Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

CHRESP

10. november 2008 ob 21:28 | Urh Maček |

Začela se je 8. evropska konferenca o evropski kulturni dediščini, ki nosi poudarek na uporabi raziskav pri ohranjanju kulturne dediščine in prikazu novih tehnologij.

Propad kulturne dediščine preti evropski, narodni in regionalni identiteti in ogroža status najbolj priljubljene turistične destinacije, ki ga Evropa uživa. Evropski raziskovalci, industrija in restavratorji in varuhi dediščine so se danes zbrali v Ljubljani na mednarodni konferenci, ki je osrednji dogodek evropske komisije na področju raziskav v podporo kulturni dediščini.

Evropski komisar za znanost in razvoj Janez Potočnik:


(www.vest.si) CHRESP Janez Potočnik from Urh on Vimeo.

Članica evropskega parlamenta Cristina Gutiérrez-Cortines o razkoraku med politiko, ki jo EU vozi na področu kulturne dediščine in stanjem na terenu:


(www.vest.si) Cristina GUTIÉRREZ-CORTINES from Urh on Vimeo.

Na tiskovni konferenci so bili prisotni še raziskovalke CNR - Instituta za znanost o ozračju in podnebju (ISAC) Cristina Sabbioni, generalni direktor Direktorata za tehnologijo Aleš Mihelič, njegov namestnik Zoran Stančič, raziskovalka iz NUK Jana Kolar in raziskovalec iz Univerze v Ljubljani Matija Strlič. Več o vsebinskem dogajanju na konferenci sledi jutri.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj