Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kraljica na Brniku

21. oktober 2008 ob 17:12 | Nejc Jemec |

V Slovenijo sta prispela britanska kraljica Elizabeta II. in vojvoda Edinburški. Na letališču Jožeta Pučnika so ju poleg častne straže pričakali tudi britanski veleposlanik v Sloveniji Tim Simmons, slovenski veleposlanik v Veliki Britaniji Iztok Mirošič, šefinja protokola Ksenija Benedetti, šefinja kabineta predsednika republike Mojca Seliškar Toš idr.

Kraljica je ob prihodu prejela šopek rož, ki sta ji ga izročila sedemletna deček in deklica iz Osnovne šole Cerkno. Elizabeta II. s spremstvom se je nekaj minut po pristanku odpeljala proti Brdu pri Kranju. Kraljico in vojvodo Edinburškega sta z vojaškimi častmi sprejela slovenski predsednik Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič Türk.

.

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. Elizabet Batori pravi:

    god save the queen

  2. Seba pravi:

    Izjava SDS-a

    Aktualno

    Maske padajo
    Torek, 21.10.2008

    Med najbolj branimi teksti današnjega dne je seznam povabljencev predsednika republike Danila Turka na slavnostno večerjo ob obisku britanske kraljice. Predsednik je iz protokolarnega seznama izbrisal celotno vladno ekipo z izjemo predsednika vlade in zunanjega ministra. Oba sta verjetno ostala med povabljenimi zaradi gostov, saj bo britanska kraljica izjemoma posebej sprejela predsednika vlade, zunanji minister pa ne more manjkati zaradi prisotnosti njegovega britanskega kolega.
    Prostor, ki je nastal na protokolarnem seznamu po brisanju članov vlade, je predsednik republike zapolnil z uradniki iz svojega kabineta ter z vsemi tremi predsedniki nekdanje komunistične partije in njenih naslednic, saj so mimo protokolarnega vrstnega reda povabljeni Kučan, Kocjančič in Pahor. Iz verige šefov manjkata samo Ribičič, ki je verjetno upravičeno zadržan in France Popit, ki pa ostaja zvest svojim protifevdalnim načelom tudi navzven. Da bo prisotnost nekdanje komunistične nomenklature popolna, najdemo na seznamu tudi partiji najbolj zveste vojščake iz vrst Službe državne varnosti oziroma Udbe, kot je npr. sedanji predsednikov svetovalec Franci Perčič.

    Svet se res spreminja in lahko se bojimo, kako bo ugledna in uglajenih manir vajena britanska kraljica prenesla to družbo zagovornikov komunistične revolucije in njenih pridobitev. Mogoče bo za izboljšanje ozračja predsednik republike njenemu veličanstvu razložil, da si tudi sam želi prebivati v kraljevski palači oziroma rezidenci in da je, glede na svoje snovne potrebe, pravzaprav rojalist, ki so ga po golem slučaju na položaj pomagali postaviti zagovorniki in dediči nasilne revolucije, zato jih je hočeš - nočeš moral povabiti tudi na svečano večerjo.

    Nekoliko težje pa bo pojasnilo dobila prisotnost Milana M. Cvikla. Človek je namreč brez vsakršne funkcije, niti poslanec ni več. Njegova edina zasluga je, da je sodeloval pri Velikem poku iz Finske. Predsednik republike, ki je doslej dajal nekakšne dvoumne izjave o tej aferi, je z vabilom Cviklu snel masko. V tej luči se tudi sodelovanje njegovega nekdanjega svetovalca Potočnika pri aferi Patria zdi vse manj naključno. O udeležbi njegovega aktivnega sodelavca Francija Perčiča pri velikem poku tako ali tako nikoli ni bilo dvomov. Nenazadnje je aktivno svetoval že pri aferi Depala vas, pa tudi stečajni postopek Elana je vodil toliko časa, da so varčevalci Les banke po malem že pozabili, kdo jih je pravzaprav okradel.

    Njeno veličanstvo bo imelo zvečer obilo priložnosti, da se ob prijetnem kramljanju s predsednikom spomni svojih srečanj s Titom, Maom in ostalimi, med slovenskimi socialisti čaščenimi, zgodovinskimi osebnostmi, ki so najprej radikalno opravili z ostanki aristokracije in meščanstva, nato pa s svojim življenskim stilom in razkošjem na račun lačnih množic desetkratno prekašali najvišjo aristokracijo.

  3. Rom Plemeniti pravi:

    Predsednik države lahko povabi koga on želi, tudi to je demokracija.
    Verjetno so bili poleg nove vlade, povabljeni tudi člani vlade v odhodu.
    Glede komunizma pa takole, v Sloveniji že več kot 20 let ni komunizma, leva usmerjenost danes, tudi v Angliji ( laburisti) pomeni bolj socialno usmerjena država.
    Procesi demokracije so se v Sloveniji začeli že leta 1989, da taktat , ko je še vladala tako imenovana
    ” komunistična” veja prepričanja. Za neodvisnost Slovenije pa so vsi politiki, tako levi , desni in sredinski enako zaslužni, vsi so vsaj enkrat v celi zgodovini naše Slovenije prav enotno delovali. In sedaj prihaja čas,ko naj bi se tudi poenotili , vsaj kar se tiče zunanje politike.Upajmo.

  4. frida pravi:

    Še eni surlatorji iz SDS. LOL

  5. Seba pravi:

    Zanimivo je kako so se mediji razpisali ko je Janša vzel na Kitajsko Urško in ji je potovanje tudi sam plačal. Zdaj pa so vsi tiho.

  6. Chattefuscio pravi:

    Predstava za provincionalno plebejsko ljudstvo. Here, here!

  7. kvikl cvikl pravi:

    Josip Broz Turk in Jovanka Miklič

    PS: Za Palčka niso dobili ustreznega fraka…ima otroško številko

  8. Carlos Contreras pravi:

    Ja, vidite, dragi moji, opičnjaka Pukšič in Jerovšek pač v kraljevsko družbo ne sodita. Škoda. Se bo treba najprej naučiti osnovnih manir :))))

  9. Carlos Contreras pravi:

    Me pa nemočno besnenje SDS-ovskih jurišnikov vsekakor spravlja v karseda židano voljo. Kaj židano, židovsko!

  10. Grof Monte Kristo pravi:

    Carlos, upam, da boš danes spokojno spal :)

  11. Panx pravi:

    Kurc pa taki “vojaki” še odgovort ne znajo, samo glupo so gledal… ziher niso razumel vprašanja…

  12. Fonzi pravi:

    se pridružujem Carlosu… bolj kot udrihajo, bolj mi je toplo pri srcu. V besnenju desničarskih jurišnikov je mogoče zaznati frustracije zaradi poraza na volitvah in zavedanja, da so lepi časi oblasti mimo. Ljudje so pač rabili čas za streznitev in so spregledali.

Komentiraj