Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Atentat v Zagrebu

23. oktober 2008 ob 22:36 | Denis Sarkić |

Ivo Pukanić z dnevnikom Republika

Okoli 18.20 ure je v strogem središču Zagreba v neposredni bližini stavbe podjetja NCL in tednika Nacional odjeknila eksplozija bombe. Pod črnim avtomobilom prestižne znamke Lexus je najverjetneje eksplodirala s pomočjo daljinskega vodenja. Na kraj prizorišča je prišlo več vozil gasilcev in prve pomoči. Hrvaški mediji poročajo, da je v eksploziji neuradno ubit Ivo Pukanić, kontroverzni novinar, prvi glavni urednik tednika Nacional in lastnik podjetja NCL, poleg njega pa še direktor NCL marketinga Niko Franjić.

Atentat na Iva Pukanića v Zagrebu

Središče Zagreba je zaradi incidenta zaprto. Policija zaenkrat še ne daje pojasnil, niti še ni potrdila, da je bil v napadu ubit prav Pukanić. V zgradbi Nacionala je v trenutku eksplozije bilo tudi veliko študentov novinarstva, ki so tam imeli predavanje.

Aprila letos je na Pukanića na osrednji zagrebški ulici Ilica streljal neznanec, vendar je strel zgrešil Pukanića in zadel bližnjo izložbo trgovine. V medijih so se takrat pojavila namigovanja novinarjev, da je sam zrežiral napad, da bi preusmeril pozornost s svoje družine in soproge Mirjane Pukanić, ki so jo policisti z lisicami na rokami odpeljali na prisilno psihiatrično zdravljenje.

Denis Sarkić, foto: AP, video: YouTube

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. PeterNaVeter pravi:

    lol,
    tale je pa verjetn bil proti EU, pa so kr albance aktiviral. ;-)

  2. Rom Plemeniti pravi:

    Zadnje novice- pouzeto od hrvaških medijev:
    Največje kršitve, tako hrvaški mediji, človekovih pravic so ravno na področju varnosti.
    Zaradi pogostih terorističnih umorov- tako hrvaški mediji- se danes Hrvaška boji, boji se za varnost njenih prebivalcev, boji se, da postane drugi Bejrut. Danes prebivalstvo te dežele živi v strahu!
    V zadnjih dveh tednih dva mafijska ali teroristična umora v Zagrebu, danes zadnji umor - kot napisano v
    zgornjem obvestilu.
    Hrvati se danes sprašujejo, kdo je naslednji. Hrvaški mediji pozivaju k temu, da se vsi združijo v skupnih naporih k pravni državi, ker ravno sigurnost in varnost naj bi bila najbolj pomebna…trdijo , da policija ne dela njihovega dela, da slabo dela, da je veliko nerešenih primerov, hrvaški mediji pozivajo policijo k bolj radikalnemu delovanju itd…itd…

  3. Rom Plemeniti pravi:

    Oba umora zgoraj omenjenih novinarjev potrjena, tako potrdil hrvaški predsednik na tiskovni konferenci v Zagrebu, ki je bila cca ob 22.00 uri, ranjena še ena oseba.
    Pukanič, tako trdijo hrvaški mediji, je zelo kontoverzna oseba, pred leti dobil nagrado za najboljšega novinarja, par let kasneje pa so ga vrgli ven iz novinarskega združenja…itd..

  4. Rom Plemeniti pravi:

    # medek pravi:
    23. oktober, 2008 ob 20:24

    Skeri:
    http://www.youtube.com/watch?v=KjwnGMjiQqQ

  5. medek pravi:

    Skeri a? Antifašist.

  6. medek pravi:

    Čudno bi bilo zdaj ženo v lisice dat.

