Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Četverec koalicije

26. oktober 2008 ob 1:33 | Denis Sarkić |

Med usklajevanjem koalicijske pogodbe SD-Zares-DeSUS-LDS, pred kosilom, so se predsedniki in predsednica, Borut Pahor, Gregor Golobič, Karel Erjavec in Katarina Kresal postavili pred novinarje v redečem salonu Grand hotela Union in povedali svoje misli ter odgovarjali na novinarska vprašanja.

Uvodni četverec Pahor, Golobič, Kresal in Erjavec:

Odgovori četverca v dveh delih:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. pika pravi:

    kaj se ta strigalca tako rine, saj je komaj v parlament prišla

  2. medek pravi:

    A Kahlu še ni prišlo.

  3. Neja pravi:

    Nisem poslušala prispevka, ker mi verjetno ne more povedati kaj novega. Rada bi rekla samo to, da tudi jaz mislim, da bi bilo bolje, da se Kresalova ne bi silila za kakšno ministrico, pa čeprav bi bilo še manj žensk v vladi. Naj izberejo raje več nestrankarskih strokovnjakov. Najboljša odločitev bi bila: niti Kresalova niti Golobič v vlado, potem tudi nesposobni Erjavec ne bo mogel imeti pritožb, če bo zvisel.

  4. Grof Monte Kristo pravi:

    Neja, ti si pa zelo odločna…:))))))))

  5. Neja pravi:

    Veš, saj nimam nič proti Kresalovi, morda ji delam krivico, ker je ne poznam. Bolj poznam Kahla, ker sem ga gledala štiri leta in mislim, da zaradi svojih vedenjskih vzorcev ni primeren za ministra, posebno za notranjega ali pravosodnega ne. Impulzivnost, užaljenost, egocentričnost, pretirana oblastiželjnost, obešenjaštvo……niso za to ravno najboljše lastnosti. Če sem prav razumela namige, Golubič ne bo minister, zato sem pomislila, da bi bila “zgornja rešitev” dobra.

  6. Josip pravi:

    Politika je umetnost možnega, umetnost pa je delati z ljudmi, ki jih imaš. Samo Bog je lahko ustvaril človeka po svoji podobi. Če bi to poskušal g.Pahor, bi bil vlastodržec. Po mojem bi morala biti ministrica ali minister osebnost, ki bi znal(a) zbrati okrog sebe sposobne ljudi ter motivirati in usklajevati njihovo delo. Poudarek je na pozitivno usmerjeni, visoko moralni osebnosti, na (kar, na primer, dr.Rupel nikoli ni bil).
    Bi pa opozoril na nekaj : iz izjav pogajalcev je zaslutiti neko (zame povsem pričakovano ) stisko (ob tem zanemarjam izjave g. Erjavca, za katerega velja isto kot za dr.Rupla). Z vsem dolžnim spoštovanjem do LDS in Zares se ne morem znebiti vtisa,da med njimi ni tako pomembnih, krucialnih programskih razlik, ki bi zmogle profilirati volivca, ki bi volil samo eno ali drugo stranko. Če jim gre res za trajnejši razvoj Slovenije, in ne za osebna povzpetništva, bi bilo razsodno, če bi ti ljudje pravočasno dojeli, da velja združiti sile v eno stranko, pa naj se ta imenuje tako ali drugače. Če tega ne bodo storili še
    preden se nalezejo svoje partijske administracije, kuvertiram, da se jim na prihodnjih volitvah ne bo dogajalo kaj bistveno drugačnega, kot na sedanjih NSI. Čeprav je g.Pahor značajsko povsem drugačen človek kot vojskovodja Janša.
    V primeru, da bodo bodoči koalicijski partnerji, zgolj zaradi samoohranitvenih nagonov, skušali za vsako ceno in ob vsaki priložnosti poudarjati razlike med sabo, se slabo piše vsem. Opozicija se bo kot ščurki zajedla v vsako razpoko med njimi.
    Bojim pa se, da so motivi posameznikov v Zares in LDS pritlehtnejši, kot bi bilo razsodno pričakovati.

  7. Grof Monte Kristo pravi:

    Josip, zakaj pa ti ne pišeš komentarjev ali kolumn? Misliš s svojo glavo in tok tvojih misli je svež in pronicljiv. Gledam iz drugega zornega kota kot ti, zato me tvoj pogled, ki ni preobremenjen s sovraštvom zelo zanima in ga sprejemam kot dar.

Komentiraj