Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jelinčič pisal Barrosu

4. november 2008 ob 18:18 | Nejc Jemec |

Zmago Jelinčič je v imenu poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke pisal predsedniku Evropske komisije Joseju Manuelu Barrosu. V pismu najvišjim predstavnikom Evropske unije očita prizadevanja, da Hrvaška čim hitreje, “mimo sprejetih aktov in določenih pravil, ki naj bi veljala za vse članice Evropske unije, postane polnopravna članica EU.”

Jelinčič v pismu navaja tudi nekatere izjave hrvaških oblasti in izrazi ogorčenje nad izjavo hrvaške vlade, “katere že samozavesten ton nazorno kaže, da ima Hrvaška v EU takšen poseben status in obravnavo, kot ga nima nobena članica EU (Slovenija).” Prvak SNS namiguje, da je odnos EU posledica prejemanja daril nekaterih evropskih politikov s strani Hrvaške.

Zmago Jelinčič: “Le kdo daje politikom na Hrvaškem pravico, da dirigirajo Evropsko unijo?”

Jelinčič o populizmu v času gospodarske krize.

Zmago Jelinčič: “Populistična je vsaka politična stranka, drugače ne bi bila politična stranka.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. Pepo pravi:

    No, samo tega sta še čakala Barroso in Olli Rehn, kajti nedvomno jima bo razsvetlilo možgane, če jima piše preganjalec Ciganov (kot jih sam imenuje proti njihovi volji), takorekoč najboljši Csurkov kolega, ter daleč naokrog znani ljubitelj Hrvatov. Ko dobiš pismo od kakega takega kalibra, razumljivo dobiš do Hrvatov materinska čustva. Še kaj piši, Zmago, pa boš znatno pospešil hrvaški vstop v EU.

  2. sentiš-navadni pravi:

    ne štekam

  3. Hohštapler pravi:

    Jelinčić je hrvaškega rodu, to ga muči…

  4. medek pravi:

    Lepo se obnašaj ja Jele, da bo še kaj poslov z Izraelom.

    Nacionale pa tak za razprodajo.

  5. x pravi:

    tole je prav smešno, prebral je nekje, da je hitlerju pri prihodu na oblast prav prišla tedanja ekonomska kriza, pa je začel lajati, eh..

  6. Khmer Rouge pravi:

    Vprašanje za Vest in vse druge retardirane slovenske žurnaliste: koji kurac, pizda, je Jelinćić, da ga hodte poslušat in celo spraševat, kaj si misli o Hrvaški? V normalnih državah bi takšnega klovna ignoriral, vi pa mu brezplačno odmerjate prostor v svojih medijih, kjer si lahko dela politično reklamo. Ampak verjetno vam to ustreza, češ tud če klati nacionalistične bedarije, sam da mamo mi mal višjo branost oziroma gledanost?

  7. Josip pravi:

    Nikar njegovega pisanja ne jemljite resno.
    Vsak od naslovljencev (dvomim pa, da je sploh pisal) ima svojega Jelinčiča, vsakemu od njih je povsem jasno, kdo oz., kaj Jelinčič je.
    Je pa nekaj res. Doslej sem na dogovarjanja
    s sosedi gledal skrajno spravljivo. Tudi v mojem interesu je, da gredo čimprej v EU. Sem pa za to, da dosledno vztrajamo, da popravijo dokumente, v katere so se jim zapisale še nedogovorjene stvari. Bolj kot poslušam g. Sanadra, bolj se mi namreč dozdeva, da se načrtno poslužuje (doma in v tujini) dvomljivih formulacij, če ne že laži.
    EU nima pravice, da nas pri tem gleda zviška in deli nekakšne birokratske napotke. Bodimo Irci !

  8. jurij pravi:

    soglašam z Josipom, Jelinčič gor al dol, niti nisem noben nacionalist, samo Hrvatje zelo s pridom uporabljajo politiko izvršenih dejstev, kar je zelo goveje.
    npr. leta 1992 postavijo kiosk na dragonji, rečejo, da je to začasna kontrolna točka, in danes imamo tam lep zidan „uraden” mejni prehod. podobno si razlagajo dokumente iz tistega časa in te nebuloze v zavesti javnosti, to vem iz prve roke, utrjujejo njihovi mediji, ki jih je Tudjman uravnotežil tako, kot bi jih Janša le v (mokrih) sanjah.

  9. 007 pravi:

    @jurij

    a veš, da je nasip pri dragonji, kjer sedaj stoji ta ,,kiosk,, naredila slovenska stran. Komando je dal bavčaritate-nedotakljivi Medo, da naj se slovenska polcija ter TO umakneta, kao začasno. In glej kaj je sedaj. Pizdarija na kubik, problemi že skoraj 20 let in še 100 let bodo, vse zaradi kupčkanja nekaterih takratnih nedotakljivih ter kao državotvornih ministrov. Bavčarja je treba vprašat, kaj ga je sral takrat, da so še danes tam Hrvatarji.

  10. x pravi:

    @ jurij
    tudjmana ni že 10 let

  11. bojan pravi:

    Priljubljenost Jelinčičeve stranke od leta 92 pada. 2012 je ne bo več na slovenskem političnem prizorišču. ZJ se je izpel, postal je karikatura samega sebe, volivci pa vidijo, da SNS za njih ni naredila prav nič, razen brezplodnega gobcanja. Gre dejansko za d.o.o., ki je sama sebi namen oz. deluje za korist njenega “plemenitega” direktorja.

  12. simpatikus komunalis pravi:

    Kardelj 45-ga in Medo Istrabenz Bavčar 92.Pa je res nedotalkjiv ta bavčar-(priimek zAnalašč pišem z malo).In to so tisti,ki se po prsih tolčejo-živ primer zdaj rupl ko vpijejo kako so pomagal državo ustanavljat.Zdaj vidimo za kaj so bili pri koritu.Jelinčić ti pa tiho in lejpo viagrco popapcaj so mlada žena.

  13. nacionalni socialist pravi:

    Nacionalist, ki slavi hrvaškega zločinskega, komunističnega diktatorja.

Komentiraj