Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Poziv vodstvu RTV SLO

17. november 2008 ob 10:51 | Denis Sarkić |

Urednik Bojan Kranjc
Urednik oddaje Hri-bar Bojan Kranjc Foto: Zaklop

Na uredništvo smo prejeli elektronsko sporočilo z naslednjo vsebino:

Spoštovani reprezentanti medijev,

spodaj in v priponki boste našli odprto pismo javnosti, v katerem se podpisani Boris Vezjak, Marko Milosavljević, Sandra Bašić Hrvatin, Brankica Petković, Jože Vogrinc, Vlado Miheljak, Igor Ž. Žagar, Ksenija Vidmar Horvat in Gorazd Kovačič zavzemamo za umik prepovedi programske vsebine in zagrožene sankcije proti uredniku oddaje Hri-bar na RTV SLO. Hvala za vaše posredovanje javnosti.

lp,
Boris Vezjak

Odprto pismo vodstvu RTV SLO:

(www.vest.si) Odprto Pismo Javnosti - Za Umik Prepovedi Uredniku Hri-Barja

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 22 x komentirano
  1. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Boris Vezjak, Marko Milosavljević, Sandra Bašić Hrvatin, Brankica Petković, Jože Vogrinc, Vlado Miheljak, Igor Ž. Žagar, Ksenija Vidmar Horvat in Gorazd Kovačič

    Kakšna četica prvoborcev za RTV

  2. Drago2 pravi:

    Končno nekdo, ki opozarja na problem tihih in glasnih groženj novinarjem in urednikom. Hri-barja nam dajte, hočemo humor, hočemo svobodne novinarje… Mislijo Možina, Vasle in Radovič zafurati RTV za vsako ceno? Naj gredo na Kubo, mogoče jih bodo razumeli!

  3. petičnež pravi:

    prava peticija za Reporterja Surlo se še vedno podpisuje, čeprav ni več na naslovki od vest.si:

    http://www.vest.si/peticija

  4. AndrejO pravi:

    Hvala Bogu! Kaj pa še vsa tista množica, ki se nas je preko Vesti podpisala za vrnitev reporterja Surle? Upam, da imamo mi, manj znani, ampak tudi plačevalci RTV-ja kak glas!

  5. smf pravi:

    a je šel Kranjc jokat k brusilcu nožev?

    Kdo se venomer vmešava v medije? Za akademskimi nazivi in imeni se jasno vidi, da tile alkimisti slovenskih medijev sedijo za katedro in si s svojo kvaziintelektualno pridobljeno izobrazbo vehementno vtikajo v medije in si le-te celo lastijo. MI - KOMUNISTI, MI imamo edino praw -, zatorej naj bo vse po naše (!!), VI -, ki niste komunisti pa morate nam slediti, saj smo eksperti na tem področju - eksperti v odrivanju komolcev za obdržitev delovnega mesta na univerzah do svoje smrti (bašiči, miheljaki, žajfasaljeviči).

    Kaj se vtikate: kvazi slovenska intelektuala tja kamor se vam ni treba, kvaziekspertna analiza je dobrodošla, ne pa postavljanje ultimatov (značilno za komuniste - MI).

    Sem imel soseda, ki je bil partijec in hodil po firmah ter vehementno zatrjeval MI bomo rešili ta in ta problem. Značilna fraza.

    Pojdite po nove brusilne kamne, ker s takimi topimi ultimati ne boste dosegli nič, ste pa pokazali kako razmišljate (MI) - postavite se na realna tla, ki pa je: reševanje testov na fakultetah - vse ostalo je odveč.

    Kakšni strokovnjaki, moralne avtoritete, za kar se imate. bauhahaha

    lp

  6. glabenik pravi:

    in kaj bodo nardil s tem protestom? dvomim da se bo kaj uredilo s takšnim “protestom”. in pomojem je tut nekdo naroču uredniku zabavnega programa za to, torej če bo tega pustu na miru bo pa on nastradal in ker sploh sedaj v časih lepe inflacije in norih cen ni pametno ostati brez službe bo moral nekdo ki je na vrhu te gore popustiti, ker če bo popustil nekdo iz nižjega položaja (oz. ne bo popustil odvisno od primer) bo pač ostal brez službe. ne bo prvi in ne zadnji.

    pritiski na medijske osebnosti pa so se in se še bodo kar nekaj časa vrstili, če vprašate mene se bodo vrstili dokler bodo obstajali ti mediji, za to pa je po eni strani fino met internet ker si na tem SKORAJ anonimen in lahko pišeš SVOJE PRAVO mnenje.

  7. smf pravi:

    Mimogrede, dober pokazatelj kvaziintelektualnega humorja na slovenskem je pa Godler.

  8. op. pravi:

    ma daj ne joki,….

  9. janez pravi:

    Če bi bila oddaja Hribar res humoristična bi jo z veseljem podpr toda tam se je zbrala skupina levičarjev ki zna samo pljuvati po drugače mislečih (desnih) to pa ni noben humor.

  10. angie pravi:

    Ej, čestitam,
    čeprav dvomim, da bo okorela RTV kakorkoli odreagirala…čakajo, kaj bo z novo vlado, in bodo previdno tiho kot prave prestrašene riti…
    Bi bil pa dober štos, da bi tole pismo naslovili tudi varuhinji pravic (nas9 gledalcev in poslušalcev, ki si želimo dobrega satiričnega programa - me prav zanima, kaj bi Molkova lahko uredila…kot berem v >Večeru, raje razpreda v javnosti o moških orgazmih…

    Danes je Dnevnik objavil, da je pavlin skenslal Mirana Lesjaka in ga bo nadomestil z Alijem Žerdinom. Kako naj si človek to razlaga, kot dobro ali slabo?
    Vsekakor so prvi komentarji na Dnevnikovi spltni strani tipično sdsovski, rapredajo o diplomah?!? Kakšno ima pa recimo Pirkovič? In ko Grims očita Golobiču “pozno” diplomiranje, a kdo ve, kdaj je diplomiral Grimsov kader Vasle. Tudi ne tako dolgo nazaj, čeprav ima še čisto malo do penziona…

  11. simpatikus komunalis pravi:

    Največji humoristi so pa kleriki.Mislijo,da se jim bo tisti vrnil ki so sami ga na križ pribili.bauhahaha

  12. DIPLOMIRANEC pravi:

    Vsi tile našteti so Kranjčevi družinski prijatelji.Hodijo en k drugemu na večerje itd.. in se v njim lastnem stilu norčujejo iz drugače mislečih.To vam je takozvana strokovna civilna družba-javnost.Ne se hecat.Da se razumemo o Surli nimam nič boljšega mnenja kot o telih pritlehnežih.Samo drugo pakovanje z malo več medijske moči in izkušenj v medijskih umazanijah.

  13. konec demokracije pravi:

    Balkan rules!

  14. glabenik pravi:

    @janez se strinjam, tud če tega sr. ne bi blo bi se svet še naprej vrtel

  15. Marko pravi:

    Saj imate kmetijo že na Pop Tv, je potrebna tudi na RTVSlo?

  16. monika pravi:

    @7.smf: Godler je res lahko super inteligenten, ampak to še ne pomeni, da je inteligenca. Primerjati ga z Vogrincem in Žagarjem je, da bi se še krave smejale.

  17. konec demokracije pravi:

    Pojmovanje demokracije po balkansko .

  18. Carlos Contreras pravi:

    Fuk po evropsko? Je nefuk, kaj Odzadnjik?

  19. sanja pravi:

    Ni vsaka Surla Šurla. Vendar Šurla misli drugače. Kakšna vaška beda!!!
    Pri vsem prizadevanju Šurle, da bi v javnosti ustvaril vtis, kako da ni paranoičen pred rdečkarsko zalego in da ne misli, da je ta zalega vir vsega hudega, ki se lepi domovini klenih fantov in deklet, ki se bodo odslej samo še z roženkrajnci žgečkali na Blejskem otoku, dogaja, pa mu zdaj neki Kranjc z animiranom likom kompromitira ves trud!! V kot pa jokat!!

  20. Matsumoto pravi:

    Stane Granata naj gre malo nazaj zgodovino domobranstva p(r)oučevat, Buzi Guzi pa avtomobile prodajat. Potem je treba še vse Janševikije pometat s stolčkov in bo končno na televiziji mogoče vsaj 1 celo uro na dan kaj drugega kot goveja muzika, cvečk, Hidak, ljubiteljsko zbiranje kosti in fojbologija…

  21. asd pravi:

    oddaja hribar je itak sranje. ukinejo naj jo, pa naj gre hribar na pop pa bo mir. najbrž ne bo dolgo zdržal, ker ga bodo tam kmalu odjebali zaradi nizke gledanosti. hribar naj bo vesel, da lahko odžira davkoplačevalski denar na rtvslo. pezde komunajszarski! :D

  22. roden pravi:

    V. Vasle je diplomiral leta 1978, torej tik pred upokojitvijo leta 2o18. Toliko o verodostojnosti podatkov.

Komentiraj