Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Manjšina za Rupla

13. november 2008 ob 18:24 | Urh Maček |

Predsednik Državnega zbora Pavel Gantar je sprejel predstavnike Skupnosti koroških Slovencev in Slovenk (SKS). Po slabo uro trajajočem pogovoru sem pred kamero povabil predsedknika SKS Bernarda Sadovnika.

Rokovanje z Gantarjem:

Pogovor s predsednikom SKS Sadovnikom:

Pravi, da so koroški Slovenci zadovoljni, ker jih je novi predsednik DZ tako hitro povabil na pogovor. Ob menjavi vlade v obeh državah in smrti koroškega deželnega glavarja Jörga Haiderja, Sadovnik vidi pravi čas in priložnost za spremembe, drugačno obojestransko sodelovanje. Koroški Slovenci se z imenovanjem morebitnega kandidata za veleposlanika v Avstriji Dimitrija Rupla strinjajo, saj zunanja politika Slovenije do Avstrije potrebuje kontinuitetuo in dosedanji zunanji minister naj bi to stalnost tudi zagotovil. Za konec pogovora je Sadovnik komentiral in dodatno opredelil vlogo ministra brez listnice za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. francka pravi:

    Čudno,da koroški Slovenci podpirajo Rupla za veleposlanika v Avstriji in so z njegovim delom zelo zadovoljni.V naših medijih pa beremo ravno nasprotno,češ za manjšino ni naredil ničesar,celo škodoval ji je.Kaj je zdaj res?

  2. Petrovc pravi:

    Ce isces resnico v casopisih, ti ni pomoci

  3. Matej pravi:

    francka, počaki da Sever razišče in poišče enega koroškega Slovenca, ki mu ni po srcu Rupel! Hitro bo se pisalo, da Rupl ni primeren!

  4. Hohštapler pravi:

    Vprašanje: ali je Sadovnik predstavnik vse koroških Slovencev? Ali vsi mislijo enako kot on?

  5. Carlos Contreras pravi:

    Ni. Spomnim se, o že leta in leta nazaj je bilo, v enem farovžu je predaval. Pa ga je moja malenkost posvarila pred Janšatom in Rupseljnom. No, pa zdaj končno vidimo, kje je peta kolona.

Komentiraj