Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Cenzurirali spletni SDS

5. november 2008 ob 21:42 | Denis Sarkić |

Ob obisku britanske kraljice Elizabete II. in vojvode Edinburškega so v zvezi s spiskom povabljenih oseb, ki jih je na svečano večerjo povabil predsednik republike Danilo Türk, na spletni strani stranke SDS objavili zapis Maske padajo, v katerem se je nepodpisanemu piscu zapisalo kar precej kritičnih besednih zvez, vse tja do komunizma in njenih nekdanjih članov - partijcev. Danes je na spletni strani drugačen zapis, saj so na SDS prejeli odredbo sodišča o umiku zapisanega besedila.

Spletna stran SDS

Nov zapis na spletni strani SDS:

Se vrača čas cenzure?

Sreda, 05.11.2008

Slovenska demokratska stranka je minuli teden prejela odredbo sodišča, s katero je bil zahtevan umik besedila Maske padajo v roku 3 dni od vročitve odredbe. Besedilo je bilo s spletne strani umaknjeno v postavljenem roku, odredbo pa naši pravni strokovnjaki proučujejo.
Omenjeni ukrep sodišča na prvi pogled spominja na cenzuro iz 80-ih let prejšnjega stoletja; tudi takrat se ni smelo javno govoriti in pisati o uslužbencih in sodelavcih Udbe. Oblast tranzicijske levice, ki se nam obeta v prihodnjih letih, očitno s seboj, pod masko povezovalnosti in prijaznosti, prinaša stare vzorce totalitarnega represivnega ravnanja. SDS pričakuje, da bodo mediji in novinarska združenja vsak poskus cenzure ostro obsodili.

Predsednik Danilo Türk o spisku povabljencev in kritikah (prejšnji teden):

Kdo je od sodišča zahteval umik besedila in zaradi katerega stavka točno, od pristojnih na SDS še nismo uspeli izvedeti, verjamemo pa, da bo več znanega že jutri dopoldne. Neuradno smo sicer izvedeli, da naj bi umik sodišče zahtevalo zaradi spodnjih dveh delov zapisa Maske padajo:

/…/ Prostor, ki je nastal na protokolarnem seznamu po brisanju članov vlade, je predsednik republike zapolnil z uradniki iz svojega kabineta ter z vsemi tremi predsedniki nekdanje komunistične partije in njenih naslednic, saj so mimo protokolarnega vrstnega reda povabljeni Kučan, Kocjančič in Pahor. Iz verige šefov manjkata samo Ribičič, ki je verjetno upravičeno zadržan in France Popit, ki pa ostaja zvest svojim protifevdalnim načelom tudi navzven. Da bo prisotnost nekdanje komunistične nomenklature popolna, najdemo na seznamu tudi partiji najbolj zveste vojščake iz vrst Službe državne varnosti oziroma Udbe, kot je npr. sedanji predsednikov svetovalec Franci Perčič. /…/

/…/ Nekoliko težje pa bo pojasnilo dobila prisotnost Milana M. Cvikla. Človek je namreč brez vsakršne funkcije, niti poslanec ni več. Njegova edina zasluga je, da je sodeloval pri Velikem poku iz Finske. Predsednik republike, ki je doslej dajal nekakšne dvoumne izjave o tej aferi, je z vabilom Cviklu snel masko. V tej luči se tudi sodelovanje njegovega nekdanjega svetovalca Potočnika pri aferi Patria zdi vse manj naključno. O udeležbi njegovega aktivnega sodelavca Francija Perčiča pri velikem poku tako ali tako nikoli ni bilo dvomov. Nenazadnje je aktivno svetoval že pri aferi Depala vas, pa tudi stečajni postopek Elana je vodil toliko časa, da so varčevalci Les banke po malem že pozabili, kdo jih je pravzaprav okradel. /…/

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 76 x komentirano
  1. VESELICA pravi:

    133

  2. kvikl cvikl pravi:

    dej turčin,delaj kej pametnega…recmo v solarij pejd,da boš malo podoben obami

  3. luka pravi:

    ej vest…počasi umirate….

    nihče več noče pisat komentarjev…se prav, da vas tud noben ne bere (glede na to, da imate najlažji način oddaje komentarjev)….

    mal se bo treba zamislt….in postati malo resnejši medij……

    ne bo vam lahko….

  4. Denis Sarkić pravi:

    @luka, v temo brcaš, vsak dan je več obiskovalcev. Statistika žal ne laže!

