Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kraljičin žrebec

22. oktober 2008 ob 15:11 | Urh Maček |

Simbolična predaja darila - 16 let starega lipicanca z imenom 085 Favory Canissa XXII. Plemenski žrebec je slovenski prvak v dresurnem jahanju, v svetovni dresurni eliti pa se uvršča v sam vrh. Konj bo poslej last britanske kraljice, a bo ostal v oskrbi Kobilarne Lipica.

Kraljica Elizabeta II. si je plemenitega žrebca ogledala in z nasmeškom komentirala, da je “zelo lep”. Princ Philip pa je o živali, ki je zaradi množice obiskovalcev vznemirjeno rezgetala, menil, da je “veličastna”. Konja ji je predal direktor kobilarne Matjaž Pust, ki je kraljevemu paru pokazal še nove prostore kraljičinega lipicanca.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. abc pravi:

    lep konček

  2. Faca pravi:

    Lepa gesta!

  3. matia pravi:

    He, he dobro darilo ;) Podariš konja in pol računaš oskrbo ali………pa ne bodo računali ? hmmm

    No vsekakor bo zanimiva atrakcija “kraljičin konj” na ogled…….

  4. MITY B. FISH&FRANK DRUNKY pravi:

    Ima svojega konja,torej je! :)

  5. Chattefuscio pravi:

    Stvar prestiža in reklame. In na tej ravni je prav tako.

  6. dahvor pravi:

    Kaj ga ne bo v Anglio odpelala…iranski Šah ga je hitro odpeljal, verjetno, ker je Žrebec bil mlad, ta je pa že v letih in bi sigurno pot težko prenašal … pa vseeno je konjska usoda v Lipici Konjem znana, kaj jih po, Svetu čaka je pa loto …baje je uni v Iranskih štalah zgorel…ta ideja. da se mu specialna soba da in, da v Lipici ostane, se mi,zdi zelo modra…mogoče so pa le lepši časi na Obzorju…za Lipico, odkar dso se golfarji potuhnili ali ste jih pa jih pregnali…v medijih ni blo nič zaslediti … od žalostnih časov naprej, ko je vse kazalo,,da bodo Konički, po predvodstvu črede od gladu pocrkali … še dost uglednržev naj si Lipico pogleda in mogoče se bo poštimala in neljubitlje Konj, ljubitelje profita in igre, na neki bolj njim, za kakšnim hribom, primeren teren poslala-i…v tem času je tapravi čas-špas, da Človek spozna, kaj res maslo bolj trajna vtrednta je od milnih mehurčkov, ki,se pa ponjih lepe barve pretakjo, še Soncebsije ali v sobi močna luč sveti … če seb Potroke ima, se marsi kaj spomni, ko se na lastno otroštvo pozabi…na mladost Hudič tudi dosti spominov x zbriše … vedno nas sedanjost boža, tepe,goni, graja, hvali … tudi skoraj vse posledice kaže…Lipica kraška Oaza in sploh mi ni jasno, zakaj ni ta imiđ ohranjala, dograjevla, verjetno, ker se je ves Kras zarastel, ozelenil, dokler so se titovi Damjaki okoli šetali je blo še varno, sedaj, ko,so sen Volkovi začeli sprehajat, so pol oslu najemniku že pojedli in ta ni nič povedal, kaj je storil, kaj je spoznal, da mum še preostale polovice ne požrejo … lakota je Hudič…če je Človek lačen, tudi vse pobija, samo, da se nasiti…medalje iz kuharske olimpijde sem poleg bral in še študent, po ogledu Lipice-nič videl, pozabil ponovno prižgat … spomin vedno sedanjost prekrije-zbriše, če je Sreča zradira-delite…inh potej spet ne vem, kje sem…aha tovornjak, ki smeti pobira slišim, torej je sreda, torej vem kje sem, zdaj mora še tadrugi priti, prvi je za samo reciklirano kanto…ko bo drugi še po,ostali dve kanti prletu, bom siguren, kje sem, kaj danes moram in kaj bom zblefirat, za bolši rezultat seveda, da bo taprav-lep dan in vesela noč…jutri je pa že nov dan.

