Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jörgi našel svoj mir

10. november 2008 ob 23:54 | Denis Sarkić |

Na posestvu družine Haider v Medvedjem dolu na avstrijskem Koroškem so končno pokopali koroškega deželnega glavarja Jörga Haiderja, ki je umrl v prometni nesreči 11. oktobra. Haiderja so predtem upepelili v krematoriju v Beljaku, žaro pa nato prepeljali na družinsko posestvo. Kot je povedal direktor krematorija Andreas Waldher, so Haiderjeve posmrtne ostanke upepelili takoj, ko so prispeli.

Sveče in ostale relikvije na nesrečnem mestu ob cesti v Ilovju pri Celovcu:

Pogrebne slovesnosti za umrlim Haiderjem so v Celovcu potekale že 18. oktobra, ko se je zbralo približno 25.000 ljudi, med njimi pa so bili najvišji predstavniki avstrijske države. Vendar pa je Haiderjeva vdova preložila upepelitev, ker je hotela, da opravijo novo obdukcijo. “Želi izvedeti, kaj se je dejansko zgodilo,” je za avstrijski dnevnik Kurier povedal vir blizu družine koroškega deželnega glavarja.

Mesto Haiderjeve nesreče
Mesto Haiderjeve nesreče v naselju Ilovje pri Celovcu Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Prva obdukcija, ki so jo odredili avstrijski tožilci, je pokazala, da je imel 58-letni Haider 11. oktobra, ko je po prehitevanju umrl v prometni nesreči v naselju Ilovje v bližini Celovca, v krvi 1,8 promila alkohola. V času nesreče je vozil s hitrostjo 142 kilometrov na uro, čeprav je bila tam omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro. Glede na izsledke preiskave je kontroverzni avstrijski politik večer začel v klubu, kjer je pil peneče vino, zatem se je odpeljal v gejevski bar v Celovcu, kjer je po navedbah očividcev z neznancem pil vodko, od tam pa se je podal z avtomobilom na zadnjo vožnjo proti domu.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. luka pravi:

    Jörgi
    kaj denis ljubkovalno….?

    prikriti simpatizer….?

    :)

  2. Denis Sarkić pravi:

    Ne, poglej si napis na beli rjuhi.

  3. G7 pravi:

    Torej je čakalna doba za Pekel ungefer en mesec.

  4. slovenski radikal pravi:

    On se je vsaj zavzemal za svoj narod. Pri nas nimamo politika, ki bi deloval v korist svojega naroda in se zavzemal za izgon južnih priseljencev iz Slovenije.

  5. luka pravi:

    ne nimamo…

    mamo pa potomca južnih priseljencev, ki ima v lasti stranko, ki se kao bori proti južnim priseljencem…

    LOL

  6. Valter Hudovernik pravi:

    Jörg, je v druzbi s Petznerjem, vecer prezivljal v Veldnu. Pred ocmi javnosti sta se skregala in Jörg je sam, najprej odsel v nek drug lokal, prav tako v Veldnu, od tam pa v gejevski lokal v Celovcu.
    V tem lokalu je Jörg neprestano visel na mobilcu, telefoniral in sms-al. Iz gejevskega lokala se je nato odpravil proti domu, proti svoji hisi, ki jo ima v Celovcu. V svoji hisi pa je naletel na Petznerja z nekim tipom. Rahlo je znorel, se usedel v avto, s katerim je bil ze ves vecer na poti in se odpravil proti Medvedjemu dolu, kamor nikoli ni prisel.

  7. Fonzi pravi:

    Valter, si bil zraven ? :PPPP

Komentiraj