  5. VESELICA pravi:

    A JE KAHEL ŽE PRŠU Z DOPUSTA. AL BO KSNU? :)

  6. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Ja ko Jani pride v Odmeve statistika naraste saj se želi 32% gledalcev Odmevov prepričat a je oseba res komentator na internetnem brezplačniku ali gre za zakajenega đankija ki je po političnem naročilu prišel v studio

  7. medek pravi:

    Janša: “Sovražim Smrkce!”

  8. neja pravi:

    No, pa saj je to sovražni govor, oziroma sovražno pisanje, ali ni. Za svobodo govora pa res ne more sklicevati vsako klevetanje in netenje sovražnosti.

  9. kinky tone pravi:

    Sam’ na guob’c!

  10. sliva pravi:

    seveda, v bran se bomo postavili pisanju nevredno neke stranke, ki zase pravi, da je demokratična. Natolcujejo kot tanarslabše stare senilne babe, pol pa jamrajo, da jih cenzurirajo. Malo sprevržena logika, ampak pri SDS-ovcih dobro znana.

    Sicer pa, zakaj izrekat sodne prepovedi na take tekste - naj bodo gor, da vsi vidijo, kako daleč pamet nosi SDS in njenemu vodji.

    žalost

  11. Rado pravi:

    Zahtevan umik teksta je bil izveden še pod Janševo vlado.
    Levica nima nič pri tem.
    Sami so si krivi. Zakaj pa niso dali plače sodnikom, Zdaj se jim pa maščujejo.
    :-)

  12. koruza pravi:

    @Rado

    potem so sodniki reanšisti, ni to glih njihova naloga, da imajo poklic ki jim lahko šteje v čast.

  13. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042219967

  14. Denis Sarkić pravi:

    @medek, a ti tudi naše objave reklamiraš po drugih portalih? Bilo bi lepo, če to že počneš. Tole reklamiranje drugih medijev na Vesti je sicer kul, ampak bilo bi še bolj kulsko, da bi tudi nam delal reklamo. Kaj praviš?

  15. domen pravi:

    se strinjam z nejo, sovrazni govor in klevetanje se ne more sklicevati na svobodo govora. ne mores žalit ljudi, da so komunisti, zvesti partijci, ali pa da je nekdo sodeloval pri velikem poku iz finske (kar je mimogrede, tudi obtozba brez dokazov..) in misliti da s tem ni nic narobe. svoboda govora ne pomeni, da lahko zalis in diskreditiras vsepocez, nekega osnovnega spostovanja in bontona se je treba drzati.

  16. medek pravi:

    http://www.mladina.si/diareja/3bf7ca96137503d7c05b7fe8add61a4f.jpg

  17. Denis Sarkić pravi:

    @hej, medek, kaj pa odgovor na vprašanje?

  18. medek pravi:

    @pokora

    A misliš da ne, glede na število mojih komentarjev bi imel lahko že redno delo pri vas :)

    Sicer pa nikoli ne reklamiram firm (včasih ?), ampak linkam odlične članke. Ne boš djau da ameriške cajtnge reklamiram :)

    Sicer pa pravim, da ti čestitam za zmago na volitvah ;)

    Aja, tud ti si bil linked s flikerskim medvedovim truplom in živim lovcem.

  19. abc pravi:

    alo janševiki volitve so mim

  20. Carlos Contreras pravi:

    Ahahahahahaha.

  21. neee pravi:

    Petar , 10/10/2008, 00:14
    Gospodja Mekina apsolutno nije u pravu. Pitanje citaoca je sasvim na mestu. Vec dugo pratim izvestavanje Politikine dopisnice iz Slovenije, i moram priznati i sam se pitam ima li u toj zemlji neceg dobrog. Nemam, naravno nista protiv kritickog novinarstva, a nisam ni ljubitelj sada vec bivseg slovenackog premjera g. Janse cija vlada je cesto bila na meti dopisnice. Medjutim, ne mogu da se otmem utisku da u tekstovima gdje. Mekine stalno provejava nekakv duboki licni animozitet prema sredini iz koje je dopisnik. Dakle, ne trazi niko lakirovku, trazi se samo malo vise odmerenosti i malo manje privatne rezignacije.

  22. miro pravi:

    Meni se tisto pisanje ne zdi nič posebnega. Pač na nivoju stranke SDS. Res ne vem zakaj odredba sodišča o umiku. Mogoče zato, ker se dvakrat pojavlja ime Francija Perčiča? Pa ne ga srat s sovražnim govorom. To je čisto nekaj drugega. Zdaj je sovražni govor že vsako pobalinsko natolcevanje? Saj kmalu ne boš smel spregovoriti besede.