  7. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    a ni tale naslov nekoliko dvoumen ? _ _ _ ;-)

  8. Agata pravi:

    Izvirna gesta, konj je prečudovit … čestitke za izvedbo

  9. dahvor pravi:

    …aja, da Slovenija ne more-sme biti evropski zverinjak je rekel … tudi sem ga razumel, da je danes vse to v Človekovih rokah s puško v roki, ker Človek že toliko o Naravi celi ve … priporočam serijo -Človek živi z Volkovi -enkratna…
    …sem to samo napisal, da ne bi Volkovi črede v Lipici napadli - Kras je čudež-vse se lahko zgodi, ma res prov vse.
    Če bi bla garancija, da mi ne bi težili, bi takoj se v Slovenijo vrnil, tokrat za Pastirja, Medveda in Medvedkov, Volkov, Risov in Šakalov-za te prvič v Sloveniji slišim … samo sem prebral, da bi bla nevarnost in uničenje, ker bi izobraženci začeli okoli širit in kampanje vodit-zbirat podpise, da sem Čarovnik…pa samo čudne Knjige berem.
    …sigurno je moj gang Rakunov, zdaj jih je že 9, z mladiči, najbolj debel, samozavesten in len, v mestu, če ne spijo, jejo, ampak, ko se stepejo, dva se posebno ne marata, tudi z upočasnjeno sliko brzne ne morem razvozljat, ko je pa teritorjalna vojna, trem kameram baterije spraznim, vse delajo … kako smo si podobni - oni, Rakuni so pametni, mi smo bolj, znamo letet, to se mi višek inteligence zdi, plavat, vozit, letet … malo je takih na Planetu tem…z bolečinami, artritis, se pa še uspešno borim, Chrona sem pa čisto onesposobil, zatrl in mu neprestano hudo težim, bivanje neznosno delam, je pa mislil kako bo on mene jebal, kaj mislil, siguren je bil in zdravniki z njim.

  10. dahvor pravi:

    Konj je med Največjimi darili Boga, Stvarnika, Velikega Booma, Drog ali še koga za katerega še ne vemo, si ga je pa zelo lahko predstavljati, toda nevarno je zdej in lahko Človeka čist zmeša - Študent, Norec se tudi v moji glavi nahaja, pa ne samo en, cela vojska jih j’…hehehe.

  11. jurij pravi:

    jep…

  12. roman pravi:

    za žrebca bi bil bolj primerno darilo Brane Kastelic, tekoče govori angleško pa še prevoz bi bil cenejši…:)

  13. simpatikus komunalis pravi:

    Brane je car.

  14. Carlos Contreras pravi:

    Roman, Kastelic je žrebec samo še v lastni fantaziji.

  15. miro pravi:

    Kraljica je verjetno mnenja, da bi bilo najbolje vse konje pobiti in na lokaciji kobilarne zgraditi ogromno igralnico s še večjim golf igriščem. Navsezadnje mejimo na balkan.

  16. Josip pravi:

    Tokrat le za šalo.
    Kam te pripeljejo neobvladljive strasti, je ob kraljičinem obisku, ob domačih, pretežno SDS odzivih na vabljene na Brdo (sicer pa, skoraj vse janševe ministre so na volitvah “pozabili” na seznam zaželenih uvrstiti tudi domači volivci), videti zlasti pri sosednjih, hrvaških komentatorjih na spletnih straneh njihovih časopisov.
    Naj jih nekaj povzamem : brez Hrvatov Zlovenci tudi tokrat niso mogli : brez Zagrebčana Hranitelja, Istrana Licula, hrvaškega brancina iz Savudrijske vale, Lipicanca, ki da izvira iz ergele v Lipiku…
    Je pa tudi nekaj izrazito nevljudnih komentarjev, ki nam pripisujejo prislovično nesposobnost, češ, da je bila prava škoda podarjati kraljici veličastnega lipicanca, češ, da bi bilo mnogo koristneje, če bi ji podarili “konja od Rupela…”.

  17. opleteni jež pravi:

    razumem konjiča in njegov rezget:
    zavohal je žensko.
    let pa kajpak ne zna šteti.

Komentiraj