Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

ZSSS proti prodaji

6. november 2008 ob 16:59 | Urh Maček |

Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), katere član je sindikat delavcev trgovine, Dušan Semolič je opozoril na posledice, ki bi jih v primeru prodaje Mercatorja čutila celotna veriga živilskopredelovalne industrije. “Ne more nam biti vseeno. Zagotovo bo prišlo do sprememb strukture ponudbe,” je poudaril.

Uvod Semoliča:

Semolič zaradi vse več odprtih vprašanj tako glede Mercatorja kot finančne krize pričakuje čim prejšnje konstituiranje vlade in začetek dela po njegovem treh najbolj državotvornih ministrstev - za gospodarstvo, za finance in za delo. “Treba je takoj vzpostaviti vlado, ki naj začne delati in poišče odgovore na odprta vprašanja,” še meni predsednik ZSSS.

Predsednik sindikata delavcev trgovine Franci Lavrač in sekretar Kaluža:

Sindikat delavcev trgovine Slovenije nasprotuje nameravani prodaji Mercatorja in poziva državo k ukrepanju. “Država naj odkupi nazaj delež v Mercatorju, ki sta ga leta 2005 prodala Kad in Sod, ter vzpostavi prvotno stanje,” je danes na novinarski konferenci v Ljubljani predlagal sekretar sindikata Ladislav Kaluža.

Odgovori na vprašanja:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. medek pravi:

    Država naj vzame Mercator nazaj, Janša in Šrot pa naj plačata razliko v ceni.

  2. luka pravi:

    intervencija:)

    država naj rezveljavi vse posle, ki so se kreditirali s hipotekarnimi krediti….

    tako bodo razveljavili vse tajkunske prevzeme….

    laško bo odšel prejšnjim lastnikom in z njim tudi merkator…

    največji prejšnji lastnik pa je bila itak država….

    simpl k pasulj, še zoki bi to zastopu…:)

  3. Mirjana pravi:

    medek in luka,…v to smer piha tud men
    eni vzamejo, kradejo, ..pa si pri tem a la cart prilagodijo tudi zakon,..pol pa mi, že en krat nam ukradeno odkupimo nazaj od njih…in to po dupli ceni…modro…

  4. simpatikus komunalis pravi:

    Kako so pametni ni dolgo so pa tolkli po vseh.Tajkun,tajkuni,tajkuni.ve se kdo je zakuhal vse to.Sanirali smo banke,pa to pa ono,ko so pa delnice kupovali so nas pa odžagali,kao samo menadžment lahko kupi.Izrinili nas male delničarje.In ko gre vse u maloro bi pa spet davkoplačevalci reševali.nič več, naj kupi kdor hoče zaradi mene.Kako bom preživel ko so kradli me ni nobeden vprašal,pa sem preživel in tako bom tudi zdaj.Naj bogata gospoda to rešuje.Pa še to-delavci bodo ostali vsi edino gospoda se za svoje riti boji.Salam pa tudi v srbiji in hrvaškem ne naredijo toliko,da jih pri nas ne bodo kupovali.

  5. luka pravi:

    in še ena o tajkunih….

    tudi kordežu zamnkuje keša za plačilo obresti (dividende pač niso toliko visoke)…tam okol 40 mio…in sedaj fehtari kramarja naj mu odobri še 40 mio za plačilo obresti…..

    situacija je postala komiča: že v prvič so mu odobrili hipotekarni kredit, ki je bil izrazito nelegitimen, sedaj pa mu bodo odobrili še en kredit, s katerim bo lahko poplačal prvi kredit….

    BANKA PA JE SEVEDA DRŽAVNA….

    pa ste normalni??????????????????????

  6. Hohštapler pravi:

    Država naj kupi Merkator? Smo v socializmu ali kaj. Naj ga kupi plešasti kaplar, saj se je on dogovoril s Šrotom-

  7. opleteni jež pravi:

    prodajmo največje sinove (inu hčere) slovenske zemlje vseh časov:
    šrot, ask, kordež, petan, bavčar,srbin…
    najboljši kupec je mafija
    tako vrhunskih prevarantov še ni imela v svoji bogati zgodovini

  8. mittra pravi:

    Koliko let se pa že lastninijo “naše” firme!? Kdaj pa je bila napisana tako ohlapna zakonodaja, da jo lahko vsak, ki prodaja rože in sveče nategne? Ne mečite si drug drugemu peska v oči, ker v končni fazi bomo to plačali masovno VSI, še najbolj tisti, ki od firm in države nič nimamo, ne dobimo. Oblastniki (finančni in politični) pa imajo itak najraje skregano rajo, ker potem z lahkoto z njo upravlajo, kakor jim odgovarja.

  9. medek pravi:

    Hrana mora biti domačega izvora, ker je enostavnejše preverjanje kvalitete hrane, manj energije se porabi za transport in pretovore (CO” oddtis), ker naj bi človek potreboval hrano iz okolja v katerem živi, ker se tako brani suverenost naroda: pravica do vode, pravica do semen, pravica do zemlje, prav tako je tudi osnovno pravilo dostopnosti do petih elementov.

    Strategija obrambe države se spreminja. Smo v VOJNI ZA HRANO. Če bomo dopustili, da nam servirajo GSO in hormone, kemikalije pesticide, aditive, ….do kloriranih piščancev iz koncetracijskih mega klavnic.

    Energija kemičnega pekla bo uničila narod, zastrupila, ga naredila neplodnega, na koncu izumrtje.

    Preživeli bodo redki, in verjetno v ameriških laboratorijih ni načrta za ohranitev Slovencev.

    Sova pa ga tudi nima.

    No mogoče bo en preživel, ta pa o današnjih politikih sigurno ne bo imel pohvalnih besed.

    Mogoče bi rekel: ” to so bili šroti”
    ——-

    Mogoče pa bo pod trojčkom kaj lažje. Če pa ne, se bo pa moral najti indijanec, ki bo izobrazil kmete in organiziral samopreskrbo med ljudmi. Verjetno bo potrebno zavzeti tudi korporativna polja, ker dvomim da bo še kaj rodovitnega pod slovenskim življem.

    In kaj je delal Janša med tem: Cel cajt se je basal s hrenovkami in zenfom in postal zadnji preživeli slovenec. Kako je mogoče? Tip ima varansko slino.

  10. medek pravi:

    Pa Kahel bo preživel se bo transformiral v plehožerca.

Komentiraj