    @Denis Sarkić
    Dokaj redno spremljam Vest, dnevnikovo stran pa pogledam samo, če “medek” nalepi link za kakšen dober članek. Z moje strani je to početje zaželjeno in mislim, da nikakor ne škoduje Vesti. Prej nasprotno.

  23. Grof Monte Kristo pravi:

    To pa kaže na nove čase…….neprijetno……

  24. simpatikus komunalis pravi:

    grims bo popizdu,ker so mu veleumni članek ukinili.

  25. Koloradski hrošč pravi:

    # Grof Monte Kristo pravi:
    6. november, 2008 ob 4:35

    To pa kaže na nove čase…….neprijetno……

    Popolnoma se strinjam. Vprašanje je le, kdo stoji za tem - generalni tožilec, pravosodni minister ali celo premier Pah, oooopa, premier Janša?

  26. ProPolis pravi:

    Po tem, kar si človek lahko prebere, bi rekel, da se po političnih strankah, kakor najbrž marsikje, očitno najde tudi nekaj ne le zagrenjencev, ampak kar patoloških primerkov. To se pač zgodi z ljudmi po 17 letih demokracije na 50 let trde podlage - kakor bi najbrž rekli SDS.

  27. BORAC pravi:

    Kaj bo storilo društvo novinarjev? Ali bo sploh podalo svoje mnenje.
    Ah saj res, svoje so že opravili. Janša ni več premier.

  28. Mirjana pravi:

    Meni je pa prav super, da medek linka druge članke:
    1.imamo širši vpogled na obravnavano temo
    2. da medek tu linka pomeni le, da se zaveda, da je obiskanost vesti visoka,…kar je pravzaprav kompliment za vest.

  29. BORAC pravi:

    Pa še nekaj opažam pri “neodvisnih raziskovalnih novinarjih”.
    Odkar je Janša izgubil volitve, ni ne duha ne sluha o zadevi Patria.
    Novinarji so svojo nalogo opravili, sedaj lahko začnejo hvaliti nove voditelje.

  30. mittra pravi:

    Če napišeš resnico, ki nekomu ni ljuba, ima pa moč, jo prepovedo. To se naslednja 4 leta ne bo dogajalo, preprosto, ker do objave sploh ne bo moglo priti. Informirani bomo o metuljčkih in čebelicah.

  31. Mirjana pravi:

    mittra, spi eno kavico za dobro jutro,..pa se morda zbudiš..pa lep dan..z malo dobre vojle :))

  32. Faca pravi:

    Nizkoten prispevek, nevreden branja. Če majo preveč časa, bi spisali plan za odmrznitev evropskih sredstev, potrebnih za gradnjo avtocest, šalabajzerji.

    Dobro so s temi vinjetami brcnili v meglo, pametnjakoviči. Naj zdaj rešijo to sranje.

  33. mittra pravi:

    Ga.Mirjana, jaz sem že zeloooo dolgo budna, pa brez kavice, čeprav jo rada pijem. Moja volja je pa odlično dobra, sem prav dobrovoljna.
    Z določenimi stvarmi in odločitvami pa se pač ne strinjam, ker sem jih prevečkrat dobila servirana v eni obliki, izvajana pa v drugi. In če se to večkrat ponovi, pač na stvari gledaš drugače. Osel gre enkrat na led, človek vsakič, ko mu kaj obljubiš.

  34. Mirjana pravi:

    Da ne bo nesporazuma,..kot kaže imava obe izkušnje,..a ne bom v naprej izničila dela te vlade,…ki še sploh ni formirana,..postim času čas…(pa ne več dolgo…mau se vleče s tem Kahlom)…vsekakor pa pomnim predvolilne obljube in zanesljivo bom na njih neprestano opozarjala,..če bi slučajno želeli kaj “pozabiti”.

  35. Marko pravi:

    To ni ravno vesel dan za svobodo govora.Zanimivo bi bilo tudi vedeti, kdo je spodbudil sodišče. Kje so pa dužurni pisuni, ki so se tak zgražali nad lepo navado JJ, da toži domnevne klevetarje?

  36. VESELICA pravi:

    KAHEL BO KSNU :) Kar se tiče tele vlade,ki je še ni(a bo kdaj)?, bo po ogledu včerajšnjega omizja na TV bolj ko ne eno samo nakladanje,pa zlo malo dela.Edino kar bo sigurno funkcioniralo bo udba,pardon godba.To obvladajo.

