Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Podprli Lukšiča

18. november 2008 ob 7:00 | Nejc Jemec |

Parlamentarni odbor za kulturo, šolstvo, šport in mladino je po podprl kandidata za šolskega ministra Igorja Lukšiča (SD). Ta je v svoji predstavitvi izpostavil pomen javnega šolstva, ki je lahko po njegovem edino pravično v smislu zagotavljanja dostopnosti. Dejal je, da mora biti šolstvo ideološko neobremenjeno in nevtralno. Napovedal je, da bo funkcijo podpredsednika SD zato opravljal le še do bližnjega kongresa stranke.

Branko Grims (SDS) je od dela koalicijske pogodbe, ki obravnava področje šolstva in športa, pričakoval več konkretnosti. Njegov poslanski kolega Aleksander Zorn pa je dejal, da bi za uresničitev zastavljenih načrtov potrebovali tudi dvakrat več sredstev. Oba omenjena poslanca sta Lukšiču zastavila vprašanje o položaju Romov v osnovnih šolah. Lukšič pa se je med drugim zavzel, da bi sistem potrjevanja ravnateljev poenostavili.

Igor Lukšič o vzrokih za mladostniški sodni proces: “… ker sem takrat rekel, da so učitelji s strani oblasti obravnavani kot psi, ki naj samo sledijo in ubogajo ukaze.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. opleteni jež pravi:

    lukšič o pasjih učiteljih.
    kardinal rode o pasjih učencih,
    še pomnite, tovariši?

  2. ddddd pravi:

    Takrat je rekel, da so učitelji s strani oblasti obravnavani kot psi, ki naj samo sledijo in ubogajo na ukaz. Sedaj pa je sam na strani tistih, ki so bili takrat oblast, in po vsej verjetnosti bo ravnal tako kot oni. Takrat si je še upal zdaj pa je sam pes, ki sledi in uboga na ukaz. Toliko o psih, ki sledijo.

  3. n pravi:

    lukšič to the rescue

Komentiraj