi:

    …kej zdej;
    ni bilo gospodarske rasti,ni bilo 40.000 dodatnih delovnih dovoljenj,ni bilo 40.000 manj nezaposlenih?

    svašta,a sam sebi verjameš,kar napišeš?

  26. unexpected pravi:

    obama

    - gospodarska rast (ne pripisuj padcev in rasti vladam - ne levim ne desnim) ker je premosorazmerna z ožjim in širšim okoljem države (uvoz itd.)

    - nezaposlenost se je zmanjšala v 1 mesecu oz. v 3 tednih (to je absolutni rekord v svetovnem merilu): dvig pogojev na zavodu je eno in edino (nedolgoročno) orodje s katerim so dosegli cilj - bravo!!!

    - če hočeš lahko razpravlava tudi o ostalem, vendar ne bodi ozkogled in ne dopusti samemu sebi da srkaš vase le rezultate če ne veš na čem temeljijo!!!

    lp

  27. uničevalec rdečuhov pravi:

    tovariši, tudi smrtni revolucionarji, popit, avbelj, marinko in rdeča kompanija bi bili in so nad dejanji zalarja nadvse ponosni in srečni Prišel je zopet njihovčas, namreč leto socialističnih uspehov 1970.

  28. op. pravi:

    daj idi na sprehod, smrduh….

  29. simpatikus komunalis pravi:

    Ejga uničevalec spet boš lahko šel na morje-( life class hoteli goli otok.)Uživaj.

  30. unexpected pravi:

    uničevalec samega sebe

    …kaj ne vidiš da si le maskota rumeno modre struje in te niti na forumu nihče ne jemlje več resno…

  31. ddddd pravi:

    @unexpected, a se ti ne zavedaš da si le ovca rdeče črede? Sicer ko človek bere komentarje od uničevalca rdečuhou, si misl, da je ta mal nor, ampak z rdečuhi se drgač ne da pogovarjat. Jaz se tudi sprašujem al je tebe za jemat resno.

    @simpatikus komunalis pravi:Ejga uničevalec spet boš lahko šel na morje-( life class hoteli goli otok.)Uživaj.

    Evo človek si res nebi mislil, da se še po skoraj dvajsetletnem življenju v demokraciji še ni razčistilo z našo črno komunistično preteklostjo. Levičarji zmeraj znova razpihujete sovraštvo. Če bi vedeli kaj se je takrat dogajalo koliko nedoližnih ljudi so pobili vi pa se zafrkavate z golim otokom, sm prepričan, da če bi bli v kakšnem delavskem taborišču ne bi tako govorili. Najbrš si je res težko predstavljat in jaz si tudi težko predstavljam, (danes mamo vse) ampak a se vam ne obrne želodec ko berete, če sploh berete knjige o komunizmu in koncentracijskih taboriščih. Vse je dokazano, ne morte reč, da so to moje blodnje ali pa blodnje koga drugege (no seveda lahko rečete ampak ne drži).

  32. unexpected pravi:

    ddddd

    “Jaz se tudi sprašujem al je tebe za jemat resno.”

    …to da se sprašuješ je morda nek začetek za tvoj osebnostni razvoj in rast ki je sicer v povojih… želim ti veliko sreče… to govorim v tvoje dobro.

    “ampak z rdečuhi se drgač ne da pogovarjat.”

    …vse lepo in prav, vendar mi razloži kaj te je napeljalo do tega da me imenuješ rdečuh..?? kdo je po tvoje rdečuh?

    “a se ti ne zavedaš da si le ovca rdeče črede?”

    …čreda je poteptala vašega fuhrerja dne 21.09.2008… ;)

    lep dan želim…

  33. ddddd pravi:

    @unexpected, Nisem se začel šele sedaj spraševati in razmišljati, sprašujem se in razmišljam že precej časa.

    Ko sem rekel, da se z rdečuhi n da drugače pogovarjati nisem imel v mislih tebe ampak sem to rekel na splošno

    praviš: Čreda je poteptala vašega fuhrerja dne 21.9.2008.

    Ampak to je bila čreda nevednih ljudi, ki se ne sprašujejo in ne razmišljajo…žal, in zato se to sliši neumno.

    Hvala za lepe želje, tudi jaz tebi želim veliko sreče. Ne morem ti zaželeti, da bi razmišljal ker že razmišljaš, le da bi morda spremenil svoja stališča ti lahko želim.

  34. unexpected pravi:

    dddddd

    “…Ampak to je bila čreda nevednih ljudi, ki se ne sprašujejo in ne razmišljajo…žal, in zato se to sliši neumno….”

    no ja vsak ima svoj pogled… morda pa imaš prav - poteptala ga je čreda nevednih ljudi ki se ne sprašujejo in ne razmišljajo - le niso bili zadovoljni z zadnjim mandatom in so si zaželeli spremebe na bolje…

    se končno strinjava..??? :) :) :)

Komentiraj