    Za domovino 133 X s Turkom naprej :)

  37. medek pravi:

    Medek ima poučne linke brundabrundada :)

  38. Slovenski volilec pravi:

    Na volitvah v DZ RS je Pahorja (SD) podprlo zgolj 18,87% volilnih upravičencev, torej mu kar 81% slovenskih državljank in državljanov ni izrazilo zaupanja!

  39. Fonzi pravi:

    SDSovo kozlanje je pač treba počistiti. Škoda, ker je to moralo narediti sodišče ampak drugače žal ne gre. Ljudje so pa itak svoje mnenje povedali na volitvah,,,

  40. sanja pravi:

    Ne strinjam se s to cenzuro. Od stranke SDS pričakujem točno take tekste, ki jih prav zato tudi ne berem. Z odlokom sodišča se psihologija in kultura ljudi ne bo spremenila. Integriteta predsednika pa tudi ne more sloneti na tem, česar SDS ne reče.

  41. Mirjana pravi:

    modro sanja, modro :)

  42. sanja pravi:

    hvala Mirjana :)

  43. Nikolovski pravi:

    ja Sanja, sam to ne pomeni, da imajo ljudje pravico razlagat tvoja dejanja, kot da si jim dal to na listu papirja - napisan in podpisan. Kakšen pa je kulturni nivo povprečnega SDS-ovca, je več kot razvidno iz jezika, ki ga uporabljajo v svojih tekstih (postih). Ampak tako to je v življenju, eni vidijo pol poln, drugi pa polprazen kozarec. Glede na to, da jim ni všeč, da niso bile povabljene vse SDS-ovce iz parlamenta, predvidevam, da oni vidijo pol prazen kozarec :D

  44. medek pravi:

    Kakšna cenzura, nobene cenzure, ker vsako tako foro zna SDS najbolje od vseh spraviti v promet.

    Kakšna je pa obrazložitev prepovedi?

    Tudi poljska dvojčka imata težave s sodiši, fora je obratna.

  45. medek pravi:

    tvinerja rac in racman :)
    http://www.mladina.si/dnevnik/06-11-2008-sodisce_za_dvojcka_kaczynski_vzdevek_raci_ni_zaljiv/

  46. kricert pravi:

    @Slovenski volilec:

    ostalim pa še večji procent ni izrazilo zaupanja.

    Če pa gledaš volitve po posameznih enotah je pa dejansko Pahor tisti, ki je dobil največji procent podpore v svoji volilni enoti med vsemi izvoljenimi poslanci v državni zbor.

  47. Mitja pravi:

    Klevetanje kogar koli ni primirno. V kolikor se kdo čuti prizadetega se obrne na sodišče, ki odloči, kot očitno v tem primeru. Tu ni kaj. Prispevek na Vesti je korekten in ne razumem kritike, ki leti v to smer.

    Vest je zame najboljši medij, če bo še naprej objavljal stvari (tiskovke, izjave itd…) v celoti. To pomeni od prihoda “sogovornikov” do odhoda in ne bo rezal, montiral in kako drugače nam uporabnikom “lajšal” zbiranje informacij in s tem ne namenoma oz. namenoma forsiral “uredniški” pogled. Kdor ima željo in čas si bo ogledal kdor ne, pa lahko tako in tako po dogodku prebere eno in isto stvar samo drugače servirano z drugimi poudarki v različnih medijih. Če Vest to ne bo počela še naprej bo pač medij, ki bo serviral informacije mlajšim všečno, z nekim uredniškim pristopom, ki bo lahko levi ali desni ali pa vezan v ozadju na kapital, kateri koli. Se ne želim opredeljevati o smeri, ki jo trenutno vidim in se je vmes že enkrat spremenila. Torej posnetki v celoti so revolucija in velika dodana vrednost na medijski sceni, rezanje krpanje, kometiranje itd… pa nič novega samo namenjeno mlaši internet generaciji v katero tudi sam spadam.

  48. medek pravi:

    @pokora

    Zakaj cenzura?

  49. Carlos Contreras pravi:

    Žal se s pamfleti SDS in njih pisci ukvarja napačna stroka - sodišče namesto psihiatrične klinike.

  50. sanja pravi:

    Vsekakor se s teksti SDS sedaj ukvarja bistveno več ljudi, kot sicer.