  7. Josip pravi:

    “Domovinski rat” je globoko zaznamoval hrvaško družbo. Ta se doslej, s svojo cerkvijo vred, še ni ozavestila niti o resnični vlogi in pomenu NDH, kaj šele o pravih razsežnostih nedavne vojne (podobno velja tudi za naše severne in zahodne sosede in njihovo vologo v svetovni moriji). Armada “branitelja” ter obilje - pri tridesetih letih - upokojenih generalov, nadaljuje z dejavnostmi, za katere so še včeraj prejemali medalje, danes pa so kazniva dejanja. Množica, še do včeraj malikovanih ljudi, junakov “domovinskog rata”, tone in se izgublja v ničevosti, revščini, brezdelju in družbeni prezrtosti. Med njimi je zagotovo tudi pomemben del med vojno načrtno drogiranih, da so zmogli moriti starce, otroke in ženske “nečistega” srbskega in bošnjaškega porekla. Tisti, ki so to še včeraj spodbujali in nagrajevali, bila pa je to zlasti HDZ-jevska nomenklatura, naj bi se danes uspešno borila proti tem pojavom. V to verjamejo le najnaivnejši.
    Zaradi lastnega interesa si srčno želim, da bi bila naša južna soseda čim prej sestavni del EU, a bi morala EU poprej pomagati tistim silam v sosednji državi, ki so pripravljene globoko zarezati v gnojna žarišča njene prevladujoče miselnosti. Bojim pa se, da Evropa že dlje časa nima nadarjenih politikov, ki bi zmogli kaj več kot lastno nastopaštvo (Sarkozi, Berlusconi…).

  8. Fonzi pravi:

    Hrvaški vlada mafija, ki pa jo politika spretno uporablja tudi za svoja politična obračunavanja. Ljudje so to spoznali in bodo šli na ulico kot so šli v Mehiki in Braziliji. Skorumpirana policija in pravosodje (na katerega delo je letelo največ pripomb iz Bruslja) pa se morata očistiti.

  9. Marko pravi:

    Kaj je še vedno Dimsi kriv, da še niso v Evropi?

  10. Niko i Ništa pravi:

    V Zagrebu je vladala “mafija” že v 80.-tih.
    Samo se o temu ni veliko govorilo.
    Te ustaško obarvane bande so pač nekaj, kar je potrebno fizično uničit !

  11. Niko i Ništa pravi:

    Marko….

    Dimsi je kriv, ker s pomočjo teh band kriminalizira hrvaško kot celoto.
    Narodi pa seveda s temi kriminalci nimajo POPOLNOMA NIČ !

  12. TURKMENISTAN pravi:

    Ni kaj 8 oblastna sila prevzema vajeti v roke in na svoj način vspostavlja red. Mafija žal skrbi za preživetje tistih za katere oblast leva ali desna nikoli ni imela posluha.Vrag je odnio šalu.Kdo pa sploh je mafija tam? Politiki!!? Vsaka podobnost s tukajšnjo srenjo zgolj naključna.Le,da se pri nas to ne počne z bombami in orožjem,ampak…………

  13. Marko pravi:

    @Niko i Ništa

    Torej še vedno zunanji sovražnik.Nič se niste naučili…..

  14. Niko i Ništa pravi:

    Marko….

    Naučili smo se to, da ta črni živijo doma in v tujini.
    Zunanji sovražnik ne obstaja.. Obstajajo ta črni hudiči, ki pacajo vsepovsod.

  15. medek pravi:

    Mafija so samo operativci politikov. Bush je samo češnja ontop.

  16. cro_hot pravi:

    In HDZ bo naenkrat brez vrhovnikov ?
    Morda bo pa kateri izmed ujetih mafijozov povedal kaj o trgovini z orožjem in obelodanil čare ljudi, ki na vsak način zakrivajo in ščitijo barabe pri prodaji orožja, tudi slovenske ? Bomo sledili CRO medijem.

  17. Marko pravi:

    @Niko i Ništa

    Upam, da se jih čimprej in čimbolje znebite.

Komentiraj