Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pokop demokracije

20. oktober 2008 ob 20:09 | Maja Andlovic |

Neodvisna študentska mreža (NŠM) je na dan pred študentskimi volitvami organizirala pogrebno slovesnost, s katero so simbolično zaznamovali zavrnitve njihovih kandidatur na šestih fakultetah v Ljubljani (FDV, FF, PF, FPDEŠ, FU, FMF). “V krsto smo položili temelj demokracije, to so Akti Študentske organizacije univerze v Ljubljani,” je dejala poslanka filozofske fakultete Ajda Pfifer ob podpisovanju somišljenikov v žalno knjigo.

Volilna komisija ŠOU v Ljubljani je namreč 45 kandidatur NŠM zavrnila, ker so bile poslane priporočeno po pošti, namesto po navadni. Kot je dejanje označil predstavnik NŠM Željko Milovanovič: “Samostojna akademska skupina oranžnih enoumnežev poskuša ukrasti letošnje volitve na ŠOU v Ljubljani in si tako z goljufijo zagotoviti že tretji zaporedni mandat.”

Tako tudi “spodbujajo študente, naj oddajo svoj glas proti in tako omogočijo neizvolitev te liste, ki jim je predlagana in da se pač kasneje potem spet obe listi ponovno soočita na ponovnih volitvah,” je povedala zavrnjena kandidatka na Fakulteti za družbene vede Jelena Štrbac.

Potek spreminjanja volilnega razpisa ŠOU v Ljubljani in način oddajanja kandidatur nam je razložil poslanec študentskega zbora Damjan Vinko, ki ga je omenjal že tajnik volilne komisije Uroš Roudi, da je volilna komisija spremenila volilni razpis “na željo poslanca Vinka Damjana, ki je sam izrazil, da se volilna komisija razjasni, na kakšen način naj kandidati podajo svojo kandidaturo.”

Glasbena podlaga: Gašper Breznik, študent ljubljanske Akademije za glasbo.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. hmm pravi:

    Treba je popolnoma razpustiti šou in ostale priveske, ki se večinoma le napajajo na državni in drug denar za študente pa nič pametnega ne storijo. Ker to kar se zadnje čase dela, da so v vodstvih neki 30+ let stari “študentje” je čist adijo pamet.

  2. gašper pravi:

    Cel študij nisem kot večina študentev vedel kaj ŠOU počne, niti sedaj ne vem zakaj ŠOU potrebujemo, jaz osebno nisem imel nobene koristi od ŠOU-a, imel pa sem dokaj veliko koristi od lokalnih študentskih klubov.
    Tudi sam se strinjam, da ŠOU za sam študij ni potreben, je zgolj zguba denarja.
    Kar se pa samih volitev tiče, pa mislim da je to zafrkavanje če nekdo pošlje prijavo priporočeno, kar je edino razumljivo, saj ne vem kaj bi bilo v drugem primeru, lahko bi ta “stranka” potem rekla, da prijave enostavno ni prejela oziroma da se je izgubila na pošti in tako izločila tekmece.

  3. Marko pravi:

    Glede izgube je bil baje ravno zato uveden popis pred oddajo…

  4. Cure U pravi:

    Glupo. Basla. Šou je izgubil še zadnjo trohico kredibilnosti že dve leti nazaj, ko so podprli zakon o štipendijah.

  5. luka pravi:

    delat pejte….

  6. jurij pravi:

    mah ni glupo samo to. če smo že pri glupem, je glupa 5% udeležba na teh butalskih ŠOU volitvah, sejnine, prenosni računalniki… da ne omenjam ŠOU funkcionarjev…

  7. jurij pravi:

    razgnat svojat

  8. marko pravi:

    Damjan Vinko, ne se sramotit. Oglasna deska na SOU je nekaj takega kot Uradni list, sklepam pa da je tudi mailing lista tista, na kateri si tudi ti, ce pravis, da si poslanec. Nekako sumljivo, ker ko poslusam vse te prispevke povezane s tem, prihaja do zelo zazlicnih zgodb. Pocasi bom vam nehal verjeti, ker resnica naj bi bila ena, ne pa 4, kar se ujema s stevilom prispevov na Vesti.

    Se strinjam, je svinjarija, ampak nehajte zgodbo spreminjat, ker vam vedno tezje verjamem.

  9. večerko pravi:

    upam, da bo končno prevladalo v javnosti mnenje tistih pravih študentov, ki pišejo izpite s krvavimi žulji od dela, ne pa sinčkov v Ljubljani, ki pogrešajo materino posteljico in se ne upajo odrasti.

    Dokler se ne bo folk streznil in videl te bleferje bodo še naprej piskali na ves glas.

  10. mittra pravi:

    Večerko, prav si povedal. Pa ni tak problem samo pri študentih, takšna je postala tudi večina naše družbe.

  11. večerko pravi:

    btw: tudi jaz prvič slišim, da ima šov razne svete, volitve itd…

    Kaj so razni miheljaki naredili, da se to sr#nje še naprej vleče?

    Samo škodo delajo. roll

  12. Joschka pravi:

    večerko, kje si pa zdaj miheljaka tukaj dobil, lepo te prosim!?

  13. večerko pravi:

    Za odgovor me pa res ni treba prosit, rade volje odgovorim.

    Miheljak je bil omenjen v vprašalnem stavku, kar pa pomeni, da je potrebno raziskati kaj je omenjeni gospod delal skozi vsa ta leta (literatura), da se kaže to, kar se in se še bo.

    Pa brez panike, na plano bo prišlo z njegovega jezika, tako da sploh ne bo treba posebej raziskati ta fenomen.

  14. Jamo pravi:

    Kdor ne ve kaj je vse ŠOU naredil za študent naj ne je na študentske bone, naj ne dela preko študentskega servisa in naj živi pri zasebnikih brez koncesije in ga bom videl kaj bo pol delal.

    ŠOU je naredil zelo veliko za študente, samo kaj ko se to sploh ne ve oz. ko se študentje ne pozanimajo o tem kaj ŠOU dela.

    Poleg tega pa so tu še različne delavnice, projekti (izleti, jezikovni in športni tečaji,…).

    Pa ziher je že vsak študent lani opazil revijo Element - kaj mislite, da jo piše kak slovenski časnik; ne študentje jo pišejo.

    btw. če se ne bi ŠOU zavzemal za nas študente, bi zdaj vsi lepo plačevali kredite za šolnine oz. bi študirali le finančno zmožni študentje.

    LP

  15. večerko pravi:

    …ja, in sloni letijo…

Komentiraj