  51. medek pravi:

    Cvikl je bil :)

    ugibam, ker se nagibam k okviru “veliki finski pok”

    Pa Kahlova limonadna trma.

  52. neja pravi:

    Carlos, se ne strinjam. Paranoidnim psihopatom tudi psihiatrija ne more pomagati. Lahko jih samo okolje omeji, da ne morejo razvijati svojega blodnega sistema.

  53. neja pravi:

    In čakam, da bo malo več strpnosti, resnicoljubnosti in kulture v pisanju.

  54. uničevalec rdečuhov pravi:

    Prihaja, prihaja na čiščenje glavnega rdečega gnezda nepremagljivi četrti udarni bataljon!

  55. medek pravi:

    Val gre dalje:

    http://www.mladina.si/dnevnik/06-11-2008-pzs_prepovedala_uporabo_besed_gornik_in_gornistvo/

  56. Grof Monte Kristo pravi:

    Carlos :)))))))) priznaj da pretiravaš!!!!

  57. ervinator pravi:

    Pravzaprav ni neke strašne razlike med sdsovci in zaresovci (skupaj z ldsovci in podmladkom SD). Še največja razlika je v formi pisnih sporočiol, ki so pri Zaresu pač bolj piarovsko dodelana in medijsko prijazneje podprta. Oboji pa furajo svoje teorije zarote: pri SDS je osrednja vudu figura Milan Kučan, pri Zaresu (oziroma Z-L-SD in Liberalni akademiji) imajo svoj vaudou v obliki Janeza Janše. SDS in Zares (& co.) sta dve plati istega kovanca.

  58. neja pravi:

    Gornik, gorništvo: planinec, planinarjenje …. to pa je zame prav butasto. Naj živi izbira lepih besed!

  59. angie pravi:

    Mejdun,
    me prav zanima, kaj bo pogruntala janševa pravna konjenica z Brezigarco in dr. Štrumpfom.
    malce jih zapušča spomin, v 80. letih smo lahko marsikaj brali, vsaj v mladini (mamulo go home itd), edino Jj je klecnil z zelenim flokijem…ups, smola, in zdaj ga moramo za njegov faux pas vis a vis JLA, ki ga je stal kake tri tedne Doba (z izodi), prenašati kar naprej in naprej…

  60. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    “Sedaj ko je svoboda moramo še posebej paziti kaj govorimo” Stric Vanč, 1948

  61. Mirjana pravi:

    “Sedaj ko pišem javno, moram še posebej paziti, da ne izpadem budala” Teta Mirč, 2008
    ad.60.

  62. MarkoNi pravi:

    Mislim, da je potrebno tovrstno cenzuro najostreje obsoditi.

    Podrobnosti odredbe sodišča ne poznam, toda v osnovi gre za omejevanje pravice do svobodnega izražanja mnenj, ki je v demokratični družbi nesprejemljiva.

    Če ima kdo osebne zamere do vsebine prispevka, lahko sproži civilno tožbo zaradi razžalitve, v nobenem primeru pa nima pravice prepovedovati objave vsebinskega mnenja.

  63. sanja pravi:

    Vendar to ni prvi primer. Ne se tako dolgo tega je moral Gusti po odlocbi sodisca umakniti s svojega bloga vsebinski tekst o Ani Jud.

  64. kevin costner pravi:

    @neja

    “Paranoidnim psihopatom tudi psihiatrija ne more pomagati. Lahko jih samo okolje omeji, da ne morejo razvijati svojega blodnega sistema.”

    mhm…če te prav razumem - okolje (v tem primeru sodišče) naj omeji SDS (ali katerokoli drugo stranko), da naj ne razvijajo svojega blodnega sistema

    torej okolje (sodišče) naj začne omejevati stranke

    hm…a je to tudi komu drugemu razen meni nekam sumljivo znano?

    no zdaj pa ena vizualizacija za vse, ki se vam da brat - zaprite oči in si predstavljajte našo drago nejo s pripasano puškico, porisanim slonokoščenim kopitom, 19 čini in šiltarco - generalmaršalka neja, ki ima v rokah oblast celotne države - kaj bi neja naredila - neja bi rekla sodišču naj okolje poskrbi za te paranoidne psihopate (beri ljudi z drugačnim, kakopak prav gotovo, sovražnim mnenjem) - evo ga pa smo tam

    btw. vsi diktatorji so bili nekoč čist navadni ljudje….tak kot naša neja…

    upam, da neja nikoli ne bo diktatorka

    (vse tiste, ki ste že sestavili načrt kako bi me na najlepši možni način označili za pristaša janše, naj vas razočaram, da sem šel na volitve in nisem volil SDS, SNS, DESUS, SLS ali LIPE - al ne vem kdo vse je v t.i. osi zla…)

