Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Türk predlaga Pahorja

3. november 2008 ob 18:31 | Nejc Jemec |

Predsednik republike Danilo Türk se je srečal s predsednikom Socialnih demokratov Borutom Pahorjem. Türk državnemu zboru predlaga, da za predsednika vlade izvoli Pahorja. Kot je po srečanju povedal predsednik republike, je Pahor pomemben slovenski politik in povezovalna osebnost. Ta pa je odvrnil, da ob napovedanih težkih gospodarskih razmerah to čast sprejema z veliko odgovornostjo. Poudaril je, da pri opravljanju svoje naloge pred očmi ne bo imel osebnih ali strankarskih interesov, ampak interese države.

Izjava Boruta Pahorja:

Borut Pahor: “Prihodnost, ki je pred nami, je polna izzivov, nanje sicer gledam z dolžnimi skrbmi, toda nikakor ne s strahom.”

Danilo Türk in Borut Pahor sta odgovorila na dve vprašanji novinarjev. Pahor je o koalicijskih zapletih podal zelo kratko izjavo.

Borut Pahor: “… danes in v prihodnjih dneh ne bi želel reči nič, ali ravnati tako, da bi zapravil možnosti, da mi uspe sestaviti močno in kompetentno vlado.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Pepo pravi:

    Uf, kakšno presdenečenje!!!

  2. ČU-ANK pravi:

    NAROD NAJ PA ZA NJIMA POSPRAVLJA. MISLIM, DA NE BO ŠLO VEČ TAKO NAPREJ.

  3. Diesel pravi:

    Bravo, čestitam g. Turku in g. Pahorju … Dream team, upam, da bom imela prav, ko bomo čez nekaj gledali nazaj rezultate vlade in vodenja države.

    LP, PTD

  4. kuntakinte777 pravi:

    bravo!

  5. Grof Monte Kristo pravi:

    Čestitke in dobre želje, mandatar!
    V prošnjah za vse potrebe se vas in vaše ekipe spominjamo katoliki vsak dan v prišnji za modrost in skrb za dobrobit in varnost države.

  6. joze pravi:

    Kaj zdej to! Pahor s kravato?! Jst sem ga volil ravno zato, ker je nikoli ni imel - mah, še leto ni naokoli pa me je že nategnu:(

Komentiraj