    (za vse tiste, ki ste že sestavili načrt kako bi me na najlepši možni način označili za pristaša kučana, naj vas razočaram, da sem šel na volitve in nisem volil SD, LDS ali Zares - al ne vem kdo vse je v t.i. osi zla…)

    (za vse tiste, ki ste že sestavili načrt kako bi me na najlepši možni način označili za pristaša pegastih pingvinov, naj vas razočaram, da nisem vegeterjanec, žrem meso in jem tudi jabke, če je treba)

    napisal sem ta komentar ob treh ponoči, ker bi se mi v primeru, da tega ne bi storil, zmešalo in postal…recimo paranoidni psihopat - pa ne oni s te ali one stranke - oni na hard, real thing…

    lahko noč jaz grem spat

  65. neja pravi:

    @kevin c. Veš, okolja nisem enačila s sodiščem, čeprav se lahko tako razume. Kot okolje mislim na vse nas, ki pač dovoljujemo ali pa ne, da se nas primejo paranoidne ideje.

  66. neja pravi:

    P.S.: Si slišal za MEME?

  67. mixaperol pravi:

    Uničit je treba to stranko, ne cenzurirat!

  68. Petrovc pravi:

    MIXAPEROL:
    “….nabrusimo kose, ze cas dozoreva,
    so luknje ze prazne, po krvi se zeja,….

    U madona, spet pohod kake divizije na Stajerland?

    Ja cas je dozorel se strinjam, tudi gledano statisticno:
    1918 smo porezal cca.: 0,4 miljona Slovencev od cca.: 1,6 miljona=skupaj okoli 25%

    1941 do 1947 smo porezal okoli 0,3 miljona Slovencev od cca.:1,4 miljona=skupaj okoli 30%

    2008 do 2012 nismo nic slabsi! Mi znamo, mi hocemo, mi zlimo!
    Od 2 miljona jih porezemo kakih 40% ! Koncno ze nismo rezal 60 let!
    Torej jih bomo kr najmanj takole 800.000!
    To pa bi bilo kar posteno. Ostala bi Ljubljana z okolico.
    Nekaj purgerjev s gnojnimi skornji.

  69. neja pravi:

    petrovc, pretiravaš. Nekoč v davnih časih je bil na Vesti 1tastar in ti me spominjaš nanj.

  70. Fika pravi:

    “Z gnojnimi škornji”, Petrovc. Pa “ja cas je dozorel se strinjam” je tudi oduren.

  71. Petrovc pravi:

    FIKA: a si ti morda v svetiscu DELPHI?

  72. Fika pravi:

    Delfi, ne pa Delphi.

  73. jan pravi:

    Grozljivo, spet se bo treba boriti.

  74. šifra pravi:

    @petrović
    ..čisto malo spložne izobrazbe ti ne bi škodilo,če že porabljaš prostor ..
    dobro bi bilo napraviti analizo ,kdo jemlje davkoplalčevalski denar,”razreganci”,kot jih ti imenuješ sigurno ne.v tej meri ,da bi bil ti in tebi podobni prikarajšani..(živimo včasu ,ko nas “sistem” hitro vrže v nezavidiljiv polžaj)…
    še bi lahko replicirala tvoj stil in primitivizem ,ki ga zlivaš vse naokoli….
    ne pozabi ,kar seješ to žanješ..!(pa čene prej ,pri zadnjih vzdihlajih,človek spozna vse “zmote”in uvidi resničnost) in resničnost je :ne ponižuj slabotnejšega v duhu in moči…!

  75. šifra pravi:

    @ fika očitno nisi v normalnem stanju ,kot ženska(kar je razvidno iz nika) se le lahko samo, še smiliš svoji aroganci in “nepismenosti”…!
    čese ti strinjaš s petrovičem pol pa tko boljš, da ne rojevamo več ..k v takšen svet ki ga “ustvarjata” vidva s petrovičem ,nimajo otročki kaj iskati… !

  76. Petrovc pravi:

    SIFRI: ce bi stopil na vsak drek na cest, bi se samo cistil, ves ljubi dan! Tako da se DREKOV izogibam ali pa jih zbrcam na polje kamor spadajo!

Komentiraj